Bartas_Gda napisał(a):
@baks przydałoby się abyś zjadł snickersa bo zaczynasz aktorzyć - Twoje wypowiedzi są bardzo pretensjonalne i naszpikowane niechęcią do spółki.
Zakładam, że inwestorzy i uczestnicy wątku są na tyle świadomi zagrożeń ale i szans jakie są przed spółką. Ewentualni zbytni optymiści np co do 4Q wśród których jestem ja zostaną zweryfikowani po raporcie rocznym.
Niewiele zrozumiałeś z wpisu. Jestem zdziwiony, że znów tak łatwo nakręcacie się planami spółki.
Plany to jedno a realizacja to coś innego.
Do tego oburzacie się jak ktoś śmie wspominać o innych spółkach - przecież to zniewaga Waszej spółki. Fanatyzm wyznaniowy w czystej postaci ...
Marzę o tym aby spółka wróciła do czasów splendoru jak po premierze W3 w latach 2015-2018.
Nie nastąpi to tak szybko jak się niektórym wydaje.
Grę którą rozpoczęto w tym roku i wciąż brakuje głównych architektów gry a poziomy to podstawa podstaw nie ma szans aby ukończono produkcję przed końcem 2024.
Niektórzy nie rozumieją zapisów. 2 lata produkcji to koniec 2024 to prawda.
Aby wydać grę w dobrej jakości (inaczej niż z CP) w 2025 trzeba ją ukończyć w 2024.
Może niektórzy pamiętają, że W3 był ukńczony wiosną 2014 ale potrzebowano zrobić poprawki a później 2 razy przesuwano premierę łącznie ponad 6 miesięcy ze względu na liczne błędy.
Podsumowując na dopracowanie gry wielkości CP potrzeba 9-12 miesięcy.
Jak mieliśmy przykład z CP na poprawę gry ukończonej potrzebowano ok 18 miesięcy pomimo kilku lat produkcji.
Nawet jeśli byłaby to gra kategorii AA to 2 a nawet 2,5 roku to za mało na wydanie dopracowanej gry. Nie ma znaczenia tutaj ilu ludzi ją robi.
Zwiększenie załogi z tych wspomnianych 20 ludzi do 60 nie przyspieszy 3 krotnie produkcji może ją co najwyżej powiększyć 2 razy ale czasu jeśli skróci to niewiele.
To nie branża budowlana czy inna produkcyjna. To tak nie zadziała.
Trzymam kciuki za spółkę ale trzymajmy się ziemi - odlot jest szkodliwy.
Przed premierą CP nawet BoA dał reko na 500zł .... i co z tego wyszło ?
Oceniajmy spółki po faktach i wynikach a nie tylko po deklaracjach.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)