hnbfdcta
Advertisement
PARTNER SERWISU
oynjbklu
97 98 99 100 101

Możliwy Pat wyborczy i jego wpływ na giełdę.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 26 maja 2025 11:36:49
szarlej81 napisał(a):
A katolika w Polsce można zwolnić? Czy też jest to dyskryminacja? Bo skoro jednak katolików z pracy można zwalniać to objęcie innej grupy taką samą ochroną jaką cieszą się obecnie katolicy nie zmieni nic. Mamy tutaj celowe wymieszanie dwóch odrębnych obszarów. Ochrony przed tzw. hejtem głównie w internecie z polityką tzw diversity stosowaną przez niektóre firmy, bardzo często wynikającą nie z określonych nakazów prawnych ale z założeń jakie te firmy same sobie przyjęły.

Katolików, prawosławnych, protestantów, islamistów, osób wyznania mojżeszowego w Polsce z uwagi na wyznanie nie można zwalniać. Przykład pracownika IKEA jaki cytował Biblię na forum. Co to ma wspólnego z mową nienawiści? Przywołałem Konstytucje RP - równość wobec prawa. Zresztą w Polsce obowiązuje zakaz dyskryminacji w zatrudnieniu ze względu na orientację seksualną, zgodnie z Kodeksem pracy.

Dla przypomnienia w 2015 roku pracownik drukarni w Łodzi odmówił wykonania zlecenia na druk materiałów promujących organizację LGBT, powołując się na swoje przekonania. Sąd Rejonowy uznał go za winnego wykroczenia z art. 138 Kodeksu wykroczeń, ale odstąpił od wymierzenia kary. Sąd Apelacyjny w Łodzi utrzymał ten wyrok w mocy. Jednakże, po orzeczeniu Trybunału Konstytucyjnego, który uznał art. 138 Kodeksu wykroczeń za niezgodny z Konstytucją, Sąd Apelacyjny uchylił wcześniejsze wyroki i umorzył postępowanie wobec drukarza. Właśnie proponujesz pójście w tym kierunku tj karanie drukarza.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 maja 2025 11:58:47
Cytat:
Widzisz, tylko, że postulat aby tego nie ruszać wychodzi głownie ze środowisk, które już obecnie same taką ochroną się cieszą. Natomiast zwracam uwagę, że w tych nowych zapisach nie ma ani słowa o osobach LGTB. Tam jest mowa o orientacji seksualnej - czyli również osobach hetero i jak jacyś nadmiernie pobudliwi aktywiści LGTB przegną pałę to tymi przepisami po tyłku również mogą oberwać.

Nie wmawiaj mi, że osoby heteroseksualne wymagają szczególnej ochrony, ponieważ wtedy z osób homoseksualnych robisz oprawców.
Poza tym to wymyślony argument, skoro wcześniej pisałeś sam o prawach mniejszości i konieczności ich zabezpieczenia. Osoby heteroseksualne nie są mniejszością. Pachnie manipulacją.

_olo_
30
Wpisów: 690
Wysłane: 26 maja 2025 13:23:26
Czy ktoś wypatrzy na tych zdjęciach jakiegoś kandydata na prezydenta?

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 26 maja 2025 14:00:22
Wpis Mentzena: "[...] Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie"

1ketjoW - pomóż proszę... o kogo chodzi w wpisie Mentzena? Słowa klucz: "niezbyt lotny osiłek" albo kręcenie w sprawie kawalerki???

janiołek
PREMIUM
20
Wpisów: 62
Wysłane: 26 maja 2025 14:09:09
Mentzen dodał jeszcze, że nie zamierza skończyć tak jak Lepper. Szkoda, że nie widzi tego Bosak ( mentalnie wystarcza mu chyba rola przystawki PISu ) Cały czas twierdzę, że po przegranej Nawrockiego PIS się rozpada i Konfederacja wychodzi na prowadzenie na prawicy

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 maja 2025 14:14:23
grum napisał(a):
Wpis Mentzena: "[...] Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie"

1ketjoW - pomóż proszę... o kogo chodzi w wpisie Mentzena? Słowa klucz: "niezbyt lotny osiłek" albo kręcenie w sprawie kawalerki???

Nie odpowiedziałeś na mój poprzedni wpis. To subiektywna ocena. Podobnie jak Syriusza-Wolskiego o Trzaskowskim. Czegoś to dowodzi?

Metnzen się denerwuje, bo jego środowisko bardzo go krytykuje. Spodziewam się, że notowania Brauna wzrosną o 5%, a Mentzena spadną o to samo.
Poczytaj na YT wpisy pod jego komentarzem. Orka na nim się odbywa przez jego środowisko. Dla Nawrockiego to dobrze.
Edytowany: 26 maja 2025 14:28

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 maja 2025 14:20:17
1ketjoW napisał(a):
Cytat:

To nie jest kwestia uczuć. Zazdroszczę że nie miałeś wtedy telewizora. Oczywistością jest że to Wojciechowski (PIS) i PIS wprowadził durny Zielony Ład, a obecny rząd to co z tego programu bzdurne części odrzucił pozostawiając KPO. Prawdą jest że PIS KPO nie chciał i go odrzucał.
106 mld zł zainwestowane w ramach KPO jak dotychczas .... i to dzięki odsunięciu Wojciechowskiego z PIS-u i rządu PIS - i tej części bzdurnego Zielonego ŁADU co oni wdrażali. Najlepszy interes NASZEJ OJCZYZNY w jej historii.

Napisz mi proszę co konkretnie z Zielonego Ładu odrzucił obecny rząd. Pytanie zadaje nie bez powodu. Rząd RP nie może jednostronnie „odrzucić” Zielonego Ładu, ponieważ jest elementem prawa Unii Europejskiej.

W sprawie Paktu Migracyjnego i Rozporządzenia jest nawet gorzej niż myślałem. Jeżeli tak wygląda profesjonalizm to dziękuję ale po stoję. Normalnie nie wrzucam filmów ale ten dobrze oddaje sytuację.

youtu.be/Tlkns_CvHzs?si=EjnBrP...

Mam pytanie. Zgodnie z Konstytucją jest ona najwyższym prawem w Polsce i weszła w życie przed przystąpieniem Polski do UE. Polska ratyfikowała traktat akcesyjny na podstawie Konstytucji RP. Jak w tej sytuacji jest możliwe że umowa międzynarodowa jaka jest traktat akcesyjny ma wyższą rangę niż Konstytucja. Chodzi mi wyłącznie o kompetencje jakie nie zostały przekazane zgodnie z traktatem akcesyjnym np. organizacja wymiaru sprawiedliwości. Ciekawi mnie Twoje zdanie.

Francja zatrudnia około 120 tys. osób a Niemcy około 80 tys osób w przemyśle zbrojeniowym. Polska około 20 tys osób. Obecnie wszystkie kraje UE należą do NATO. Dlaczego ministrowie obrony wszystkich państw UE nie mogą ustalić obecnie wspólnych zakupów broni. Dlaczego w tym celu potrzebna jest organizacją na szczeblu UE. Obecnie Państwa mogą zawierać umowy dotyczące wspólnych zakupów. Potrzebna jest jedynie platforma do wymiany informacji bez określania od kogo sprzęt wojskowy chcemy kupić.

Dlaczego R. Trzaskowski uważa, że UE jest gwarantem bezpieczeństwa skoro nie ma armii. Jaka to polisa ?

Grum, czekam na odpowiedź. Postaraj się merytorycznie.

janiołek
PREMIUM
20
Wpisów: 62
Wysłane: 26 maja 2025 14:23:12
Mentzen oprócz polityki " ciągnie " z powodzeniem kilka swoich biznesów i jego dobrobyt nie zależy od tego ile ukradnie z państwowego koryta jak to robiła poprzednia ekipa rządząca. Wie także, że gdyby wygrał Nawrocki NIE BEDZIE obniżki podatków dla 2,5 mln firm, bo taka jest wola Kaczyńskiego

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 maja 2025 15:30:29
1ketjoW napisał(a):
grum napisał(a):

Nie odpowiedziałeś na mój poprzedni wpis. To subiektywna ocena. Podobnie jak Syriusza-Wolskiego o Trzaskowskim. Czegoś to dowodzi?

Metnzen się denerwuje, bo jego środowisko bardzo go krytykuje. Spodziewam się, że notowania Brauna wzrosną o 5%, a Mentzena spadną o to samo.
Poczytaj na YT wpisy pod jego komentarzem. Orka na nim się odbywa przez jego środowisko. Dla Nawrockiego to dobrze.

Po zastanowieniu, myślę, że straty wizerunkowe i poparcia Mentzena będą dużo większe przez tę wypowiedź. Ten styl wypowiedzi pokazuje, że format prezydencki i jakiekolwiek funkcje w państwie odleciały na zawsze, no chyba, że zostanie breloczkiem obecnej koalicji - jak można przeczytać na YT pod jego wpisem.

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 26 maja 2025 15:40:07
1ketjoW napisał(a):
grum napisał(a):

Facet - MENTZEN, który wykręcił taki wynik się denerwuje?
Facet, który pouczał Nawrockiego co to jest podatek.... się stresuje?
Facet, który potrafi wymusić na Nawrockim każdy podpis, pozbawić go podmiotowości i spowodować że wyrzeka się wielu fragmentów programu i praktyki politycznej PIS .... się denerwuje?
Facet, który nazywa rzeczy i ludzi - Nawrockiego, cyt. "niezbyt lotny osiłek" się denerwuje?
Facet, który dostrzega to co ty nie dostrzegasz cyt. {o Nawrockim} nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki.... się stresuje??

ON MA TERAZ PEWNOŚC ŻE TAKI KANDYDAT NIETYLKO PRZEGRA TO JESZCZE ROZŁOŻY PIS. Przecież nikt by o przyszłym prezydencie pisał "niezbyt lotny osiłek", no bo jak później tłumaczyć się z wizyt u "niezbyt lotnego osiłka" ???
Edytowany: 26 maja 2025 15:41

mihumor
PREMIUM
147
Wpisów: 892
Wysłane: 26 maja 2025 16:22:25
On tak ocenia tylko wizerunek jaki Nawrockiemu zbudował sztab czy PIS a może też sama przeszłość kandydata po trochu . Nie adresuje on tego do samego Nawrockiego jako epitet. Czy straci? Niekoniecznie, może gra na to , żeby wyjść z magicznego 5%-10% skrajnych i poszerzyć poparcie poza nisze ( co mu się teraz udało), tak jak to udało się Le Pen czy Melonii, które przesunęły się w stronę centrum, porzuciły zgrzebną odzież a'la Mussolini czy Vichy . To nie udało się takim partiom jak VOX, które pozostają dalej w okowach skrajności. Może to dziwić ale w marszu Niepodległości obok kiboli i faszystów nigdy stabilna większość społeczeństwa nie pójdzie i trudno na tym budować dużą, trwałą strukturę, którą dodatkowo pobierać będzie ktoś zawsze bardziej ekstremalny czy jakiś Kaczyński przez radykalne przybudówki typu Solidarna Polska. Kolejnego antysystemowego radykała będzie łatwo wypuścić jako harcownika i coś tam urobi zawsze tak jak kiedyś Kukiz - będzie bardziej wiarygodny i świeży dla wiecznie sfrustrowanych.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 maja 2025 16:29:26
Przecież są sondaże już po weekendzie.
Co więcej są sondaże jak wyborcy Konfederacji oceniają zachowanie i wypowiedź Mentzena w weekend i po. Po co bić pianę. Skorzystajcie z danych.
Mentzen traci. Nawrocki według sondaży jest nieznacznie przed Trzaskowskim.

Jeżeli ktoś uważa, że zagraniami typu wyjście na piwo wygrywa się wybory to dla mnie jest mało poważny i uważa ludzi za idiotów. Owszem wyborcom R. Trzaskowskiego się to podoba, ale wyborcom Mentzena nie, a to o ich głosy chodzi. Dorabianie teorii - jak ktoś lubi to może dorabiać.

W jednej sprawie się wypowiem. Nie widziałem, aby ktoś na Nawrockim coś wymusił. To narracja na zdeprecjonowanie przeciwnika. Dalej dla wyborców R. Trzaskowskiego ma ona znaczenie ale dla wyborców Konfederacji raczej nie. Wątpię, aby oni tak to widzieli. Uważasz, że nazywanie wyborców Konfederacji ruskimi onucami im się spodobało i że dzięki piwu Trzaskowskiego z Mentzenem o tym zapomnieli. Pobożne życzenia.
Edytowany: 26 maja 2025 16:48

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 26 maja 2025 17:03:33
szarlej81 napisał(a):
No popatrz. A j....ć PIS można nie tylko mówić ale i śpiewać.

Powiem nawet więcej, można organizować przyśpiewki o „jebaniu pisowskich śmieci” i o tym żeby te „śmieci” „wypierdalały z kraju” i twierdzić że nic się wielkiego nie stało, a potem kandydować na urząd Prezydenta i bez najmniejszego zażenowania opowiadać głodne kawałki o tym, że dla wszystkich starczy miejsca i jeszcze optować za rozszerzeniem penalizacji dotyczącej mowy nienawiści. Hipokryzja w czystej postaci.

Dobrze wiesz, że te zmiany robi się po coś, a fanatyków ideologii lub jak kto woli religii LGBT jest całkiem sporo. Pole do nadużyć jest zaś wyjątkowo duże. Powiesz na przykład: „Bóg stworzył mężczyznę i kobietę, a w raju nie było osób niebinarnych” i już jest pretekst, żeby Cię wsadzić na minimum 3 miesiące. Kiedyś popularna była historia o kobiecie, która miała związek z Żyrafą. Napiszesz np. „Współżycie z osłem może świadczyć o zaburzeniu psychicznym” i już jest pretekst na odsiadkę na minimum 3 miesiące.

To się już dzieje na prawdę, tyle że na szczęście jeszcze nie w Polsce. Mentzen powołał się na dane The Times mówiące o kilku tysiącach osób skazanych z tego tytułu w GB. Jak się zaczną sypać wyroki w Polsce to będzie już za późno.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 maja 2025 18:10:45
1ketjoW napisał(a):
Przecież są sondaże już po weekendzie.
Co więcej są sondaże jak wyborcy Konfederacji oceniają zachowanie i wypowiedź Mentzena w weekend i po. Po co bić pianę. Skorzystajcie z danych.
Mentzen traci. Nawrocki według sondaży jest nieznacznie przed Trzaskowskim.

Jeżeli ktoś uważa, że zagraniami typu wyjście na piwo wygrywa się wybory to dla mnie jest mało poważny i uważa ludzi za idiotów. Owszem wyborcom R. Trzaskowskiego się to podoba, ale wyborcom Mentzena nie, a to o ich głosy chodzi. Dorabianie teorii - jak ktoś lubi to może dorabiać.

W jednej sprawie się wypowiem. Nie widziałem, aby ktoś na Nawrockim coś wymusił. To narracja na zdeprecjonowanie przeciwnika. Dalej dla wyborców R. Trzaskowskiego ma ona znaczenie ale dla wyborców Konfederacji raczej nie. Wątpię, aby oni tak to widzieli. Uważasz, że nazywanie wyborców Konfederacji ruskimi onucami im się spodobało i że dzięki piwu Trzaskowskiego z Mentzenem o tym zapomnieli. Pobożne życzenia.

Piwo z Mentzenem spowodowało że zapomnieli słów np. Szczerby. Skąd wy macie te pomysły? Mniejsza o to. Wy w to wierzycie.

youtube.com/shorts/UoiVTBmWZQM...

Gdzie jest teraz Mentzen w środowisku Konfederacji

youtube.com/shorts/2nMUlF_f5LE...
Edytowany: 26 maja 2025 18:14

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 26 maja 2025 19:50:00
1ketjoW napisał(a):
[...]

W jednej sprawie się wypowiem. Nie widziałem, aby ktoś na Nawrockim coś wymusił. To narracja na zdeprecjonowanie przeciwnika. Dalej dla wyborców R. Trzaskowskiego ma ona znaczenie ale dla wyborców Konfederacji raczej nie. Wątpię, aby oni tak to widzieli. [...].

Mentzen bynajmniej to nie moja bajka, ale trzeba mu przyznać, że wykorzystał Nawrockiego jak mało kto (może nawet bardziej niż Nawrocki pana Jerzego). Do faceta który odniósł i odnosi sukcesy biznesowe przylazł aparatczyk PISowski, którego jedynym "sukcesem" gospodarczym jest przytulenie mieszkania komunalnego. Oczywiste było to że Nawrocki się zwyczajnie ośmieszy i będzie tłem wyborczym dla Mentzena.

Mentzen jest poza wyborami, a wszyscy o nim mówią i piszą.....

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 26 maja 2025 19:56:47
007 napisał(a):
szarlej81 napisał(a):
No popatrz. A j....ć PIS można nie tylko mówić ale i śpiewać.

Dobrze wiesz, że te zmiany robi się po coś, a fanatyków ideologii lub jak kto woli religii LGBT jest całkiem sporo. Pole do nadużyć jest zaś wyjątkowo duże. Powiesz na przykład: „Bóg stworzył mężczyznę i kobietę, a w raju nie było osób niebinarnych” i już jest pretekst, żeby Cię wsadzić na minimum 3 miesiące. Kiedyś popularna była historia o kobiecie, która miała związek z Żyrafą. Napiszesz np. „Współżycie z osłem może świadczyć o zaburzeniu psychicznym” i już jest pretekst na odsiadkę na minimum 3 miesiące.

Rozumiem, że wybór Nawrockiego rozwiąże kwestię współżycia z osłem i prawidłowej oceny takich sytuacji. Pomoże też w interpretacji Starego Testamentu. To koronny argument.
Nawiązując do Starego Testamentu może wyjaśnisz, czy stosunek Nawrockiego do pana Jerzego można rozważać w kontekście grzechu.

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 26 maja 2025 20:08:35
Grum, jak zwykle nic nie rozumiesz i wcale mnie to nie dziwi. Napisz jeszcze sto razy "niezbyt lotny osiłek", to może w końcu ktoś uwierzy, że to opinia Mentzena o Nawrockim.

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 26 maja 2025 20:33:01
007 napisał(a):
Grum, jak zwykle nic nie rozumiesz i wcale mnie to nie dziwi. Napisz jeszcze sto razy "niezbyt lotny osiłek", to może w końcu ktoś uwierzy, że to opinia Mentzena o Nawrockim.

Nie ma sensu tego pisać. Koń jaki jest każdy widzi. Poza tym wystarczy sobie wygooglować kolego i tobie też to sugeruje. Nie będziesz wtedy negował to co oczywiste.
Edytowany: 26 maja 2025 20:32

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 maja 2025 21:43:28
Cytat:

Mentzen bynajmniej to nie moja bajka, ale trzeba mu przyznać, że wykorzystał Nawrockiego jak mało kto (może nawet bardziej niż Nawrocki pana Jerzego). Do faceta który odniósł i odnosi sukcesy biznesowe przylazł aparatczyk PISowski, którego jedynym "sukcesem" gospodarczym jest przytulenie mieszkania komunalnego. Oczywiste było to że Nawrocki się zwyczajnie ośmieszy i będzie tłem wyborczym dla Mentzena.

Imponująca konstrukcja myślowa – zaczyna się od zapewnienia, że Mentzen to „nie moja bajka”, po czym następuje pełnometrażowy hołd dla jego sprytu, charyzmy i boskiego wpływu na rzeczywistość. Trochę jak stwierdzić: Nie pije wódki ale tylko przed piciem, a po pół litra poprosiłem o dolewkę.

Rozumiem też, że posiadanie mieszkania komunalnego to dziś miara moralnego upadku. Ciekawa koncepcja – prosta, czarno biała przypomina "głębokie" analizy polityczne w komentarzach pod memami.

I ten pełen dramaturgii finał… „Mentzen jest poza wyborami, a wszyscy o nim mówią”. Tak, dokładnie – wszyscy, czyli Ty. Nowy idol? Czyżby podświadomość Cię zdradziła?

Trochę luzu.

Mądrość Grum klepie, aż furczy z klawiatury,
Choć rozum w odwrocie — miał go czy nie miał ? Szekspirowskie pytanie.
Mentzena mu nie szkoda, Nawrocki go boli,
Ot, chłop co się zakochał w swej internetowej roli.

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 26 maja 2025 22:07:39
1ketjoW napisał(a):
Cytat:

[...] Rozumiem też, że posiadanie mieszkania komunalnego to dziś miara moralnego upadku. [...]

Mieszkania komunalnego pozyskanego w ten sposób - tak to miara moralnego upadku. Wielu uczciwym Polaków, którzy niestety nie zarabiają tak jak Nawrocki, czekają cierpliwie w kolejce na szanse na mieszkanie komunalne.
Można nawet określić miarę tego moralnego upadku jako "1 Nawrocki".
Czekam na propozycje dla 1/2 Nawrockiego lub ćwiarki Nawrockiego. W ten sposób stworzymy skalę upadku i jego miarę ;-)

Edytowany: 26 maja 2025 22:15

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

97 98 99 100 101

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,374 sek.

metrtrjm
dovljqcl
gwytmdty
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bznxovzm
rgtmyggd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat