PARTNER SERWISU
qzouayun
1 2 3 4 5
Marcinjot
0
Wpisów: 67
Wysłane: 19 stycznia 2010 13:08:09 przy kursie: 1,03 zł
Tez wzialem po 0,97. Wesolo byloby gdyby cena emisyjna byla odpowiednia... spekula albo pani prezes juz sie chyba wysypala a druga mozliwe ze to odebrala... powolutku...

hellgate
0
Wpisów: 16
Wysłane: 19 stycznia 2010 13:58:02 przy kursie: 1,03 zł
Sporo zleceń sprzedaży po 10 zł na arkuszu pozostało. Zdumiewają mnie obroty, przekroczyły już liczbę akcji w wolnym obrocie. Podobne scenariusze mają miejsce na spółce Chemoserwis Dwory jak główni akcjonariusze (spółki PETRO-) sprzedają akcje. Też jest taki młyn. Na razie spadamy bez korekty.

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 19 stycznia 2010 17:04:45 przy kursie: 1,03 zł
No i wszystko jasne. 35 mln nowych akcji...
Fund obejmuje po 10 groszy, a Rosjanie po 30 groszy.
Info

Masakra d'oh! .
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

tahme
0
Wpisów: 111
Wysłane: 19 stycznia 2010 19:08:30 przy kursie: 1,03 zł
TheBlackHorse napisał(a):
No i wszystko jasne. 35 mln nowych akcji...
Fund obejmuje po 10 groszy, a Rosjanie po 30 groszy.
Info

Masakra d'oh! .

Jutro może być rzeźnia większa niż wczoraj...

hellgate
0
Wpisów: 16
Wysłane: 19 stycznia 2010 19:17:04 przy kursie: 1,03 zł
Gwoli ścisłości są dwie informacje:

Cytat:
Ogłoszenie o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Grupa PSW Holding S.A. wraz z projektami uchwał
Zarząd Grupa PSW Holding S.A. informuje o zwołaniu na dzień 15 lutego 2010 roku Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy. Treść ogłoszenia wraz z projektami uchwał znajduje się w załączniku.

Podstawa prawna: § 4 ust. 2 pkt 1) oraz § 6 ust. 3 Załącznika nr 1 do Uchwały Nr 363/2009 Zarządu Giełdy z 27.07.2009 r. - "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"

Komentarz Zarządu Grupa PSW Holding S.A do ogłoszenia o NWZA.

Zarząd Grupa PSW Holding S.A informuje, iż na nadzwyczajnym walnym zgromadzeniu
akcjonariuszy zostaną rozpatrzone dwie istotne uchwały. Uchwała dotycząca
emisji 25.000.000 akcji dla Zagranicznego Funduszu Coscola Holding Ltd oraz
uchwała dotycząca emisji 10.000.000 akcji dla Kuzbas Carbon Trade Holding
LTD.

Zarząd Emitenta proponuje przeprowadzenie w/w emisji dla Coscola Holding LTD
ze względu chęć całkowitego zakończenia sprawy związanej z likwidacją działu
transportu i karami z firm leasingowych. Fundusz Coscola skupił wszystkie
wierzytelności spółki i zamiast dochodzić należności od Emitenta, obejmie
25.000.000 akcji serii K za łączną kwotę w wysokości 2.500.000 zł. Jest to
również kwota którą fundusz żąda od spółki w zamian za umorzenie wszystkich
wierzytelności, znacznie przekraczających tę wartość. W ocenie Zarządu
Emitenta przeprowadzenie emisji serii K skierowanej do funduszu Coscola
Holding LTD jest korzystne dla Spółki ze względu na pozyskanie znaczącego
stabilnego akcjonariusza, który zobowiązał się nie sprzedawać akcji przez
okres niespełna roku, tj. do 1 stycznia 2011 roku, oraz umorzy wszystkie
kary naliczone przez firmy leasingowe wobec Emitenta. W przypadku
sprzedaży akcji serii K przez w/w podmiot na rynku Newconnect do dnia
1.01.2011 r. wspomniany podmiot zobowiązuje się do zapłacenia kary na rzecz
spółki Grupa PSW Holding S.A w wysokości 5.000.000 zł. Przeprowadzenie tej
transakcji pozwoli wykorzystać kapitał obrotowy Spółki na dalszy dynamiczny
rozwój zamiast na spłatę kar i wierzytelności.

Planowane przeprowadzenie emisji akcji serii L dla Kuzbas Carbon Trade
Holding LTD związane jest planowanym podpisaniem kontraktu z tymże podmiotem
na import węgla energetycznego z Rosji. Umowa na tyle jest znacząca dla
Emitenta, iż posiadanie w akcjonariacie akcjonariusza strategicznego pozwoli
Zapewnić realizacje zakładanych planów na najbliższych kilka lat oraz
umożliwi zakup importowanego surowca po lepszych cenach.
Środki pozyskane z tej emisji zasilą kapitał obrotowy spółki oraz pozwolą
na sfinansowanie wspomnianego kontraktu, który emitent planuje podpisać do
25 stycznia 2010 r. Sam kontrakt jak i jego wielkość są na tyle znaczące dla
spółki iż Zarząd zaproponował aby cena emisyjna wynosiła 0,30 zł za każdą
akcję. W wyniku emisji akcji serii L spółka pozyska 3.000.000 zł.
Emitent ponadto informuje, iż zawarł z w/w podmiotem umowę, w której podmiot
obejmujący nową emisję zobowiązuje się do nie sprzedawania nabytych akcji na
rynku Newconnect do dnia 1.03.2011 r. Zgodnie z treścią planowanej umowy, w
przypadku sprzedaży akcji serii L przez Kuzbas Carbon Trade Holding LTD
poza rynkiem NewConnect, zobowiązanie do nie sprzedawania akcji przechodzi
na każdego nowego właściciela w/w akcji. W przypadku sprzedaży
przez w/w podmiot akcji na rynku Newconnect do dnia 1.03.2011r wyżej
wymieniany podmiot zobowiązuje się do zapłacenia kary na rzecz spółki Grupa
PSW Holding S.A. w wysokości 2.000.000 zł.

Cytat:
Zmiana akcji imiennych serii A i B na akcje na okaziciela
Zarząd Grupa PSW Holding S.A informuje, iż powziął informację o zmianie w
Krajowym Rejestrze Sądowym akcji imiennych serii A i B na akcje na
okaziciela.

Osoby reprezentujące spółkę:

Włodzimierz Krawczyk - Prezes Zarządu

Obydwie mogą budzić wielkie kontrowersje i mogą być powodem do niepokoju. Po pierwsze, struktura akcjonariatu znacznie się zmieni ulegnie rozdrobnieniu. Po drugie, spółka ma charakter "rodzinny". Póki co Państwo Krawczykowie mogą się czuć jak u siebie na folwarku i drukować tyle akcji, ile dusza zapragnie. I to nie tylko dla obcych inwestorów ale dla siebie samych. Informacja numer 2 stwarza nieodparte wrażenie, że zachcą zrealizować zyski i wysypią w rynek trochę akcji korzystając z dość wysokiego kursu. Taki scenariusz już raz zrealizowali. Rzeczywiście sytuacja staje się nieciekawa i zastanawiam się nad sprzedaniem, póki jestem jeszcze na dużym plusie.

Miwik
0
Wpisów: 253
Wysłane: 19 stycznia 2010 19:20:56 przy kursie: 1,03 zł
[/quote]Obydwie mogą budzić wielkie kontrowersje i mogą być powodem do niepokoju. Po pierwsze, struktura akcjonariatu znacznie się zmieni ulegnie rozdrobnieniu. Po drugie, spółka ma charakter "rodzinny". Póki co Państwo Krawczykowie mogą się czuć jak u siebie na folwarku i drukować tyle akcji, ile dusza zapragnie. I to nie tylko dla obcych inwestorów ale dla siebie samych. Informacja numer 2 stwarza nieodparte wrażenie, że zachcą zrealizować zyski i wysypią w rynek trochę akcji korzystając z dość wysokiego kursu. Taki scenariusz już raz zrealizowali. Rzeczywiście sytuacja staje się nieciekawa i zastanawiam się nad sprzedaniem, póki jestem jeszcze na dużym plusie.[/quote]

Oddaj wszystko na otwarciu i uciekaj z tej spółki bo to sku....ństwo co zrobili. Nie miałem i nie mam zamiaru miec udziału w takim cyrku.
Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多
Edytowany: 19 stycznia 2010 19:22

tahme
0
Wysłane: 19 stycznia 2010 19:27:26 przy kursie: 1,03 zł
Miwik napisał(a):
Obydwie mogą budzić wielkie kontrowersje i mogą być powodem do niepokoju. Po pierwsze, struktura akcjonariatu znacznie się zmieni ulegnie rozdrobnieniu. Po drugie, spółka ma charakter "rodzinny". Póki co Państwo Krawczykowie mogą się czuć jak u siebie na folwarku i drukować tyle akcji, ile dusza zapragnie. I to nie tylko dla obcych inwestorów ale dla siebie samych. Informacja numer 2 stwarza nieodparte wrażenie, że zachcą zrealizować zyski i wysypią w rynek trochę akcji korzystając z dość wysokiego kursu. Taki scenariusz już raz zrealizowali. Rzeczywiście sytuacja staje się nieciekawa i zastanawiam się nad sprzedaniem, póki jestem jeszcze na dużym plusie.[/quote]

Oddaj wszystko na otwarciu i uciekaj z tej spółki bo to sku....ństwo co zrobili. Nie miałem i nie mam zamiaru miec udziału w takim cyrku.[/quote]

a na Walnym nie da się ich powstrzymać przed podjęciem uchwał?

szalony_ikar
0
Wpisów: 48
Wysłane: 19 stycznia 2010 19:46:23 przy kursie: 1,03 zł
Strach kontra chciwość - mogłem oddać dziś, a tak to widzę, że pewnie znowu zaliczę wtopę w tym kasynie... a nie, sorry, kasynem można nazwać rynek główny, a New Connect to co najwyżej szulernią. No ale wiedziałem gdzie się pcham. d'oh!

Zresztą może tak źle ta informacja nie zostanie odebrana jak tu niektórzy sugerują... przecież kasa pójdzie na spłatę należności, jest też inwestor z Rosji... hmm... może ktoś pamięta czy na New Connect można składać zlecenia PKC? Jak to w ogóle tam jest z tymi zleceniami, bo coś mi się wydaje, że nie do końca tak ja na głównym (PCRO można?).

EDIT Ciekawość górą - nie można PKC :P
Edytowany: 19 stycznia 2010 23:30

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 19 stycznia 2010 19:54:46 przy kursie: 1,03 zł
Na moje oko na NC więcej jest hazardzistów niż inwestorów. Szokuje mnie ilość 1786 transakcji. Wczoraj padł bardzo silny sygnał S.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 19 stycznia 2010 20:40:43 przy kursie: 1,03 zł
Jak nic te 25 mln akcji wyprodukują sami dla siebie. Dlaczego? Spróbujcie znaleźć jakąkolwiek informację o Coscola Holding Ltd. Nie ma nic... Kompletnie nic.
Jeśli ten fundusz należy do nich, to są zwykłymi oszustami angryfire .

tahme
0
Wysłane: 19 stycznia 2010 21:04:50 przy kursie: 1,03 zł
szalony_ikar napisał(a):
Strach kontra chciwość - mogłem oddać dziś, a tak to widzę, że pewnie znowu zaliczę wtopę w tym kasynie... a nie, sorry, kasynem można nazwać rynek główny, a New Connect to co najwyżej szulernią. No ale wiedziałem gdzie się pcham. d'oh!

Zresztą może tak źle ta informacja nie zostanie odebrana jak tu niektórzy sugerują... przecież kasa pójdzie na spłatę należności, jest też inwestor z Rosji... hmm... może ktoś pamięta czy na New Connect można składać zlecenia PKC? Jak to w ogóle tam jest z tymi zleceniami, bo coś mi się wydaje, że nie do końca tak ja na głównym (PCRO można?).

też mogłem dzisiaj oddać z małą stratą, ale łudziłem się, że info o emisji i umowie z Ruskami będzie pozytywne. a tu jeszcze dowalili, że chcą imienne na okaziciela zamieniać. brakuje im pieniędzy na wykup akcji od funduszy-widm?
i też mam nadzieję, że nie spadniemy - choć skoro praktycznie wszędzie piszą o nurkowaniu, to psychiczne nastawienie tych, co brali pewnie nie nastroi ich jutro do trzymania akcji dłużej niż chwilę...

ciopawel
0
Wpisów: 43
Wysłane: 19 stycznia 2010 21:24:16 przy kursie: 1,03 zł
tu musi być teraz odbicie w górę . coś za mocny spadek w dół i takie obroty szok

marecki
0
Wpisów: 21
Wysłane: 19 stycznia 2010 21:26:15 przy kursie: 1,03 zł
szczęśliwie wyskoczyłem z psw w piątek, obawiam się że ten tydzień zakończą pod dużą kreską, a te FUNDY to moim zdaniem lewizna po polsku

TheBlackHorse
1
Wysłane: 19 stycznia 2010 21:33:32 przy kursie: 1,03 zł
Podjąłem decyzję, trzymam... Najwyżej pójdę z torbami salute .
Na dniach się wyjaśni co i jak. Generalnie spółka wygenerowała pokaźny zysk w grudniu. 1Q też będzie dobry więc się zobaczy.

misieck
0
Wpisów: 7
Wysłane: 19 stycznia 2010 21:49:06 przy kursie: 1,03 zł

szalony_ikar
0
Wpisów: 48
Wysłane: 19 stycznia 2010 22:31:40 przy kursie: 1,03 zł
Rano, w ewentualnej panice, nie oddam. Przecież, że to nie będzie normalna emisja (z PP czy w sensownej ilości/cenie) to było wiadomo od piątkowego komunikatu. Stąd te spadki po 30 i 20 procent. Kolejna taka akcja byłaby lekką przesadą. ;-)

Ciekawe że przez ostatnie dwa dni przewaliło się tu 6 mln akcji czyli więcej niż jest w wolnym obrocie, czy to możliwe że to wszystko DT (przekazywanie trefnego papieru z rąk do rąk)? Może jednak jakaś większa spekuła to akumuluje? To ulica pociągnęła kurs na 2zł? Krawczyki? Nie sądzę... ale to takie myślenie życzeniowe. :P

PS A to mogła być taka fajna spółka, interes się kręci, 16 mln przychodów w samym grudniu...
Edytowany: 19 stycznia 2010 22:42

krzysiek40
0
Wpisów: 22
Wysłane: 19 stycznia 2010 22:49:02 przy kursie: 1,03 zł
Obecnie - na dzień 19 01 2010r. działaniem tej spółki, kolejnością i treścią komunikatów, a także spółkami, które wchodzą w jakiekolwiek korelacje z PSW powinna zainteresować sie KNF i PROKURATURA!!!! Chodzi o zwyczajną kontrolę legalności i działania zgodnego z prawem polskim. PROKURATURA powinna się przyjrzeć DOKŁADNIE przepływom finansowym realizowanym przez udziałowców spółki, datom podpisaywania kontraktów i umów, a także możliwościom ich publikowania. Wszystko jest do sprawdzenia. Daty zawierania umów, daty przelewów, przepływy finansowe i zlecenia składane prezz udziałowców spółki (kupna, lub sprzedaży). Do sprawdzenia jest takżę znajomość FAKTÓW z działalności spółki i CELOWOŚĆ a także TERMINY ich podawania do opinii publicznej. Sądzę, że eksperci od "MANIPULACJI KURSEM" będą mieli wiele do powiedzenia na ten temat. Jeśli takie praktyki pokryje milczenie, to polska giełda się po prostu ośmieszy. Sądzę, ze większośc akcjonariuszy w przyoadku pominięcia ten sprawy milczeniem uzna, że..... niestety znacnzie bardziej obliczalne jest granie w ruletkę lub totolotka, czyli hazard, niż świadome inwestowanie na giełdzie!!!! Akcjonariusze!!!!! Domagajmy się prześwietlenia spółki pod względem PRAWNYM!!!!! Są wśród NAS prawnicy!!! Są ekonomiści!!! Są zwyczajni ludize, których przynajmniej zwodzono. Domagajmy isę jasnych i rzetelnych komunikatów i odpowiedzilaności ludzi, którzy powinni ponieść odpowiedzialność.

krzysiek40
0
Wpisów: 22
Wysłane: 19 stycznia 2010 23:10:42 przy kursie: 1,03 zł
ZŁOTo ŚWIATA dla tego, kto znajdzie jakiekolwiek informacje o tzw. "funduszach", które obejmuja dodatkowe akcje PSW:)))) Moze ktoś dostarczy je do KNF??? Proszę o informacje o tych, którzy tak hojnie mają objąć dodatkowe akcje i uratować spółkę od spłaty wierzytelności??? Ktoś ich zna? Proszę o LINKI i sprawdzone dane. Do kogo należą i kto w nich ma udziały? Może ktoś się tą informacją zainteresuje???:)))) A tak na marginecie - czy ktoś takie informacje posiada??? Łancznie z władzami spółki PSW???? Proszę - jest możliwość ich publicznego przedstawienia Akcjonariuszom:))) Hahahahahaha. Czyżby to miało zostać kolejną tzw. "tajemnicą" spółki?? A kto się da teraz na to nabrać????

tadwegi
0
Wpisów: 3
Wysłane: 19 stycznia 2010 23:16:15 przy kursie: 1,03 zł
Czy nie dziecinnie ocenia się działania spółki?
Zarząd,właściciele znaleźli chętnych na 25 mil. akcji dzięki czemu spółka nabierze wartości kapitałowej skokowo, dojdą dwaj duzi, stabilni współwłaściciele,nawet koszty działania spóły ulegną zmniejszeniu.A MOŻE TO JEST DROGA NA rynek GPW a nie New Connect? WYOBRAŻACIE SOBIE CO TO BYŁBY ZA NEWS?
WYNIK GRUDNIOWY JEST B. DOBRY.WIĘC MOŻE JUTRO DALSZY UP? tadwegi.

Marcinjot
0
Wpisów: 67
Wysłane: 19 stycznia 2010 23:23:54 przy kursie: 1,03 zł
Ja tylko nie chcialbym jutro paniki... Wszyscy co mogli to sie wysypali. Później w dolku do koszykow schodzily grube sumy pieniedzy. Prawie milion papiera przemielil sie na wzroscie z 0,90 do zamkniecia... Polowa akcji z poziomu 10 zl zniknela. W sumie nie wazne czy to pokazowka. Sa dwa wyrazne obozy - parkiet w wiekszosci narzeka, choc tam prawie wszyscy bez akcji. Bankier chyba uwaza ze bedzie OK. KRS zarejestrowal statut z akcjami serii A i B. Jeszcze tylko KDPW. Ile oni mogą jeszcze wysypać?

A mnie tylko interesuje brak paniki i powolne wzrosty, tak jak bylo to dzisiaj. Moze to i naiwne ale w sumie dlaczego nie?
Edytowany: 19 stycznia 2010 23:25

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,368 sek.

thmtswzo
bjumzune
tucfnvar
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
acofheok
yvhzkvfk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat