PREMIUM
0 Dołączył: 2009-04-07 Wpisów: 134
Wysłane:
8 czerwca 2010 15:10:09
przy kursie: 6,38 zł
Umówili się i dlatego nie ma wybicia. Komunikatów nowych ze strony Atona na razie brak ale spółka nie próżnuje: "Energia z odpadów-Kogeneracja" www.ce2.pl/101_energia_z_odpad...
Edytowany: 8 czerwca 2010 15:12
|
|
0 Dołączył: 2009-08-15 Wpisów: 163
Wysłane:
9 czerwca 2010 12:47:08
przy kursie: 6,88 zł
Od 2 dni większy ruch na papierze, może coś się szykuje - mam nadzieję że to nie pod wywałkę pipek ;)
|
|
0 Dołączył: 2009-12-01 Wpisów: 696
Wysłane:
9 czerwca 2010 23:46:20
Dzisiejsze obroty i wzrosty mile mnie zaskoczyły, ale nie wiem do końca czym były spowodowane. Wygląda tak jakby pojawiło sie większe zainteresowanie spółką... Możliwe też że ci którzy czekali na dokupienie tańszych akcji po wejściu do obiegu PP przestraszyli się że lada moment pojawi się jakieś nowe info? Przeglądałem wątek na bankierze ostatnio i panuje tam duży optymizm/nadzieje związane z "prawdopodobnym" kontraktem z USA(sytuacja z ropą)... sam nie wiem co o tym myśleć(i o tych dzisiejszych wzrostach). Jak wam się wydaje co przyniosą najbliższe dni/tygodnie? "Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
10 czerwca 2010 00:07:16
Wszystko rozstrzygnie się po wejściu PP do notowań. Podobno ma to wreszcie nastąpić w ten piątek. Nie ukrywam że liczę na przecenę. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
10 czerwca 2010 17:47:52
przy kursie: 6,80 zł
Nie liczę specjalnie na przecenę ale kto wie? Jak będzie to dokupię. Ruszamy oficjalnie od jutra: www.newconnect.pl/?page=1045&a...Doczekaliśmy się.
|
|
0 Dołączył: 2009-10-09 Wpisów: 387
Wysłane:
10 czerwca 2010 19:05:33
Czy ktoś dobrze poinformowany jest w stanie stwierdzić, czy jest możliwość sprzedania ostro zakurzonych PP Atona? Mimo iż odkurzacz pracuje na pełnych obrotach, o 21 wpada sąsiad i jedziemy na dwie rury, to i tak nie wiem czy zdąrzę do jutra do 9:00. Chyba rozważe inwestycję w mikrofalke Atona, to może wyrobię się 14 lipca na fixie.
A tak poważniej to też już sprzedałem. Przez taki długi czas notowań mało prawdopodobne, że utrzyma się 6 z przodu.
|
|
PREMIUM
4 Dołączył: 2009-01-05 Wpisów: 303
Wysłane:
10 czerwca 2010 23:16:33
tOfi napisał(a):Czy ktoś dobrze poinformowany jest w stanie stwierdzić, czy jest możliwość sprzedania ostro zakurzonych PP Atona? Mimo iż odkurzacz pracuje na pełnych obrotach, o 21 wpada sąsiad i jedziemy na dwie rury, to i tak nie wiem czy zdąrzę do jutra do 9:00. Chyba rozważe inwestycję w mikrofalke Atona, to może wyrobię się 14 lipca na fixie.
A tak poważniej to też już sprzedałem. Przez taki długi czas notowań mało prawdopodobne, że utrzyma się 6 z przodu. Nie bardzo rozumiem po co jest ten w/w wpis? Nic nie wnosi do wątku o Atonie. Co do PP informacja była podana przez "czajnika" dosłownie wpis wyżej. Miejmy szacunek dla swojego czasu.
|
|
0 Dołączył: 2009-12-04 Wpisów: 807
Wysłane:
11 czerwca 2010 02:12:25
mathu napisał(a):Wszystko rozstrzygnie się po wejściu PP do notowań. Podobno ma to wreszcie nastąpić w ten piątek. Nie ukrywam że liczę na przecenę. Mathiu - ale czy tylko na starcie czy przez cały okres obrotu (11.06-14.07) - to ponad miesiąc. Ciekawe jak też pipki w tak długim okresie będą się zachowywać. Myślę, że będzie spore dyskonto na pipkach co przełoży się później na padach. A jak przyjąć opinię mathiego, to zjazd może być "zauważalny" (będzie pokusa wywalania starych, aby mieć kasę na tańsze nowe - i to może się wzajemnie napędzać), a i przy okazji rozwodnienie kapitału, ale za to ff nam się znacznie poprawi, które w przypadku dobrych info ze spółki może być zachętą dla fundów. Ot takie sobie moje nocne rozważania, bo w tym upale (teraz+27stC)  spać się nie da. Dobrze, że ktoś wymyślił piwo i lodówkę (może warto teraz zainwestować w Żywca i Amikę ?) Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
Edytowany: 11 czerwca 2010 02:17
|
|
Wysłane:
11 czerwca 2010 02:18:06
Moim zdaniem zjazd tylko jutro, ewentualnie w poniedziałek. Sprzedadzą ci którzy chcą się pozbyć PP, a potem kurs ruszy w górę (powoli). The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
11 czerwca 2010 10:34:03
przy kursie: 6,42 zł
tu macie notowania PP z poprzedniej emisji serii D  kliknij, aby powiększyćKopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
Edytowany: 11 czerwca 2010 10:39
|
|
|
|
Wysłane:
14 czerwca 2010 13:49:48
przy kursie: 6,30 zł
Tak się przyglądam co się dzieje na EUIM i PDA EUIM, i się zastanawiam czy coś podobnego nie zaistnieje na Atonie po zakończeniu emisji i wejściu PDA do notowań? Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
|
|
Wysłane:
14 czerwca 2010 13:56:41
Na EUI w zapisie dodatkowym objęto 3 mln akcji (4% emisji). Te akcje muszą wejść w rynek. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
14 czerwca 2010 13:59:28
Tak się przyglądam co się dzieje na EUIM i PDA EUIM, i się zastanawiam czy coś podobnego nie zaistnieje na Atonie po zakończeniu emisji i wejściu PDA do notowań? Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
|
|
Wysłane:
14 czerwca 2010 14:33:57
mathu napisał(a):Na EUI w zapisie dodatkowym objęto 3 mln akcji (4% emisji). Te akcje muszą wejść w rynek. tak wiem, bo też się na te 4% załapałem i już się pozbyłem. Ale nie widzę powodu aby te 4% tak zdołowały kurs mimo tej podaży. Tu chyba zaważyły fundamenty, a praktycznie brak przychodów. Spółka milczy, a jak nie milczy to obiecuje, a na razie to brak realizacji tych obiecanek. A tu już 3Q niedługo. Snując analogię to warto przyjrzeć się jak to było z emisją D, w 2009r do wtedy kurs atona zjechał jak pamiętam na poziom 92gr. i długo utrzymywał się poniżej 1zł. Przy atonie nadwyżka przypuszczam, że może zostać sprezentowana prezesowi w ramach pożyczki. Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
Edytowany: 14 czerwca 2010 14:35
|
|
PREMIUM
Wysłane:
15 czerwca 2010 15:58:22
przy kursie: 6,37 zł
Kolejny podpisany kontrakt Atona. Tym razem ze znaną spółką giełdową PBG S.A. Szkoda, że nieznany jest termin realizacji umowy ale perspektywy przed spółką coraz ciekawsze i "rozleglejsze" link
Edytowany: 15 czerwca 2010 16:12
|
|
Wysłane:
15 czerwca 2010 16:14:55
przy kursie: 6,37 zł
Cytat:tak wiem, bo też się na te 4% załapałem i już się pozbyłem. Ale nie widzę powodu aby te 4% tak zdołowały kurs mimo tej podaży. To popatrz sobie na wolumen tych spadków. Wczoraj przemieliły się 2 mln PDA. Oczywiście wyrzucanie PDA powoduje natychmiast spadki na akcjach (arbitraż). Cytat:Tu chyba zaważyły fundamenty, a praktycznie brak przychodów. Spółka milczy, a jak nie milczy to obiecuje, a na razie to brak realizacji tych obiecanek. A tu już 3Q niedługo. To też, ale to wiadomo od dawna. Natomiast zyski z zapisu dodatkowego trzeba zrealizować. Cytat:Snując analogię to warto przyjrzeć się jak to było z emisją D, w 2009r do wtedy kurs atona zjechał jak pamiętam na poziom 92gr. i długo utrzymywał się poniżej 1zł. Przy atonie nadwyżka przypuszczam, że może zostać sprezentowana prezesowi w ramach pożyczki. Na Atonie raczej nie będzie nadwyżki, podaż PP jest jak na razie znikoma. Wiadomo że spadło, bo nie było siły żeby część osób nie uciekła z PP, ale wolumen spadający z 100 000 na 40 000 to jest nic. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
16 czerwca 2010 10:57:43
przy kursie: 6,53 zł
www.aton.com.pl/news/technolog...Mówiłem że to nie są tylko plotki. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
2 Dołączył: 2010-01-29 Wpisów: 291
Wysłane:
16 czerwca 2010 12:12:46
Polska technologia może usuwać zanieczyszczenia w Zatoce Meksykańskiej ASZ 16-06-2010, ostatnia aktualizacja 16-06-2010 11:09
Amerykanie są zainteresowani wykorzystaniem urządzeń i technologii notowanego na NewConnect Aton-HT do usuwania zanieczyszczeń spowodowanych wyciekiem ropy w Zatoce Meksykańskiej
Przedstawiciele strony amerykańskiej w ostatnich dniach prowadzili rozmowy z władzami polskiej spółki. W walce z katastrofą na południowym wybrzeżu USA może pomóc zestaw urządzeń do oczyszczania ziemi z substancji pochodzenia naftowego – ATON HR-S wraz z systemem oczyszczania gazów ATON MOS.
Firma z NewConnect już działa za oceanem. W lutym tego roku podpisała pierwszą umowę sprzedaży licencji na proces technologiczny do unieszkodliwiania odpadów medycznych do USA. Wartość kontraktu to 5 mln USD.
Z kolei wczoraj wrocławska firma podpisała kontrakt z giełdowym PBG, którego wartość wynosi 242 tys. zł. Przedmiotem umowy jest opracowanie i wykonanie instalacji mikrofalowej do usuwania wody z glikolu. Urządzenie to ma zastosowanie w procesach wydobycia gazu ziemnego. parkiet.com
|
|
0 Dołączył: 2009-12-01 Wpisów: 696
Wysłane:
16 czerwca 2010 14:14:22
Wcześniej podchodziłem do tych "rewelacji o Florydzie" z przymrużeniem oka. Wiedziałem że Aton ma taką technologie (Łotwa). Widać jednak że Amerykanie poważnie podchodzą do możliwości wykorzystania Aton'ów do oczyszczenie plaż. Fakt jest taki że toczą oni teraz walke z czasem i ewentualne sumy wydane na tą walke schodzą na drugi plan - teraz liczy się skuteczność. Przyznam że teraz z ciekawością czekam na rozwój tej sprawy i kolejne, już bardziej konkretne info. "Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."
|
|
0 Dołączył: 2010-03-15 Wpisów: 290
Wysłane:
16 czerwca 2010 14:35:38
Coś te giełdy ostatnio nie chodzą ze sobą za rękę , ameryka zakończyła sesje z szampanami , a u nas na otwarciu tanie wino musujące, teraz już wypite i chyba nawet butelkę trzeba oddać :]
Apropo gospodarki monetarnej. Sztywne pokrycie dolara w złocie , dziś raczej nie było by możliwe, choćby ze względu na liczbę ludzi , liczbę inwestycji, rozwój. Złota przybywa w zbyt małym tempie. Przy obecnym postępie mogło by zdarzyć się tak, że przychodzisz do banku a babka mówi Ci , że nie ma z czego dać Ci kredytu na twoją inwestycje bo wszystkie pieniądze są w obiegu i trzeba je zdobyć z rynku. Uważam, że każdy system ma w sobie pozytywy i negatywy , ten natomiast nie ma barier dla chciwości, inflacja powinna mieć pokrycie w postępie , jednak pieniądze dodrukowywane w formie subwencji , stają toksyczne dla pozostałych w obiegu. Ojro dla Grecji dla mnie to subwencja, sądzicie że odda ? ha...z czego ? jak nie mają , żadnych fundamentalnych reform ich poziom produkcji zostanie na tym samym poziomie. Dziś jest to nadmiernym kołem ratunkowym, nie daje się wędki a ryby, w efekcie będziemy mieli , bandę pasożytów niezdolnych do produkcji , a konsumpcji.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.