Wygląda na to, że tym razem 11bit dowiozło i to z przytupem...
Oceny na steam 92/100.
Peak już rano przebił ostrożne założenia analityków i ciągle rośnie...
Wygląda na to, że i na ps5 gra sprzedaje się całkiem dobrze i tam też uzyskuje wysokie oceny.
Gra niewątpliwie budzi zainteresowanie i to pomimo dość oszczędnego marketingu początkowego ze strony 11bit. Jak wiadomo wydatki marketingowe to studnia bez dna - można w marketing wrzucić dowolne pieniądze i nie zawsze uzyska się pożądany efekt. To moja osobista opinia poparta tym co wyczytałem w necie ale wydaje mi się, że tym razem bity do marketingu podeszły nieco ostrożnie. Nie chcąc ryzykować poniesienia nadmiernych koszów przed poznaniem zdania graczy o the Alters. Jako, że zdanie jest bardzo dobre - teraz spółka skupi się na zwiększeniu rozpoznawalności tytułu. W tym pewnie pomogą jej w dużej mierze zachwyceni grą gracze - którzy w wielu miejscach podkreślają, że tak dobra gra powinna być bardziej znana i eksponowana.
To dopiero początek monetyzacji tego tytułu ale już dużo wskazuje, że będzie to największy hit 11bit...
A w kolejce czeka już Moonlighter 2, którego grupa i wishlista stabilnie przyrasta (pewnie w przyszłym tygodniu wyprzedzi StarRupture od Creepy Jar - tak przynajmniej wskazują dane z Gamalytic).
Popularność dema Moonlightera 2 zaskakuje - w świetle problemów technicznych dema i słabych ocen głównie w związku z tymi problemami uzyskiwanych.
Moim zdaniem 11bit powinno pomyśleć nad odłożeniem w czasie premiery Moonlightera2. Ta gra ma za duży potencjał, żeby wydać ją niegotową technicznie.