siwy napisał(a):To może napiszesz coś więcej .
O tym że MCI poleciało w dół, od roku robi zamieszanie wokół ABC Daty (już kilkukrotnie ją oddawano TechDacie a teraz niby Action), a równocześnie poleruje tacę na Bankiera -> w domyśle Bankier.pl?
Ja tylko słucham co pracownicy tych firm mówią, tak się składa że w jednej i drugiej siedzą rozgarnięci ludzie, którzy się zajmują czymś więcej niż sprzedaż i wydawanie towarów z magazynów.
Segment internetowy, również wydawniczy (nie oszukujmy się, świat jest mały) w naszym kraju ostatnio robi ekspansje w internet, bo widzi że zaczyna się mała rewolucja, jak to ja ktoś pięknie określił na GoogleDay 2008 - Guttenbergowską Rewolucją XXI wieku. Prasa będzie musiała nie tylko wejść w internet z całym możliwym rozmachem ale również zmaksymalizować zasięg dotarcia. O to się toczy teraz cała walka, po to firmy rejestrują po kilkaset domen rocznie i uruchamiają (nie oszukujmy się) kanibalizujące się nawzajem serwisy w obrębie jednej marki.
A odnośnie mojego gdybania, bo do takiej kategorii należy zaliczyć poprzedni wpis.
Jeśli chodzi o konkretne informacje ze źródeł, bo zapewne takie Cie interesują, to wybacz. Jedyne co mogę napisać, że wszystkie trzy podmioty zainteresowane wrzuceniem sobie Bankiera.pl do portfolio, maja nazwę na literę A :)
Z 3 groszy zrobiło się 6. To wszystko co mam do napisania w tym temacie i wręcz ostrzegam - nigdy, przenigdy nie należy się takimi groszami sugerować. Przejmowanie firmy, która wycenia się na XY mln to nie jest kwestia tygodnia czy miesiąca, możliwe że Bankier przez rok czasu będzie kwitł i doskonale sobie radził, na tyle dobrze, że się usamodzielni (bo taki wariant też trzeba brać pod uwagę).
A tymczasowo uciekam do pieczenia ciasta :)