PARTNER SERWISU
gmxfoktl
Wildthing

Wildthing

Ostatnie 10 wpisów
Wreszcie coś się ruszyło na tym kolosie. Jak na tę spółkę to wzrost dziś szalonyblackeye . Miejmy nadzieją że jeszcze podciągnie.

No i piękniethumbright . Mam nadzieję, że kto z niecierpliwych miał wywalić poniżej emisyjnej już wywalił, na czym nie ukrywam skorzystałem.

Za proste by to było jakby od razu poszło o 20%Whistle Chyba juz nie te czasy. Trzeba się poczaić troszkę kupić taniej niż cena emisyjna ( całkiem realne w tym przypadku ) i czekać. Taka mam strategię.

Widzę że na tym wątku forum proukraińskie się zrobiło. Przyłączam się, mam Sadovaye i wszedłem w KSG. Potęcjał długoterminowy jestlove4 Zastanawiam się kiedy podadzą jaka jest redukcja na KSG...

Szaleństwo dziś było. Oby jutro nie poszło w drugą stronę. Choć potencjał jeszcze znacznyThink

Zainteresowanie wzrosło. Tylko czemu w tą stronę? Ma ktoś pomysł czemu taka gleba?blackeye. Jakoś nie widzę podstaw.

Manko, cos w tym jest. Ta społka juz kilka razy dała zarobić. Niezawodnie faluje. Tym razem też trzeba troszkę poczekać, kupić i czekać aż podejdzie o parę zł. Ja juz sie czajęblackeye

Czy ktoś wie jaki jest powód takiego zjazdu? Think .... Troszkę zaczynam się niepokoić...

Prawie minima historyczne. Ludzie się wkurzyli że chcą podnieść opłaty za A4blackeye , złe prognozy dla Włoch, czy faktycznie jest tak żle w spółce? Załadowałem trochę na tym dołku, ale nie wiem czy dobrze zrobiłem...

mirekadam74 napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Hm... czy ktoś zna przyczyny ostatniego północnego kierunku spółki? I te obroty. Mam tego troszkę nakupione na dołach i nie powiem, cieszę się, ale jakie są podstawy?. Żeby tak doszło do 0,9 jak za dobrych czasówthumbright

A ja myslę,że powodem mogą być

1.wejście zapowiadanego inwestora w projekt KOMI
2.24 listopada jest termin rozprawy i ewentualne odszkodowanie

Dziękisalute

Hm... czy ktoś zna przyczyny ostatniego północnego kierunku spółki? I te obroty. Mam tego troszkę nakupione na dołach i nie powiem, cieszę się, ale jakie są podstawy?. Żeby tak doszło do 0,9 jak za dobrych czasówthumbright

Czyli teraz czekamy na wycenę PP i pojawienie się ich na rachunku, tak? Potem będzie podana data do kiedy mozna się zapisać na akcje z PP a w międzyczasie mozna handlować samymi PP? Dobrze to rozumiem? binky

Troszke przespałem:), dziękuję bardzo.

Czy dobrze rozumiem że jak mam np. 200 akcji to będzie mi przydzielone 200 praw poboru?

Dlaczego na DGP jest po dzisiejszym dniu kurs +19,7 a na SW -59,9?. O co chodzi?

Jakie bedą kryteria oceny i wyceny GPW na GPW? Kapitalizacja całej Giełdy? Obroty? Czy na kurs będzie miała wpływ wysokosć indeksów? Jakosć spółek? Szczerze, do końca tego nie rozumiemThink

I to własnie widać na żywym rynku. Bywalcu, nie chciałem deprecjonować ACT, zaznaczyłem przecież że daja radę:) Tylko skala troszke mniejsza.

Action swego czasu miało bardzo złą opinie i było synonimem chłamu dla składaczy tanich kompów. W ostatnich latach jednak dzięki pozyskaniu autoryzacji i certyfikatów kilku wiodących firm światowych i poprawie jakości oferty jest obecne jako partner dla dużych podmiotów i radzi sobie nieżle. Ale skala biznesu jest tu nieporównywalna z ABC, TechDatą czy AB. Aby uzyskać autoryzację na sprzedaż towaru np HP czy Autodesku ( ABC akurat Autodesku nie ma, ale nadrabia innym oprogramowaniem )trzeba wykazać się rocznymi słupkami sprzedaży narzuconymi przez centrale światowe. A to mogą tylko duzi. Co do AB, akurat w moim otoczeniu i w firmach z którymi współpracuję cieszy się ono trochę mniejszą popularnością ( mniej konkurencyjne ceny i asortyment ), ale jak widać też daja radę. Na tym rynku, jak zresztą na każdym jest tendencja do połykania małych przez dużych a ABC ma wszelkie predyspozycje by stopniowo zdobywać coraz większy kawałek tortu.

SirHoe napisał(a):
cały czas powoli rośnie, wciągając na kolejnych poziomach paczki 935/934. trend jest to się nie ma nad czym zastanawiać i kombinować tylko trzymać trzeba.

Otóż to. Tauron i PGE to nie towar dla niecierpliwychblackeye

Spółka jest perspektywiczna i spokojnie da radęthumbright Nie piszę tak tylko dlatego że ją mam, ale pracuję w tym biznesie ( szeroko pojęte IT ). Na rynku w tym segmencie sprzedaży sa dawj giganci: ABC i TechData, z tym ze widzę od dawna, że ruch kupujących towar do dalszej odsprzedaży jest o wiele większy na ABC ( przykładem moja firma i inne znajome ). Maja deko lepsze ceny, co przy hurcie ma znaczenie i po prostu lepiej i szybciej się z nimi handluje. Nie mówię że różnica jest kolosalna, ale czasem inne szczególiki mają znaczenie ( np. czytelny i intuicyjny interfejs do zamówień on line w ABC ).

Dzięki za odzewwave

04Pro, teraz Blacklion, o co chodzi? I dlaczego nie ma ruchu na tym papierze?. Proszę ozorientowanych o słówko wyjasnienia...;)

Cierpliwość się opłaciła.

Ta spółka to tykajacy bomba. Kisi sie mimo rosnacego rynku i pozytywnych informacji. To wcześniej czy później skończy się ostrą jazdą na północthumbright

Wiem że na tym forum nie opowiada się takich historyjek, ale muszę się pochwalić. W obliczu tego co pisałem wczesniej, o daremnych próbach handlu tą spółką. Udało mi się przez ostatni rok z pakietu 200 akcji zakupionych po ok. 28zł ( dawno, w dole totalnym ) sprzedać 23 szt ( !! ). Co z tego że zysk na teraz to 45% jak nie można opchnąć reszty... A tu masz, w piątek poszła reszta i to od kopa!! hello1 Cieszę się strasznie i od dziś dobrze się zastanowie zanim kupię spółke z takim FF. No i oczywiście nie wspominam jej źle;)

Cos nie za optymistycznie to wyglada na razie......

Wyniki nie są chyba jakimś zaskoczeniem. Nikt tu się chyba nie spodziewał że bedzie szał:) Ale spółka urosła w międzyczasie wraz z rynkiem i dlatego że jak na swoje możliwosci i perspektywy ( kontrakty ) jest niedowartościowana. Ja mam ją na longa i jestem spokojny o wzrost, mimo chwilowych ( lub mniej chwilowychThink ) zjazdów.

PAWCIOPS napisał(a):
1PDA = 1AkCJA po asymilacji

Dziękuję:)

Proszę jeszcze co cirpliwszych o wytłumaczenie mi: jeśli teraz kupię PDA to ile akcji z nich dostanę ( pewnie głupie pytanie ). Pytam, bo długo mnie nie było i wypadłem z tematów:) Dzieki z góry za odpowiedź.

ironman napisał(a):
błeee wkrotce druga emisja pge, tauron i odpływ srodkow na pzu,polkomtela itp.
poczekajcie z kupnem pge w okolicach 18pln

Tak, tak. A moze poczekajmy na 12?.. kto da mniejEh? ? Przepraszam, ale to absurd jakiś...

kp47 napisał(a):
co się wszyscy tak uczepili tego wątku, facet obraca milionami i robi przekręt na 30000???
Wyniki za 2009 dobre więc jazda na północ.

Otóż to. Wygląda jakby wszyscy szukali kwadratowych jaj wbrew wynikom i stanowi firmy. Think

Dzisiejsze newsy chyba pozytywne, co?wave .

honza napisał(a):
attyla napisał(a):
a ruszy to kiedyś ...?

Na pewno tylko w którą stronęThink

W dół raczej sobie nie wyobrazam ( mówię tu o kilkunastoprocentowym spadku ). Spółka nie jest przeceż nad przepaścią, tylko ktos zabawia się kursem. A stosunkowo nie dawno kosztowała prawie 1zł. Myślę że cierpliwosć zostanie wynagrodzona. Ja kupiłem po 54 gr. i zamierzam sie pozbyć przynajmniej po 90rg. Kwestia czasu, mysle że niedługiego. Bez nSpeak to the hand erwowych ruchów

To jakaś paranoja jest... tej spółki nie mozna ani kupić, ani sprzedać. Czy na GPW nie istnieje jakieś wymagane minimum obrotów, zeby spółka w ogóle zasłuzyła na miano "giełdowej"? Przecież Giełda to miejsce kupna, sprzedaży, wymiany itp. Ruchu w interesie mówiąc potocznie. A tu ruchu 0. O co tu chodzi?blackeye . Tekst sarkastyczny ale wynikajacy z bezsilnych prób handlowych....Anxious

owner napisał(a):
ruch się jakiś zrobił? Eh? 13,20 opórAngel

Wypadałoby w końcuPray Mam nadzieję że to nie poczatek jakiegoś wariackiego ruch u w górę, tylko zwykły, stabilny wzrościk z dłuższym horyzontem...

Kupiłem po 1,20 jak zaczęło ostro spadać, myslałem że bedzie cud i się odbije.... zarobek w momencie odwrócenia sytuacji byłby miodzio, było pewnie wielu takich jak ja... po jazdach góra-dół psycha mi siadła i wywaliłem po 1,15.
Łapanie spadających nozy to zabawa dla twardzieli, a ja sie takim nie okazałem. O, jak dobrzePray

Daria napisał(a):
Witam.
Czy ktos przypuszcza co sie dzieje z kursem?

Kto to może wiedzieć. To jedna z tych niewiadomych jakich wiele na GPW. Wszystko leci więc to też.... ale czemu aż tak? C/WK jedno z najniższych na giełdzie, społka w trakcie restrukturyzacji, umowa z BRE jest, branża niby teraz niezbyt dochodowa ale ogólnie przyszlościowa. Trzeba czekać na lepsze czasy. Mam na tym spore straty ale nie aż takie żeby jeszcze puszczać. Ruszy, jak wszystko kiedyśWhistle

iktorn napisał(a):
@Wildthing - tu masz wzmiankę o kosztach emisji: www.parkiet.com/artykul/9,8944...

Te objęcia 1zł to nie całkiem takie 1zł, GEM pożyczał przecież akcje i zobacz po jakiej cenie je sprzedawał.

Na forum parkietu już parę encyklopedii napisali o CZP i GEMie, z tego co pamiętam chociażby jomat przez całe święta tam chyba dyskutował o Centrozapie :)

Ja nie mam tutaj większych złudzeń, z jednej strony każdy grosik w dół przy obecnej cenie będzie coraz ciężej wydusić, z drugiej jakoś jestem sceptycznie nastawiony do tego całego marketingowego PR-u wokół CZP. Spółka inwestuje na zadupiu na końcu świata i ciężko sprawdzić czy mówią prawdę a z kolei z handlu energią to mogą mieć przez długi czas tylko imponujące przychody bez przełożenia na zysk...

Dzięki.wave

sportback napisał(a):
Dlaczego przyjeliscie dywidendy na poziomie 1 zł a nie na przykład 0,20zł.
Z tego co wyczytałem w tym roku zarząd nie planuje dywidendy.

Tak sobie rzuciłem. W zasadzie na fali ogólnego skisu na tym papierze. Przynajmniej wtedy malutcy mogliby coś odrobićblackeye i może kupiliby nastepne emisje po tych fantastycznych cenach które proponuje MSP. Jestem dobity tym wszystkim co się dzieje na PGE i tyle. Wprawdzie kupiłem po usrednieniu po 25, ale teraz i ten poziom wydaje się odległy. Uczyc się trzebaAnxious

addi napisał(a):
Wildthing napisał(a):
addi napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Jestem bardzo, bardzo ciekawy czy i jaka bedzie dywidenda. Bo jesli jeszcze okaże się że nie dadzą, albo dadzą 1złblackeye , to potencjalni akcjonariusze przyszłych emisji MSP dwa razy się zastanowią...

Zauważ, że 1 zeta dywidendy to ca tyle ile 1 rok na lokacie.
Spółkę warto obserwować lada dzień spodziewam się wstępnego sygnału odwrócenia trendu.

Rozumiem ze z ta lokata to sarkazmangry3 Ale smaczny;)

Żaden sarkazm! Zdecydowana większość indywidualnych przychodzących na GPW ma na celu osiągnąć wynik lepszy niż na lokacie.

3some Jasne... Mimo to wyczuwam ironię... ale smaczną;)

addi napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Jestem bardzo, bardzo ciekawy czy i jaka bedzie dywidenda. Bo jesli jeszcze okaże się że nie dadzą, albo dadzą 1złblackeye , to potencjalni akcjonariusze przyszłych emisji MSP dwa razy się zastanowią...

Zauważ, że 1 zeta dywidendy to ca tyle ile 1 rok na lokacie.
Spółkę warto obserwować lada dzień spodziewam się wstępnego sygnału odwrócenia trendu.

Rozumiem ze z ta lokata to sarkazmangry3 Ale smaczny;)

addi napisał(a):
Wildthing napisał(a):
???? jakimż to cudem akcja ma kosztować 3-5zł?? Żadna spółka nie zeszła tyle poniżej ceny emisyjnej, czemu akurat PGE miałaby? Chyba przesadziłeś...

Polecam przeanalizować np. Netię, TPSA i LTS tudzież LCC i wiele innych blackeye

Nie straszThink .... o 80%?...

???? jakimż to cudem akcja ma kosztować 3-5zł?? Żadna spółka nie zeszła tyle poniżej ceny emisyjnej, czemu akurat PGE miałaby? Chyba przesadziłeś...

GEM Global Yield Fund Limited zrealizował posiadane warranty subskrypcyjne o objął 17,89 mln akcji Centrozap płacąc 1 zł za papier. Głównym celem pozyskanych środków z emisji akcji serii U jest pozyskanie środków obrotowych dla Centrozap na realizację Projektu inwestycyjnego w zakresie Budowy Bezodpadowego Zakładu Przeróbki Drewna w Republice Komi, sfinansowanie zaangażowania kapitałowego Emitenta w Pronox Technology S.A., a także zwiększenie skali działalności w zakresie obrotu energią elektryczną.

Jak to jest? Któryś z kolei raz GEM płaci 1zeta, a kurs połowe niższy. Wiem że mają umowę, ale jaki w tym sens?? Rozumiem ze akcje wczesniej czy pózniej będą też powyżej złotówki... Albo nie zależy im na wzroście kursu, bo i tak mogą sprzedać po 1zł by zyskać gotówkę... Jesli ktoś to kuma to niech wytłumaczy, bo ja za cienki jestemd'oh!

joint napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Czy wiadomo kiedy rozstrzygnięcie przetargu na ID.pl? Bo tak naprawdę, to chyba wszyscy którzy usredniaja teraz, lub kupuja, liczą na ten strzałPray . Takie info ostatecznie przesądzi chyba o odpale i to sporym raczej, w góre, lub już niezbyt głębokim, ponownym dołku....

Pytasz o przetarg na ZMOKU będąca cześcią ID.pl? Jeśli tak to trochę przespałeś :P bo już dawno jest roztrzygnięty - wygrało Sygnity. A jeśli pytasz o cały projekt ID.pl to jeszcze będzie ogłaszanych kilka przetargów w ramach tego przedsięwzięcia.

Ups... dzięki

No proszę, mamy zdrowe podejście? Mamy. Kursik dzisiaj ładnie się obronił i podskoczył na koniec. To sygnał że tzw. " dziennikarstwo śmietnikowe " nie ma władzy w światłym środowiskulove4 . Troszkę przykadziłem ale nic to....

Czy wiadomo kiedy rozstrzygnięcie przetargu na ID.pl? Bo tak naprawdę, to chyba wszyscy którzy usredniaja teraz, lub kupuja, liczą na ten strzałPray . Takie info ostatecznie przesądzi chyba o odpale i to sporym raczej, w góre, lub już niezbyt głębokim, ponownym dołku....

Versace napisał(a):
Materiał bardzo słaby i nie oparty na żadnym sprawdzonym fakcie. Jak widać sprawdziła się postawiona tu przez kogoś teza, że to zemsta sfrustrowanych byłych pracowników.
Najistotniejsze co chciał przekazać zakapturzony pan to fakt, że musiał przepracować 8 godzin
i 15 minut, a zapłacone miał tylko za 8. (celowo jestem cyniczny)

Inspekcja sanitarna nic nie znalazła czego dowodem jest niski mandat 300 zł. Większy można dać wpadając do pierwszego lepszego sklepu.

Mam nadzieję, że Zarząd Almy dotrzyma słowa i zrobi wszystko, aby autorzy tego krzywdzącego dla sieci materiału zapłacili wysokie odszkodowanie.

Z perspektywy akcjonariusza szkoda nerwów, ale trzeba przyjąć fakt,że tego typu atak nie pomoże spółce i prawdopodobnie kurs spadnie w krótkim terminie, tym bardziej że sytuacja na całym rynku jest prospadkowa.

Popieram. Ustwka aż w oczy szczypie. A co do kursu, to raczej w dniach kiedy wypłyneły te "sensacje" bronił się dzielnie. Spadać może ze względu na wyniki ( choć juz wiadomo od dawna że beda złe i zjazdu jakos nie było ) no i jak piszesz, razem z rynkiem.

owner napisał(a):
nie no żart odnoszący się do posta wyżej. sry za offtop

Oki, sorki, ja też nie pomyślałem... musiałbyś chyba obracać miliardamiblackeye . Ale ideę postu popieram... rzucanie kwotami to troszkę... no, co bedę pisałAngel

owner napisał(a):
też to miałem ale sprzedałem z 1% stratą czyli niecałym milionem...

Sick nieżle obracasz jesli to prawda...

Iktorn - zamarło. I zaczęło sie dziać. Dlatego ja też dużo nie piszę by nie zapeszać. Spluwam przez lewe ramięSilenced

majama napisał(a):
z wczoraj: Goldman Sachs wycenia PGE neutralnie z ceną 26zł. Akurat tym szulerom to niespecjalnie wypada wierzyc ale może zagranica sie właczy?

O tak!!! Zagranico, włączaj sięPray . Czas wyjść choćby na mały plusik, tak na dobry poczatek posiadania tych "obligacji"Angel

iktorn napisał(a):
Nie czekaj aż coś powiedzą, tylko patrz na to co do tej pory mówili a co robili.
Jedno pewne dno jest, na 0.01 (do momentu wycofania akcji z obrotu).

Jest szansa że masz rację niestety... Ja zabawiłem się w łapanie spadających noży i mam teraz dylematThink . Na razie jestem konsekwentny, czekam do pierwszego infa, może dlatego że niewiele zainwestowałem...Sick

No i dziś pieknie obroniliśmy się przeciwko rynkowihello1. I przeciw byłym pracownikom mówiącym coś zmienionym głosem i bojącym sie pokazać twarzypuke_l . To wiele znaczy.

andrzej72 napisał(a):
Moim zdaniem to nie korekta tylko efekt wydanej jakiś czas temu rekomendacji z ceną docelową 12,80. Teraz ktoś/ktosie robią tak aby rekomendacja się sprawdziła. Ja tam sobie grzecznie siedzę i czekam na swoją cenę :)

Otóż toWhistle . Dobre infa ze spółki się po troszku zbieraja i przyjdzie czas że zaowocują, nie za tydzień, to za trzy. Wtedy dzisiejsza cena bedzie dla kupujących marzeniem ( nieosiągalnym już... )wave

imbir napisał(a):
gdzie jest dno??? co sie dzieje ?

Dopóki szefostwo coś nie powie, dna nie będzie. A szefostwo milczy. Czyli albo się zbierają z planem naprawczym Pray , albo juz się bujają z forsą na Seszelach;)

nocnygracz napisał(a):
Vox napisał(a):

jakie sa przewidziane kary umowne za opóźnienia?

Vox, widzę, że jak się przyodziejesz w niedźwiedzie piórka nawet sposób myślenia ci się przestawia :)

thumbright tak tak, niektórzy szukaja samych minusów niestety, nawet w pozytywnych informacjach.......

wkm3 napisał(a):
Wildthing, ty siedzisz na Koli więc może masz lepsze rozeznanie, ja się przyglądam. Czy IDM był na tyle... nierozsądny, żeby kupować ten papier i zlikwidować spółkę? czy kupił akcje mając plan gry, czyli np. inwestora któremu to opchnie? Wróżymy z fusów, ale jak sądzisz, wtopa IDM czy gra po bandzie? sprawdzimy za parę miesięcy na tym formu:) ale mnie się wydaje, że IDM gra tu z ludźmi w tzw.,,bambuko'', czyli jescze dokupi.

W co gra IDM tego nikt nie wie, ale jak widac po najnowszych infach zarząd spółki niekonecznie miał poparcie RN, która chce jednak ratować firmę. Poza tym IDM przy zjeździe koli szedł dziś w górę a to też coś znaczy ( choć przyznam do końca nie wiem co... ). Nie jest to wiec chyba taka sobie prosta upadłość, miejmy nadzieję ( a ja jako posiadacz muszę miećblackeye ) że całe to zamieszanie zakończy sie pozytywnie.

Ho ho, nasze forum robi się po woli sentymentalno - psychologiczneblackeye . I takie ludzkie... wiem, troszkę cynizmu przeze mnie przemawia. Ale wszystkie doswiadczenia i nauki tu zebrane są cenne i te też. Dla informacji, ja teź płynę na koli bo kupiłem kiedys po 70grEh? i liczyłem że może jednak. Sprzedawać na razie nie mam zamiaru, może coś jednak się urodzi??Pray

Nawiasem, jak na spodziewaną zwałkę to wolumen jest taki sobie... I niezłe jest tez to, że IDM idzie w górę przy wolumenie całkiem sporymThink

tomcio55 napisał(a):
Ja na to że ci idmowi przewalacze robią jakiś wałek.

Właśnie. Dziwna to nagła decyzja zwłaszcza w świetle niedawnych fuzji...

Działając na podstawie art. 5 ust. 1 pkt 24 Rozporządzenia Ministra Finansów z 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (...), Zarząd spółki Grupa Kolastyna SA zawiadamia, że w dniu 20 stycznia 2010 r. Członkowie Zarządu Pan Aleksander Siuda oraz Pani Jolanta Kubicka złożyli w Sądzie Rejonowym dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy wniosek o ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu

na co stawiacie?Whistle

Na szczęście takie gnioty "informacyjne" nie maja wielkiego wpływu na kursShame on you, i normalni inwestorzy zachowują się racjonalnie.

Dziś spadki jakby wyhamowały. Albo nikt nie chce kupować, albo nikt już po tej cenie nie chce sprzedawać. Ja właśnie kupiłem i ryzyk fizyk, liczę na program naprawczythumbright . Jak to powiedziała pewna pani, " kto nie ryzykuje nie pije szampana ". Więc czuwamThink

lukka napisał(a):
miałem tego dość sporo, ale sprzedałem niebawem po wynikach... bardzo dobrych wynikach... głównie ze względu na płynność... bo tylko wtedy było większe zainteresowanie... ff cos ponad 100k papieru, więc nikt większy tu nie wejdzie... tylko spekulacja... i moment kiedy EI postanowi "pompować" papier...

Czyli nic tylko czekać na okazję. Dzieki.

tomasz79 napisał(a):
tak do poczytania. bo chyba zrobiło się o tym głośno...

gazeta.pl

Cytat:
Sieć luksusowych delikatesów Alma chce, aby sąd zablokował emisję nieprzychylnego jej reportażu. Nie czekając na decyzję sądu TVP sama wstrzymała program. - Tak działa cenzura prewencyjna - ostrzega Helsińska Fundacja Praw Człowieka

Naprawdę ktoś myśli że w innych marketach i delikatesach jest inaczej? Taki charakter biznesu, nawet małe prywatne sklepy kombinuja jak moga, tylko jedni dają się złapać inni nie. Albo jedni pracownicy są bardziej mściwi od innych. Anxious. Życie...

wave wave halo, ludzie, czy ktos interesuje sie tym papierem? Czy ktoś wie czemu mamy taką mała plynność i wolumen? Mimo że rośnie sobie powoli i całkiem nieźle, nie widać jakoś większego ruchu w interesie. Zachęcam naszych analityków forumowych do napisania słówkahello1 Dzięki.

OK. My tu gadu gadu a kurs dołuje. Jest prawie w cenie emisyjnej i to jest bardzo niepokojące. Poniżej 23 chyba nie zejdzie, a jesli tak to jak to wytłumaczyć? Z przydziału dostałem mało, więc dokupywałem i srednio mam po 24,8. Ani dobrze ani żle, wiem. Nie liczyłem też, że na tak wielkiej spółce zarobię od razu krocie i jak wiekszość tych którzy dobierali liczę raczej na longa i to długiego... Tylko ten ciągły spadek troche mnie zaczyna martwićangry3 I chyba nie tylko mnie, co?Eh?

Spoko. Tak jak napisał JAG te informacje rynek zdyskontował już "na zapas", widac to po dzisiejszych notowaniach. Nikt normalny zreszta nie przewidywał chyba że Alma pokaże roczny zysk po słabych kwartałach. Powolutku i będzie coraz lepiejDancing

andrzej72 napisał(a):

kliknij, aby powiększyć

Sprawdziło się powiedzenie "jedna jaskółka wiosny nie czyni". Jedna dobra informacja nie pomogła za bardzo Sygnity. Otwarcie powyżej wczorajszego zamknięcia, przebicie poziomu 14 zł... Niestety kurs dość szybko wrócił poniżej 14 zł. Rekomendacje KBC też zrobiły swoje. Wygląd świeczki jak dla mnie jest niepokojący (coś jakby nagrobek). Wykres co prawda porusza się w kanale wzrostowym, jednak wydaje mi się, że będzie mu bliżej do dolnego ograniczenia.
Wg mnie dość przyzwoite wsparcie jest w okolicach 13,00 ale i solidny opór na 14 zł - poziom ten papier próbował forsować już cztery razy i za każdym razem kończyło się tak jak dzisiaj i zamknięcie wypadało poniżej tego poziomu.

thumbright czad z tym nagrobkiem, niezłe skojarzenie. Ale nie jest tak żle, z trędu nie wypadamy, no i czekamy na wynik przetargu. A coś mi mówi że Sygnity da tu radę...

Ruszamy troszeczkę?... czas chyba najwyższyPray

tpk napisał(a):
Wildthing napisał(a):

I jeszcze pytanie trochę z czapy i może nie na to miejsce, ale czy ktoś się orientuje dlaczego przy notowaniach spółek na Gazeta.pl nie ma już odnośników do forum Stockwatch'a ?

'Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze'

proponowalbym ci zagladac na inne serwisy niz G.

Jaki proponujesz zatem? Poza tym na którym jesteśmy oczywiscie?thumbright

Jeśli chodzi o tę spółkę to mało kto już chyba wie kto i co ma tu na celu. Miejmy nadzieje że ponieważ kurs jest już i tak blisko dna, to ten ktoś albo coś wkrótce ma zamiar sporo zarobić, a my szaraczki przy nim Pray.
I jeszcze pytanie trochę z czapy i może nie na to miejsce, ale czy ktoś się orientuje dlaczego przy notowaniach spółek na Gazeta.pl nie ma już odnośników do forum Stockwatch'a ?

daniel23651 napisał(a):
Info jest od 14 h i jak widzę nikt go nie wkleił czyżbym tylko ja posiadał akcie koli? angry3 angry3
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
Miałem dzisiaj przyjemność obserwować transakcje na koli powiem, że to było bolesne doświadczenie dystrybucja od paru dni na maxa puke_l angry3 , sądzę, że to zarząd się wysypuje?????? Czyżby pojawił się nowy inwestor, który przejmie kolastynę a mianowicie Global Cosmed Group???? Jeżeli tak to widzę światełko w tunelu dla tej firmy.

Życzę radosnych świat spędzonych w gronie najbliższych. Pozdrawiam salute

W jakąś stronę musi to pójśc, bo spółka ma jest już na dnie, a jest włascicielem kilku starych, uznanych marek na polskim rynku po przejęciu Miracullum. Przejęcie wcześniej czy póżniej nastąpi, wolałbym jednak by przez bardziej znaną firme;) I wtedy powolutku kurs zacznie się odbudowywać.thumbright
Czas na Wigilięking

cube007 napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Epokowa gleba dla tej spółki to 0,43 z lutego. Niżej nigdy nie było.

Male sprostowanie: 5 II 2009, O:42gr, L:40gr ;)

Ok, faktycznie. Zresztą teraz to niewielka różnica... Nie wiem czy teksty są z Bankiera czy z skądśtam. Ale myślę że sa tacy co wiedzą wiele i niedługo wszyscy się dowiemy o co tu chodzi.
A tymczasem Wszystkiego dobrego w Święta i po Świetach też!!!wave

Yuriy napisał(a):
Myślicie, że utrzymają 50?? A jak nie to następne wsparcie na ile??

Jakie wsparcie? To jakies manipulacje kursem robione przez grubasów i racjonalne wywody są tu nie na miejscu. Epokowa gleba dla tej spółki to 0,43 z lutego. Niżej nigdy nie było. Nie wiem kto jeszcze sprzedaje po takiej cenie jak dziś... Ja się zaparłem i trzymam, choćby nie wiem ile. Nie dam się wyleszczyć cwaniakom i nie sprzedam ze stratąblackeye. Musi się odbić bo zbyt regularnie ktoś tu pogrywa a spółka słaba nie jest. Czego i Państwu życzęsalute

22.12. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 294/2009
Zarząd Domu Maklerskiego IDM Spółka Akcyjna (dalej: DM IDMSA) z siedzibą w Krakowie, działając na podstawie art. 56 ust. 1 pkt 1) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2005 Nr 184, poz. 1539 z późn. zm.), informuje, iż w dniu 22 grudnia 2009 r. Rada Nadzorcza DM IDMSA podjęła uchwałę o wyrażeniu zgody na uruchomienie przez DM IDMSA skupu akcji własnych zgodnie z upoważnieniem Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia DM IDMSA wyrażonym w uchwale nr 8 z dnia 12 listopada 2009 r., podjętej w sprawie nabycia akcji własnych na podstawie i w granicach upoważnienia udzielonego przez Walne Zgromadzenie.
Rada postanowiła, iż skup może zostać przeprowadzony w drodze składania zleceń maklerskich.
Rada Nadzorcza DM IDMSA ustaliła jednocześnie, iż w okresie realizowania w/w skupu zarówno członkowie Rady Nadzorczej, jak również członkowie Zarządu DM IDMSA nie będą dokonywać transakcji zbycia akcji DM IDMSA.
Nabyte akcje zostaną zbyte w terminie i na warunkach określonych przez Zarząd.
Zgodnie z treścią upoważnienia wyrażonego w w/w uchwale Walnego Zgromadzenia DM IDMSA przedmiotem nabycia mogą być akcje Spółki w liczbie nie większej niż 21.817.680 (dwadzieścia jeden milionów osiemset siedemnaście tysięcy sześćset osiemdziesiąt) sztuk akcji własnych Spółki, o łącznej wartości nominalnej nie większej niż 2.181.768,00 (dwa miliony sto osiemdziesiąt jeden tysięcy siedemset sześćdziesiąt osiem złotych 00/100). Nabywanie akcji w ramach udzielonego upoważnienia może następować w okresie nie dłuższym niż do dnia 31 grudnia 2009 r.
Wobec powyższego Zarząd DM IDMSA informuje, iż rozpoczęcie drugiego skupu akcji własnych DM IDMSA rozpocznie się w dniu 23 grudnia 2009 r.

Ale jazda... czyżby była koncepcja sprowadzenia kursu poniżej 0,5? Przestaję to rozumiećSick. Ale i tak dobrałem, będzie co będzie.

Maciek1981 napisał(a):
....że CMS jest albo ślepy albo mają w umowie zakaz kupowania akcji na rynku. Tak więc ekipa z dżipa Centro kupuje po 56/55/57 itd. a tamtym opychają po 0.95 - 1.00 :)

Może zakaz na rynku mają, ale przymusu poza rynkiem chyba nie?... Czyli ślepi albo głupi. A tak poważnie to dalej myślę że tak czy owak, jeśli tyle akcji schodzi po cenach grubo ponad rynkową, to źle nie będzie. Chyba że za mało jeszcze wiem by to zamieszanie pojąćbinky

Maciek1981 napisał(a):
też tak chcę :)

CENTROZAP SA zawiadomienie osoby zobowiązanej o zbyciu akcji

03.12. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 162/2009

Centrozap SA informuje, że w dniu 03 grudnia 2009 roku otrzymał zawiadomienie od Pana
Jerzego Chojny Wiceprzewodniczącego Członka Rady Nadzorczej Spółki o sprzedaży przez niego
w dniu dzisiejszym w ramach transakcji pozagiełdowej 311.127 sztuk akcji Centrozap S.A. po
cenie 0,95 zł za 1 akcję na rzecz Spółki CMS SA w Katowicach.
Po realizacji w/w transakcji Pan Jerzy Chojna nie posiada żadnych akcji Centrozap S.A.

I co z tego wynika?...

mirekadam74 napisał(a):
GroniuII napisał(a):
"Cierpliwości. Za dużo tu ruchów spółki w kierunku aktywnej działalności żeby miało być źle. Spółka żyje i garnie się do działania. Kwestia czasu i odlatujemy w kosmos."

No tak zgadzam się ale te przesłanki dotyczące aktywnej działalniści dały mi podstawę do kupna w okolicy 0,8 za papier. Spółka generalnie zawsze raportuje pozytywnie, zaskakuje wzrostem zysku itp.. za to cena leci. Obserwuje słupki po prawej i lewej stronie i jeśli do kupna na 250000 jest otwartych np 50 zleceń a na sprzedaży taki sam wolumen pokryty jest jednym to chyba znaczy że ktoś pozbywa się większych pakietów....i tu rodzi się pytanie na które sam nie jestem w stanie odpowiedzieć dlaczego.?? Przecież papier jest tani jak prawie nigdy, jeszcze troszke i będą akcje rozdawać.
Z tym odlatywaniem w kosmos to trąci lekkim naganianiem(w mojej skromnej ocenie).Spółka ma taki kurs na jaki wycenia ją rynek,więc czy jest tania-nie wiem.Zawsze może być taniej.W dłuższej perspektywie jest nadzieja ,że urośnie,ale dopiero po tym jak zacznie zarabiać.Byłem posiadaczem akcji CENTROZAPA i obserwuję spółkę od długiego już czasu.Wiele wzrostów moim zdaniem było wynikiem informacji o kilkusetprocentowej dynamice przychodów,co nie było trudne biorąc pod uwagę punkt odniesienia. Projekt Komi moze pomóc społce w przyszłości(mimo słabej sytuacji na rynku drzewnym),ale czy wejście w Pronox było dobrym posunięciem i czy ta decyzja nie ma właśnie wpływu na kurs?Czas pokaże

Nie naganiam!! king Po co to robić skoro w przypadku tej spółki i tak decydują grube ryby a ich nagonic się nie dablackeye ? Po prostu takie mam zdanie. Czas pokaże.

Maciek1981 napisał(a):
polecam historię hbpolska :)

:) no tak... myslisz że aż tak?

GroniuII napisał(a):
Wildthing napisał(a):
GroniuII napisał(a):
Ktoś ma pojęcia dlaczego wyrzucane są takie pakiety?? Zaraz mi nerw puści, co się dzieje, proszę o komentarz.

Nie wyrzucane tylko sprzedawane, a więc i kupowaneAngel Po prostu się dzieje...

Spoko ja już nie wiem jak to nazwać bo ubrałem się przy poziomie około 80gr za papier i gały mi na wierzch wychodzą jak widzę że każda próba odbicia kończy się zjazdem, sądziłem że spółeczka jest zdrowa i z perspektywą nawzrost a tu zoonkk.. Ktoś pcha ją w dół

Cierpliwości. Za dużo tu ruchów spółki w kierunku aktywnej działalności żeby miało być źle. Spółka żyje i garnie się do działania. Kwestia czasu i odlatujemy w kosmos.

GroniuII napisał(a):
Ktoś ma pojęcia dlaczego wyrzucane są takie pakiety?? Zaraz mi nerw puści, co się dzieje, proszę o komentarz.

Nie wyrzucane tylko sprzedawane, a więc i kupowaneAngel Po prostu się dzieje...

Jak widać rynek mieli to info bo na moment wolumen stanąłAngel Taka zawieszka.

Maciek1981 napisał(a):
wiem wiem ale co z tego wynika :)

Na dłuższą metę to chyba to, że spółka ostro działa w kierunku który obrała i jest na tyle wiarygodna że GEM chce z nia dilować. A to dużothumbright

Maciek1981 napisał(a):
Zarząd Centrozap SA informuje o zawarciu w dniu 08.07.2009r. z GEM Investment Advisers, Inc
("GEMIA") oraz GEM Global Yield Fund Limited ("GEM") Umowy dotyczącej udostępnienia Spółce
finansowania w wysokości do 75.000.000,00 PLN, w formie linii zaangażowania kapitałowego
("Umowa") oraz wyemitowania dla GEM warrantów subskrypcyjnych uprawniających do ich zamiany na
11.000.000 sztuk akcji Spółki emitowanych za cenę 1,35 złotych za jedną akcję, o łącznej
wartości 14.850.000,00 PLN ("Warranty").

Na podstawie Umowy Centrozap SA uzyskał prawo zażądania w okresie trzech lat od daty zawarcia
Umowy objęcia przez GEM warrantów, a następnie wykonania praw do zapisu na akcje i objęcia
akcji Spółki emitowanych w ramach kapitału docelowego, których łączna cena emisyjna wyniesie
nie więcej niż 75.000.000,00 PLN, przy czym liczba warrantów i akcji Spółki w ramach jednego
ciągnienia nie będzie mogła przekroczyć: w okresie pierwszych sześciu miesięcy od daty
podpisania Umowy siedmiokrotności, zaś w pozostałym okresie pięciokrotności średniego wolumenu
obrotu akcji spółki w okresie 15 dni sesyjnych bezpośrednio poprzedzających dzień skorzystania
przez Spółkę z udzielonej linii zaangażowania kapitałowego.

W okresie pierwszych sześciu miesięcy od daty zawarcia Umowy przewiduje się również możliwość
wyboru przez Centrozap SA okresu 5 dni sesyjnych bezpośrednio poprzedzających dzień
skorzystania przez Spółkę z udzielonej linii zaangażowania kapitałowego, wówczas jednak liczba
warrantów i akcji Spółki w ramach jednego ciągnienia nie będzie mogła przekroczyć 225 %
średniego wolumenu obrotu akcji spółki w wybranym pięciodniowym okresie.

Centrozap SA będzie mógł podjąć decyzję o skorzystaniu z udzielonej linii zaangażowania
kapitałowego w wybranym przez Spółkę momencie, w zależności od bieżących potrzeb kapitałowych,
wykorzystując według własnego uznania kolejne transze udostępnionego finansowania. Spółka nie
jest zobowiązana do pełnego wykorzystania limitu przyznanej linii zaangażowania kapitałowego.
Akcje Centrozap SA emitowane na podstawie Umowy zostaną objęte w zamian za wkłady pieniężne.
Cena emisyjna za jedną akcję Spółki będzie różnić się w zależności od terminu skorzystania
przez Spółkę z linii zaangażowania kapitałowego i będzie ustalona w oparciu o 100 % średniej
ceny akcji Spółki na zamknięciu w okresie, w zależności od wyboru Spółki, 5-ciu (tylko w
okresie pierwszych 6 miesięcy obowiązywania Umowy) lub 15-tu kolejnych dni notowań przed dniem
objęcia warrantów subskrypcyjnych dających prawo zapisu na akcje ("Data Subskrypcji").
W ramach jednego ciągnienia GEM, co do zasady, będzie zobowiązany do objęcia warrantów
subskrypcyjnych uprawniających do złożenia zapisu na akcje Spółki, a następnie akcji Spółki, w
liczbie nie mniejszej niż 50 % i nie wyższej niż 200 % liczby akcji Spółki określonej przez
Spółkę w momencie podjęcia decyzji o skorzystaniu z udzielonej linii zaangażowania
kapitałowego.

Zgodnie z Umową, w pierwszym Dniu Subskrypcji Centrozap SA zapłaci GEMIA wynagrodzenie w
wysokości 750.000,00 PLN. Co do zasady, w odniesieniu do każdej udanej subskrypcji na warranty,
9,0% średniej ceny na zamknięciu będzie wypłacane przez Spółkę do GEMIA jako opłata za ich
gwarancję wykonania Umowy przez GEM.

Dodatkowo Centrozap SA zobowiązał się do wyemitowania Warrantów dających GEM prawo do zamiany
na 11.000.000 akcji Spółki po cenie emisyjnej 1,35 PLN za jedną akcję, która to cena może w
określonych sytuacjach ulec zmianie, tj. o łącznej wartości 14.850.000,00 PLN
Warranty wyemitowane zostaną z kapitału docelowego, niezwłocznie po rejestracji przez sąd
zmiany statutu Spółki dotyczącej ustanowienia kapitału docelowego oraz emisji warrantów.
Linia zaangażowania kapitałowego jest sprawdzonym rozwiązaniem przyjętym na rynku amerykańskim
i brytyjskim, które tworzy elastyczny mechanizm umożliwiający dokonywanie podwyższenia kapitału
zakładowego w wysokości i terminach, dopasowanych do zapotrzebowania Spółki.
Istniejąca od 1991 r. Grupa GEM z siedzibą w Wielkiej Brytanii, o kapitale 3,4 mld dolarów
jest grupą inwestycyjną private equity działającą za pośrednictwem biur m.in. w Paryżu,
Londynie, Hong Kongu oraz Nowym Jorku. Grupa przeprowadziła ponad 270 transakcji w 55 różnych
krajach. Specjalizując się w inwestycjach prywatnych, Grupa GEM zajmuje się również
inwestycjami w spółki giełdowe. Grupa GEM prowadzi działalność zarówno na obszarze Stanów
Zjednoczonych, jak i w innych krajach. Zakres tej działalności obejmuje wiele branż oraz
struktur transakcyjnych. Inwestycje Grupy GEM zazwyczaj wiążą się z zaangażowaniem w akcje.
Grupa GEM często zapewnia pełne finansowanie przedsięwzięć lub też działa jako inwestor
wiodący.

Centrozap SA informuje, że środki pozyskane w ramach niniejszej Umowy zostaną przeznaczone na
rozwój strategicznych obszarów działalności Spółki oraz Grupy Kapitałowej, w tym w
szczególności na realizację kolejnych etapów Projektu inwestycyjnego w zakresie budowy Zakładu
Głębokiej Przeróbki Drewna w ramach "Programu Inwestycji Priorytetowych w dziedzinie
zagospodarowania lasów Federacji Rosyjskiej" na terenie Republiki Komi.
Warunki w/w Umów nie odbiegają od warunków charakterystycznych dla tego rodzaju transakcji na
rynku.
Umowy zostały uznane za znaczące ze względu na przekroczenie wartości 10% kapitałów własnych
Emitenta.

Już wiemy.

Denilson napisał(a):
Panowie, ja się dołączam do pytania, które zostało bez odpowiedzi: dlaczego Król kupuje po takiej cenie, jak na rynku ma zdecydowanie taniej ?
To, że się cieszycie bądź nie, niestety nie daje odpowiedz na pytanie :)
Pozdrawiam.

Z wykresików i owszem, tylko tutaj wyglada to na świadome gierki kursem. Razem z infem o zakupie akcji po 1zł., kupy się to wszystko nie trzyma. Chyba że jak to się mówi " jest coś o czym nie wiemy"Think i szykuje się ostra jazda.... w górę?Pray Oj dzieje się dzieje..

klipperek napisał(a):
bigsmurf Spółka nie będzie zawsze pod kreską jak to się mówi : raz pod wozem ... a innym razem ...! sPOKOJNie , przyjdą lepsze dni - czy to czas sprzedaży akcji? może lepiej to przemyśleć?

Nie czas, nie czas... sprzedają ci którym puszczają nerwy a kupują ci co na longa zarobią. Normalne. Dzisiaj gleba straszna. Wchodzę bo czas chybawave

Ok, rozumiem złe wyniki itd. Ale dzisiejsze spadki mają już chyba słabe uzasadnienie, szczególnie po tak długotrwałym dole. W końcu spółka nie jest zagrożona a wyniki mało kto miał dobre... A argumenty że gdzieś tam ( optymista, nie podałeś miasta ) jest mały ruch to jakoś nie bardzo są sensowne bo np. w krakowskich Almach jest zawsze full jak już rozmawiamy na tym poziomie. Tak czy owak pozytywne jest to, że dziś handel mamy na niskich wolumenachEh?

No, wreszcie jakieś wolumeny zaczęły się obracać. Bo i raport całkiem niezły chyba. WD jakbyś rzucił łaskawym okiem....Pray może wtedy w końcu ktoś by się zainteresował tym papierem i handelek by ruszyłthumbright

ajey napisał(a):
duza podaz przy 3zl...

Ale też duży popyt, nieprawdaż?thumbright. Ktoś te akcje skupił po prawie 3zł nie po to by sprzedać ze stratą. Nawet biorąc pod uwagę mityczną korektę która pewnie nadejdzie i raczej głęboka nie będzie, IDM pójdzie niedługo grubo ponad 3złlove4

tomasz79 napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Naprawdę myślisz że w Centrozapie podejmują takie inwestycje bez wcześniejszej analizy? I że nie maja rozeznania w rynku i specyfice tego biznesu....? Coś nie chce mi się wierzyć Think .

czyli wg Ciebie w/w spółka AVA nie przeprowadziła analizy i straciła kilkadziesiąt milionów $?
mowa tu o inwestycji w państwie, w którym nie da się zbyt wiele przewidzieć i aby ratować finansowo inwestycję trzeba było przebranżawiać produkcję, a to powodowało, że ta inwestycja zamienia się w studnię bez dna...

Skoro jednak dalej tam walczą, to mam tylko nadzieję że nasi nie powtórzą tych błędówShame on you

Think to fakt katastrofa jakaś jesli chodzi o wolumen na tej spółce, jakby nikt nie był specjalnie zainteresowany obrotem. A przeciez gdzieś te akcje są u kogosEh? ... Ciekawe dlaczego tak jest. WD, pliz może skrobniesz słówko?Pray

Naprawdę myślisz że w Centrozapie podejmują takie inwestycje bez wcześniejszej analizy? I że nie maja rozeznania w rynku i specyfice tego biznesu....? Coś nie chce mi się wierzyć Think .

Ja bym się nie przejmował. To spora spółka z perspektywami która całkiem niedawno kosztowała w okolicach 0,90. Kupujac na obecnych poziomach spory Dancing zysk raczej gwarantowany wcześniej czy póżniej

Ile jeszcze będzie tego zjazdu?? Chyba powoli mało komu opłaca się już sprzedawać po takich cenach, a ze stratą troszkę bez sensu. Ja kupiłem po 0,77 i na razie się zawziąłem i nie puszczamangry3

sebanr1 napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Joker napisał(a):
Wildthing napisał(a):
Joker napisał(a):

• Ostatni dzień notowania Stormm S.A
    Parytet korzystny więc można się pobawić w arbitrażystę

• A co potem? Akcje znikną?d'oh!
    Zostaną podzielone przez 2,5 a na rachunku pojawi się Jago
    Spółka w obecnej formie przestanie istnieć

Sorki to może głupie pytanie, ale podzielona przez 2,5 zostanie ilośc akcji czy ich cena?

Ilość akcji stormmu zostanie podzielona przez 2,5 i tyle bedziesz mial akcji JAGO.
    Czyli jeśli masz 1000 akcji STM to dostaniesz 400 akcji JAGO.
    A cena akcji? Miejmy nadzieję, że po tej operacji będzie już tylko rosła.

Pytanie co w sytuacji gdy ilość akcji nie jest podzielna bez reszty przez 2,5. Tego nie wiem. Na orle dosypują z puli prezesa.

Dzięki ze objaśnieniawave

Joker napisał(a):
    Wildthing napisał(a):
    Joker napisał(a):

• Ostatni dzień notowania Stormm S.A
    Parytet korzystny więc można się pobawić w arbitrażystę

• A co potem? Akcje znikną?d'oh!
    Zostaną podzielone przez 2,5 a na rachunku pojawi się Jago
    Spółka w obecnej formie przestanie istnieć

Sorki to może głupie pytanie, ale podzielona przez 2,5 zostanie ilośc akcji czy ich cena?

Informacje
    Stopień: Rozgadany
    Ostatnia wizyta: 8 sierpnia 2011 18:12:27
    Liczba wpisów: 130
    [0,03% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
    Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
    Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
    Czas generowania strony: 0,805 sek.

nwjalhmb
    lhqdxcjg
    dmrnjrvl
    Portfel StockWatch
    Data startu Różnica Wartość
    Portfel 4 fazy rynku
    01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
    Portfel Dywidendowy
    03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
    Portfel ETF
    01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
    gzzalflw
    giivmilm
    cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat