50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
11 stycznia 2010 16:43:13
przy kursie: 3,20 zł
KropaX napisał(a):Super! Widzę, że wymazano całą dyskusję! Z jednej strony to dobrze, że moderator pilnuje wątku, jednak z drugiej strony daje to ogromne możliwości manipulacji... Beztreściowe wpisy są kasowane. Jeśli podejrzewasz manipulację, pokaż jakieś poszlaki. Żeby nie było tak jak w kawale o bacy - podejrzany o gwałt z powodu "posiadania aparatury".
|
|
0 Dołączył: 2010-01-09 Wpisów: 61
Wysłane:
12 stycznia 2010 10:44:25
przy kursie: 3,10 zł
KropaX napisał(a):WatchDog napisał(a):leniwiec napisał(a):ale nie kasujcie postow ludzie co to jest forum czy ..... Forum jest moderowane. Super! Widzę, że wymazano całą dyskusję! Z jednej strony to dobrze, że moderator pilnuje wątku, jednak z drugiej strony daje to ogromne możliwości manipulacji... wlasnie o tym mowie... z tego wynika ze mozna pisac tylko na okreslonych watkach o spolkach... komus zalezy zeby wiara nie zaczela interesowac sie spolka kapiatalizacja mala wiec .... sam wiesz o co chodzi
|
|
0 Dołączył: 2009-04-02 Wpisów: 687
Wysłane:
12 stycznia 2010 10:58:13
Mi też wcieło kiedyś pare postów ale nie dramatyzowałem. Dzięki temu nie musisz czytać stu stron, żeby przeczytać parę rzeczowych postów o danej spółce. Streść co masz sensownego do powiedzenia w jednym poście, a zapewne nie zniknie ;) Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
|
|
|
|
Wysłane:
12 stycznia 2010 11:09:46
leniwiec napisał(a):komus zalezy zeby wiara nie zaczela interesowac sie spolka kapiatalizacja mala wiec .... sam wiesz o co chodzi Powiedz mi o co chodzi, bo nie wiem.
|
|
Wysłane:
12 stycznia 2010 14:54:45
WatchDog napisał(a):leniwiec napisał(a):komus zalezy zeby wiara nie zaczela interesowac sie spolka kapiatalizacja mala wiec .... sam wiesz o co chodzi Powiedz mi o co chodzi, bo nie wiem. o kupe kasy mlodzinencze i o to kto na nia lape polozy
|
|
Wysłane:
12 stycznia 2010 15:10:39
Super. Odkrycie dnia: na giełdzie chodzi o to, żeby zarobić kasę.
Czy gdybyś był moderatorem, wyciąłbyś swój post? W tym właśnie problem, że mnie - mówię tylko za siebie - nie interesują prawdy objawione typu "zimą jest zimno" albo "robi się ciekawie". Czy gdyby ktoś sprzątnął po Twoim psie, nazwałbyś to manipulacją równowagą biologiczną w ekosystemie? Albo zamachem na wolność dysponowania fekaliami? Napisz coś z sensem, to Ci przyklasnę. Na dowolnym wątku. Np. jaki wpływ na sprawozdanie skonsolidowane Beefsan'u będzie miała sprzedaż udziałów AJPI, zważywszy że jeszcze w III kwartale działalność została wstrzymana z powodu pożaru? Ile mogą dostać? Czy wynik na tej transakcji przejdzie przez rachunek wyników?
Edytowany: 12 stycznia 2010 15:57
|
|
0 Dołączył: 2008-11-08 Wpisów: 477
Wysłane:
12 stycznia 2010 15:40:02
Tia.... niezwykłych cudów tu jeszcze nie widać. Wolę wykres Kagi tutaj. Sygnał zakupu dostaniemy dopiero, gdy wyjdziemy ponad czerwoną linię. Gdy to się uda, to szanse dojścia do nawet 50 groszy są spore. Ale to dopiero gdy wyjdziemy ponad czerwoną linię i niedawne szczyty. A to jeszcze takie pewne nie jest - wisimy minimalnie powyżej linii trendu rosnącego. Ponowny atak na nią jest jeszcze możliwy.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Wysłane:
12 stycznia 2010 20:01:26
WatchDog napisał(a):Super. Odkrycie dnia: na giełdzie chodzi o to, żeby zarobić kasę.
Czy gdybyś był moderatorem, wyciąłbyś swój post? W tym właśnie problem, że mnie - mówię tylko za siebie - nie interesują prawdy objawione typu "zimą jest zimno" albo "robi się ciekawie". Czy gdyby ktoś sprzątnął po Twoim psie, nazwałbyś to manipulacją równowagą biologiczną w ekosystemie? Albo zamachem na wolność dysponowania fekaliami? Napisz coś z sensem, to Ci przyklasnę. Na dowolnym wątku. Np. jaki wpływ na sprawozdanie skonsolidowane Beefsan'u będzie miała sprzedaż udziałów AJPI, zważywszy że jeszcze w III kwartale działalność została wstrzymana z powodu pożaru? Ile mogą dostać? Czy wynik na tej transakcji przejdzie przez rachunek wyników? to nie o to chodzi ale czasami mozna popisac sobie bez celu chocby tylko dla rozloznienia atmosfery, zycie nie musi byc sztywne jak pal a przeciez nikt nikogo nie oczernia nie pomawia nie uzywa wulgaryzmow... jestesmy ludzmi a nie komputerami trzeba rozmawiac
|
|
0 Dołączył: 2008-10-10 Wpisów: 86
Wysłane:
12 stycznia 2010 21:32:27
WatchDog napisał(a):Super. Odkrycie dnia: na giełdzie chodzi o to, żeby zarobić kasę.
Czy gdybyś był moderatorem, wyciąłbyś swój post? W tym właśnie problem, że mnie - mówię tylko za siebie - nie interesują prawdy objawione typu "zimą jest zimno" albo "robi się ciekawie". Czy gdyby ktoś sprzątnął po Twoim psie, nazwałbyś to manipulacją równowagą biologiczną w ekosystemie? Albo zamachem na wolność dysponowania fekaliami? Napisz coś z sensem, to Ci przyklasnę. Na dowolnym wątku. Np. jaki wpływ na sprawozdanie skonsolidowane Beefsan'u będzie miała sprzedaż udziałów AJPI, zważywszy że jeszcze w III kwartale działalność została wstrzymana z powodu pożaru? Ile mogą dostać? Czy wynik na tej transakcji przejdzie przez rachunek wyników? I o to chodzi  Za dużo się nie udzielam bo nie czuję żebym miał jakieś odkrywcze i fachowe rzeczy do przekazania forumowiczom. Ekonomia to nie moja działka, chociaż kasę w portfelu potrafię liczyć i na giełdzie też mi idzie nie najgorzej. Cenię ten portal za fachowość i mam nadzieję że z czasem nie zabraknie Ci WatchDog zapału i determinacji w utrzymywaniu na tym forum pewnych standardów. Zaczynam dostrzegać że lektura SW oraz Wasze narzędzia przekładają się pozytywnie na stan mojego portfela, tak więc coraz poważniej myślę o abonamencie ;-) . Jednym słowem tak trzymać
|
|
Wysłane:
13 stycznia 2010 11:59:43
przy kursie: 3,30 zł
Chalmi napisał(a):I o to chodzi  Za dużo się nie udzielam bo nie czuję żebym miał jakieś odkrywcze i fachowe rzeczy do przekazania forumowiczom. Ekonomia to nie moja działka, chociaż kasę w portfelu potrafię liczyć i na giełdzie też mi idzie nie najgorzej. Cenię ten portal za fachowość i mam nadzieję że z czasem nie zabraknie Ci WatchDog zapału i determinacji w utrzymywaniu na tym forum pewnych standardów. Zaczynam dostrzegać że lektura SW oraz Wasze narzędzia przekładają się pozytywnie na stan mojego portfela, tak więc coraz poważniej myślę o abonamencie ;-) . Jednym słowem tak trzymać o jakich narzedziach mowisz? i gdzie one sa? podaj prosze linka do nich
Edytowany: 13 stycznia 2010 12:00
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-07-31 Wpisów: 4 710
|
|
Wysłane:
22 stycznia 2010 12:33:04
przy kursie: 3,40 zł
 kliknij, aby powiększyć bardziej merytorycznie mam pytanie skoro maja jeszcze udzialy w abakusie 30 kilka % ? to w sumie tu tez maja glosy? to znaczy bezposrednio ajpi ma 47.8 % glosow ale posrednio przez abakusa tez maja glosy czyli na dobra sprawe dalej moga dezydowac o myslawie? chyba ze cos zle zozumielem i sie myle?
|
|
Wysłane:
22 stycznia 2010 14:44:10
przy kursie: 3,40 zł
moze sie ktos wypowiedziec ...
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
29 stycznia 2010 13:13:35
Cytat:Złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki zależnej - Mysław Partner S.A. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Beef-San Zakłady Mięsne S.A. w Sanoku informuje , że w dniu 28 stycznia 2010 r. otrzymał zawiadomienie , iż Zarząd "Mysław Partner " S.A. w Mysłowicach , spółki pośrednio zależnej od emitenta złożył w dniu 28 stycznia 2010 r. w Sądzie Rejonowym Katowice - Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy ul. Lompy 14 wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku firmy "Mysław Partner " S.A. www.bankier.pl/wiadomosc/BEEFS... Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
Wysłane:
29 stycznia 2010 15:48:05
 kliknij, aby powiększyć bardziej merytorycznie mam pytanie skoro maja jeszcze udzialy w abakusie 30 kilka % ? to w sumie tu tez maja glosy? to znaczy bezposrednio ajpi ma 47.8 % glosow ale posrednio przez abakusa tez maja glosy czyli na dobra sprawe dalej moga dezydowac o myslawie? chyba ze cos zle zozumielem i sie myle?
to jest istone upadlosc likwidacyjna to odgrzewany kotlet juz bylo www.money.pl/gielda/spolki_gpw...ale i tak dzisiej kilku wykiwali...
|
|
Wysłane:
29 stycznia 2010 15:59:04
siekoo napisał(a):Cytat:Złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki zależnej - Mysław Partner S.A. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Beef-San Zakłady Mięsne S.A. w Sanoku informuje , że w dniu 28 stycznia 2010 r. otrzymał zawiadomienie , iż Zarząd "Mysław Partner " S.A. w Mysłowicach , spółki pośrednio zależnej od emitenta złożył w dniu 28 stycznia 2010 r. w Sądzie Rejonowym Katowice - Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy ul. Lompy 14 wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku firmy "Mysław Partner " S.A. www.bankier.pl/wiadomosc/BEEFS... to info bylo juz23 grudnia ciekawe czemu co jakis czas stare infa w nowym wydaniu podaja:) calkowita dezinformacja www.money.pl/gielda/spolki_gpw...
|
|
Wysłane:
13 lutego 2010 17:38:29
przy kursie: 3,60 zł
|
|
0 Dołączył: 2009-12-27 Wpisów: 23
Wysłane:
13 lutego 2010 18:18:41
Jak nie zobaczę ich na własne oczy to podobnej deklaracji nie złożęNie rozumiem już nic. Czy razem z aktywami poszło zadłużenie, powinno tak być bo bef niczego nie poręczył. -czyli OK jesteśmy na czysto, teraz trzeba policzyć aktywa befa i dodać kasę (jakąś tam przecież ma) Może zrobi się nam z tego wartość księgowa po 1 zeta  , teraz przemnożymy x 3 (dyskonto pod wspaniałą strategię), no i już od nowa pływamy po starych poziomach sprzed lat
Edytowany: 13 lutego 2010 18:27
|
|
Wysłane:
13 lutego 2010 18:42:30
spark napisał(a):Jak nie zobaczę ich na własne oczy to podobnej deklaracji nie złożęNie rozumiem już nic. Czy razem z aktywami poszło zadłużenie, powinno tak być bo bef niczego nie poręczył. -czyli OK jesteśmy na czysto, teraz trzeba policzyć aktywa befa i dodać kasę (jakąś tam przecież ma) Może zrobi się nam z tego wartość księgowa po 1 zeta  , teraz przemnożymy x 3 (dyskonto pod wspaniałą strategię), no i już od nowa pływamy po starych poziomach sprzed lat panie spark a co pan powiesz na akcje panovy ? mam tu na mysli te akcje ktore beefsan posiada prosze zobaczyc w raporcie :) cos tam kasy jest mimo wszystko - a wiec skoro beefsan nie upadnie to ..........................
|
|
0 Dołączył: 2009-12-27 Wpisów: 23
Wysłane:
13 lutego 2010 18:49:17
leniwiec napisał(a):spark napisał(a):Jak nie zobaczę ich na własne oczy to podobnej deklaracji nie złożęNie rozumiem już nic. Czy razem z aktywami poszło zadłużenie, powinno tak być bo bef niczego nie poręczył. -czyli OK jesteśmy na czysto, teraz trzeba policzyć aktywa befa i dodać kasę (jakąś tam przecież ma) Może zrobi się nam z tego wartość księgowa po 1 zeta  , teraz przemnożymy x 3 (dyskonto pod wspaniałą strategię), no i już od nowa pływamy po starych poziomach sprzed lat panie spark a co pan powiesz na akcje panovy ? mam tu na mysli te akcje ktore beefsan posiada prosze zobaczyc w raporcie :) cos tam kasy jest mimo wszystko - a wiec skoro beefsan nie upadnie to .......................... Nie jest to aż tak znacząca ilość, ale zawsze. Przy okazji należy również wspomnieć o akcjach indykpolu, też trzeba dodać do aktyw - coś chyba 15 szt. nie chcę mi się wertować inf.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.