PARTNER SERWISU
srmnvins
529 530 531 532 533
baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 3 kwietnia 2023 11:26:42 przy kursie: 108,06 zł
daboo napisał(a):
szarlej81 napisał(a):
Spadek po wynikach, które bez dwóch zdań były bardzo dobre, faktycznie dziwny. Ale czy to jakiś "spisek funduszy" ? Po co miałyby to robić?

Sytuacja dokładnie odwrotna do tej, która była wczoraj na allegro. Liche wyniki przedstawione jako sukces i wzrost nie wiadomo z czego? Tutaj chłopaki narzekacie na odpis na 40 baniek. Tam odpisali 2 mld i jeszcze 2 mają do odpisania. Do tego kupili Mall za dług i płacą odsetki, które żrą cały zysk. Do spłaty jedynie 6,3 mld zł kredytów:D Tutaj o długach nie ma nawet mowy, pozycja praktycznie 100% gotówkowa. Takiej sytuacji finansowej można tylko zazdrościć. Komfort zarządania jest na pewno bardzo wysoki. Gdyby byli tak głupi jak allegro to zadłużyli się i kupi 3 studia tylko po to żeby tworzyć złudzenie wzrostu. A firma stara się rosnąć organicznie, a to trwa.

A tutaj rekordowy wynik bez premier i sytuacja odwrotna. Sytuacja finansowa CDP jest tak na prawdę bardzo dobra. Jeszcze jakiś czas temu nie spodziewałem się, że ta firma może mieć potencjał na 1 mld netto rocznie bez premiery nowej gry. Spodziewałem się, że raczej od gry do gry będzie zjadała połowę gotówki zarobionej na poprzedniej premierze. Ale tak dobra sytuacja jak obecnie wiecznie nie potrwa. Gdy się starzeją i z czasem schodzi coraz mniej i coraz taniej. I może właśnie pod to ustawiają się fundusze na shortach?

Ale odpału kursu CDP obecnie jakoś się nie spodziewam. Dzisiejsza świeca wygląda niepokojąco. Załaduję sobie tego za jakiś czas, bo chcę się potem chwalić, ze zarobiłem na Wieśku kilka stów :D Nie robię tego tylko dlatego, że stawiam na zjazd na giełdach.

Słabe porównanie. To tak jak porównywać Castoramę do Żabki .... ani ta sama branża ani wielkość obrotów. Allegro tak jak Castorama zajmuje się wszystkim a spadki były spowodowane pojawieniem się wielkiej konkurencji a właściwie kilku konkurentów. Takie biznesy często do rozwoju są posiłkowane kredytami na inwestycje czy nawet obrotowymi.

Spadki CDP mają inne podłoża. Spółka bardzo zawiodła na premierze. Później się obudowywała jednak znów wypadły demony ukryte w szafie.
Wyglądało, że spółka "pozbierała się" ale okazało się, że nie jest tak jak się wydawało i dalej w spółce jest wiele do poprawy i spółka nadal ma problemy z odpowiednim zarządzaniem zasobami.
Sam byłem bardzo zaskoczony ostatnimi wydarzeniami - bo liczyłem, że już się ogarneli.
Sytuacja pokazuje, że premiery niestety nie są w perspektywie najbliższych 2-3 lat jak można było liczyć z Sirius a jeśli już to projekt zaczną od początku czyli min 5 lat.

To jest prawdziwa przyczyna spadków - spadek zaufania do spółki. Spółka ma spore zapasy i perspektywy przychodów. Jednak przy tak dużym rozwoju zespołów - prawdopodobne 3 produkcje równoległe - może przed premierami w okolicach 2029 zacząć brakować kasy na działania marketingowe. Wtedy przychody z CP będą raczej istotnie spadać a koszty będą lawinowo rosły .... i to wyceniają więksi inwestorzy
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 kwietnia 2023 11:33:08 przy kursie: 108,06 zł
tgolik napisał(a):
Paweł Sasko rządzi w wywiadzie u Rocka i Borysa
Polecam posłuchać jednego z najważniejszych ludzi w CDR, który mimo słowotoku mówi same ciekawe rzeczy.

A tak z czystej ciekawości - co ważnego/interesującego z punktu widzenia inwestora padło w trakcie tej 2-godzinnej pogawędki?

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 3 kwietnia 2023 11:37:44 przy kursie: 108,06 zł
baks napisał(a):

To jest prawdziwa przyczyna spadków - spadek zaufania do spółki. Spółka ma spore zapasy i perspektywy przychodów. Jednak przy tak dużym rozwoju zespołów - prawdopodobne 3 produkcje równoległe - może przed premierami w okolicach 2029 zacząć brakować kasy na działania marketingowe. Wtedy przychody z CP będą raczej istotnie spadać a koszty będą lawinowo rosły .... i to wyceniają więksi inwestorzy

Naprawdę nie wiem z jak pokrętnych toków myślowych wynikają Twoje prognozy 3 premier jednocześnie za 5 latd'oh!
Mimo, że Wiedźmin 4 w produkcji jest już od 2 lat a od roku Redzi pracują nad nim dużym, 200 osobowym zespołem. Nawet Cyberpunka robili tylko 4,5 roku, licząc od końca prac nad Wiedźminem 3 z dodatkami.

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 3 kwietnia 2023 11:44:12 przy kursie: 108,06 zł
krewa napisał(a):
tgolik napisał(a):
Paweł Sasko rządzi w wywiadzie u Rocka i Borysa
Polecam posłuchać jednego z najważniejszych ludzi w CDR, który mimo słowotoku mówi same ciekawe rzeczy.

A tak z czystej ciekawości - co ważnego/interesującego z punktu widzenia inwestora padło w trakcie tej 2-godzinnej pogawędki?

Każde słowo Saski to miód dla moich uszu. Z takimi ludźmi jak Sasko czy Sztybor CDR nie ma równych sobie na rynku gier. W trakcie jego opowieści przesuwały mi się przed oczyma obrazy z Wiedźmina 3 i Cyberpunka. Wyjaśniał jak pisarze i twórcy questów podchodzą do swojej pracy i w czym tkwi tajemnica, że gry CDR pod względem fabularnym tak przewyższają dzieła Ubisoftu czy nawet Rockstara (może z wyłączeniem RDR2).
Pokazał też na czym polega agile w CDR i pokazał przykład ze swojej działki, jak to wygląda od strony quest designera.
Wnioski dla mnie jako akcjonariusza CDR? Dołożyłem kolejne 10 lat do horyzontu inwestycyjnego.
Edytowany: 3 kwietnia 2023 11:46

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 3 kwietnia 2023 11:57:10 przy kursie: 108,06 zł
Cytat:
Wnioski dla mnie jako akcjonariusza CDR? Dołożyłem kolejne 10 lat do horyzontu inwestycyjnego

Czyli co, masz przeczucie, że po 5 latach jednak nie wyjdziesz na plus?

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 3 kwietnia 2023 12:09:38 przy kursie: 108,06 zł
krewa napisał(a):
Cytat:
Wnioski dla mnie jako akcjonariusza CDR? Dołożyłem kolejne 10 lat do horyzontu inwestycyjnego

Czyli co, masz przeczucie, że po 5 latach jednak nie wyjdziesz na plus?

Kiedyś byłem wydawcą gier. A teraz po prostu uwielbiam być współwłaścicielem CD Projektu. Czekam na Widmo Wolności, Polarisa, Oriona i kolejne gry z Nowej Sagi Wiedźmińskiej. To jest 10 lat od dzisiaj. Kolejne 10 lat to Hadar i kontynuacje CP i Wiedźmina.
Generalnie tak buduję od lat portfel, żeby nie znalazły się w nim spółki, które musiałbym sprzedawać. Chyba, że któraś zakończy wypłaty dywidend.

