yanek z hor napisał(a):
przegrane wybory...
i tego to nie rozumiem że sąd wydał wyrok
po pierwsze sprawy tocza się latami a tutaj expres
po drugie działa immunitet
Jaśku gdybyś korzystał także z innych źródeł niż "PiSowska" TVP i TV Republika wiedziałbyś, że proces rozpoczął się przed immunitetem tak wyjaśniali to profesorowie prawa. Prawem się nie zajmuję więc mogę tylko skomentować.
Z poziomu laika wydaje się to logiczne.
Są prawnicy którzy uważają inaczej tak samo jak sędziowie którzy wykradają dokumenty między izbami sądu i orzekają na podstawie kserokopii ..... niektórzy określają to jako neosędziowie - ja nazwałbym przebierańcy - podobnie jak Mikołaj to fałszywi sędziowie którzy nie powinni uprawiać zawodu zaufania społecznego. Złodzieje powinni siedzieć w "pudle". Kradzież dokumentów jest podobno karalna....
Jak widać mamy kolejny etap tak zwanej Falandyzacji prawa jak za czasów Wałęsy. Chyba czas na nowe wybory zwiększenie głosów w Sejmie i czas na zmiany i uściślenie niektórych zapisów w Konstytucji. Jak widać autorzy Konstytucji za bardzo zawierzyli, że Prezydentem może być tylko poważny człowiek przestrzegający prawa. Jak widać są siły które uważają, że tylko ich władza jest legalna.
Śmieszy mnie, że SW staje się coraz bardziej polityczna. Chyba nie taki był zamiar.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)