PARTNER SERWISU
ucoscdsi
22 23 24 25 26
Wildthing
0
Wpisów: 130
Wysłane: 2 grudnia 2009 15:54:56 przy kursie: 0,56 zł
GroniuII napisał(a):
Wildthing napisał(a):
GroniuII napisał(a):
Ktoś ma pojęcia dlaczego wyrzucane są takie pakiety?? Zaraz mi nerw puści, co się dzieje, proszę o komentarz.

Nie wyrzucane tylko sprzedawane, a więc i kupowaneAngel Po prostu się dzieje...

Spoko ja już nie wiem jak to nazwać bo ubrałem się przy poziomie około 80gr za papier i gały mi na wierzch wychodzą jak widzę że każda próba odbicia kończy się zjazdem, sądziłem że spółeczka jest zdrowa i z perspektywą nawzrost a tu zoonkk.. Ktoś pcha ją w dół

Cierpliwości. Za dużo tu ruchów spółki w kierunku aktywnej działalności żeby miało być źle. Spółka żyje i garnie się do działania. Kwestia czasu i odlatujemy w kosmos.

Maciek1981
0
Wpisów: 469
Wysłane: 2 grudnia 2009 15:56:43 przy kursie: 0,56 zł
polecam historię hbpolska :)

Wildthing
0
Wysłane: 2 grudnia 2009 16:02:54 przy kursie: 0,56 zł
Maciek1981 napisał(a):
polecam historię hbpolska :)

:) no tak... myslisz że aż tak?

GroniuII
0
Wpisów: 19
Wysłane: 2 grudnia 2009 16:07:59 przy kursie: 0,56 zł
"Cierpliwości. Za dużo tu ruchów spółki w kierunku aktywnej działalności żeby miało być źle. Spółka żyje i garnie się do działania. Kwestia czasu i odlatujemy w kosmos."

No tak zgadzam się ale te przesłanki dotyczące aktywnej działalniści dały mi podstawę do kupna w okolicy 0,8 za papier. Spółka generalnie zawsze raportuje pozytywnie, zaskakuje wzrostem zysku itp.. za to cena leci. Obserwuje słupki po prawej i lewej stronie i jeśli do kupna na 250000 jest otwartych np 50 zleceń a na sprzedaży taki sam wolumen pokryty jest jednym to chyba znaczy że ktoś pozbywa się większych pakietów....i tu rodzi się pytanie na które sam nie jestem w stanie odpowiedzieć dlaczego.?? Przecież papier jest tani jak prawie nigdy, jeszcze troszke i będą akcje rozdawać.

mirekadam74
0
Wpisów: 43
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:53:06 przy kursie: 0,56 zł
GroniuII napisał(a):
"Cierpliwości. Za dużo tu ruchów spółki w kierunku aktywnej działalności żeby miało być źle. Spółka żyje i garnie się do działania. Kwestia czasu i odlatujemy w kosmos."

No tak zgadzam się ale te przesłanki dotyczące aktywnej działalniści dały mi podstawę do kupna w okolicy 0,8 za papier. Spółka generalnie zawsze raportuje pozytywnie, zaskakuje wzrostem zysku itp.. za to cena leci. Obserwuje słupki po prawej i lewej stronie i jeśli do kupna na 250000 jest otwartych np 50 zleceń a na sprzedaży taki sam wolumen pokryty jest jednym to chyba znaczy że ktoś pozbywa się większych pakietów....i tu rodzi się pytanie na które sam nie jestem w stanie odpowiedzieć dlaczego.?? Przecież papier jest tani jak prawie nigdy, jeszcze troszke i będą akcje rozdawać.
Z tym odlatywaniem w kosmos to trąci lekkim naganianiem(w mojej skromnej ocenie).Spółka ma taki kurs na jaki wycenia ją rynek,więc czy jest tania-nie wiem.Zawsze może być taniej.W dłuższej perspektywie jest nadzieja ,że urośnie,ale dopiero po tym jak zacznie zarabiać.Byłem posiadaczem akcji CENTROZAPA i obserwuję spółkę od długiego już czasu.Wiele wzrostów moim zdaniem było wynikiem informacji o kilkusetprocentowej dynamice przychodów,co nie było trudne biorąc pod uwagę punkt odniesienia. Projekt Komi moze pomóc społce w przyszłości(mimo słabej sytuacji na rynku drzewnym),ale czy wejście w Pronox było dobrym posunięciem i czy ta decyzja nie ma właśnie wpływu na kurs?Czas pokaże

Wildthing
0
Wysłane: 2 grudnia 2009 18:52:20 przy kursie: 0,56 zł
mirekadam74 napisał(a):
GroniuII napisał(a):

Z tym odlatywaniem w kosmos to trąci lekkim naganianiem(w mojej skromnej ocenie).Spółka ma taki kurs na jaki wycenia ją rynek,więc czy jest tania-nie wiem.Zawsze może być taniej.W dłuższej perspektywie jest nadzieja ,że urośnie,ale dopiero po tym jak zacznie zarabiać.Byłem posiadaczem akcji CENTROZAPA i obserwuję spółkę od długiego już czasu.Wiele wzrostów moim zdaniem było wynikiem informacji o kilkusetprocentowej dynamice przychodów,co nie było trudne biorąc pod uwagę punkt odniesienia. Projekt Komi moze pomóc społce w przyszłości(mimo słabej sytuacji na rynku drzewnym),ale czy wejście w Pronox było dobrym posunięciem i czy ta decyzja nie ma właśnie wpływu na kurs?Czas pokaże

Nie naganiam!! king Po co to robić skoro w przypadku tej spółki i tak decydują grube ryby a ich nagonic się nie dablackeye ? Po prostu takie mam zdanie. Czas pokaże.

Fiszka
0
Wpisów: 57
Wysłane: 2 grudnia 2009 20:04:40 przy kursie: 0,56 zł
Też się ubrałam przy po 82 gr, ‘uśredniłam’ przy ok. 70, zamiast po prostu puścić papier i szukać innych okazji, potem ewentualnie taniej odkupić... Jako początkujący ‘inwestor’, zauważam u siebie nieracjonalną niechęć do sprzedaży ze stratą, a im strata większa tym trzymanie papieru bardziej kurczowe (:.
Jedyne chyba wyjście to automatyczny = bezemocjonalny stop loss. Ustawiam na 48 (poniżej marcowego, rozpoczynajacego wzrosty dolka i psychologicznej granicy 50).
Choć w długiej perspektywie ‘wierzę’ w firmę, nie wiem już dokąd prowadzi obecny zjazd...

Denilson
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 97
Wysłane: 2 grudnia 2009 21:06:46 przy kursie: 0,56 zł
Jak by ktoś był zainteresowany, to Król kupował akcje po 1 zł,
gdyż było to odkupywanie akcji pracowniczych - więc na podstawie
umowy z nimi.

Centrozap jest też na etapie poważnych (cokolwiek to znaczy) rozmów
z inwestorami Rosyjskimi oraz Amerykańskimi, które chcą wspomagać
spółkę w inwestycjach.

cela22
0
Wpisów: 239
Wysłane: 2 grudnia 2009 21:12:29 przy kursie: 0,56 zł
Denilson napisał(a):
umowy z nimi.

spółkę w inwestycjach.

Jak widac malo kogo to interesuje kto po ile kupowal... Ogolnie to centrozap np patrzac na C/WK to zadna atrakcja nawet po tej przecenie.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 2 grudnia 2009 21:31:13 przy kursie: 0,56 zł
Denilson napisał(a):

spółkę w inwestycjach.

Denilson, jakiego inwestora amerykańskiego masz na myśli? może GEM?
interesuje mnie ta spółka wyłącznie z powodu inwestycji w Komi. W prasie rosyjskiej od kilku lat nazwa spółki występuje wyłącznie w towarzystwie takich słów ja "planują", "rozważają", "podpisują umowę o zamiarach", "list intencyjny" itd..
efektów jak dotąd nie zauważyłem - jeżeli się mylę, proszę wyprowadzić mnie z błędu.
jako producent komunikatów o świetlanej przyszłości - są w ścisłej czołówce. ale wyżyć z tego nie zdoła ani Król, ani tym bardziej akcjonariusze.

Denilson
0
Wysłane: 2 grudnia 2009 22:17:35 przy kursie: 0,56 zł
krewa napisał(a):
Denilson napisał(a):

spółkę w inwestycjach.

Denilson, jakiego inwestora amerykańskiego masz na myśli? może GEM?
interesuje mnie ta spółka wyłącznie z powodu inwestycji w Komi. W prasie rosyjskiej od kilku lat nazwa spółki występuje wyłącznie w towarzystwie takich słów ja "planują", "rozważają", "podpisują umowę o zamiarach", "list intencyjny" itd..
efektów jak dotąd nie zauważyłem - jeżeli się mylę, proszę wyprowadzić mnie z błędu.
jako producent komunikatów o świetlanej przyszłości - są w ścisłej czołówce. ale wyżyć z tego nie zdoła ani Król, ani tym bardziej akcjonariusze.

Na wstępie, żeby było jasne: ja nie pisze w żadnym wypadku tego, żeby podbudować, zachecić itp. Tylko dziele się informacjami. Bez dokładania swoich emocji.
Amerykański inwestor.. nie wiem jaki. Dodatkowo rozmowy są od dłuższego czasu z EBOiR.

Co do Komi - to rozmowy są z rosyjskim inwestorem branżowym.

Jutro może coś dopiszę, na razie padam ze zmęczenia, więc spadam spać ;)

Pozdrawiam.

Pinki
0
Wpisów: 252
Wysłane: 2 grudnia 2009 22:28:40 przy kursie: 0,56 zł
Denilson napisał(a):
umowy z nimi.

spółkę w inwestycjach.

niech ktoś przypomni po ile Solorz kupował akcje Bioton-a

Denilson
0
Wysłane: 2 grudnia 2009 22:36:55 przy kursie: 0,56 zł
Pinki napisał(a):
Denilson napisał(a):
umowy z nimi.

spółkę w inwestycjach.

niech ktoś przypomni po ile Solorz kupował akcje Bioton-a

0.63

Maciek1981
0
Wysłane: 3 grudnia 2009 15:42:01 przy kursie: 0,56 zł
też tak chcę :)

CENTROZAP SA zawiadomienie osoby zobowiązanej o zbyciu akcji

03.12. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 162/2009

Centrozap SA informuje, że w dniu 03 grudnia 2009 roku otrzymał zawiadomienie od Pana
Jerzego Chojny Wiceprzewodniczącego Członka Rady Nadzorczej Spółki o sprzedaży przez niego
w dniu dzisiejszym w ramach transakcji pozagiełdowej 311.127 sztuk akcji Centrozap S.A. po
cenie 0,95 zł za 1 akcję na rzecz Spółki CMS SA w Katowicach.
Po realizacji w/w transakcji Pan Jerzy Chojna nie posiada żadnych akcji Centrozap S.A.

Wildthing
0
Wysłane: 3 grudnia 2009 16:07:56 przy kursie: 0,56 zł
Maciek1981 napisał(a):
też tak chcę :)

CENTROZAP SA zawiadomienie osoby zobowiązanej o zbyciu akcji

03.12. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 162/2009

Centrozap SA informuje, że w dniu 03 grudnia 2009 roku otrzymał zawiadomienie od Pana
Jerzego Chojny Wiceprzewodniczącego Członka Rady Nadzorczej Spółki o sprzedaży przez niego
w dniu dzisiejszym w ramach transakcji pozagiełdowej 311.127 sztuk akcji Centrozap S.A. po
cenie 0,95 zł za 1 akcję na rzecz Spółki CMS SA w Katowicach.
Po realizacji w/w transakcji Pan Jerzy Chojna nie posiada żadnych akcji Centrozap S.A.

I co z tego wynika?...

Maciek1981
0
Wysłane: 3 grudnia 2009 16:52:59 przy kursie: 0,56 zł
....że CMS jest albo ślepy albo mają w umowie zakaz kupowania akcji na rynku. Tak więc ekipa z dżipa Centro kupuje po 56/55/57 itd. a tamtym opychają po 0.95 - 1.00 :)

Wildthing
0
Wysłane: 3 grudnia 2009 19:28:21 przy kursie: 0,56 zł
Maciek1981 napisał(a):
....że CMS jest albo ślepy albo mają w umowie zakaz kupowania akcji na rynku. Tak więc ekipa z dżipa Centro kupuje po 56/55/57 itd. a tamtym opychają po 0.95 - 1.00 :)

Może zakaz na rynku mają, ale przymusu poza rynkiem chyba nie?... Czyli ślepi albo głupi. A tak poważnie to dalej myślę że tak czy owak, jeśli tyle akcji schodzi po cenach grubo ponad rynkową, to źle nie będzie. Chyba że za mało jeszcze wiem by to zamieszanie pojąćbinky

mirekadam74
0
Wpisów: 43
Wysłane: 3 grudnia 2009 20:43:57 przy kursie: 0,56 zł
Wildthing napisał(a):
Maciek1981 napisał(a):

Może zakaz na rynku mają, ale przymusu poza rynkiem chyba nie?... Czyli ślepi albo głupi. A tak poważnie to dalej myślę że tak czy owak, jeśli tyle akcji schodzi po cenach grubo ponad rynkową, to źle nie będzie. Chyba że za mało jeszcze wiem by to zamieszanie pojąćbinky

A może podobnie jak rynkach towarowych podpisali cos w rodzaju kontraktu terminowego na zakup akcji w odpowiednim terminie,oczekując na wzrost ceny akcji i kupienia po nizszej cenie niz rynkowa.Pomylili się w ocenie i teraz poprostu musieli je kupić niezależnie od aktualnej ceny.Nie wiem czy jest to możliwe na GPW,ale jesli sie nie mylę to na towarowej jest.

Yuriy
0
Wpisów: 6
Wysłane: 7 grudnia 2009 14:01:59 przy kursie: 0,59 zł
Teraz te kilka procent to tylko dynamika przychodów czy coś jeszcze??

Denilson
0
Wysłane: 7 grudnia 2009 15:07:21 przy kursie: 0,59 zł
Yuriy napisał(a):
Teraz te kilka procent to tylko dynamika przychodów czy coś jeszcze??

Z pewnością tak jest.

Ale myślę, że ważniejsza jest tu, oprócz wzrostów, wpływ psychologiczny. Widać, że plany i inwestycje przekładają się na realne zyski - to może w końcu przekonać ludzi do tej spółki.

No i dobrze, że mamy potwierdzenie, że Centro. nie jest drugim Biotonem, bo inwestorzy
reagują na informacje ;)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

22 23 24 25 26

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,255 sek.

ejbmyzyf
wfhqppzx
gwlvijpb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dviomoqf
etsenbfr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat