PARTNER SERWISU
ekjaetoi
2 3 4 5 6
szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 19 stycznia 2010 23:46:38 przy kursie: 1,03 zł
Zacytuję tylko jedno zdanie:
(...)W ocenie Zarządu
Emitenta przeprowadzenie emisji serii K skierowanej do funduszu Coscola
Holding LTD jest korzystne dla Spółki ze względu na pozyskanie znaczącego
stabilnego akcjonariusza, który zobowiązał się nie sprzedawać akcji przez
okres niespełna roku, tj. do 1 stycznia 2011 roku(...)

Czegoś tu nie rozumiem.Podają,że stabilny inwestor,a za chwilę,że zapłaci,gdyby jednak sprzedawał przed upływem jednego roku.W ogóle sposób komunikacji z drobnymi inwestorami,no ręcę opadają.
"Fortuna favet fortibus"

szalony_ikar
0
Wpisów: 48
Wysłane: 19 stycznia 2010 23:54:37 przy kursie: 1,03 zł
szooler napisał(a):
W ogóle sposób komunikacji z drobnymi inwestorami,no ręcę opadają.

No jak nie zachwyca, kiedy zachwyca? Przecież podjęto uchwałę (i to dziś!), że Grupa PSW Holding S.A. zamierza stosować zasady ładu korporacyjnego określone w „Dobrych Praktykach Spółek Notowanych na NewConnect”.

Anxious
Edytowany: 19 stycznia 2010 23:55

szooler
0
Wysłane: 20 stycznia 2010 00:15:10 przy kursie: 1,03 zł
Idee,jak ma być,zbiór pobożnych życzeń.
Też mogę słodko śpiewać,jeszcze jak mi za to zapłacą.A praktyka jaka,no?Walą z dnia na dzień,infa o emisji za emisją.Kto za to wszystko zapłaci?!Pytanie retoryczne.VAT płacisz z musu,tu zapłacisz z dobrej woli.
"Fortuna favet fortibus"

tadwegi
0
Wpisów: 3
Wysłane: 20 stycznia 2010 00:17:04 przy kursie: 1,03 zł
O ile pamiętam to jest to dopiero propozycja, Uchwały, dotyczącej
emisji 25.000.000 akcji dla Zagranicznego Funduszu Coscola Holding Ltd oraz
uchwała dotycząca emisji 10.000.000 akcji dla Kuzbas Carbon Trade Holding
LTD.
Zostanie przedstawiona do oficjalnego zatwierdzenia przez Zarząd 15.02.2010r. Dowodzi to że jacyś ludzie...pewnie posiadacze akcji tej spółki DOPIERO OCENIĄ CZY TO DLA NICH I FIRMY JEST OPŁACALNE ! ! ! Nie sądzę aby ktoś...z Zarządu pakował dobrowolnie głowę w stryczek.Warto brać i to pod uwagę. A może jest okazja na kupowanie? Tylko nie bierzcie tego STWIERDZENIA przy decyzjach inwestycyjnych.

W Google znalazłem jakiś angiel;ski bełkot na temat obu . tych firm tj. ruskiej Kuzbas-Petersburg i tego funduszu inwestycyjnego Coscola. tadwegi

tadwegi
0
Wpisów: 3
Wysłane: 20 stycznia 2010 00:21:10 przy kursie: 1,03 zł
TheBlackHorse napisał(a):
Eee... Nie skreślałbym spółki. Ktoś wysypał ale i ktoś odebrał. Milion papiera przemieliło się w godzinę. Gdyby nie było zbieraczy dolne widły na 108 z pewnością by połamali...
20 stycznia wyniki za grudzień, 25 info o kontrakcie z Rosjanami.
Wysypują zarobieni i... Wyleszczeni.
A czy spółka strzeliła sobie w kolano, czy wysypujący dzisiaj? Wyjaśni się wkrótce.

Brawo. Ktoś sprzedał, ale ktoś to odkupił i to nie byli marsjanie...Moje uznanie,że to nam przypomniałeś. tadwegi

szooler
0
Wysłane: 20 stycznia 2010 00:21:20 przy kursie: 1,03 zł
Nie będę znięchęcał ani zachęcał,to tylko moja subiektywna opinia.Ale atmosferę popsuli.wave
"Fortuna favet fortibus"

ciopawel
0
Wpisów: 43
Wysłane: 20 stycznia 2010 08:53:04 przy kursie: 1,03 zł
tu jest spekulacja . leszcze i ludzie o słabych nerwach akcji już nie mają a więc jedyna droga by cyrk dalej się kręcił

Marcinjot
0
Wpisów: 67
Wysłane: 20 stycznia 2010 09:15:51 przy kursie: 0,91 zł
Niezla panika - ale 0,90 wciaz sie trzyma - moze jakas mala szansa jest wyjscia ponad zlotowke dzisiaj...

krzysiek40
0
Wpisów: 22
Wysłane: 20 stycznia 2010 10:24:34 przy kursie: 0,91 zł
Może trzeba jednak trochę optymizmu, ale we wcześniejszym poście pisałem o KNF i konieczności sprawdzenia działalności spółki pod względem zgodności z prawem, bo....... sporo rzeczy wydaje się dziwnych. 25 000 000 nowych akcji ma objąć JAKIŚ fundusz Coscola, o którym prózno szukać informacji w necie????? Nowy rosyjski tzw. inwestor, dla którego emituje się kolejne 10 000 000 nowych akcji, o którym nic nie ma w necie??????? POkażcie mi jakąkolwiek spółkę, poważny, liczący się fundusz, lub jakąkolwiek instytucję mającą coś do powiedzenia w gospodarce, funkcjonującą w miarę uczciwie, której....... nie zależy na OBECNOŚCI W SIECI INTERNET???? Poza tym..., jeśli normlaną praktyką spółek notowanych na GPW w przypadku rozwoju będzie emisja potężnej ilości akcji i zwała kursu, to gdzie z tym zajdziemy??????

Oczywiście wiele sensu nadałoby (i może trochę wyjasniało te posunięcia spółki PSW) ujawnienie informacji o INWESTORACH. Nie tylko nazw, ale tego, kto w nich zasiada i od jakiego czasu istnieją. Przynajmniej tego.

Przy braku informacji o tych inwestorach... mhm... trudno ich traktować jako poważnych inwestorów. Na razie jest to jedynie ktoś, kto wywalił dużą kasę za ogrom akcji (ale po cenie jak planuje się 10gr i 30 gr) spółki, która tuż przed tymi informacjami była notowana i oceniona przez akcjonariuszy na niewiele mniej niż 2 zł!!! - Tak wchodzi do gry "POWAŻNY" inwestor?????:))) Śmieszne. Może się mylę - dlatego proszę, kto ma możliwość, niech sprawdzi dane tych inwestorów i je zamieści.

WG mnie poważnym inwestorem jest ten, kto obejmuje już istniejące akcje, lub po prostu podpisuje kontrakty ze spółką, z którą chce robić interesy. A jeśłi jest inaczej... hmmmmm..... nieładnie zaczyna pachnieć (przynajmniej do czasu uzyskania odpowiedzi przynajmniej na powyższe pytania).

Myślę, że te informacje, jeśłi będą wiarygodne i pozytywne przynajmniej trochę uspokoiłyby nastroje i unormowały sytuację.

Marcinjot
0
Wpisów: 67
Wysłane: 20 stycznia 2010 10:46:30 przy kursie: 0,91 zł
A moze byc tak ze Krawczyki obiecuja duze zyski inwestorowi, z racji tego ze nikt by im nie dal tyle kasy tak szybko? Zalozenie ze robia emisje, rok czasu wszystko sie mieli, coraz wyzej, w tym samym czasie atmosfera sie uspokaja. Pozniej albo skupuja akcje spowrotem (umozenie), albo czesc. Reszta wylatuje w rynek i inwestor z 10 groszy ma np 2,3,10 zl na jednej akcji... Oczywiscie zakladam ze wyniki finansowe sa dobre a kurs zapomnial co to jest wszystko ponizej 1 zl...

ciopawel
0
Wpisów: 43
Wysłane: 20 stycznia 2010 11:08:41 przy kursie: 0,91 zł
czas wyprzedaży się skończył już nikt nie chce sprzedać za poniżej 1 zł

krzysiek40
0
Wysłane: 20 stycznia 2010 11:49:06 przy kursie: 0,91 zł
Macrinjot, najpierw poszukaj informacji o tych inwestorach.... . Kto to jest, kiedy powstał, gdzie ma siedzibę i czym się faktycznie zajmuje. Wtedy można się zastanawiać. Ale idąc tokiem Twojego rozumowania, jeśli wywaliłby tyle kasy na zakup akcji (nawet po 10gr)skuszony jedynie OBIETNICAMI..... mhm..... co najmniej dziwny inwestor. Opcja wykupu akcji za rok przez Krawczyków po cenach jakie podałeś.... mhm...... poszliby z torbami:) Nie trzyma mi się to kupy!!!!

Więc podtrzymuję.... szukajcie danych INWESTORÓW.

KTO WCHODZI W SKŁAD?
GDZIE MA SIEDZIBĘ?
JAKIŚ KONTAKT?
CZYM SIĘ ZAJMUJE?
OD KIEDY ISTNIEJE?
Z KIM WSPÓŁPRACUJE OPRÓCZ GRUPY PSW?
JAK OCENIAJĄ GO DOTYCHCZASOWI PARTNERZY (jak jest wiarygodny)?

Jest jeszcze wiele innych pytań, ale..... bez odpoweidzi na tych kilka jest zbyt dużo niewiadomych neistety. Już o traktowaniu akcjonariuszy przez spółkę nie wspomnę.

Poza tym..... inwestorzy indywidualni będą mieli świadomość, że za rok wisi miecz w postaci tych 35 000 000 akcji a ich sprzedaż możę znacząco wpłynąć na kurs.

Ja na razie czekam n arozwój sytuacji, bo na razie jest dla mnie niejasna.

I oczywiście czekam na ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE PYTANIA (jeśli ktoś będzie potrafił znaleźć....)

hellgate
0
Wpisów: 16
Wysłane: 20 stycznia 2010 14:58:59 przy kursie: 0,91 zł
Poniekąd zgadzam się z poprzednikiem.

Jednym z najpoważniejszych błędów popełnianych przy inwestowaniu jest kurczowe trzymanie się wiary, że zarząd to dobry wujek, który ma głównie na celu dobro akcjonariuszy. Nic bardziej błędnego. Każdy myśli o sobie. Inwestując w spółkę warto mieć na uwadze jej perspektywy ale nade wszystko lepiej trzymać się faktów i teraźniejszości.

Prawda o GPH jest taka, że spółka ma poważne problemy finansowe. Z maskowanej treści raportów wynika, że w 2009 roku walczyła o przetrwanie. Dlatego musiała zlikwidować dział transportu a właściciele desperacko wyrzucali akcje w rynek. Dzięki temu kurs spadł w zasadzie bez korekt w granice 40 groszy. Dopiero na tych poziomach okazało się, że spółka jednak przetrwa. Mało tego, zaskoczyła rynek znacznym wzrostem przychodów. Do tego zarząd zrobił swoje przesyłając uspokajające wiadomości o nowych przychodach, planowanych inwestycjach, negocjacjach z wierzycielami. Dlatego kurs wybił się z dołków, czego należało się spodziewać. Tego się trzymałem kupując akcje na niższych poziomach (tj. poniżej 60 gr).

To co mnie potężnie zaskoczyło to skala wzrostów. Nie mogłem uwierzyć, realizując 100% zyski, że spółka dalej rośnie i rośnie. Zdałem sobie sprawę, że to już zaczyna być spekulacją i wskoczyłem sobie do pociagu, grając na DT, spółka dała mi więcej zarobić niż niejedna z poważnymi fundamentami, które miewałem w portfelu.

Aż wreszcie nastał piątek, kiedy ktoś powiedział "sprawdzam" w tej grze. Skala spadków była znaczna ale spodziewana. "Rynek" zdyskontował wcześniejsze wzrosty o prawie 500% (licząc od najniższych poziomów).

Nagle okazało się, że zarząd podpisał umowę w istocie dla akcjonariuszy niekorzystną. Potroi akcje i wyda je za grosze w zamian za umorzenie długów i dokapitalizowanie spółki. Sęk w tym, że cena emisyjna znacznie odbiega od rynkowej. Co więcej, nie wiemy, co zrobi zarząd. Istnieje realna groźba, że zechcą upłynnić akcje obejmowane na niższych poziomach, bo przecież mają taką kontrolę nad spółką, że mogą sobie w każdej chwili zrobić emisję zamkniętą np. 50 mln akcji po 0,05 gr (wartość nominalna).

Poza tym można zwrócić uwagę na profil działalności spółki. Przecież oni są dystrybutorem, więc jako takiego majątku posiadać nie muszą. Place przeładunkowe można dzierżawić, transport wynajmować itp.

Tak wygląda sytuacja w spółce. Dla mnie nieciekawie, więc dziś się z nią pożegnałem. Jeżeli ktoś rozważa wejście w nią czy też wyjście z tej inwestycje niech się poważnie zastanowi i nie ulega emocjom.
Edytowany: 20 stycznia 2010 15:00

marecki
0
Wpisów: 21
Wysłane: 20 stycznia 2010 21:20:43 przy kursie: 0,91 zł
zgadzam się z przedmówcą, mam wrażenie że inwestorów mają gdzieś, informacje ze spółki to ogólniki, fundy wskazane przez nich to "widma", ja wyszedłem w piątek 15-go i nie mam zamiaru wchodzić ponownie, acha i węgla ani brykietu w Ciechanowie ani w W-wie też nie widziałem

mirzag
0
Wpisów: 65
Wysłane: 20 stycznia 2010 21:38:18 przy kursie: 0,91 zł
ciopawel napisał(a):
czas wyprzedaży się skończył już nikt nie chce sprzedać za poniżej 1 zł
A jednak sprzedają poniżej 1 zl.Przy tak zmasowanej ,powiedzialbyn niespotykanej nagonce na spadki nie mozna wykluczyc ,ze jutro zaliczymy kolejny spadek.Z tym ,ze wielu inwestorow ma swiadomość ,że chetni na zakup jak najtanszych akcji uzywają ślepawej amunicji.Wedlug mnie to czas na dobieranie akcji ,a nie ich sprzedawanie.Ale to nie jest dogmat.Niedaleka przyszlość pokaze kto mial rację

mindek
0
Wpisów: 1 107
Wysłane: 20 stycznia 2010 21:48:23 przy kursie: 0,91 zł
Oni głównie żyją z handlu węglem z tego co na szybko przeczytałem. My jako kraj mamy coraz większy import węgla, pewnie głównie z rosji. Może ta emisja to takie otwarcie rynku zbytu dla nowego gracza węglowego?

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 20 stycznia 2010 21:57:48 przy kursie: 0,91 zł
Zatrzymało się idealnie na wsparciu, jeśli jutro nie przełamie 90 groni będzie odwrót. Chociażby spekulacyjny.
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

mirzag
0
Wpisów: 65
Wysłane: 20 stycznia 2010 22:14:53 przy kursie: 0,91 zł
TheBlackHorse napisał(a):
Zatrzymało się idealnie na wsparciu, jeśli jutro nie przełamie 90 groni będzie odwrót. Chociażby spekulacyjny.
Poniewaz jestem zinteresowany dokupieniem paru sztuk więc dalszym spadkom nie jestem przeciwny.Bynajmniej nie spekulacyjnie.80groszy bardzo by mnie urządzalo.Jeszcze raz podkreslam ,ze to wielka szkoda ,że nie wiemy jaka byla wielkość wierzytelności za leasing.Czy premia dla rosyjskiego fundu pewnie z NY jest zasadna dowiemy sie juz w poniedzialek.

krzysiek40
0
Wysłane: 20 stycznia 2010 22:40:15 przy kursie: 0,91 zł
Jest zbyt wiele niewiadomych. Wygląda to tak, jak wróżenie z fusów - hahahahahahaha. Niestety - informacji o tych, co mają objąć te ogromne ilości nowych akcji NIKT nie jest w stanie podać. W tym kontekście wydaje się, zę faktycznie zasadne byłoby dokładne sprawdzenie spółki, przepływów finansowych i rzetelności podawanych informacji przez KNF i PROKURATURĘ.

del-29062018v3
0
Wpisów: 60
Wysłane: 20 stycznia 2010 23:52:42 przy kursie: 0,91 zł

Na nic to wasze pisanie.

Nie rozumiecie rzeczy elementarnych ?

Cały FF wynosi 5,3 mln akcji.

A jakie były obroty ostatnio ?

11.01 ponad 1 mln akcji
12.01 ponad 1 mln akcji
13.01 ponad 1 mln akcji
14+15.01 ponad 1,1 mln akcji
18.01 ponad 2 mln akcji
19.01 prawie 4 mln akcji (!!!)
20.01 prawie 2 mln akcji

Łącznie w ciągu 8 DNI właściciela zmieniło 12 MILIONÓW akcji podczas gdy cały FF wynosi 5,3 mln akcji (!!!)

Pokażcie mi drugą taką spółkę w której w ciągu 8 dni zmienia ponad 200% akcji będących w FF ?

Akcjonariat to panikarze.
Kompletni panikarze.

Ja akumuluję ( od wczoraj )
Mam nadzieję, że jutro jeszcze trochę spadnie ( chociaż wcale tego pewien nie jestem ).
Pożyjemy - zobaczymy

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,486 sek.

uyebicbp
qbmzxvnp
puceafdk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uxczcitb
tubcjgrl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat