mihumor napisał(a):Kakarotto napisał(a):Jak na razie to Ty mihumor
Czy oceniałem gdzieś w moich wypowiedziach jakość i sens programu? Zacytuj w temacie choć jedno krytyczne moje słowo na ten temat czy choćby jakąkolwiek jego ocenę.
Zacytuję - wszyscy się wypiszą
mihumor napisał(a):
Prawdopodobnie mam tu doświadczenie by go oceniać pod względem kierowania go do ludzi. W praktyce zajmowałem wdrażając ten program w firmie i finansując go dla kilku osób choć namawiałem do tego kilkadziesiąt. Nie oceniam też kto jest temu winien bo to także nie jest taka prosta sprawa i na pewno wychodzi daleko poza historię z OFE. Oceniam tylko sposób wprowadzenia tego i działania rządu i PISu w kierunku popularyzacji oraz naprawdę słabych prób propagowania tego przez swego rodzaju podstęp. Gdyby wydali choć promil tego, co wydają na propagandę na sensowną reklamę społeczną i kampanię edukacyjną tego programu to może by się ludzie zapisywali chętniej. Trudno budować zaufanie społeczne siejąc nienawiść i to akurat kieruję do wszystkich opcji politycznych co muszę niestety napisać bo jak widać myślenie dwubiegunowe zaczyna być chorobą społeczną. Jeśli ktoś krytykuje PIS to znaczy, ze musi być propagandystą opozycji. Inne myślenie krytyczne zapewne nie istnieje i nie ma tu prawa bytu. Przecież wszyscy poza totalną opozycja kochają PIS i nikt inny nie krytykuje go i nie ma ku temu prawa. Tacy ludzie nie mogą istnieć.
Oceń proszę sensowność działania pod tytułem zapisanie wszystkich niezapisanych do OFE z automatu od 01.01. 2023. Czy informowano ludzi o tym w mediach, czy przeprowadzono sensowną kampanię informacyjną, że coś się robi dla ich dobra za ich plecami z ich pieniędzmi? No i enigmatyczny i niedookreślony zapis, że pracodawca może dostać gigantyczną karę za namawianie pracowników do wypisywania się z systemu nie określając ram takiego działania. Pracodawcy więc nic nie zrobią, ludzie dostaną niższe pensje z zaskoczenia i info, ze zapisano ich do programu bez ich wiedzy. Ucieszą się i będą zachwyceni bo to świetny program. Ciekawe ile dodatkowej roboty będą miały potem kadry w firmach?
Poza złotymi myslami z sokzburaka i dyskredytowania Polaków ze względu na niezdolność do samodzielnego myslenia i ze sa "stadem baranów" których trzeba edukowac zachęcać, robić propagandę w TV aby zaczęli właściwie myślec - to jeszcze raz - PRACODAWCA w zwiazku z PPK ponosi dodatkowe koszty i chce to uniknąć w ten czy inny sposób zniechęcajac do PPK.
Tutaj napisałeś kolejną bezprecedensową mysl - że wszyscy zmuszeni. sami się wypiszą. To będzie miara wiarygodnosci kolejnych Twoich manifestów. Wystarczy poczekać pare miesięcy