PARTNER SERWISU
kvmxuztj
33 34 35 36 37
tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 19 marca 2010 16:45:53 przy kursie: 16,40 zł
Daria napisał(a):
przeliczal juz z Was ktos co bardziej sie oplaca lepiej spzredac PP lub wykupic i sprzedac?

to zależy czy jesteś cierpliwa (przydział akcji 8.04.) i czy wierzysz w spółke (tzn. czy liczysz na to że kurs tego dnia będzie większy niż teraz bądź utrzyma się mniej więcej na tym samym poziomie)

style
7
Wpisów: 333
Wysłane: 19 marca 2010 17:32:28 przy kursie: 16,40 zł
Witam!

Czy mogłby ktoś potwierdzić moje obliczenia tzn.
Czy gdy PP zostaną zamienione na akcjie po 10 gr to zakładając że mam na rachunku obecnie 100 akcji borka po 2,78 a wiec i 100 PP a wiec bede miał 500 akcji po 0,10 gr ?

Skutkować to bedzie tym że

100 akcji po 2,78 zostanie uśrednionych 500 akcjami po 0,10 gr?
a więc bede miał wówczas 600 akcji po sredniej cenie 0,54 gr ?

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 19 marca 2010 17:35:47 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):
Witam!

Czy gdy PP zostaną zamienione na akcjie po 10 gr to zakładając że mam na rachunku obecnie 100 akcji borka po 2,78 a wiec i 100 PP a wiec bede miał 500 akcji po 0,10 gr ?

Bedziesz mial 600 akcji po cenie rynkowej :)
A dobrze by bylo jakbys sprecyzowal pytanie o co dokladnie ci chodzi.

Bla
Bla
0
Wpisów: 13
Wysłane: 19 marca 2010 18:49:10 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):
Witam!

Będziesz miał 500 akcji które kupisz korzystając z prawa poboru za 0,10 zł i będą one notowane jako BORYSZEW PDA przez jakiś czas i ich cena będzie minimalnie mniejsza niż właściwych akcji. Z czasem zostaną one scalone.

Oprócz tego będziesz miał 100 akcji Borka dotychczasowych wartych na dzień dzisiejszy 1,64zł

Daria
0
Wpisów: 90
Wysłane: 19 marca 2010 19:50:49 przy kursie: 16,40 zł
Bla napisał(a):
style napisał(a):
Witam!

Będziesz miał 500 akcji które kupisz korzystając z prawa poboru za 0,10 zł i będą one notowane jako BORYSZEW PDA przez jakiś czas i ich cena będzie minimalnie mniejsza niż właściwych akcji. Z czasem zostaną one scalone.

Oprócz tego będziesz miał 100 akcji Borka dotychczasowych wartych na dzień dzisiejszy 1,64zł

Tez mi wydawalo niemozliwe akcje zostana zakupione za okolo 0,54 a beda warte 1,64

style
7
Wysłane: 19 marca 2010 21:27:48 przy kursie: 16,40 zł
OK ale myślę że trzeba odróżnić dwie rzeczy cenę nominalną i cene rynkową.

Skoro nabyłem akcje za 0,10gr ( pomijajac już fakt że żeby ja mieć to musiałem mieć akcje przed splitem potem nie sprzedać PP), to powinny one być zapisane na moim rachuku ze średnią cena zakupu 0,10gr! (bo tyle mnie rzeczywiście kosztowały) a to że cena rynkowa PDA bedzie wynosić np. 1,55-1,60 to już inna sprawa.

Na pierwszy rzut oka może sie wydawać że mamy bardzo duży zysk bo mam akcje po 0,10 gr a cena rynkowa to np. 1.60 ale w ogólnym rozrachunku na rachunku maklerskim wychodzimy na zero ew. na delikatny + Bo:

1. miałem akcje przed splitem po 6.20 po splicie byłem ok 45% w plecy
2. gdy zostały notowane i weszly do obrotu PP to mimo że średnia cena moich PP wynosiła 5,88 to nie wykorzystałem tego bo chciałłem zdealizować je na "0,10 grówkoe akcje"

Dlatego w ogółnym rozrachunku nawet majac akcje po nominalnej cenie 0,10 gr to trzeba pamietac że jesteśmy już sporo na minusie (patrz. pkt 1i2).

Pierwszy raz uczestnicze w PP i nie znam sie na tym ale wydaje mi sie mało logiczne jeżeli płacę za akcje 0,10 gr i że bede je miał po cenie rynkowej WTF?
Mogę mieć ja po 0,10 gr (jako srednia cena zakupu) a jej cena rynkowa bedzie odpowiadać cenie normalnej akcji borka, wtedy sie zgodze...

style
7
Wysłane: 19 marca 2010 22:34:06 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):
OK ale myślę że trzeba odróżnić dwie rzeczy cenę nominalną i cene rynkową.

Skoro nabyłem akcje za 0,10gr ( pomijajac już fakt że żeby ja mieć to musiałem mieć akcje przed splitem potem nie sprzedać PP), to powinny one być zapisane na moim rachuku ze średnią cena zakupu 0,10gr! (bo tyle mnie rzeczywiście kosztowały) a to że cena rynkowa PDA bedzie wynosić np. 1,55-1,60 to już inna sprawa.

Na pierwszy rzut oka może sie wydawać że mamy bardzo duży zysk bo mam akcje po 0,10 gr a cena rynkowa to np. 1.60 ale w ogólnym rozrachunku na rachunku maklerskim wychodzimy na zero ew. na delikatny + Bo:

1. miałem akcje przed splitem po 6.20 po splicie byłem ok 45% w plecy
2. gdy zostały notowane i weszly do obrotu PP to mimo że średnia cena moich PP wynosiła 5,88 to nie wykorzystałem tego bo chciałłem zdealizować je na "0,10 grówkoe akcje"

Dlatego w ogółnym rozrachunku nawet majac akcje po nominalnej cenie 0,10 gr to trzeba pamietac że jesteśmy już sporo na minusie (patrz. pkt 1i2).

Pierwszy raz uczestnicze w PP i nie znam sie na tym ale wydaje mi sie mało logiczne jeżeli płacę za akcje 0,10 gr i że bede je miał po cenie rynkowej WTF?
Mogę mieć ja po 0,10 gr (jako srednia cena zakupu) a jej cena rynkowa bedzie odpowiadać cenie normalnej akcji borka, wtedy sie zgodze...

Przepraszam że pisze post pod postem ale dopeiro teraz dostrzegłem pomyłkę a nie mam już możliwosci edycji. Chodzi nie o 45% a chyba ok 70% w plecy po odcięciu PP
raz w ostatnim zdaniu powinno być że cena rynkowa bedzie odpowiadać cenie rynkowej akcji borka . Przepraszam za pomyłki
Edytowany: 19 marca 2010 22:36

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 20 marca 2010 00:15:49 przy kursie: 16,40 zł
SCNR.. najwyżej WD wykasuje..;-) Nie jestem za cenzurą, ale w tym przypadku można by kilka osób wyrzucić za głupotę..

STYLE!! Prosta matematyka..

kupiłeś akcje po 6,2
dostałeś PP
masz nadal stare akcje i PP?

Masz w tej chwili 41,6% zysku brutto.. minus prowizja masz około 40% zysku na czysto..

jak nie wiesz jak to obliczyć to Ci pomogę.. na dzisiaj

Kupiłeś stare 1 akcje po 6,2
a masz 1 starą akcję wartą 1,64 i jedno prawo poboru warte 7,14 razem 8,78

miałeś 6,2 masz 8,78

masz 41,6% więcej niż miałeś..

prościej się nie da..

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

style
7
Wysłane: 20 marca 2010 01:28:15 przy kursie: 16,40 zł
doncarlos napisał(a):
SCNR.. najwyżej WD wykasuje..;-) Nie jestem za cenzurą, ale w tym przypadku można by kilka osób wyrzucić za głupotę..

STYLE!! Prosta matematyka..

kupiłeś akcje po 6,2
dostałeś PP
masz nadal stare akcje i PP?

Masz w tej chwili 41,6% zysku brutto.. minus prowizja masz około 40% zysku na czysto..

jak nie wiesz jak to obliczyć to Ci pomogę.. na dzisiaj

Kupiłeś stare 1 akcje po 6,2
a masz 1 starą akcję wartą 1,64 i jedno prawo poboru warte 7,14 razem 8,78

miałeś 6,2 masz 8,78

masz 41,6% więcej niż miałeś..

prościej się nie da..

Zgadzam się z tym co powiedziałeś ale Ty opisałeś coś co ja wiem i oco nie pytałem.
Zeby nie wprowadzac w bład opisze wszystko ze szczegółami i myślę że wspólnymi siłami rozwiażemy ten kazus :)

Miałem akcje 10 akcji po 6.20 odcieli mi prawo poboru zostało mi:

10 akcji po 6.20
10 PP po 7.14

Dokupiłem 5 akcji po splicie po 1.X i średnia cena akcji borka to 2.78
a wiec obecnie mam:

15 akcji po średniej cenie zakupu 2.78
10 PP po 7.14

Już zamieniłem te 10 PP na akcje i nie mogę ich sprzedać i teraz główne pytanie....
Jak bedzie wyglądała sytuacja rachunkowa na moim rachuku maklerskim na przykładzie podanym wyżej jeżeli zrealizowałem już swoje PP ?
Według mnie bedzie wygladać tak że:

Mam
15 akcji po średniej cenie zakupu 2.78 zł
50 akcji po średniej cenie zakupu 0,10 gr ( bo wkońcu realizujac PP musiałem za każda akcje zapłacić 0,10 gr i realizując swoje PP tracę te przykładowe 40% zysku opisane przez doncarlosa)

Po asymilacji na moim rachunku bedzie

15 akcji* 2,78= 41,7o zł
50 akcji * 0,10 gr= 5 zł

46,70/ 65= o,71 gr

A wiec bede miał po asymilacji:
65 akcji po średniej cenie zakupu 0,71 gr
Jaka bedzie wtedy cena rynkowa akcji borka trudno przewidzieć ale zakładając że np. 1.60 to możemy powiedzieć że dużo zarobiłem bo mam po 0,71 ale trzeba pamietać że nie zrealizowałem swoich +40% z PP a wiec chba wychodzi tylko delikatnie na +

Prościej tego nie umiem wytłumaczyć a donkarlos nie napinaj sie tak bo po to jest forum żeby rozwiewać wątpliwości..

pozdrawiam

doncarlos
0
Wysłane: 20 marca 2010 07:46:03 przy kursie: 16,40 zł
No i rozwiewamy.. ale tak mieszasz, że i aniołowi by cierpliwości zabrakło..;-)

Jaki split? Tutaj nie było żadnego splitu.. tylko korekta kursu o wartość prawa poboru..
dalej pozostaje zwykłe sumowanie ilość starych razy cena, ilość dokupionych razy cena i ilość nowych razy cena.. potem wszystko dzielisz przez łączną ilość i masz średnią..

Ale Ty masz inny problem.. problem, który ma w zasadzie każdy inwestor kupujący akcje.. czy i ile na tym zarobię..?

I tutaj nikt Ci raczej już nie pomoże.. sytuacja jest bardzo prosta, tj. nie wiadomo nigdy co się stanie za kilka tygodni w momencie pierwszego notowania nowych akcji.. tj. własnie spekulacja i Twoje ryzyko.. to trochę jak gra w pokera.. masz pewne karty i rozgrywasz swoją partię.. mogłeś wstać od stołu i zabrać swoje 40% zysku.. postanowiłeś grać dalej.. nadal możesz odejść od stołu z posiadanymi pieniędzmi, ale te które postawiłeś pozostaną już do odkrycia kart.. albo wygrasz, albo przegrasz..

Co będzie? Tutaj można się posiłkować AT i AF.. technicznie wg mnie nastąpiło wybicie z kanału trendu wzrostowego, był ruch powrotny a teraz boryszew kreśli korektę.. i jest duże prawdopodobieństwo, że kurs starych i nowych akcji po asymilacji spadnie nawet poniżej 1,40.. druga sprawa aspekt techniczny całego rynku, notowania PDA wypadają trochę niefortunnie na kwiecień i jest duże prawdopodobieństwo korekty na rynkach.. co może również sprowokować podaż i spadki..

Fundamentalnie natomiast firma jest wg mnie warta przynajmniej 2 zł a nawet więcej i w średnim terminie kurs do tego poziomu będzie zmierzać..

Reasumując powinno się na tym nieźle zarobić.. ale w krótkim terminie niekoniecznie.. cierpliwości kolego..
pozdr

Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..

style
7
Wysłane: 20 marca 2010 11:24:11 przy kursie: 16,40 zł
doncarlos napisał(a):
No i rozwiewamy.. ale tak mieszasz, że i aniołowi by cierpliwości zabrakło..;-)

Jaki split? Tutaj nie było żadnego splitu.. tylko korekta kursu o wartość prawa poboru..
dalej pozostaje zwykłe sumowanie ilość starych razy cena, ilość dokupionych razy cena i ilość nowych razy cena.. potem wszystko dzielisz przez łączną ilość i masz średnią..

Ale Ty masz inny problem.. problem, który ma w zasadzie każdy inwestor kupujący akcje.. czy i ile na tym zarobię..?

I tutaj nikt Ci raczej już nie pomoże.. sytuacja jest bardzo prosta, tj. nie wiadomo nigdy co się stanie za kilka tygodni w momencie pierwszego notowania nowych akcji.. tj. własnie spekulacja i Twoje ryzyko.. to trochę jak gra w pokera.. masz pewne karty i rozgrywasz swoją partię.. mogłeś wstać od stołu i zabrać swoje 40% zysku.. postanowiłeś grać dalej.. nadal możesz odejść od stołu z posiadanymi pieniędzmi, ale te które postawiłeś pozostaną już do odkrycia kart.. albo wygrasz, albo przegrasz..

Co będzie? Tutaj można się posiłkować AT i AF.. technicznie wg mnie nastąpiło wybicie z kanału trendu wzrostowego, był ruch powrotny a teraz boryszew kreśli korektę.. i jest duże prawdopodobieństwo, że kurs starych i nowych akcji po asymilacji spadnie nawet poniżej 1,40.. druga sprawa aspekt techniczny całego rynku, notowania PDA wypadają trochę niefortunnie na kwiecień i jest duże prawdopodobieństwo korekty na rynkach.. co może również sprowokować podaż i spadki..

Fundamentalnie natomiast firma jest wg mnie warta przynajmniej 2 zł a nawet więcej i w średnim terminie kurs do tego poziomu będzie zmierzać..

Reasumując powinno się na tym nieźle zarobić.. ale w krótkim terminie niekoniecznie.. cierpliwości kolego..
pozdr

doncarlos nie filozofuj mi o ryzyku bo z tego ja doskonale zdaje sobie sprawe i nie potrzebuje pouczen w tym temacie. Zadałem konkretne pytanie na temat sytuacji rachnkowej na moim rachunku maklerskim po asymilacji na podanym wyżej przykładzie ( bo musi być jakaś zasada w oparciu o którą zostaną połączona stare i nowe akcje) a Ty mówisz że nikt mi nie pomoże bo nikt nie wie co sie stanie za kilka tygodni. Zgadzam sie z tym żę nikt nie wie jak może zachować sie kurs za kilka tygodni ale ktoś musi wiedzieć jak pod względem rozrachunkowym następuje asymilacja akcji na rachunkach bo to akurat nie dzieje sie przypadkiem a według ściśle określonych zasad... i nadal liczę na to że ktoś udzieli mi pomocy w rozwiazaniu tej zagadki..

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 20 marca 2010 11:29:41 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):
Zadałem konkretne pytanie

Ja tam nie widzę ani 1 konkretnego pytania w Twojej poprzedniej wypowiedzi.
Do ceny zakupu 0,10zł musisz dodać 1/5 ceny PP po której je nabyłeś i wtedy możesz sobie uśredniać.
Np. jakbyś nabył dzisiaj PP to 7,14/5 + 0,10 = 1,53

doncarlos
0
Wysłane: 20 marca 2010 14:16:26 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):

Zadałem konkretne pytanie na temat sytuacji rachnkowej na moim rachunku maklerskim po asymilacji na podanym wyżej przykładzie ( bo musi być jakaś zasada w oparciu o którą zostaną połączona stare i nowe akcje) a Ty mówisz że nikt mi nie pomoże bo nikt nie wie co sie stanie za kilka tygodni. Zgadzam sie z tym żę nikt nie wie jak może zachować sie kurs za kilka tygodni ale ktoś musi wiedzieć jak pod względem rozrachunkowym następuje asymilacja akcji na rachunkach bo to akurat nie dzieje sie przypadkiem a według ściśle określonych zasad... i nadal liczę na to że ktoś udzieli mi pomocy w rozwiazaniu tej zagadki..

Może jestem głupi, ale nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodzi, może ktoś inteligentniejszy mi wyjaśni, bo Ciebie nie rozumie już wcale..;-)

Ogólnie sytuacja jest prosta masz określoną ilość akcji wartych tyle i tyle i koniec..

Jak Ciebie interesuje średnia dla Twoich potrzeb to sobie ją sam oblicz wg wzoru, który Ci podałem..

Dla rozliczeń podatkowych natomiast obowiązuje zasada FIFO.. first in first out.. ale to już problem biura maklerskiego..

doncarlos
0
Wysłane: 20 marca 2010 14:40:27 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):
Zadałem konkretne pytanie na temat sytuacji rachnkowej na moim rachunku maklerskim po asymilacji na podanym wyżej przykładzie ( bo musi być jakaś zasada w oparciu o którą zostaną połączona stare i nowe akcje)

Zasada jest prosta.. np.. jeżeli posiadałeś 100 akcji boryszewa i wykonałeś na nich prawo poboru a następnie zapisałeś się i opłaciłeś nowe akcje i nadal je posiadasz, to na początku będziesz miał na rachunku 100 akcji boryszewa (pod symbolem BRS(PLBRSZW00011) po jakimś tam kursie i 500 praw do akcji boryszewa pod symbolem BRSPDA(numerKDPW) po jakimś tam kursie.. Kursy raczej będą się delikatnie różniły..

Aż pewnego pięknego, lub nie.. dnia.. dokonana zostanie asymilacja, tj. akcje i pda, łącznie Twoje 600 szt.. będą notowane pod jednym symbolem BRS(PLBRSZW00xxxx) po jakimś tam kursie i nikogo nie obchodzi po ile je kupowałeś.. poza urzędem skarbowym oczywiście, ale z tym poradzi sobie już za Ciebie Twoje biuro maklerskie..;-)

jasne?

Edytowany: 20 marca 2010 14:42

style
7
Wysłane: 20 marca 2010 14:59:37 przy kursie: 16,40 zł
[quote=doncarlos) po jakimś tam kursie i 500 praw do akcji boryszewa pod symbolem BRSPDA(numerKDPW) po jakimś tam kursie.. Kursy raczej będą się delikatnie różniły..
[/quote]

Widzisz cały czas odnosisz sie do ceny rynkowej! a mnie interesuje jaka bedzie zapisana cena nabycia danych akcji na rachunku maklerskim bo jak nabywamy jakies akcje to na rachunku mamy dwie ceny:

1. obecna cene akcji (cena rynkowa)
2. średnia cene zakupu od której oblicza sie nasz zysk lub strate w zależnosći od relacji jaka istnieje miedzy ceną 2 i cena rynkową

Wiem że stricte rachunkowo cena jednej akcji jest obliczana wg wzoru np. 7.14/5=x+0,10 gr
ale przecież każdy nabywał PP po różnych cenach a wiec srednia cena zakupu dla każdego byłaby różna. Zreszta realisujac PP jest dokładnie określona cena zakupu 1 szt. akcji wynosząca 0,10 gr i dlatego myślę że średnia cena zakupu bedzie wynosić 0,10 gr a cena rynkowa tak jak napisałeś wyżej bedzie nieznacznie różnić sie od normalnej ceny borka aż pewnego dnia dojdzie do asymilacji i jednocześnie uśrednienia moich 2.78love4

doncarlos
0
Wysłane: 20 marca 2010 15:02:52 przy kursie: 16,40 zł
Będą dwie:
1) starych akcji - Twoja cena zakupu (koszt)
2) nowych akcji - 0,10 zł (koszt)

jeżeli nabyłeś na rynku Prawa poboru to kosztem będzie cena prawa poboru + koszt nowych akcji (0,1*5)..

Edytowany: 20 marca 2010 15:14

busz
0
Wpisów: 244
Wysłane: 20 marca 2010 16:20:48 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):

10 akcji po 6.20
10 PP po 7.14

z matematycznego punktu widzenia w powyższym przypadku średnia 2,78 jest niemożliwa Sick

zaś co do Twojego pytania - jeśli nie handlowałeś PP i wykupiłeś przysługujące akcje to kosztem zakupu dla akcji po 6,20 będzie 6,20 (mimo odcięcia), dla tych 1,xx będzie 1,xx a dla tych opłaconych z PP będzie to 0,10 za sztukę nowej akcji.

„Potrafię obliczyć ruch ciał niebieskich, ale nie ludzkie szaleństwo” - Isaak Newton

style
7
Wysłane: 20 marca 2010 16:40:03 przy kursie: 16,40 zł
busz napisał(a):
style napisał(a):

10 akcji po 6.20
10 PP po 7.14

z matematycznego punktu widzenia w powyższym przypadku średnia 2,78 jest niemożliwa Sick

zaś co do Twojego pytania - jeśli nie handlowałeś PP i wykupiłeś przysługujące akcje to kosztem zakupu dla akcji po 6,20 będzie 6,20 (mimo odcięcia), dla tych 1,xx będzie 1,xx a dla tych opłaconych z PP będzie to 0,10 za sztukę nowej akcji.

busz wiem że jest niemożliwa ale napsiałem tak tylko żeby pokacać istotę tego o co mi chodzi Whistle

1.Nie handlowałem PP (tzn tymi pierwotnymi ktore dostałem od własnych akcji)
2.Dokupiłem trochę PP

"wszystkie" PP zamieniłem juz na akcje . Ciekawi mnie jaka bedzie na rachunku cena zakupu akcji zamienionej z PP

Ps. jak wstawic zdjecie do posta? Zrobiłem fotke swojego konta malerskiego zeby dokłądnie pokazać z czym mam wątpliwości

busz
0
Wpisów: 244
Wysłane: 20 marca 2010 18:31:59 przy kursie: 16,40 zł
style napisał(a):
Ciekawi mnie jaka bedzie na rachunku cena zakupu akcji zamienionej z PP

Podatkowo cena akcji wykupionej z "podarowanego" PP będzie 0,10. Zaś tej wykupionej z kupionego PP będzie (cena zakupu PP + 0,50)/5. I tak też powinieneś mieć na rachunku.
„Potrafię obliczyć ruch ciał niebieskich, ale nie ludzkie szaleństwo” - Isaak Newton

style
7
Wysłane: 20 marca 2010 19:09:27 przy kursie: 16,40 zł
busz napisał(a):
style napisał(a):
Ciekawi mnie jaka bedzie na rachunku cena zakupu akcji zamienionej z PP

Podatkowo cena akcji wykupionej z "podarowanego" PP będzie 0,10. Zaś tej wykupionej z kupionego PP będzie (cena zakupu PP + 0,50)/5. I tak też powinieneś mieć na rachunku.

dzieki za odpo, zobaczymy jak to bedzie wyglądać ale to też troche niesprawiedliwe bo żeby mieć te akcje po 0,10 gr musiałem zrezygnować ze sprzedaży swoich "pierwotnych PP" a wcześniej przeżyć jeszcze "split"

Myślę że stratni na tym nie bedziemy, kwestia tylko na czym zarobimy więcej king
Edytowany: 20 marca 2010 19:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE boryszew
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

33 34 35 36 37

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,365 sek.

bfbdkkda
inwfzenx
qowvpjxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eslcnryd
xajaccho
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat