3 Dołączył: 2008-07-30 Wpisów: 228
Wysłane:
15 kwietnia 2010 17:21:30
przy kursie: 0,17 zł
Kilka najblizszych sesji powinno byc gorących Dla mnie to chyba bedzie moment zamknięcia pozycji
|
|
0 Dołączył: 2010-04-18 Wpisów: 12
Wysłane:
18 kwietnia 2010 17:33:37
Ja tu wsiadłem parę dni temu spekulacyjnie i teraz czuje, że siedze na gorącym krześle i chce uciekać. Cena po splicie to 17gr, ustawiam S na 18gr i żegnam się z tym papierem. Może być bardzo ciekawie, ale nie mam ochoty na emocje na groszowych spółkach. Każdy grosz to 6%
|
|
0 Dołączył: 2009-10-23 Wpisów: 37
Wysłane:
18 kwietnia 2010 18:54:38
Damiando, mialem dokladnie takie samo uczucie, kiedy posiadalem ten papier i dowiedzialem sie o splicie i emisji akcji. Wlasnie to bylo powodem pozbycia sie Nico. Masz racje, moze byc ciekawie ale to nie dla mnie.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-04-18 Wpisów: 12
Wysłane:
18 kwietnia 2010 20:32:18
Przewiduje taki scenariusz. z rana trzepanie leszcza, możliwy zjazd do 15gr a potem góra. Ciężko przewidzieć jak gruba spekuła tu usiądzie i jak wysoko napompują kurs. Kto wie, może sprzedam za 19, 20gr.
Oczywiście jutro okaże się na ile moje przewidywania są realne, a na ile są one tylko moim pobożnym życzeniem ;)
edit: martwi mnie tylko sprawa, że w alior banku nie pomnożyli mi akcji jak dotąd. Cenę obniżyli do 0,17gr a ilość akcji jaka była taka jest. A w takim mbanku już w sobote bylo wszystko jak powinno.
Edytowany: 18 kwietnia 2010 20:34
|
|
0 Dołączył: 2009-10-23 Wpisów: 37
Wysłane:
18 kwietnia 2010 22:42:07
Jak jutro rano nadal nie bedziesz mial prawidlowej ilosci akcji to koniecznie dzwon do nich. Numer znajdziesz na stronie internetowej.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-06 Wpisów: 925
Wysłane:
21 kwietnia 2010 11:52:13
przy kursie: 0,15 zł
Czy ktos orinetuje sie po ile obejmowalne byly akcje nowej emisji ?
Wiemy ze minimum musialo to byc 0.05 zl, a ile bylo faktycznie ?
|
|
0 Dołączył: 2009-02-24 Wpisów: 12
Wysłane:
21 kwietnia 2010 13:56:19
przy kursie: 0,15 zł
zjk napisał(a):Czy ktos orinetuje sie po ile obejmowalne byly akcje nowej emisji ?
Wiemy ze minimum musialo to byc 0.05 zl, a ile bylo faktycznie ? za max. kilka dni sie dowiesz - bo wtedy pojawi sie komunikat o inwestorach ktorzy obejmowali akcje nicolasgames - tu masz info - prezes sie wypowiada publicznie na forum bankiera :) www.bankier.pl/forum/pokaz_tre...
|
|
0 Dołączył: 2008-07-27 Wpisów: 2 112
Wysłane:
25 kwietnia 2010 17:05:14
przy kursie: 0,14 zł
Czy aby to jest na pewno prezes? Kilka dni po splicie,to można się pokusić o jakieś wnioski.Wychodzi,że tak sobie,wzrosty były przed splitem. Obecnie kurs szuka bazy pod konsolidację.Wybicie powinno być,z racji wyprzedania wskaźników po splicie,w górę,choć krótkoterminowo nie wierzę już w te 30 groszy(przed splitem 6 zł). Jak to na tej specyficznej spółce bywa,następny silny ruch zależy od tego właśnie infa o emisji dla inwestorów.Jeżeli brali drożej to dobrze,jeżeli tanio,wiadomo... "Fortuna favet fortibus"
|
|
0 Dołączył: 2009-02-06 Wpisów: 925
Wysłane:
25 kwietnia 2010 17:15:37
Napewno nie jest to prezes, co najwyzej cytat jego :) Zaden prezen nie wypowadalby sie w sposob niezbyt formlany na takim forum, bez urazy ale po tresci postow widac ze forum parkietu do najlepszych nienalezy.
Edytowany: 25 kwietnia 2010 19:33
|
|
Wysłane:
25 kwietnia 2010 17:34:41
Prezes niby się wypowiadał na Bankierze.Forum Parkietu tylko cytowało Bankiera. "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 25 kwietnia 2010 19:33
|
|
|
|
Wysłane:
25 kwietnia 2010 20:42:55
zjk napisał(a):Napewno nie jest to prezes (...) Ja bym obstawial moze nie do konca prezesa, ale jednak osobe z jego najblizszego otoczenia,ktora przekazuje to co chce ON przekazac. Do tej pory Jego posty sie sprawdzaly.Dla niedowiarkow: mozna jeszcze zweryfikowac ostatnie zapowiedzi TMNG, ze niedlugo (okres kilku dni) poznamy ynwestorów i cene objecia emisji...
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
25 kwietnia 2010 21:23:26
Ktoś z nich wysłał maila do NG i prezes potwierdził że to on :) Swoją drogą niezła żenada :) The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
25 kwietnia 2010 21:37:49
mathu napisał(a):(...) Swoją drogą niezła żenada :) Jak ostatnio w pewnym portalu kariery wyczytylem ze nowo powolany czlowiek zarzadu nico ma dwadziesciakilka lat i dziwna fryzure na glowie wtedy jakby sie obudzilem (mozliwa jest zbieznosc danych personalnych wiec moge sie mylic). Zreflektowalem dotychczasowe moje wyobrazenia dotyczace firm notowanych na NC (patrz równiez: lodziarnia).
|
|
0 Dołączył: 2009-10-09 Wpisów: 387
Wysłane:
25 kwietnia 2010 22:09:32
pacpaw napisał(a):mathu napisał(a):(...) Swoją drogą niezła żenada :) Jak ostatnio w pewnym portalu kariery wyczytylem ze nowo powolany czlowiek zarzadu nico ma dwadziesciakilka lat i dziwna fryzure na glowie wtedy jakby sie obudzilem (mozliwa jest zbieznosc danych personalnych wiec moge sie mylic). Zreflektowalem dotychczasowe moje wyobrazenia dotyczace firm notowanych na NC (patrz równiez: lodziarnia). Nie wyolbrzmiałbym tak tego. W końcu nie wygląd świadczy o człowieku. Większość informatyków/grafików/programistów nie stylizuje się nad wyraz profesjonalnie, ale mimo to bardzo dobrze znają się na swojej robocie. Skoro nie wymagany jest bezpośredni kontakt z klientem to nie muszą się spinać. A co do wypowiedzi na forum bankiera to ja bym to wziął mimo wszystko na +. Z drugiej strony prezes mógł wybrać bardziej porządne forum np. Stockwatcha, większy porządek tu i kultura użytkowników. A lodziarnia, sklepy internetowe i patrochłam na NC to dramacik i rozmienianie się na drobne tego alternatywnego rynku...
|
|
0 Dołączył: 2009-05-20 Wpisów: 111
Wysłane:
25 kwietnia 2010 22:18:30
skoro prezes potwierdził, że wypowiadał się na forum, to ja mu bardzo za to dziękuję; chciałbym, by tak bliskie relacje z inwestorami należały do standardów; serio według mnie jego zachowanie to wyraz szacunku dla tych, którzy zainwestowali własne oszczędności w spółkę; jest sprawą drugorzędną, na jakim forum się wypowiada; stockwatch jest jeszcze zbyt mało znane, ponadto nie spełnia ważnego dla inwestorów zadania - kompensacji lęków poprzez emocjonalne wypowiedzi, czego na bankierze i parkiecie sporo - tam po prostu siedzi mnóstwo ludzi, drżących o swoją kasę lub szukających okazję, by ją pomnożyć/stracić; mają ochotę powymieniać się myślami i poczytać dzikich nawoływań rodaków do zakupu/sprzedaży
|
|
Wysłane:
25 kwietnia 2010 22:46:30
Cytat: Nie wyolbrzmiałbym tak tego. W końcu nie wygląd świadczy o człowieku. Większość informatyków/grafików/programistów nie stylizuje się nad wyraz profesjonalnie, ale mimo to bardzo dobrze znają się na swojej robocie. Skoro nie wymagany jest bezpośredni kontakt z klientem to nie muszą się spinać. A co do wypowiedzi na forum bankiera to ja bym to wziął mimo wszystko na +. Z drugiej strony prezes mógł wybrać bardziej porządne forum np. Stockwatcha, większy porządek tu i kultura użytkowników. A lodziarnia, sklepy internetowe i patrochłam na NC to dramacik i rozmienianie się na drobne tego alternatywnego rynku...
Ogolnie nie wnikam w kompetencje danego osobnika ani jego umiejetnosci czy zdolnosci. Ale jesli mam na mysli czlonka zarzadu to wypada jakos sie prezentowac (lub przynajmniej sprawiac pozory). Do teatru tez chyba chodzimy ubrani w cos innego niz dresik domowy z pomaranczowa koszulka.
|
|
0 Dołączył: 2010-03-01 Wpisów: 4
Wysłane:
25 kwietnia 2010 23:09:00
Co tu duzo gadac.W spólkach informatycznych nie obowiazuje ,,dress code".Najlepszym przykładem jest sam Bill Gates w swym słynnym sweterku. A ze CZŁONEK zarządu ma kukuryku na głowie to nie jest chyba istotne.Wazne co ma w głowie. Zastanawiac moze ,ze to juz któras wazna persona ze spółek wybiera Bankiera jako forum do komunikowania sie w bezposredni sposób z rynkiem giełdowym.Sam zastanawiam sie czemu? Byc moze bankier jest najbardziej wolny i najmniej spacyfikowany. Ciekawostka jest ,ze z konkurencyjnej spólki wobec NICO czyli CDP Optimus jej prezes Michał Kicinski tez udziela sie jako MIKE CDP co sam potwierdził. Ale wracaja do BALONA Nico.Ciekawe na jak długo starczy kasiorki z ostatniej emisji? Krzysiek Majka musi sie juz mocno pocic.Chyba znowu zrobi rundke zeby znalezc chętnego na kolejna ratunkowa emisje.A chętnych cos nie wwidac.W branzy chodza plotki ,ze z NICO jest cieniutko.Oj bardzo cieniutko. no cóż Panie i Panowie.Chyba trza znowu siegac po sakiewke i wyciagac dudki na kolejna emisje zeby ratowac cos co chyba jest do nie uratowania.Bardzo Wam wspólczuje. Inwestycje rozpoczyna się w głębokiej bessie, a to co tu wszyscy uprawiają to taka gra, która polega na tym, żeby znaleźć głupszego od siebie, któremu akcje wciśnie się drożej niż się samemu kupiło
|
|
Wysłane:
25 kwietnia 2010 23:09:50
tOfi napisał(a):pacpaw napisał(a):mathu napisał(a):(...) Swoją drogą niezła żenada :) Jak ostatnio w pewnym portalu kariery wyczytylem ze nowo powolany czlowiek zarzadu nico ma dwadziesciakilka lat i dziwna fryzure na glowie wtedy jakby sie obudzilem (mozliwa jest zbieznosc danych personalnych wiec moge sie mylic). Zreflektowalem dotychczasowe moje wyobrazenia dotyczace firm notowanych na NC (patrz równiez: lodziarnia). Nie wyolbrzmiałbym tak tego. W końcu nie wygląd świadczy o człowieku. Większość informatyków/grafików/programistów nie stylizuje się nad wyraz profesjonalnie, ale mimo to bardzo dobrze znają się na swojej robocie. Skoro nie wymagany jest bezpośredni kontakt z klientem to nie muszą się spinać. A co do wypowiedzi na forum bankiera to ja bym to wziął mimo wszystko na +. Z drugiej strony prezes mógł wybrać bardziej porządne forum np. Stockwatcha, większy porządek tu i kultura użytkowników. A lodziarnia, sklepy internetowe i patrochłam na NC to dramacik i rozmienianie się na drobne tego alternatywnego rynku... Tofi,Tahme,  ,popieram. Mathu,żenada to by była,jakby szef zaprzeczał,że to on się udzielał społecznie na forum a faktycznie się udzielał.Tak na dobrą sprawę,krytyczne spojrzenie na spółkę jest potrzebne,studzi gorące głowy pasjonatów,ale czy aby napewno obiektywne?Odnosi się wrażenie,że wzrostów tu nigdy nie było a spółka to bankrut z definicji. "Fortuna favet fortibus"
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
25 kwietnia 2010 23:13:05
No wybacz, ale może prezes powinien też pisać w komentarzach na Onecie? Przecież to jest niepoważne - wszyscy wiedzą że forum bankiera to największa internetowa kloaka związana z GPW. Jak chce mieć super kontakt z inwestorami, to niech zrobi sobie dział pytanie - odpowiedź na stronie NG... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 25 kwietnia 2010 23:13
|
|
Wysłane:
25 kwietnia 2010 23:33:14
Rysiu napisał(a):Co tu duzo gadac.W spólkach informatycznych nie obowiazuje ,,dress code".Najlepszym przykładem jest sam Bill Gates w swym słynnym sweterku. A ze CZŁONEK zarządu ma kukuryku na głowie to nie jest chyba istotne.Wazne co ma w głowie. Zastanawiac moze ,ze to juz któras wazna persona ze spółek wybiera Bankiera jako forum do komunikowania sie w bezposredni sposób z rynkiem giełdowym.Sam zastanawiam sie czemu? Byc moze bankier jest najbardziej wolny i najmniej spacyfikowany. Ciekawostka jest ,ze z konkurencyjnej spólki wobec NICO czyli CDP Optimus jej prezes Michał Kicinski tez udziela sie jako MIKE CDP co sam potwierdził. Ale wracaja do BALONA Nico.Ciekawe na jak długo starczy kasiorki z ostatniej emisji? Krzysiek Majka musi sie juz mocno pocic.Chyba znowu zrobi rundke zeby znalezc chętnego na kolejna ratunkowa emisje.A chętnych cos nie wwidac.W branzy chodza plotki ,ze z NICO jest cieniutko.Oj bardzo cieniutko. no cóż Panie i Panowie.Chyba trza znowu siegac po sakiewke i wyciagac dudki na kolejna emisje zeby ratowac cos co chyba jest do nie uratowania.Bardzo Wam wspólczuje. Rysiu,dziękujemy za sprawdzone informacje z pierwszej ręki,jesteś forumowym Reutersem,każdy o tym wie,a jeśli nie to właśnie się dowiaduje.Prezes to Tomasz Majka.To tak na marginesie. Wracaj na Parkiet. "Fortuna favet fortibus"
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.