PARTNER SERWISU
wpoqqqev
33 34 35 36 37
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 25 stycznia 2010 15:35:01 przy kursie: 21,00 zł

wazar
0
Wpisów: 72
Wysłane: 26 stycznia 2010 00:05:47 przy kursie: 21,00 zł
O co WAm chodzi, Wielce Czcigodni Forumowicze? Przecież strategia biotka jest genialna! Już wkrótce akcje będzie posiadał każdy doktor i każdy cukrzyk, a wtedy... żegnaj konkurencjo. Nikt nie będzie chciał innej insuliny, ani żaden dr innej nie przepisze. Ba. Alboż to zresztą trzeba mieć cukrzycę, żeby sobie parę wkładów Gensuliny kupić? Wystarczy mieć akcje bio i znajomego dr, który też ma...Dancing hello1 Teatr mój widzę ogromny... A zatem - jedziem na zeta!3some

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 26 stycznia 2010 01:18:17 przy kursie: 21,00 zł
Nihil novi.

Cytat:
Harley needed to provide a mechanism for funding government debt incurred in the course of that war. However, he could not establish a bank, because the charter of the Bank of England made it the only joint stock bank. He therefore established what, on its face, was a trading company, though its main activity was in fact the funding of government debt.

In return for its exclusive trading rights the government saw an opportunity for a profitable trade-off. The government and the company convinced the holders of around £10 million of short-term government debt to exchange it with a new issue of stock in the company. In exchange, the government granted the company a perpetual annuity from the government paying £576,534 annually on the company's books, or a perpetual loan of £10 million paying 6 percent. This guaranteed the new equity owners a steady stream of earnings to this new venture. The government thought it was in a win-win situation because it would fund the interest payment by placing a tariff on the goods brought from South America.

The company did not undertake a trading voyage to South America until 1717 and made little actual profit. Furthermore, when ties between Spain and Britain deteriorated in 1718 the short-term prospects of the company were very poor. Nonetheless, the company continued to argue that its longer-term future would be extremely profitable.

kliknij, aby powiększyć

Dancing
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

kraul
0
Wpisów: 127
Wysłane: 26 stycznia 2010 01:53:28 przy kursie: 21,00 zł
Kwestia czasu aż Bioton zjedzie poniżej 0,20 groszy. Napisałem list do działu inwestorskiego:

Witam!

Kiedyś kontaktowałem się z Panią z C2, widzę że teraz zmieniło się
trochę i są nowe osoby do kontaktu. Mam pytanie, robicie kolejną już
emisję. Teraz U. Za chwile koniec alfabetu. Także przełomowa chwila
przed wami. Emisja jak zwykle bez PP ale już akcjonariat się
przyzwyczaił. Czy macie w planie jakieś eventy, konkursy, konferencje
zaplanowane na emisje Z ???

Jak wiadomo każda emisja to uderzenie w dotychcasowy akcjonariat ale wy
sie tym nie przejmujecie. Skoro wszyscy co kupili te akcje traca to może
przynajmniej dajcie im szanse na jakieś bonusy.

Moje propozycje konkursów na wydarzenie emisji Z. Każdy fra..... hmmmm
znaczy wasz akcjonariusz będzie miał szanse na wygraną

1. Podróz do okoła świata pod hasłem mamy tyle akcji, ze każdy
człowiek na ziemi może być naszym współwłaścicielem
2. Podróż do Chin
3. Kolacja z Panem Wilczęgą (skazanym na 100 tys. przez KNF za
wprowadzanie akcjonariuszy w błąd)

Jako akcjonariusz proszę o udzielenie inforamcji czy przewidujecie
jakieś atrakcje z okazji dodruku w neidalekiej przyszłości akcji Z.

pozdrawiam i przypominam o obowiązku odpowiedzi na pytanie.

xxxxxxx(moje imię i nazwisko)

Ciekawe czy uzyskam odpowiedz.

Edytowany: 26 stycznia 2010 01:55

dutesxx
0
Wpisów: 46
Wysłane: 26 stycznia 2010 11:11:01 przy kursie: 20,00 zł
Kraul. Widzę, że masz dużo wolnego czasu i lubisz eksperymentować.
A gdyby i do Ciebie skierowali emisję serii "Z" po 0.20 to byś kupił?

Coś Wam dorzucę. Co Wy na to?

niestety

wkrótce to się zmieni - będzie emisja dla Staraka - megaemisja!

po której

wasze akcje będą warte ... 10gr ?

Starak będzie miał antybiotyki (za grosze), Krauze puści za grosze SciGen tajemniczej spółce z cypru ... (w której będzie miał nie bezpośrednie udziały )
a wam zostanie Bioton i miliardy akcji (na jedną szopę i znak firmowy od którego dostaje się bólu głowy )

Krauze zarobi na kontrakcie z chinami a wy .... nie zarobicie

Krazue ma kolegeSoloża a wiecie jak Solo zagrał na elektrimie ?
Wykupił akcje od ludzi po kilka zł po wielomiesięcznym zaniżaniu kursu a sam w raportach pokazywał 25zł na akcję.
Teraz pewno szykują podobny przekręt z Biotkiem - sami zgarną wkrótce dochodową część czyli Scigen, antybiotyki dla staraka (zysk z antybiotyków idzie na budowę fabryki w chinach - ta w maciezyszu nigdy nie będzie zakończona - scigen będzie miał swoją!)

Dlatego kurs spada - akcje są praktycznie nic nie warte.
Ta zasłyszana teoria coraz bardziej mi tu pasuje. Dodałbym jeszcze że ....
aaa po co mieszać. I tak jest już bardzo źle.

Edytowany: 26 stycznia 2010 11:30

kraul
0
Wysłane: 26 stycznia 2010 12:56:28 przy kursie: 20,00 zł
nie nie mam wiele czasu ale dla Biotonu staram sie znaleść.

UWAGA: UDAŁO MI SIĘ SPRZEDAĆ BIOTON !!!!!

Ze stratą. Być może jeszcze wzrośnie o grosz albo dwa ale i tak padnie na pysk. W końcu jestem wolny od dziadostwa. Nie będę już musiał patrzeć na Bioton w moim rachunku inwestycyjnym.

Oczywiście będę się udzielał i śledził sytuację.

NIGDY, ALE TO NIGDY NIE KUPIĘ NICZEGO GDZIE PRZEWIJA SIĘ W JAKIMKOLWIEK KONTEKŚCIE RYSIEK KRAUZE. PRZYSIĘGAM !!!!!!!!!!!
Edytowany: 26 stycznia 2010 13:08

0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 26 stycznia 2010 13:05:53 przy kursie: 20,00 zł

0
Wysłane: 26 stycznia 2010 16:08:32 przy kursie: 20,00 zł
Edytowany: 26 stycznia 2010 16:11

0
Wpisów: 21
Wysłane: 26 stycznia 2010 16:45:02 przy kursie: 20,00 zł

0
Wpisów: 338
Wysłane: 26 stycznia 2010 16:45:48 przy kursie: 20,00 zł
Edytowany: 26 stycznia 2010 16:49

0
Wpisów: 43
Wysłane: 27 stycznia 2010 10:23:42 przy kursie: 21,00 zł

kraul
0
Wysłane: 27 stycznia 2010 13:41:00 przy kursie: 21,00 zł
Możecie się śmiać ale ja wierzę, że kiedyś znajdzie sie w Polsce bezkompromisowy, odważny prokurator.

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 27 stycznia 2010 15:39:37 przy kursie: 21,00 zł
1.Bioton i Petrol są nieporównywalne.
2.Rozgoryczenie posiadaczy obydwu jest zrozumiałe, ale wnioski jakie wyciągają ze swojego rozgoryczenia często są błędne.

BIOTON-kiedyś przyjął złą strategię rozwoju, poniósł z tego tytułu porażkę, teraz ma przytomną strategię i niedługo zacznie zarabiać, a zyski w następnych latach prawdopodobnie będą spore.

PETROLINVEST-to banalny zakład o to czy znajdzie ropę czy nie, przez ostatnie dwa lata warunki zakładu znacznie się pogorszyły bo coraz trudniej o niezbędne finansowanie a czas płynie, ale zakład nadal nierozstrzygnięty.

kraul
0
Wysłane: 27 stycznia 2010 16:41:50 przy kursie: 21,00 zł
Niestety są w jakimś stopniu porównywalne. Łączy je np. stosunek do akcjonariuszy.

Co do rzekomych zarobków Biotonu to tez śmieszna sprawa. Akcje będą już tak rozwodnione, że nawet jak coś sie ruszy to aby zysk był widoczny to minię szmat czasu przerywany jakimiś dziwnymi umowami, pożyczkami, zagrywkami.

Jak ktoś chce grać z szulerami to dobra spółka.

Ja w sukces nie wierzę.

Petroinvest to już totalna porażka. Ktoś może pomyślał, że oni porwali się z motyką na księżyc? Kasy im brakuje dramatycznie a tylko głupcy by skupowali akcje z kolejnych emisji. Dizękuje za taki zakład.

A te wszystkie machlojki, zapowiedzi, GEM ?

discopolo
0
Wysłane: 27 stycznia 2010 17:11:52 przy kursie: 21,00 zł
kraul napisał(a):
Niestety są w jakimś stopniu porównywalne. Łączy je np. stosunek do akcjonariuszy.

Co do rzekomych zarobków Biotonu to tez śmieszna sprawa. Akcje będą już tak rozwodnione, że nawet jak coś sie ruszy to aby zysk był widoczny to minię szmat czasu przerywany jakimiś dziwnymi umowami, pożyczkami, zagrywkami.

Jak ktoś chce grać z szulerami to dobra spółka.

Ja w sukces nie wierzę.

Petroinvest to już totalna porażka. Ktoś może pomyślał, że oni porwali się z motyką na księżyc? Kasy im brakuje dramatycznie a tylko głupcy by skupowali akcje z kolejnych emisji. Dizękuje za taki zakład.

A te wszystkie machlojki, zapowiedzi, GEM ?

Masz zbyt dużo emocji żeby patrzeć na to rozsądnie.
BIOTON w wyniku rozwodnienia nie jest kandydatem do notowań na poziomie 3zł, ale 0.4-0.5 po wyprostowaniu firmy jest realistyczne.
PETROLINVEST to zakład gdzie wygraną może być wielokrotność. Ceną za to jest nieduża szansa na wygraną.

kraul
0
Wysłane: 27 stycznia 2010 18:00:12 przy kursie: 21,00 zł

Masz zbyt dużo emocji żeby patrzeć na to rozsądnie.
BIOTON w wyniku rozwodnienia nie jest kandydatem do notowań na poziomie 3zł, ale 0.4-0.5 po wyprostowaniu firmy jest realistyczne.
PETROLINVEST to zakład gdzie wygraną może być wielokrotność. Ceną za to jest nieduża szansa na wygraną.[/quote]

Nie, nie emocje przez mnie przemawiają a rozsądek. Ta firma niegdy nie miała sukcesu. Zawsze były problemy. TU NIE MA WYPRACOWANEGO MODELU ZYSKU.

Co do Petroinvesta to proponuje jako zamiennik kupon lotto. Również moża wygrac wielokrotność wkładu przy znacznie mniejszych ewentualnych stratach. Nawet nie wiem czy szanse nie są porównywalne.

A co myślisz o postaci Ryśka i Pana Wilczęgi. Naprawdę wierzysz, zę po tym co pokazali teraz się zmienili i będą dbali o korzyści dla akcjonariuszy ? Naprawdę w to wierzysz? Jak będzie jakiś zysk to oni sprytnie wyprowadzą co trzeba. Zresztą ja juz się w inżynierii finansowej Biotonu pogubiłem. Te pożyczki, GEM, te ich plany itd.

Ale twoja kasa jak chcesz to bierz Ryśka do tańca.

discopolo
0
Wysłane: 27 stycznia 2010 19:52:43 przy kursie: 21,00 zł
Absolutnie nie twierdzę że Rysiek jest w porządku. Jednak nie widzę powodu żeby tą postać przesadnie demonizować. Gdyby nie było rozwadniania kapitału to obie spółki już by dawno zbankrutowały. Dzięki kasie od GEM itd. Bioton przetrwa, a Petrol ma jeszcze trochę czasu żeby znaleźć to czego szuka.

Jest bezdyskusyjne że dotychczasowe działania tych spółek to porażka. Ale to jeszcze nie koniec. Petrol wierci i ma szanse. W jego przypadku zadecyduje ślepy los. Kurs będzie zero lub ponad sto.
Natomiast Bioton ze swoją nową strategią aliansów z Bayerem zamiast samodzielnej, niezwykle kosztownej walki o nowe rynki wyjdzie na prostą najdalej za rok.

dutesxx
0
Wpisów: 46
Wysłane: 27 stycznia 2010 21:53:44 przy kursie: 21,00 zł
Discopolo. Twoje twierdzenie cyt. "Natomiast Bioton ze swoją nową strategią aliansów z Bayerem zamiast samodzielnej, niezwykle kosztownej walki o nowe rynki wyjdzie na prostą najdalej za rok." należałoby nieznacznie zmodyfikować aby było bliższe prawdy. A mianowicie, "Natomiast Bioton ze ..... ma teoretycznie szansę wyjścia na prostą najdalej za rok". Ma tylko taką szansę jeśli nie zostanie ona zaprzepaszczona takimi zdarzeniami ,o których niechcący wspomniał Krauze w swoim ostatnim publicznym wystąpieniu /4 ro miesięczne opóźnienia w realizacji kontraktu z Bayerem spowodowane błędami w ulotce skierowanej do władz chińskich, kilkumiesięczną zwłoka w realizacji sprzedaży Wostoku, itp/. Zakładając, że zyski pojawią się dopiero za 10 miesięcy najwcześniej, to co do tej pory stanie się z kursem tej spółki? Jak inwestorzy zareagują na 4 ro-krotne kwartalne informacje o kolejnych stratach? Kurs może spaść do 0.05 zł za taki papier - to są moje przewidywania. Ponadto do tego czasu Krauze "wyprodukuje", co nawiasem mówiąc najlepiej mu wychodzi, dalszy miliard lub półtora nowych akcji, weźmie w końcu tę pożyczkę od GEM i być może wyda mega emisję dla Staraka, który dołączy do akcjonariatu BIO.
Kupno wtedy tych akcji po 0.05 to dopiero byłby dobry interes. Ale pod warunkiem, że do tego czasu ta spółka nie "zapadnie się w głąb" jak rozdęta i wypalona gwiazda olbrzym a kontrakt z Bayerem wykona ale już ktoś inny, może powstały na gruzach Bio. A my z nic nie wartymi papierami na kontach znowu zostaniemy wydymani. Grubasy zaś dogadają się poza parkietem a pozostałą gotówkę i aktywa przemycą na lewo. Ich zaś rozliczenia wzajemne ukryte w tajnych operacjach finansowych np. na Kajmanach nie będą ujawnione nigdy pospólstwu. I to będzie koniec tej bajki pt. Bioton - firma nadziei i zaprzepaszczonych przedsięwzięć. Pierwszy Wielki Bankrut z WIG-20.

discopolo
0
Wysłane: 27 stycznia 2010 22:24:27 przy kursie: 21,00 zł
Rynek już to wie że na zyski w tym roku nie ma co liczyć. Dlatego zjazd na 0.05 mało realny. Wątpię żeby mniej jak 0.15 wchodziło w grę.
Natomiast pokaźne zyski w 2011r będą trudne do uniknięcia. Pojawi się duża sprzedaż i dzięki niej wszystko zacznie się opłacać. Jeśli do tego czasu Starak weźmie sobie niskomarżowe antybiotyki to jeszcze lepiej.
Wsiadłem tu po 0.22 i jestem całkowicie spokojny o dwukrotny zarobek w perspektywie dwóch lat.

discopolo
0
Wysłane: 28 stycznia 2010 13:00:31 przy kursie: 20,00 zł
torent napisał(a):

czy wy naprawde nie kumacie?

Skąd wiesz że Ty kumasz? Poczekajmy z werdyktem 2 lata.

Gdyby nie te emisje, co na nie literek brakuje, to Bioton by zbankrutował rok temu.
Zobaczymy w rocznym raporcie ile ostało się zadłużenia. Miało szybko spadać.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE bioton
  • 3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków
    3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków

Zdaniem Katarzyny Kosiorek z Trigon DM warto obserwować akcje Pure Biologics, prezes Genomtecu natchnął akcjonariuszy swojej spółki optymizmem, a zdaniem Krzysztofa Radojewskiego z Noble Securities Bioton może skorzystać na niedoborach insuliny wywołanych przez popularny Ozempic.

• Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów
    Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów

Sezon wyników za III kwartał nabiera tempa, a listopad pod względem liczby publikacji zapowiada się niezwykle gorąco. W przyszłym miesiącu kilkaset spółek z GPW podsumuje wyniki osiągnięte tego lata. Analitycy Noble Securities i DM BOŚ w ramach Giełdowego Programu Wsparcia Pokrycia Analitycznego 4.0 przygotowali prognozy dla pięciu parkietowych maluchów.

33 34 35 36 37

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,446 sek.

hgwmizxp
kveomgvr
yalslpxq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
piqyuhjc
gnynnqam
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat