PARTNER SERWISU
chdsqljr
256 257 258 259 260
Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 19 sierpnia 2011 09:07:14 przy kursie: 11,60 zł
rabbit napisał(a):
Funkytown napisał(a):

- wielkie międzynarodowe spekulacje, przypominające słynne zadanie "słoń a sprawa polska". Czyli: Rosja-Ukraina, konflikt gazowy a sprawa kovowska (pomimo, że KOV te minimalne ilosci które wydobywa, sprzedaje jakims lokalnym zakładom)

Postraszyli Rosję KUBGAZEM czy to był bleef.

Zaznaczam że to jest moja teoria i sam za bardzo w to nie wierzę,ale trzeba też to brać pod uwagę i myślę że jakiś związek KOV z tą wojną jest.
Prezes Korczak jest na Urlopie bo pilitycznie było by niewłaściwe postawić się niedźwiedziowi.KOV przy Rosji i Gazpromie to mała kropeczka,ale trzeba oddać że technologię ma i jest dużo warta.Politykę zostawiają politykom.

@Fanki nie wysilaj się bo i tak wiem co napiszesz.Możemy na ten temat porozmawiać w grudniu.

To jest piramidalna bzdura. Wydobycie KOV jest tak mikre, ze nie mozna na nim niczego opierać i nie ma znaczenia żadnego w układzie UA-RUS. Gdzie Rzym gdzie Krym!

"Postraszyli Rosję KUBGAZEM" - to tak jakby postraszyli Chiny barem z sajgonkami.

KOV nie ma żadnej unikalnej technologii, nie ma żadnych centrów badawczych ani w ogóle niczego nie opracowuje. To jest technologia powszechnie dostępna, można ją kupic od firm inżynierskich. Technologia ta nie jest "dużo warta" tylko jest warta tyle ile za nią płaci, tj. tyle ile płaci za sprzęt i ewentualne domieszki od firmy, która to sprzedaje. KOV nie ma żadnego patentu, nie produkuje sprzętu ani chemikaliów, każdy kto chce prowadzić wiercenia może nabyć na rynku sprzęt, know-how itp i na pewno nie kupi tego od KOVu, który niczego nie opracował i nie opracuje tylko od firm inżynieryjnych. Zejdź na ziemię.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 19 sierpnia 2011 10:07:53 przy kursie: 11,60 zł
Armaggedon. W takiej sytuacji debiut na AIM nie ma szans na powodzenie. Kto zwróci uwagę na spółkę z Polski? I jaka musiałaby być cena na debiucie, skoro podstawą do wyceny miał być kurs na GPW?
Zauważcie też, że spadki na KOV zaczęły się kilka chwil przed tym, jak obsunął się rynek. Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że KOV wpierw poszedł w górę razem z Petrolem (we wtorek po informacji z Kazachstanu) i kiedy Petrolinvest podał informacje o dodruku akcji i ich rejestracji, zaczął szybko tracić, a za nim KOV. A potem, kiedy giełda tąpnęła, spadki obu spółek nabraly tempa.
I tak, inwestor KOV, choć tego nie chce i sobie nie życzy, jest też onwestorem OILa, bo kurs tej spółki zawsze wpływa na notowania KOV.

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 19 sierpnia 2011 10:30:34 przy kursie: 11,60 zł
Sytuacja w Syrii ze względu na trwające prace nad odwiertem jest na tyle interesująca, że pozwolę sobie wkleić kolejny news.

Cytat:
19.08.2011 (IAR) - Rosja nie popiera wezwań Stanów Zjednoczonych i Unii Europejskiej, by prezydent Syrii ustąpił - poinformowała agencja Interfax, powołując się na rosyjski MSZ. Według Moskwy, reżimowi Baszara al Assada należy dać czas na wprowadzenie reform. Wcześniej Rosja zapowiedziała, że - wbrew apelom Stanów Zjednoczonych - nadal będzie sprzedawać broń do Damaszku. Syria jest jednym z najpoważniejszych klientów rosyjskiego przemysłu obronnego.

Stany Zjednoczone i Unia Europejska potępiły wczoraj przemoc syryjskich władz wobec opozycji. Wzywają też wieloletniego przywódcę tego kraju Baszara al Assada do ustąpienia z urzędu.

Prezydent USA poinformował o nałożeniu na reżim Baszara al Assada nowych sankcji gospodarczych. Waszyngton wprowadził zakaz wymiany handlowej z Syrią, zakaz inwestowania w tym kraju oraz zamrożenie syryjskich udziałów w amerykańskich firmach. Sankcje obejmą także sektor energetyczny i paliwowy. Stany Zjednoczone zakazały handlu z pięcioma syryjskimi koncernami, sprzedającymi gaz, paliwo i ropę naftową.

Barack Obama oświadczył, że sankcje mają na celu "finansową izolację" Damaszku, tak, by reżim prezydenta Assada utracił zdolność prowadzenia "kampanii przemocy" wobec obywateli. Według organizacji praw człowieka, od połowy marca w zamieszkach w Syrii zginęło co najmniej 1900 osób.

Link

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 19 sierpnia 2011 11:22:38 przy kursie: 11,60 zł
Mieszko napisał(a):
Armaggedon. W takiej sytuacji debiut na AIM nie ma szans na powodzenie. Kto zwróci uwagę na spółkę z Polski? I jaka musiałaby być cena na debiucie, skoro podstawą do wyceny miał być kurs na GPW?
Zauważcie też, że spadki na KOV zaczęły się kilka chwil przed tym, jak obsunął się rynek. Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że KOV wpierw poszedł w górę razem z Petrolem (we wtorek po informacji z Kazachstanu) i kiedy Petrolinvest podał informacje o dodruku akcji i ich rejestracji, zaczął szybko tracić, a za nim KOV. A potem, kiedy giełda tąpnęła, spadki obu spółek nabraly tempa.
I tak, inwestor KOV, choć tego nie chce i sobie nie życzy, jest też onwestorem OILa, bo kurs tej spółki zawsze wpływa na notowania KOV.

Wszyskie informacje które ma w rękawie Petrolinvest czekają na wieści z KOV.To widać gołym okiem i tylko ślepy nie zauważy.KOV to największa przeszkoda dla Oila w pozyskiwaniu kapitału z nowej emisji.Niestety mam przekonanie że długo jeszcze tak będzie.Zarzucanie popytu po dobrych infach na KOVie ma przekonać rynek że nie warto inwestować w Kulczyka bo to są złe infa.Żeby się odbić od tej wydmuszki Oil (zaznaczę że na dzisiaj wydmuszki bo tak to wygląda) musi być "wielkie bum" typu Nigeria,ropa w Syrii czy produkcja w Bruneii.Ukraina mimo tylu pozytywów da efekt z czasem,myślę że ok pół roku jak raporty będą pozytywne i wszyscy zobaczą że gaz podkręca wyniki.AIM faktycznie się oddala ale może troszkę później spółka się rozwinie i w Londynie dostaniemy lepsze pieniądze.

@sicc

W Syrii wszysko zależy czy musimy przerwać pracę.Jeżeli nie to tym embargiem za bardzo bym się nie przejmował.Ropa będzie dopiero za kilka lat a sprzedać można wszędzie,nawet do Nigerii,jeżeli nie obowiązuje tam embargo.Ktoś sobie na tym pośrednictwie zarobi.

@Funkytown

Przecież napisałem że KOV do Rosij to insekt porównując wielkości.Tylko że niektóre insekty są nie do wytępienia i potrafią człowiekowi napsuć zdrowia i nerwóWhistle

Poczytajcie,Rosja delikatnie mięknie co do cen gazu i umów.Nie z Ukrainą ale ogólnie.KUBGAZ nie ma z tym nic wspólnego.Zaznaczam jeszcze raz że KUBGAZ do GAZPROMu to maleńka wręcz mikroskopijna firma i nikt się jej nie wystraszy.Ale trzeba pamiętać że technologię posiada a takiej technologi nie ma też PGNiG o czym świadczą prace AurelianOil pod Poznaniem w piaskowcach przy użyciu szczelinowania hydraulicznego.Nikt wcześniej nie potrafił tego gazu zagospodarowć,może na Ukrainie jest podobnie.
"Żeby wygrać trzeba grać"

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 22 sierpnia 2011 07:28:51 przy kursie: 11,60 zł
Międzynarodowa krytyka spółki Kulczyka

Cytat:
Prestiżowy Petroleum Economist, magazyn zajmujący się przemysłem energetycznym krytykuje firmy naftowe, w tym notowany na warszawskiej giełdzie Kulczyk Oil Ventures za inwestowanie w Syrii w czasie, gdy tamtejszy reżim krwawo tłumi protesty.

Autor artykułu analityk rynku naftowego Johnny West podkreśla, że równolegle do tragicznych wydarzeń, wstrząsających Syrią trwa normalna praca koncernów naftowych. Podaje przykład brytyjskiego Gulfsand Pertolum, które ostatnio ogłosiło odkrycie nowych złóż ropy oraz Kulczyk Oil Ventures. Ta firma "rozpoczyna wiercenie (..) w odległości pół godziny jazdy od Hamy, gdzie syryjska armia okupuje połowę miasta i gdzie co najmniej 100 protestujących zostało zabitych w ciągu ostatnich 10 dni" - pisze West.

Autor artykułu podkreśla, że w Libii włoski koncern ENI narażając się na ryzyko potrafił zerwać swoje powiązania z reżimem Kaddafiego. I dodaje, że zyski z ropy są krytyczne dla reżimu Assada w Syrii - pochodzi z nich 1/3 budżetu państwa.

Unia Europejska w zeszłym tygodniu zapowiedziała wprowadzenie sankcji na import ropy z Syrii.

Bruno 12
0
Wpisów: 333
Wysłane: 22 sierpnia 2011 08:25:47 przy kursie: 11,60 zł
KOV to spółka prawa kanadyjskiego a Kanada milczy. Gdzie duże pieniądze tam różne punkty widzenia.

rabbit
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 08:49:18 przy kursie: 11,60 zł
Krzysiek9 napisał(a):

Cytat:
Prestiżowy Petroleum Economist, magazyn zajmujący się przemysłem energetycznym krytykuje firmy naftowe, w tym notowany na warszawskiej giełdzie Kulczyk Oil Ventures za inwestowanie w Syrii w czasie, gdy tamtejszy reżim krwawo tłumi protesty.

Autor artykułu analityk rynku naftowego Johnny West podkreśla, że równolegle do tragicznych wydarzeń, wstrząsających Syrią trwa normalna praca koncernów naftowych. Podaje przykład brytyjskiego Gulfsand Pertolum, które ostatnio ogłosiło odkrycie nowych złóż ropy oraz Kulczyk Oil Ventures. Ta firma "rozpoczyna wiercenie (..) w odległości pół godziny jazdy od Hamy, gdzie syryjska armia okupuje połowę miasta i gdzie co najmniej 100 protestujących zostało zabitych w ciągu ostatnich 10 dni" - pisze West.

Autor artykułu podkreśla, że w Libii włoski koncern ENI narażając się na ryzyko potrafił zerwać swoje powiązania z reżimem Kaddafiego. I dodaje, że zyski z ropy są krytyczne dla reżimu Assada w Syrii - pochodzi z nich 1/3 budżetu państwa.

Unia Europejska w zeszłym tygodniu zapowiedziała wprowadzenie sankcji na import ropy z Syrii.

Bardzo ciekawe info,nic lepszego nie mogli znaleźć.Skoro wiercą to embargo nie obowiązuje,gdyby tak było to krzyczeli by że je łamią.
Wielki pozytyw.

grego01
0
Wpisów: 78
Wysłane: 22 sierpnia 2011 08:53:18 przy kursie: 11,60 zł
Krzysiek9 napisał(a):

Cytat:

prawdopodobnie reżim upadnie szybciej niż myślimy- co do KOV -oni tam jeszcze nie zarabiają a że znany periodyk pisze o KOV (niezależnie w jakim kontekście ) to uważam akurat za dobrą informację, przecież w takim piśmie ścierają się różne interesy różnych wpływowych grup
- oczywiście że szkoda ginacych Syryjczyków, ale tak się rodzi postęp i przewaga ( w bólach)- i ciężko tu polemizować( wystarczy podać przykład Amerykanów jak wpadli do Iraku co pierwsze zabezpieczali ludność czy swoje interesy ???)
-na dzień dzisiejszy KOV nie wrzuca kapitału do rak urzędującej rodziny,już zapłacił i wierci
-rozpoczęte prace pozwolą czy to z tym rządem czy innym na rozwój Syrii i to będzie leżało u podstaw sukcesu firmy

rabbit
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 10:21:53 przy kursie: 12,00 zł

www.petroleum-economist.com/Ar...

"Najważniejsze żeby usunąć Assada ale wszystko zostało na swoim miejscu."

http://www.petroleum-economist.com

Fajna stronka.Embargo nałożone na Syrię to duży problem UE.
Ale co tam Amerykę obchodzi UE,ważne żeby ich firmy miały co wydobywać.Wojny to dla USA dobry interes.

Co do Nigerii.Ile Shell zyskuje na opóźnieniu podpisania umowy.Wystarczy przliczyć i dojdzie się do wniosku że pani minister wykorzysta sytuację i podpiszę w maksymalnym terminie.Shell produkuje ropę bez żadnych zagrożeń bo nikt teraz nie odważy się uszkodzić rurociągu,NNPC nic nie traci bo swoje dostaje.Ile jest warte takie opóźnienie?Czy KOV dostanie rekompensate za uszczuplenie rezerw?To wygląda na celowe i opłacone zagranie.

Krzysiek9
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 10:26:53 przy kursie: 12,00 zł
@Rabbit

A który termin jest decydujący o finalizacji transakcji: 20 tygodni czy 180 dni od 6 maja? Padły bowiem te 2 terminy ale chyba oficjalnym wynikającym z umowy jest te 180dni czyli początek listopada. 20 tygodni to chyba było jakieś założenie obu stron, że w tym terminie powinno udać się zamknąć deal.

rabbit
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 10:42:34 przy kursie: 12,00 zł
Nie wiem skąd mi się wzięło to 180 dni ale ja liczę na ten termin.
Jeszcze jedna sprawa dotycząca Nigerii i Ukrainy.Ta maszynka do rozbijania skał,jeżeli okaże się hitem na Ukrainie to Nigeria będzie też wielkim hitem,nawet mimo małego udziału.Tam jest mnustwo starych studni które można wskrzesić.Ciekawe jaki jest koszt wskrzeszania trupów.Myślę że nie tylko trupów.Na nowych odwiertach też można tą metodę stosować.
Jak to działa?Ile metrów od centrum odwieru skały można rozsadzać?
Mam pewną teorię na temat efektów ale nie będę pisał,może prezes nam coś wytłumaczy.

@Krzysiek9
Siedzisz dłużej na papierku możesz mi powiedzieć coś na temat tej maszynki.Wiem że kiedyś ten temat był wałkowany na tym forum,pan Korczak się wypowiadał bardzo pozytywnie,kwestią było pozwolenie na używanie tego hitu,nikt nigdy tej metody na Ukrainie nie stosował.Potem sprawa ucichła i wszyscy o tym zapomnieli.Ja wiąże ogromne nadzieję z uruchomieniem tego urządzenia.Dyrektor KUBGAZ też to potwierdził.
Masz może linka gdzie ten temat był przerabiany?

Krzysiek9
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 10:59:29 przy kursie: 12,00 zł
@Rabbit

Niestety na tym forum już ciężko cokolwiek znaleźć z tego co kiedyś było podawane (nieuchronnie zbliżamy się do 300 stron tego wątku). Mam wrażenie, że testy O-8 były celowo przesuwane właśnie ze względu na podłączanie urządzeń do szczelinowania. Ponadto O-8 to ta sama struktura co O-7 gdzie wg raportu: Ukraina – rozpoczęcie wydobycia z odwiertu Olgowskoje-7 mamy:

• O-7 odwiertem produkcyjnym
- Rozpoczęto wydobycie z odwiertu O-7.
- W fazie testów wydajność odwiertu wynosiła do 2,4 mln stóp sześciennych gazu dziennie (MMscf/d) oraz ponad 50 baryłek kondensatu dziennie (bpd) w warunkach ograniczonej, za pomocą zwężki o średnicy 5 mm, produkcji.
- Dalsza produkcja z odwiertu ma być prowadzona w sposób ograniczony, na poziomie ok. 1,5 mln stóp sześciennych gazu dziennie (MMscf/d), a oczekiwana dzienna produkcja kondensatu to ok. 30 baryłek (bpd).
• Wzrost wydobycia
- Dzięki pomyślnemu uruchomieniu odwiertu O-7 wydobycie z pola Olgowskoje wzrośnie o ponad 70 proc. - ze średniego poziomu 1,78 mln stóp sześciennych dziennie (MMscf/d) we wrześniu br. do ponad 3,0 mln stóp sześciennych dziennie (MMscf/d), z dzienną produkcją kondensatu na poziomie ok. 60 baryłek (bpd).
• Gruby pokład gazu
- Profilowanie otworowe i analizy pozwoliły na zidentyfikowanie ponad 150-metrowego pokładu gazu obejmującego 38 warstw zbiornika

Wynika z tego, że jest szansa na to, że obok gazu możemy z O-8 wydobywać również kondensat

Jeśli potwierdzi się, że szczelinowanie jest w stanie zwielokrotnić wydobycie z danego odwiertu i zostanie wykorzystane na O-8 to możemy przypuszczać, że produkcja gazu może wynieść nawet 5-7,5 mln cf/d a do tego około 100-200 baryłek kondensatu. Jakby zastosować szczelinowanie na innych odwiertach z pola Olgowoskoye jesteśmy na prawdę w stanie osiągnąć interesujące wyniki w stosunku do tego co aktualnie jest wydobywane. Teraz nie pamiętam na jakiś odwiertach w którymś raporcie było planowane zastosowanie szczelinowania.
Edytowany: 22 sierpnia 2011 11:00

rabbit
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 12:02:33 przy kursie: 12,00 zł
@Krzysiek9

Wiesz jak działa moja wyobraźnie.
Zasada działąnia jest tajemnicą ale może to wyglądać tak.Studnia nie produkuje gazu jest za małe ciśnienie i gazu jest tak mało że nie opłaca sie stosować sprężarki.Zapuszczają "coś" w dziurę rozpirają ściany studni pod ogromnym ciśnienie (to uproszczona wersja) i twarde skały pękają tak jak kamień.Tworzą się kanaliki,może setki lub tysiące które łączą i uwalniają gaz z zamkniętych rezerwuarów,małych zbiorniczków i żyłek gazu które nie były objęte wydobyciem a wiercenie w te miejsca jest nieopłacalne.
Tak można zwiększyć przepływ gazu i wskrzesić stare studnie.Coś na wzór AurelaOil pod Poznaniem ale nie trzeba tworzyć drogich poziomych odwiertów.Wydobycie nie będzie ogromne z jednej studni ale koszt też mały.Więc się opłaca a automatycznie zwiększają się zasoby P1
Ile KUBGAZ ma taki studni?Niestety tego nie wiemy i nie wszystkie będą się do tego nadawały.Treba też zaznaczyć że te trupy są podłączone i wystarczy udrożnić przepływ i nie ma więcej kosztów.
Pytanie ile takich trupów jest na Ukrzinie,Nigerii Brunei i na całum świecie??
Jeżeli jest tak jak myślę to potencjał KOV znacznie wzrasta.Niestety na wszysko potrzebny jest czas.
Może Brunei też czeka na to cudoWhistle

Krzysiek9
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 13:49:56 przy kursie: 12,00 zł
Gulfsands Petroleum dziś ponad 17% na minusie po informacjach odnośnie Syrii w przytaczanym artykule "Gulfsands faces risk of extra EU sanctions on Syria".

Cytat:
LONDON (Reuters) - British oil firm Gulfsands Petroleum could face difficulties with future projects if the European Union follows the United States in toughening sanctions against Syria.

Krzysiek9
0
Wysłane: 23 sierpnia 2011 09:30:11 przy kursie: 11,90 zł
Witam Panie Jakubie,

Mam kilka pytań jakie pewnie niejednego z nas tutaj nurtują:

1. Czy odbyły sie juz spotkania z operatorami bloków M i L w Brunei odnośnie planowania dalszych prac na tych koncesjach? Jaki jest plan do końca 2011 roku KOV odnośnie tych terenów.

2. Jakie są przepisy prawne odnośnie terminu wydania prospektu emisjyjnego? Chodzi o to na jaki czas przed okresem zapisu na akcje prospekt musi być podany do publicznej wiadomości (złożony u regulatora rynku)?

3. Czy cząstkowe dane RPS z prac prowadzonych w Nigerii, które wg informacji jakie otrzymaliśmy mają być znane na przełomie sierpnia i września będą podane do publicznej wiadomości?

4. Czy może nam Pan powiedzieć coś więcej o funduszu Titirus, który dokonał opcji zastąpienia obligacji zamiennych na akcje spółki? Mamy dodatkowe 18 mln akcji (4,4% zaangażowania) i z jendej strony to dobrze, że jakiś fundusz jest zainteresowany akcjami spółki czyli liczy na wzrost jej wartości (płacąc 1,68zł za akcję na dzień wykonania opcji konwersji) z drugiej strony jendak OZ management wychodząc z inwestycji pokazał nam, że takie zaangażowwanie w cale nie musi być pozytywnie odbierane przez resztę akcjonariuszy w obawie przed upłynnieniem tych 18 mln akcji na rynku.

5. Kiedy będzie wiadomo coś o szczelinowaniu na Ukrainie? Kilka miesięcy temu mówił Pan, że sprzęt czeka na granicy w oczekiwaniu na uregulowanie spraw formalnych z zastosowaniem tgo typu urządzeń. Czy przy testach O-8 tak jak głosił jeden z raportów spółki chyba z kwietnia lub maja możemy spodziewać się wyników już z uwzględnieniem szczelinowania? Czy proces szczelinowania już jest w trakcie realizacji na innych odwiertach.

6. Czy odnośnie Nigerii może nam Pan przekazać coś co może nas zainteresować ale nie jest informacją cenotwórczą? Np jakis komentarz odnośnie sytuacji politycznej/społecznej majacej wpływ na długo trwające negocjacje w sprawie sprzedaży przez Shell koncesji m.in OML-42.

Dziękuję z góry za odpowiedzi na postawione pytania.

Pozdrawiam
Krzysiek

rabbit
0
Wysłane: 23 sierpnia 2011 10:21:14 przy kursie: 11,90 zł
Dodam jeszcze swoje pytania.

1.Czy KUBGAZ zakupi nową wiertnie i czy jeszcze w tym roku zacznie ona pracować.To pytanie nawiązuję do wypowiedzi dyrektora KUBGAZ na konferencji prasowej o możliwości zakupu takiego urządzenia.

2.Czy nowa metoda szczelinowania którą KUBGAZ chce zastosować do odwiertu O-8 była już gdzieś stosowana?W internecie jest opisywana metoda szczelinowania hydraulicznego czyli kwasowania a jak wiemy na M-19 dała ona efekty a O-8 nie poddał się tej metodzie.

3.Czy odwiert O-9 -14 -12 też będą kwasowane czy np. O-9 jest już po kwasowaniu?

4.Czy odwiert O-7 zostanie poddany jeszcze raz szczelinowaniu nową metodą?

5.Czy dobrze zrozumiałem wypowiedź pana Iwanowicza (chyba nic nie pomyliłem?) że szczelinowanie może odbywać się bez przerwania produkcji z danego odwiertu?

6.Czy jest zainteresowanie tą metodą ze strony firm wydobywczych na Ukrinie i czy są one zainteresowane współpracą?

7.Czy w przypadku uruchomiena starych,niecynnych już odwiertów muszą one byś poddane procesowi testowania przepływu gazu?Są już podłączone i wydaje się że wystarczy je udrożnić i mogą produkować gaz czy kondensat.

8.Ile jest na terenie 5 koncesji które posiada KUBGAZ takich studni które jest szansa wskrzesić?

9.Czy na polu Północne Makiejewskoje była wcześniej prowadzona produkcja gazu lub kondensatu czy jest to całkowicie nowe pole?

10.Kiedy można się spodziewać wstępnej oceny zastosoawania szczelinowania O-8 (czy odwiert poddał się tej metodzie) lub czy będzie podany moment zakończenia prac przed opomiarowaniem wypływu gazu i kondensatu?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Funkytown
0
Wysłane: 23 sierpnia 2011 11:49:43 przy kursie: 11,90 zł
To ja też dodam swoje pytanie:

Czy są jakieś wieści z Lempuyang?

Funkytown
0
Wysłane: 23 sierpnia 2011 16:57:12 przy kursie: 11,90 zł
Dalej nie wiadomo co z Lempuyang, na pozostałe 16 pytań rabbita i Krzyska też nie ma odpowiedzi.
Ale najważniejsze jest to pytanie o Lempuyang, bo tym chyba wszyscy tutaj żyją. Albo deltą Nigru.

Korzystając z faktu, że nie ma jeszcze żadnych odpowiedzi, dodam jeszcze jedno skromne pytanie:

Czy są jakieś przecieki z delty Nigru?

Ja znalazłem cos takiego:
africanspotlight.com/2011/08/n...

To bardzo dobra wiadomosc, bo dowodzi, że w Nigerii jest ropa. I co, wszyscy niedowiarkowie nosy na kwintę?

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 24 sierpnia 2011 13:02:52 przy kursie: 12,10 zł
Szanowni,
Pytania zanotowane, chwilę mi zajmie przygotowanie wszystkich odpowiedzi.
Ale obiecuję wrócić i ustosunkować się do wszystkich - choćby na zasadzie 'no comment'.
Proszę tylko o cierpliwość - prowadzę w tej chwili sporo projektów. Z góry dzięki za wyrozumiałość.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

rabbit
0
Wysłane: 24 sierpnia 2011 14:36:27 przy kursie: 12,10 zł
Bardzo ciekawie dla Nas rozwija się sytuacja na lini Ukraina-gaz-Rosja.
Rosjanie nie chcą iść na ustępstwa i chcą żeby im sprzedać (chyba)Nafogaz jeżeli się pomyliłem to poprawię.Mieli by kontrolę nad rurociągiem.Janukowycz w żadnym wypadku na to nie pozwoli.Białoruś weszła w układ z Rosjanami i teraz kontrolują ich całą gospodarkę.Miediediew uważa że Ukraina nie dostanie pomocy z UE za aresztowanie Tymoszenko i tego się trzyma a UE potrzebuje kontroli nad rurociągiem.
Jedyna szansa dla Ukrainy to zwiększenie wydobycia i tutaj jest ogromna szansa dla KUBGAZ który ma dobre fundamenty polityczne.
Jeżeli dobrze myśle to może być moment że na Ukrainie zacznie się wyścig po gaz światowych potentatów.Już się zaczął.Kto pierwszy ten lepszy a KOV jest już tam bardzo dobrze postrzgany.Wszyskie artykuły które nawiązują do KOV lub KUBGAZ ale i również do Kulczyka są pozytywne.Uważam że do końca roku będzie się działo.

Nie piszę o innych projektach bo tam jest narazie cisza.Łatwiej mi jest szukać w języku rosyjskim niż w dialekcie Dorzecza Nigru.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

256 257 258 259 260

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,368 sek.

pqncupmh
bcbulhjx
jwpvdlqq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sfywprau
mgiewfdx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat