Odnoszę wrażenie, że Bitowcy wyszukują zdolne zespoły w perspektywie dłuższej współpracy. Wydaje mi się, że kolejne produkcje już były konsultowane z wydawcą i być może będą miały większy potencjał sprzedażowy.Czy tak będzie zobaczymy. Spółka po premierach w tym roku musi ocenić wszystkie premiery i zaprezentować z kim chcą dalej współpracować oraz jakie premiery przewidują w kolejnych latach.
Wydawnictwo zarobi na siebie ale nie chodzi aby zwroty trwały 1-2 lata. Nieco odeszli od sukcesów z lat 2018-2020. Spółka miała swój plan. Można rozumieć, że szukają i projekty mogą nie wypalać bo to taka branża bardzo trudna. Dlatego zakładam, że widzą potencjał na dalszą współpracę.
Być może te zespoły będą z sobą kooperować z sobą w jakiś sposób. Czas pokaże. Faktycznie należy coś zmienić a myślę, że już wiedzą co chcą dalej robić, bo minione premiery dały już dużo materiału do analizy.
Myślę, że już na WZA lub konferencji spółka będzie w stanie zaprezentować jakieś podsumowanie i zarys planów co dalej.
Liczę, że do WZA dowiemy się o dalszych umowach lub grach własnych.Chyba już czas na jakieś info co po P8.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)