Mimo, iż dość aktywnie działałem to jednak nic nie pisałem więc kilka słów dotyczących zmian.
Aktualnie:/ Udział % / Śr. cena zakupu/ zysk (po odliczeniu prowizji)
Amica / 5,5% / 46,21zł/ 1,22%
Boryszew / 13,1% / / 6,1%
East Pictures / 12,9 % / 5,13zł / 62,55%
Gino Rossi / 6% / 4,11zł / -2,87%
Groclin / 7,9% / 23,9zł / 0
Lubawa / 32,8% / 1,36zł / -8%
Tauron / 5,7% / 5,13zł(od debiutu)/ 20%
Wasko / 16% / 3,14zł / 30,5%
Ostatnio miałem krótką przygodę z
Gastelem, kupionym po 65 gr i sprzedanym za 60gr, licząc na odwrócenie spadków. SL zakończyłem przygodę z 8% straty.
W grudniu pozbyłem się Lotosu (32,77zł). Za długo trwał w miejscu i nie starczyło mi cierpliwości. Jak było dalej z kursem każdy wie

0,2% zysku
Posiadałem również PGNiG (k: 3,57zł, s: 3,49zł). Z mojej AT wynikało, że trzeba się ewakuować i tak zrobiłem. 3% straty
MwTrade- wyniki nikogo nie zaskoczyły więc kurs został w miejscu. tylko 4% zysku co jak na rakietę 2010 jest śmiesznym wynikiem jednak wchodziłem dopiero w sierpniu a później zbytnio wierzyłem, że będzie dobrze. Pewne wnioski z tej inwestycji wyciągnąłem.
Optimus miałem trzymać do maja. Takie było założenie. Jednak wzrosty przyszły szybciej niż oczekiwałem i plan został wykonany (5zł). Co prawda sprzedałem przy 4,81 gdyż miałem obawy przed równie szybkim zjazdem w dół. 60% na plusie. Spółka rośnie dalej...
Sprzedałem również GPW (25 debiutanckich akcji )po 49zł. To cena, przy której kurs pewnie będzie krążył w najbliższym czasie. 13% na plusie
O 50% zmniejszyłem udział w Boryszewie. Info dotyczące planowanych przejęć nie ciągnie kursu do góry a same przejęcia mało prawdopodobne. Co do nowego prawa poboru to mam mieszane uczucia. Z jednej strony sygnał, że będą zakupy z drugiej- kwota z pp na przejęcia nie wystarczy więc czy aby na pewno na nie ?
Czekam na moment do pozbycia się GR. Jakoś nie widzę perspektyw do wzrostów. Sprawa z Simple już zakończona, stopy % w górę a przy zadłużeniu GR to spory minus.
Zastanawiam się co dalej z TPE i Amicą. Spadków nie upatruję ale nie wiadomo jak długo potrwa obecna "kiszonka".
Od dłuższego czasu obserwowałem Groclin. Pisałem na forum, że może to być rakieta w 2011roku i tak póki co jest. Założyłem sobie zakup po przebiciu 18 zł. Niestety mocno zaspałem i cena zakupu kiepska. Motoryzacja łapię oddech więc warto trzymać dłużej i planuję zwiększyć zaangażowanie.
LUBAWA- po info o przejęciach kurs doszedł do 1,6. Gdy już się one zmaterializują powinno być jeszcze lepiej. Może już jutro zacznie być ciekawie.
Wasko- ładnie przebiło szczyt z października. napływają dobre informacje ze spółki.
... koniec