PREMIUM
20 Dołączył: 2019-12-12 Wpisów: 62
Wysłane:
28 maja 2025 11:02:53
10 mld zł kredytów dla polskich MŚP z funduszu gwarancyjnego z EBI...(MFiPR )
|
|
PREMIUM
101 Dołączył: 2009-03-11 Wpisów: 916
Wysłane:
28 maja 2025 11:11:48
Po publikacji wyników testu przez Nawrockiego wzrosło zainteresowanie jego kontem w serwisie diagnostyka.pl.
Nawrocki ocenzurował na dokumencie swój adres zamieszkania i numer PESEL, ale nie ukrył numeru zlecenia. Nawrocki co prawda PESEL ocenzurował, ale można go pozyskać np. z KRS. Zaznaczam, że próba wejścia na konto Nawrockiego jest przestępstwem.
Ekspert ds. cyberbezpieczeństwa Adam Haertle ocenił, że zachowanie Karola Nawrockiego było lekkomyślne. - W przypadku pana Nawrockiego to zapoznanie się z wynikami badań, które i tak opublikował, ale być może dostęp do jego konta w innym serwisie diagnostycznym pokazałby wcześniejsze wyniki badań i całą historię danych medycznych.
REASUMUJĄC: Drugi Dworczyk na horyzoncie. Nic się nie nauczył z błędów innych....
|
|
178 Dołączył: 2020-08-12 Wpisów: 1 398
Wysłane:
28 maja 2025 12:27:49
grum napisał(a): Drugi Dworczyk na horyzoncie. Nic się nie nauczył z błędów innych....
Wybacz ale porównywanie Dworczyka do Nawrockiego to jednak jest duże nadużycie. Miał wpadkę z tymi mailami ale intelektualnie to jest kolosalna przepaść. Na korzyść Dworczyka oczywiście. Etycznie i moralnie też. Gdyby to Dworczyk był wystawiony przez Kaczyńskiego jako kandydat to najprawdopodobniej umyłbym ręce, stwierdził niech się dzieje co chce i w drugiej turze został w domu. Natomiast na koniec kampanii PIS uzyskał wsparcie od grupki radykałów z Partii Republikańskiej: www.polsatnews.pl/wiadomosc/20...I aby nie było. Też uważam, że sprawa tego kto finansował te spoty wyjaśniona nie jest i wymaga gruntownego zbadania. Ale tak mi się teraz przypomniało co PIS mówił, gdy to ich oponenci biegali za granicę jak oni to określali "ze skargą na Polskę". :) Jak to szło "nagorszy sort?" :)
Edytowany: 28 maja 2025 12:29
|
|
|
|
PREMIUM
922 Dołączył: 2012-08-02 Wpisów: 5 244
Wysłane:
28 maja 2025 12:50:42
szarlej81 napisał(a):Ok. Mój błąd. Zrozumiałem Cię tak, że chodzi o informacje o spotkaniu z Trumpem. Te pojawiły się 1 maja. W życiu mi nie przyszło do głowy, że ktoś może na serio twierdzić, że sprawę kawalerki wyciągnięto po to aby przykryć planowane spotkanie Nawrockiego z Polonią - rzecz na tyle mało istotną, że sama z siebie leżałaby gdzieś tam na obrzeżach zainteresowania mediów :) Nie chodzi o błąd tylko o prawidłową ocenę rzeczywistości szarlej. Broniłeś dat w tej sprawie teraz piszesz, że to nieistotne. Tak się pomniejsza wcześniej istotne kwestie, gdy chce się pomniejszyć znaczenie prawdy, a ponieważ nikt z nas nie jest nieomylny, w ocenie rzeczywistości prawda jest kluczowa.A. Einstein powiedział: Tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów. Jeżeli intelekt oceniamy przez to jak ktoś umie oszukiwać, to zdecydowanie jest jeden faworyt i wystarczy samemu weryfikować informacje np. na stronie Demagog czy w sprawie CPK itd jakie padły podczas debat. Każdy z nas decyduje sam i ocenia co ma cięższy kaliber. Ja pewnie gdyby Jan Maria Rokita startował na prezydenta inaczej bym oceniał sytuację, ponieważ uważam że jest lata świetlne intelektualnie przed Rafałem Trzaskowskim, który aby spinała mu się wypowiedź to kłamie. Niestety JMR nie startuje. Ubolewam.
Edytowany: 28 maja 2025 12:50
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 13:14:53
szarlej81 napisał(a): [...] Natomiast na koniec kampanii PIS uzyskał wsparcie od grupki radykałów z Partii Republikańskiej [...]
Poparcie tej kanapy z pewnością nie przeważy, ale poparcie Nawrockiego przez Wielki Bu" - Patryka Masiaka - skazanego za porwanie, wiązanego przez prokuraturę z gangiem sutenerów - JUŻ TAK Każdy doceni tego kolegę kandydata PIS na prezydenta. Ich wspólną kawę udokumentowano wspólnym zdjęciem - ta dygresja, gdyby 0007 sugerował że to nie jest prawda. Wystarczy sobie wygooglać np.( "Wielki Bu" i "takie tam z prezesem IPN na kawce")
Edytowany: 28 maja 2025 13:15
|
|
161 Dołączył: 2012-03-18 Wpisów: 380
Wysłane:
28 maja 2025 13:23:57
Grzegorz Braun ok. 4 h temu na X bardzo docenił zdjęcie Nawrockiego z Rabbi Shmuley  Komedia !!!! Zakamuflowany lewak vs Totalny ćwierćmózg Taki mamy wybór. Niezdecydowani zadecydują. Głosuję na lewaka. Jeśli zacznie przeginać pałę z Tuskiem, mój głos za dla 2 lata w wyborach parlamentarnych powędruje do Konfederacji i mam nadzieję, że KO zaliczy wtedy K.O., a bez Konfederacji nie będzie możliwości stworzenia rządu.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 13:34:12
Cytat:Dwie rzeczy do wcześniejszych dyskusji. 1.Wielki przyjaciel PISu Orban studiował w Anglii za pieniądze Sorosa 2Słyszałem, o wpływie wiatraków na otoczenie. Podobno: ( kury nie nieso jajków, koguty nie piejo, krowy mlika nie dajo i cały czas ich łep boli ") Ad. 1) Orban poszedł własną drogą. Trzaskowski nie. Ad. 2) Nie odpowiadam za to, jak ktoś interpretuje słowo pisane. Każdy ma swój potencjał intelektualny. Prawda!!!! Potem powtarzają co usłyszeli bezrefleksyjnie. Szarlej, Cytat:Natomiast jego sugestie, że to on spowodował, że administracja Trumpa jeszcze przed jego wizytą zniosła ograniczenia eksportu chipów dla połowy świata z litości pominę. Moja odpowiedź: Cytat: Proszę i nalegam abyś nie miał litości w poniższej sprawie. Chcę się przekonać, że się mylę. Już raz twierdziłeś, że publikacja Onetu nie miała przykryć wizyty Nawrockiego w USA ponieważ była przed jego wizytą. Tyle, że informacje o wizycie w USA i terminie wizyty był przed publikacją Onetu.
Twoja riposta: Cytat:Naukowców spytano co można by zrobić aby ograniczyć emisje CO2 do zera. Więc naukowcy odpowiedzieli. Jednoznacznie w komentarzu do tego jasno stwierdzili, że tak radykalne postawienie sprawy spowoduje więcej problemów niż rozwiąże, jest mocno niezalecane ze względu na opór społeczny w tej sprawie, zamiast zakazów proponują uświadamianie oraz bardziej łagodne metody takie jak skracanie łańcuchów dostaw żywności czy też rozwój transportu publicznego w miastach. Co oczywiście jest w tym dokumencie, z którego najgłupsza część prawicowych trolli zrobiła sobie wygodne narzędzie do okładania przeciwników politycznych po głowach. Bo przecież i tak nikt nie sięgnie do źródeł a nawet jak sięgnie to tylko po to aby znaleźć potwierdzenie mitów w które aktualnie wierzy :)
Nie widzę nic o czipach. Na marginesie – pełna zgoda, że drzewa pochłaniają CO₂. Dlatego właśnie dobrze czasem „wrócić do korzeni” i trzymać się tematu. Tu akurat chodziło o czipy i pewne manipulacje medialne. Ale możemy też pogadać o drzewach. Tylko ustalmy wcześniej, w jakim lesie się spotykamy. Poniżej publikacje po angielsku w tej sprawie: Cytat:Such moments in international politics are rare. Karol Nawrocki, the Polish presidential candidate backed by the conservative Law and Justice (PiS) party, secured a pivotal victory for Poland’s tech future by persuading President Trump to lift sanctions on U.S. chip exports. www.washingtontimes.com/news/2...Dalszej części publikacji nie zamieszczam ale jest równie ciekawa.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 13:50:56
bginvest napisał(a):Grzegorz Braun ok. 4 h temu na X bardzo docenił zdjęcie Nawrockiego z Rabbi Shmuley  Komedia !!!! Zakamuflowany lewak vs Totalny ćwierćmózg Taki mamy wybór. Niezdecydowani zadecydują. Głosuję na lewaka. Jeśli zacznie przeginać pałę z Tuskiem, mój głos za dla 2 lata w wyborach parlamentarnych powędruje do Konfederacji i mam nadzieję, że KO zaliczy wtedy K.O., a bez Konfederacji nie będzie możliwości stworzenia rządu. Oj Oj kolego.... trzymajmy się faktów. Niezbyt lotny osiłek a nie ćwierćmózg. Ani Ty ani ja nie mieliśmy przyjemności poznać pana Nawrockiego, przez to lepiej cytować tych co dłużej z nim przebywali, ba nawet debatowali.
|
|
Wysłane:
28 maja 2025 13:52:24
Przecież Washington Times to taki republikański odpowiednik Gazety Polskiej. A autorem zacytowanej przez ciebie opinii z tego portalu jest Filip Styczynski. Były dyrektor jednego z kanałów TVP z czasów kurskiego. Ale masz rację. Po angielsku napisane :)
Pamiętasz debatę w której pytano się Nawrockiego (chyba Stanowski to zrobił) co załatwił podczas wizyty USA? Nawrocki nie potrafił na to odpowiedzieć - zaserwował jakąś ogólną gadkę, że spędził tam 6 godzin i się spotykał.. Kilka dni później przypomniał sobie, że jednak chipy załatwił. :D
A jak już przy USA jesteśmy to organizatorem CPAC jest American Conservative Union z siedzibą w Virginii, USA. Konferencja ta została wykorzystana do wspierania kandydatury pana Nawrockiego. Czy Twoim zdaniem 1Kejtow mamy do czynienia z nielegalnym finansowaniem kampanii wyborczej zza granicy?
Edytowany: 28 maja 2025 13:55
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 13:54:24
grum napisał(a):szarlej81 napisał(a): [...] Natomiast na koniec kampanii PIS uzyskał wsparcie od grupki radykałów z Partii Republikańskiej [...]
Poparcie tej kanapy z pewnością nie przeważy, ale poparcie Nawrockiego przez Wielki Bu" - Patryka Masiaka - skazanego za porwanie, wiązanego przez prokuraturę z gangiem sutenerów - JUŻ TAK Każdy doceni tego kolegę kandydata PIS na prezydenta. Ich wspólną kawę udokumentowano wspólnym zdjęciem - ta dygresja, gdyby 0007 sugerował że to nie jest prawda. Wystarczy sobie wygooglać np.( "Wielki Bu" i "takie tam z prezesem IPN na kawce") To tak, jakby powiedzieć, że skoro ktoś kiedyś zjadł obiad przy tym samym stole co złodziej, to sam również powinien być oskarżony o kradzież. Albo że skoro znasz sąsiada, który kiedyś przekroczył prędkość, to automatycznie stajesz się piratem drogowym. To nonsens – a jednak taki sposób rozumowania często pojawia się w debacie publicznej, zwłaszcza kiedy komuś brakuje solidnych argumentów.Warto podkreślić, że tego typu uproszczenia bywają chwytliwe dla osób o niższym poziomie ....... . Dla nich prosta narracja typu „z kim przystajesz, takim się stajesz” wydaje się logiczna – mimo, że w rzeczywistości jest fałszywa i prowadzi do nieuczciwego oceniania ludzi. Zamiast opierać osądy na kolegach Grum, trzeba patrzeć na konkretne działania i intencje. Jeśli zaczniemy oceniać ludzi tylko po tym, z kim się spotykają, to prędzej czy później wszyscy wylądujemy na jakiejś liście – bo kto z nas nie zna kogoś, kto kiedyś zrobił czegoś np. głupiego? Jaka to lista wtedy będzie?
|
|
|
|
161 Dołączył: 2012-03-18 Wpisów: 380
Wysłane:
28 maja 2025 14:04:25
grum,
Jestem z Torunia, mieszkam 200 metrów od Mentzena, nie jestem jego fanem, aczkolwiek zdarza mi się z nim pogadać. Uwierz, że niezbyt lotny osiłek to było najdelikatniejsze określenie jakie Mentzen mógł użyć wobec Nawrockiego.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 14:06:27
1ketjoW napisał(a):grum napisał(a):szarlej81 napisał(a): [...] Natomiast na koniec kampanii PIS uzyskał wsparcie od grupki radykałów z Partii Republikańskiej [...]
Poparcie tej kanapy z pewnością nie przeważy, ale poparcie Nawrockiego przez Wielki Bu" - Patryka Masiaka - skazanego za porwanie, wiązanego przez prokuraturę z gangiem sutenerów - JUŻ TAK Każdy doceni tego kolegę kandydata PIS na prezydenta. Ich wspólną kawę udokumentowano wspólnym zdjęciem - ta dygresja, gdyby 0007 sugerował że to nie jest prawda. Wystarczy sobie wygooglać np.( "Wielki Bu" i "takie tam z prezesem IPN na kawce") To tak, jakby powiedzieć, że skoro ktoś kiedyś zjadł obiad przy tym samym stole co złodziej, to sam również powinien być oskarżony o kradzież. Albo że skoro znasz sąsiada, który kiedyś przekroczył prędkość, to automatycznie stajesz się piratem drogowym. To nonsens – a jednak taki sposób rozumowania często pojawia się w debacie publicznej, zwłaszcza kiedy komuś brakuje solidnych argumentów.Warto podkreślić, że tego typu uproszczenia bywają chwytliwe dla osób o niższym poziomie ....... . Dla nich prosta narracja typu „z kim przystajesz, takim się stajesz” wydaje się logiczna – mimo, że w rzeczywistości jest fałszywa i prowadzi do nieuczciwego oceniania ludzi. Zamiast opierać osądy na kolegach Grum, trzeba patrzeć na konkretne działania i intencje. Jeśli zaczniemy oceniać ludzi tylko po tym, z kim się spotykają, to prędzej czy później wszyscy wylądujemy na jakiejś liście – bo kto z nas nie zna kogoś, kto kiedyś zrobił czegoś np. głupiego? Jaka to lista wtedy będzie? Bądź konsekwentny w tym co piszesz albo chociaż się staraj. Raptem kilkanaście godzin temu radośnie przypominałeś, że Trzaskowski zrobił sobie zdjęcie z obcym dla niego człowiekiem, który później został złapany i skazany za pedefilię. W odróżnieniu od Trzaskowskiego mamy Nawrockiego - z jego wieloletnimi kolegami, z ugruntowaną znajomości i to jeszcze taką, od której od się nie odżegnuje. Przecie Wielki Bu to nie jedyna nieciekawa persona w otoczeniu Nawrockiego. Trochę się tych "kolegów" nazbierało.... Wygoogluj sobie, zweryfikuj i odpisz. 1ketjoW cyt... "Dla nich prosta narracja typu „z kim przystajesz, takim się stajesz” wydaje się logiczna – mimo, że w rzeczywistości jest fałszywa i prowadzi do nieuczciwego oceniania ludzi." Jezu chłopie kwadrans temu pisałeś o Sorosu w kontekscie Trzaskowskiego. Weź chłopie mierz wszystkich równą miarką
Edytowany: 28 maja 2025 14:08
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 14:13:54
szarlej81 napisał(a):Przecież Washington Times to taki republikański odpowiednik Gazety Polskiej. A autorem zacytowanej przez ciebie opinii z tego portalu jest Filip Styczynski. Były dyrektor jednego z kanałów TVP z czasów kurskiego. Ale masz rację. Po angielsku napisane :)
Pamiętasz debatę w której pytano się Nawrockiego (chyba Stanowski to zrobił) co załatwił podczas wizyty USA? Nawrocki nie potrafił na to odpowiedzieć - zaserwował jakąś ogólną gadkę, że spędził tam 6 godzin i się spotykał.. Kilka dni później przypomniał sobie, że jednak chipy załatwił. :D
A jak już przy USA jesteśmy to organizatorem CPAC jest American Conservative Union z siedzibą w Virginii, USA. Konferencja ta została wykorzystana do wspierania kandydatury pana Nawrockiego. Czy Twoim zdaniem 1Kejtow mamy do czynienia z nielegalnym finansowaniem kampanii wyborczej zza granicy? Washington Times to gazeta o konserwatywnym profilu, bliska amerykańskiej prawicy, często wspierająca Republikanów i Donalda Trumpa. Nie widzę aby była nierzetelnym źródłem informacji, co sugerujesz. W sprawie CPAC skoro Siemoniak tam był to raczej nie, podobnie jak jazda Tuska w drugim wagonie i podobnie jak wiarygodny świadek premiera RP Donalda Tuska. To wszystko wydarzenia na korzyść Karola Nawrockiego ale czy je finansował? Raczej nie. Zobaczymy czy KW Karola Nawrockiego zgłosi wydatki na organizację konferencji. Wtedy odpowiem. W sprawie Stanowskiego. Nie pamiętam czy było to (wizyta u Stanowskiego) przed komunikatem USA czy po w sprawie chipów. Jeżeli przed to nie ma tematu, więc Twój wniosek wyglądałby wtedy na chybiony. Nie mógł nic ogłosić przed komunikatem administracji USA.
Edytowany: 28 maja 2025 14:16
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 14:17:27
bginvest napisał(a):grum,
Jestem z Torunia, mieszkam 200 metrów od Mentzena, nie jestem jego fanem, aczkolwiek zdarza mi się z nim pogadać. Uwierz, że niezbyt lotny osiłek to było najdelikatniejsze określenie jakie Mentzen mógł użyć wobec Nawrockiego. Zdaje sobie sprawę, że geniusz karpat to nie jest. Ma braki. Zwyczajnie chciałem być delikatny.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 14:24:23
Cytat:Bądź konsekwentny w tym co piszesz albo chociaż się staraj. Raptem kilkanaście godzin temu radośnie przypominałeś, że Trzaskowski zrobił sobie zdjęcie z obcym dla niego człowiekiem, który później został złapany i skazany za pedefilię. W odróżnieniu od Trzaskowskiego mamy Nawrockiego - z jego wieloletnimi kolegami, z ugruntowaną znajomości i to jeszcze taką, od której od się nie odżegnuje. Przecie Wielki Bu to nie jedyna nieciekawa persona w otoczeniu Nawrockiego. Trochę się tych "kolegów" nazbierało.... Wygoogluj sobie, zweryfikuj i odpisz.
1ketjoW cyt... "Dla nich prosta narracja typu „z kim przystajesz, takim się stajesz” wydaje się logiczna – mimo, że w rzeczywistości jest fałszywa i prowadzi do nieuczciwego oceniania ludzi." Jezu chłopie kwadrans temu pisałeś o Sorosu w kontekscie Trzaskowskiego. Weź chłopie mierz wszystkich równą miarką Przyganiał kocioł garnkowi. Prosiłem również, aby nie iść tą drogą. Ty w nią brniesz i jeszcze piszesz o braku obiektywizmu. Proponuje wrzuć na luz, od pisania o Wielkim Bu kilka razy na dzień, sytuacja się nie zmieni. Napisałem Ci dlaczego te argumenty są miałkie. Odpowiedź merytorycznie jeżeli się z nimi nie zgadzasz.W sprawie Trzaskowskiego podałem przykłady ich wspólnych działań z Sorosem. Masz z tym jakiś problem, że uzasadniłem swoją wypowiedź, czego Ty nie robisz?
Edytowany: 28 maja 2025 14:32
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 14:37:27
1ketjoW napisał(a):Cytat:Bądź konsekwentny w tym co piszesz albo chociaż się staraj. Raptem kilkanaście godzin temu radośnie przypominałeś, że Trzaskowski zrobił sobie zdjęcie z obcym dla niego człowiekiem, który później został złapany i skazany za pedefilię. W odróżnieniu od Trzaskowskiego mamy Nawrockiego - z jego wieloletnimi kolegami, z ugruntowaną znajomości i to jeszcze taką, od której od się nie odżegnuje. Przecie Wielki Bu to nie jedyna nieciekawa persona w otoczeniu Nawrockiego. Trochę się tych "kolegów" nazbierało.... Wygoogluj sobie, zweryfikuj i odpisz.
1ketjoW cyt... "Dla nich prosta narracja typu „z kim przystajesz, takim się stajesz” wydaje się logiczna – mimo, że w rzeczywistości jest fałszywa i prowadzi do nieuczciwego oceniania ludzi." Jezu chłopie kwadrans temu pisałeś o Sorosu w kontekscie Trzaskowskiego. Weź chłopie mierz wszystkich równą miarką Przyganiał kocioł garnkowi. Prosiłem również, aby nie iść tą drogą. Ty nią brniesz i jeszcze piszesz o braku obiektywizmu. Proponuje wrzuć na luz, od pisania o Wielkim Bu kilka razy na dzień, sytuacja się nie zmieni. Napisałem Ci dlaczego te argumenty są miałkie. Odpowiedź merytorycznie jeżeli się z nimi nie zgadzasz.W sprawie Trzaskowskiego podałem przykłady ich wspólnych działań z Sorosem. Masz z tym jakiś problem, że uzasadniłem swoją wypowiedź, czego Ty nie robisz? Sugerujesz że Soros to taki węgierski Wielki Buuuu. Sugerujesz że Soros to sutener i bandyta? Chyba jest różnica między akceptowaniem w swoim otoczeniu Sorosa a akceptacją i kolegowaniem się z facetem skazanym za porwanie i powiązanym z gangiem suterenów..... Chłopie gubisz się w tych swoich wpisach...
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 14:46:03
Cytat:Sugerujesz że Soros to taki węgierski Wielki Buuuu. Sugerujesz że Soros to sutener i bandyta? Chyba jest różnica między akceptowaniem w swoim otoczeniu Sorosa a akceptacją i kolegowaniem się z facetem skazanym za porwanie i powiązanym z gangiem suterenów.....
Chłopie gubisz się w tych swoich wpisach... To że Ty wiesz, co ja sugerują świadczy tylko o tym, że swoje wyobrażenia mylisz z rzeczywistością. Pisałem o związkach Trzaskowskiego z Sorosem na przykładach konkretnych działań. Ty piszesz, że Nawrocki to przestępca ponieważ spotyka się z przestępcami. Ja widzę różnicę.
Edytowany: 28 maja 2025 14:46
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 14:48:43
1ketjoW napisał(a):Cytat:Sugerujesz że Soros to taki węgierski Wielki Buuuu. Sugerujesz że Soros to sutener i bandyta? Chyba jest różnica między akceptowaniem w swoim otoczeniu Sorosa a akceptacją i kolegowaniem się z facetem skazanym za porwanie i powiązanym z gangiem suterenów.....
Chłopie gubisz się w tych swoich wpisach... To że Ty wiesz, co ja sugerują świadczy tylko o tym, że swoje wyobrażenia mylisz z rzeczywistością. Pisałem o związkach Trzaskowskiego z Sorosem. No i ci ludzie wskazali, że Orban, tak jak Trzaskowski, był stypendystą fundacji SOROSA. Uprzejmie ci piszę mierz wszystkim równą miarką. Jeden jest ok a drugi beee???. Nie ma w tym logiki
Edytowany: 28 maja 2025 14:48
|
|
Wysłane:
28 maja 2025 14:52:21
@1kejtoW Czy Nawrocki to przestępca? No cóż, sam się przyznał do świadomego i celowego złamania dwóch paragrafów z Kodeksu Karnego. Myślę, że gdyby ktoś go tak nazwał a on go pozwał to raczej sprawy by nie wygrał.
Co do WhasingtonTimes to zwracam uwagę, że jest to gazeta o określonym profilu polityczno-światopoglądowym. Natomiast to, że jakiś gość związany ściśle z PIS powtórzył tam opinię prezentowaną przez PIS tylko, że po angielsku to dowód dość marnej jakości.
Edytowany: 28 maja 2025 14:55
|
|
PREMIUM
Wysłane:
28 maja 2025 15:04:14
Cytat:No i ci ludzie wskazali, że Orban, tak jak Trzaskowski, był stypendystą fundacji SOROSA. Uprzejmie ci piszę mierz wszystkim równą miarką. Jeden jest ok a drugi beee???. Nie ma w tym logiki W sprawie Orbana odpowiedziałem. Poszukaj na forum. Poza tym napisz pseudonimy przestępców itd jakich zna Nawrocki. Chcę zobaczyć, co to znaczy dla Ciebie dużo. Logiczny człowieku. Potem porównaj to z oszacowaną liczą osób jaką zna Nawrocki i z jaką się spotyka np. jako Prezes IPN-u, bo prywatnie pewno nie masz danych. Potem odsłuchaj sobie wypowiedź R. Trzaskowskiego jak dostał zdjęcie na debacie i porównaj sytuacje.
Edytowany: 28 maja 2025 15:13
|
|