Edytowany: 3 kwietnia 2023 12:10

asganis
68
Wpisów: 164
Wysłane: 3 kwietnia 2023 12:21:49 przy kursie: 108,06 zł
krewa tak jak do tej pory widziałem, że robisz tylko analizy techniczne i jesteś jako tako neutralny do spółki, tak ostatnio zauważyłem jakbyś sobie na niej rączki poparzył i się trochę obraził i non stop wbijasz szpileczki tzw. "wzrostciakom". Słabe to trochę.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 3 kwietnia 2023 12:52:15 przy kursie: 108,06 zł
@tgolik ok, teraz rozumiem podejście. W głębi duszy spekulanta zazdroszczą osobom, którzy potrafią spojrzeć na rynek w szerszym ujęciu czasowym.

@asganis analizy techniczne robię w czasie wolnym od wbijania szpileczek ;) a te wbijam nie tylko na wątku CDR, tylko wszędzie tam, gdzie narracja przybiera formę a'la "piłkarze zjedli śniadanie". Co do samego waloru - nie gościł w moim portfelu od wielu lat, więc nie miałem powodów, by się sparzyć i obrazić się na niego.

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 3 kwietnia 2023 12:53:30 przy kursie: 108,06 zł
krewa napisał(a):
@tgolik ok, teraz rozumiem podejście. W głębi duszy spekulanta zazdroszczą osobom, którzy potrafią spojrzeć na rynek w szerszym ujęciu czasowym.

@asganis analizy techniczne robię w czasie wolnym od wbijania szpileczek ;) a te wbijam nie tylko na wątku CDR, tylko wszędzie tam, gdzie narracja przybiera formę a'la "piłkarze zjedli śniadanie". Co do samego waloru - nie gościł w moim portfelu od wielu lat, więc nie miałem powodów, by się sparzyć i obrazić się na niego.

Na spekulacji poległem lata temu. Musiałem zmienić podejście.

baks
152
Wysłane: 3 kwietnia 2023 13:06:59 przy kursie: 108,06 zł
tgolik napisał(a):
baks napisał(a):

Naprawdę nie wiem z jak pokrętnych toków myślowych wynikają Twoje prognozy 3 premier jednocześnie za 5 latd'oh!
Mimo, że Wiedźmin 4 w produkcji jest już od 2 lat a od roku Redzi pracują nad nim dużym, 200 osobowym zespołem. Nawet Cyberpunka robili tylko 4,5 roku, licząc od końca prac nad Wiedźminem 3 z dodatkami.

Nooo oczywiście premiera Weśka już za 2 lata ....d'oh!

Czytasz ze zrozumieniem czata i inne wypowiedzi ..?

Poczytaj - nie 2 lata a dopiero w 2022 rozpoczęli prace nad przejściem na UE5 w którym gra ma być zrobiona. Przeszkolenie załogi na zupełnie nowy silnik to co najmniej rok a w takim stopniu aby robiś świetną grę potrzeba dłużej i do tego od nowa zgrać zespół. Może warto zastanowić się, że wcześniejszy zespół został podzielony i część przymierza się do Oriona.
Zespoły zostały skrojone na nowo i każdy jest pość mocno rozbudowywany. Duża część wcześniejszych ludzi z jakimś doświadczenie siedzi nada na starym silniku i dłubie przy WW.

Nie wiem o jakim skoku Ty mówisz. Jak wczytasz się w chata to jest tam informacja, że część się szkoli na UE5. Nie powiedzieli, że wszyscy ..... bo przecież ok 330 osób pracuje na starym silniku.
Trzeba bardzo się starać aby nie zrozumieć, że proces szkolenia na UE5 jeszcze się nie zakończył choć trwa już około roku.
Możesz zaklinać rzeczywistość ale jeśli poczyta się ze zrozumieniem to faktysą zbliżone do tego co piszę. Oczywiście nikt nie wie ile osób i w jakim stopniu opanowało UE5 - ba różnie ludzie przyswajają nowe technologie. To zależy od wcześniejszych doświadczeń.

UE5 to nowa przyszłość ale jeśli spółka za wcześnie wdroży ludzi do produkcji to może zakończyć się podobnymi problemami jak z CP .... jakość.
Dobre opanowanie silnika i zgranie zespołu to jak pokazują doświadczenia innych zespołów to 2 lat i więcej.
Chyba nie chcesz powiedzieć, że w CDP pracują nadludzie którzy nie potrzebują się uczyć.
Spółka sama wypowiedziała się od kiedy pracują nad grą (ok 1 roku) więc mnożenie tego dla własnego samopoczucia nic nie zmieni.
Łatwo policzyć kiedy mogą być premiery.
O Orionie wspomnieli na chacie, że będzie następcą a 3 kolejne produkcje w ciągu 6 lat więc zakładają małę dostępy i bez wątpienia muszą się tym zająć co najmniej 2 zespoły.
Chyba nikt nawet nie marzy, że zespół od W4 będzie robił gry co 2 lata .... rok produkcji i rok testowania - chyba, że zrobią jak z CP. Produkcja i testy na graczach .Angel

W wypowiedzi nigdzie nie napisałem, że premiery w jednym roku.
Wkładanie w czyjeś usta własnych interpretacji to chyba Twój styl. napisałem tak
Cytat:
prawdopodobne 3 produkcje równoległe -- może przed premierami w okolicach 2029

To oznacza tylko tyle i aż tyle .... Pierwsza premiera 2028 kolejna 2029 i 2030 to i tak optymistycznie.
Tyle, że spółka już kilka lat temu dwa Programy Motywacyjne temu obiecywała wydanie kilku gier AAA .... co z tego wyszło
Cytat:
CD Projekt Red wyda dwie gry AAA do 2021 roku. Cyberpunk 2077 i Wiedźmin 4?
Paweł Czajkowski | 22-03-2019, 12:54 |Źródło: Techspot
ithardware.pl/aktualnosci/cd_p...
Okazuje się jednak, że firma trzyma jakiegoś asa w rękawie, bo właśnie potwierdzili na swoim forum, że plany się wcale nie zmieniły. Jeżeli chodzi o strategię Grupy Kapitałowej CD PROJEKT na lata 2016-2021 jej plany odnośnie wydania drugiej gry AAA do 2021 r. pozostają bez zmian.

Obecne zapowiedzi także wydają mi się pisane palcem po wodzie.
Możesz w nie wierzyć lub nie jednak widać, że sam wytyczasz spółce takie cele których nawet oni sonie nie zakładają.
Życzę powodzenia by Ci się spełniło ale jest to mrzonka niczym nie poparta.

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 3 kwietnia 2023 13:17:58 przy kursie: 108,06 zł
@baks
Zakładam premierę Wiedźmina 4 najpóźniej na koniec 2026 roku czyli za 4 lata, po sześciu latach developingu.
Na produkcję gry składa się także etap koncepcyjny - 70 osób w 2021 roku.
Co do UE5 - nie sądzisz chyba, że 200 developerów pracujących obecnie przy Polarisie tylko szkoli się na nowym silniku? Pisarze, graficy, myślisz, że oni wszyscy nie robią nic innego tylko pracują nad poznaniem i modyfikacją UE5?
Co do kolejnych dwóch gier z Nowej Sagi Wiedźmińskiej spodziewam się produktów bliższych dodatkowi Krew I Wino (powstawał rok) niż zupełnie nowych rewolucyjnych graficznie projektów. Coś ala kolejne części Resident Evil - wszystkie wyglądają tak samo.

baks
152
Wysłane: 3 kwietnia 2023 13:51:54 przy kursie: 108,06 zł
Oczywiście, że zgadzam się bo najlepszą nauką jest praca. Jednak efekty takiej pracy nie można nazwać produkcją. Doświadczenie z różnych szkoleń pokazuje, że kilka różnych pierwszych wprawek należy umieścić w koszu i tak musi a przynajmniej powinno być.
Samo przyznanie przez spółkę tego, że jeszcze się szkolą należy przyjąć, że dopiero przygotowują się do realnej produkcji.
Jeszcze jeden temat to co innego szkolenie a co innego zgrywanie zespołów w których niektórzy już pracowali ze sobą ale wielu jest takich którzy są nowi. Przy szybkim powiększaniu zespołów jak to ma miejsce teraz w CDP powstaje taka sama sytuacja jak lata temu w CIG.
Tam także tworzono na szybko zespoły i szybko podjęto produkcję. Nie chciałby aby powielali tamten scenariusz.
Efektem może być premiera jak CP.
Chyba nie rozumiemy się. Jak można DLC nazywać kolejną grą. To już staje się patologią na tym wątku.
Taki 11bit wydał FP a kolejne 3 DLC do gry były większe niż podstawowa wersja gry ..... i nikt tak nie nazywał to FP2, FP3, FP4 ... 5 itd.

Najwyraźniej tendencja z forum udzieliła się i spółce ....d'oh!

Nie moim zdaniem to nie będą DLC jeśli spółka nie chce przerodzić się w kolejego bohatera memów.
Lepiej aby to było "poważne" gry a nie tylko nabieranie graczy aby płacili większy haracz.
Niech to trwa dłużej ale niech to będą prawdziwe gry.

Może zakładasz premierę w 2026 ale jest to mrzonka. Powiedzmy szczerze, że produkcja na prawdę ruszy w tym roku. Koncepcja pewnie już z grubsza jest zrobiona. Jednak to będzie gra w nowej koncepcji - więc właściwie wszystkie materiały z W3 nie nadają się. Grafiki, mapy itp.
Również z racji innego silnika wszystko trzeba zrobić od nowa. Dla mnie termin kompletnie nierealny.
Zdajesz sobie sprawę, że jeśli gra będzie już gotowa to wymaga jeszcze roku na testy i poprawki. A to daje tylko 2 lata na produkcję.
Chyba, że chcą wydać takie coś jak CP.
Edytowany: 3 kwietnia 2023 13:56

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 3 kwietnia 2023 13:56:50 przy kursie: 108,06 zł
Zauważ, że coroczne Assasyny, Far Crye, FIFY, Call of Duty a w szczególności słynny God of War nie różnią się za bardzo od siebie a sprzedaże są wielomilionowe w pełnych cenach.

PS.

Cyberpunk 2077 to bylo nowe IP, gdzie sama koncepcja gry musiała rodzić się w bólach z nieuchronnymi wielokrotnymi resetami gotowych fragmentów gry. Mimo wszystko kolejny Wiedźmin, jako gra z historią poprzednich części jest zadaniem dużo łatwiejszym.
Edytowany: 3 kwietnia 2023 14:10

marcin12333
6
Wpisów: 77
Wysłane: 3 kwietnia 2023 14:05:06 przy kursie: 108,06 zł
@baks z tym że dodatki do Frostpunka były wieksze niż podstawa to żeś pojechał, chyba graliśmy w rożne gry, szczególnie dodatek The Rifts był tak ogromny, że powinni się wstydzić, że chcieli za niego pieniądze, zreszta opinie na steam mówią same za siebie.....
Porównując dodatki wypuszczone przez CDR i 11Bit to po opiniach na steam zdecydowanie lepiej do tematu podchodzi CDR.

przemekost
2
Wpisów: 28
Wysłane: 3 kwietnia 2023 14:54:12 przy kursie: 108,06 zł
baks napisał(a):
Oczywiście, że zgadzam się bo najlepszą nauką jest praca. Jednak efekty takiej pracy nie można nazwać produkcją. (...)

Oczywiście, że można to na końcu nazwać produkcją. Development wygląda tak, że po skończeniu implementacji przez developera następuje następny etap, a mianowicie code review. Tam (w zależności od ustaleń w zespole) następuje analiza przez cały zespół lub jego cześć kodu implementowanego przez autora. W ten sposób bardziej doświadczony developer może wyłapać potencjalne błędy, czy problemy. Kod zgodny z założeniami i po potencjalnych poprawkach może stać się produkcyjnym, bo dlaczego nie?
Edytowany: 3 kwietnia 2023 14:55

baks
152
Wysłane: 3 kwietnia 2023 15:54:40 przy kursie: 108,06 zł
To co piszesz nie bardzo się pokrywa z rzeczywistością. Rozumiem, że masz niewielką wiedzę o programowaniu ale ja jestem w branży od ponad 20 lat. Nie brałem udziału w wielkich projektach ale z grubsza wiem jak to wygląda rozmawiam dość często i ludzie z projektów mówią, że nie da się tak jak mówisz.
Musiałby doświadczony siedzieć ze świeżakiem prawie jeden do jednego a silnika wszyscy się uczą. Na dobrą sprawę można dokładnie kod weryfikować gdy jest zakończona jakaś funkcjonalność. Bez tego można grubsza tylko przejrzeć kod ale to pozostawia multum błędów które wyskakują dopiero w fazie testów. Oczywiście kod można kontrolować na bieżąco bo edytory mają możliwość kontroli składni jednak to nie chroni przed dużymi błędami ale to za długi opis na forum.

bginvest
161
Wpisów: 380
Wysłane: 3 kwietnia 2023 16:10:37 przy kursie: 108,06 zł
Tymczasem w rejestrze pojawił się kolejny zawodnik.

1 Gladstone Capital Management LLP CDPROJEKT PLOPTTC00011 0,58 2023-03-31

2 Kintbury Capital LLP CDPROJEKT PLOPTTC00011 0,60 2023-03-30
3 Point72 Asset Management, L.P. CDPROJEKT PLOPTTC00011 1,69 2023-03-29
4 AQR Capital Management, LLC CDPROJEKT PLOPTTC00011 0,80 2023-02-22

W tym roku z pozycją pow. 0,5 % gościły jeszcze.......

Mirabella Financial Services LLP
Schonfeld Strategic Advisors (UK) LLP
Arrowstreet Capital, Limited Partnership
Eminence Capital, LP
Schonfeld Strategic Advisors LLC

Pytanie czy i ewentualnie jak duże pozycje utrzymują obecnie.

Chińskie solo.

przemekost
2
Wpisów: 28
Wysłane: 3 kwietnia 2023 16:16:23 przy kursie: 108,06 zł
Może nie w gamedevie, ale jestem programistą już ładnych kilka lat i współpracowałem z kilkoma dużymi korporacjami. Long story short – nie da się tego robić tak jak piszesz, czyli najpierw posiąść wiedzę (np. przez 2 lata), a dopiero później brać się za robotę, bo teoria i „happy path'y” to jedno, a praktyka drugie. Albo inaczej może się da, ale jest to w mojej ocenie dużo bardziej nieefektywne.

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 4 kwietnia 2023 10:44:27 przy kursie: 108,44 zł
Ciekawostka.
Sony wydało swoją flagową grę The Last of Us Part. 1 Remake na PC w tak złym stanie, że STEAM w drodze wyjątku zwraca klientom pieniądze za grę nawet po 4 godzinach gry (standardowo zwrotu dokonać można po max. 2 godzinach rozgrywki).
Przyczyną jest min. czas trwania pierwszego uruchomienia gry - na niektórych konfiguracjach komputerów trwa to nawet do 2 godzin. Zwykle wiąże się też z wieloma zawieszeniami gry.
Fortuna zatoczyła koło i teraz Sony zostało potraktowane podobnie jak oni potraktowali Cyberpunka w wersji na PS4. Dodatkowo gracze zniszczyli TLoU na STEAMie negatywnymi opiniami - obecnie średnia to tylko 44%.
Edytowany: 4 kwietnia 2023 10:53

bożyczko
14
Wpisów: 104
Wysłane: 4 kwietnia 2023 13:30:40 przy kursie: 108,44 zł
Nie godzi się cieszyć z czyiś potknięć, ale w ich przypadku nie mam żadnych skrupułów. Komu jak komu, ale im to się naprawdę należało.
Na uwagę zasługuje też liczba komentarzy. CP po tygodniu miał na koncie 228k szt., a tutaj ledwo 22k.
Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

529 530 531 532 533

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,742 sek.

wyqsgqgh
fceanrzs
vwlsuhtw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
byzyqnhn
ixtjxeby
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat