Funkytown napisał(a):Cytat:Trzeba również zauważyć że żadna ze spółek wydobywczych na Ukrainie nie otrzymała z EBOR kredytu.Nie sądzę żeby firmy Ukraińskie taki kredyt dostały.Tutaj widzę możliwość rozwoju KUBGAZ,może ktoś się zgłosi do KOV o pomoc w uzyskaniu takiego kredytu przez połączenie z nami.
Widać że miejscowi doceniają działania KOV,tam chyba nie ma zakazu pisania pozytywnie o naszej perełce.Nie ma się co denerwować,wszystkie te informację dotrą na nasz rynek.Nie ma innej możliwości.
Rabbit, skończ z tą propagandą:
1. "perełce"? ha ha ha
2. Skąd masz dane, że żadna spółka wydobywcza na Ukrainie nie zgłosiła się po kredyt? Znasz wszystkie spółki wydobywcze i ich finanse? Gdzie link wymagany na tym forum?
3. Jeżeli nie chciały kredytu z EBORu, to może dlatego, że mają dość pieniędzy na działalność (inaczej niż KOV)albo tańsze finansowanie z rodzimych banków lub z banków rosyjskich.
4. Naprawdę na serio uważasz, że ktokolwiek przyjdzie błagać o połączenie się z KOV żeby mu załatwić kredyt w EBOR
5. KOV nie ma żadnego specjalnego konw-how w zakresie pozyskiwania kredytów, jeżeli jakas spółka chce kredyt z EBOR to zwraca się do kancelarii albo do posrednika albo do EBOR a nie do KOVu!
6. Zwiększanie wydobycia z przyzerowego poziomu jest łatwe i nie ma co się ekscytować takimi wzrostami, bo są to wielkosci minimalne w ujęciu realnym.
7. Jakby sam KUBGAz był notowany w Warszawie, to po pierwsze byłby wyceniany znacznie niżej niż 0,5 mld za KOVi wtedy faktycznie takie informacje byłyby istotne. KOV natomiast to kosztowa studnia bez dna z projektami z Syrii, Nigerii i Brunei. Wielkosci i koszty tych projektów są przytłaczające w porównaniu do mikrego wydobycia gazu na Ukrainie, stąd żadne wiesci z Ukrainy nie wpłyną na kurs. KOV jest wyceniany na 0,5 mld bo w pewnym momencie inwestorzy uwierzyli w ropę z Brunei i Syrii. Tej ropy nie ma, w Brunei odkryto wodę. Na tych koncejsach spółce brak jakichkolwiek sukcesów oraz brak gotówki (także u partnerów w Brnei) do dalszych prac.
Jesteś kłamcą oszustem i manipulantem.Zmieniasz sens wypowiedzi i manipulujesz moimi wypowiedziami próbując zmienić treść tego co napisałem.
Odpowiadam na twoje kłamswa,piszesz podobne zdania używając innych słów i twierdzisz że to ja napisałem.Nie rozumiem tylko admina który pozwala sobie grać na nosie.
1.Perełka!! Pzwmiętaj że jest to Perełka z dużej litery.Bardziej trafne określenie to Diament,jeszcze nie doszlifowany.
2.Nigdzie na napisałem że żadna spółka nie zgłosiła się po kredyt,tylko że KUBGAZ jest jedyną spółką wydobywającą gaz która taki kredyt otrzymała na Ukrainie.Skoro jest jedyną to inne firmy takiego kredytu nie dostały.Czy się zgłosiły po kredyt czy nie to mnie nie interesuje.Więcej poczytasz sobie w internecie.
3.Znowu kłamiesz oszuście i manipulatorze!!!Admin powinien zareagować.Skąd masz informację że żadne spółki nie chciały kredytu????Tańsze finansowanie z rodzimych banków??Posiadasz zero wiedzy a głosisz swoje tezy jako prada objawiona,są to zwykłe kłamstwa.Poroszę o linka z bankami na Ukrainie lub w Rosji z niższym oprocentowaniem i korzystniejszym kredytem niż z EBOR.Próbujesz wprowadzić ludzi w błąd pisząc głupoty o rzeczach które nie istnieją.
4.Znowu kłamiesz i manipulujesz moją wypowiedzią.Nie napisałem że sądzę że ktoś przyjdzie do KOV i będzie o co kolwiek błagał i prosił o załatwienie kredytu.KOV te spółki kupi.
5.Tutaj masz rację,tylko żeby dostać kredyt 40 mln USD trzeba mieć potencjał do rozwoju tak ogromny jak KOV a nie piasek w Kazachstanie.Kredyt może dostać każdy ale nie każdy może go otrzymać.
6.Nigdy KUBGAZ nie miał przyzerowanego wydobycia.Co to za określenie.
Przy tym punkcie sam się zakręciłeć.Tak śladowe i przyzerowe wydobycie gazu na Ukrainie przez KUBGAZ i przy zatrudnianiu 350 pracowników KOV potrafił osiągnąc z tej inwestycji zysk netto za pierwsze półrocze w wysokości ponad 1 mln dolarów.Prawda że potencjał jest przeogromny.Boję się pisać jak zwiększenie wydobycia o 70% w 3Q wpłynie na zysk tej Perełki bo możesz dostać zawału serca.
7.Kłamiesz znowu naganiasz na spadki i do tego zaczynasz się denerwować.Jak by był notowany-pierdzielisz bo nie jest notowany a wartość KUBGAZ na dzisiaj jest więkasza niż kapitalizacja KOV na GW,nie dyskutuj za mną na ten temat skoro nie potrafisz tego wyliczyć.
Kłamiesz bo Nigeria to nie kosztowny projekt bo na dzisiaj Nigerii nie ma.
Kłamiesz bo w Brunei są odwierty jest potwierdzona obecność gazu i węglowodorów.
Kłamiesz bo KOV ma pieniądze na finansowanie tych projektów.
Kłamiesz,Kłamiesz,Kłamiesz!!!!
Stwierdzenie że w Brunei KOV ma wodę wystawia tobie wizytówkę.Jesteś z opcji Oilfan i piszesz tutaj żeby ludzie nie przeskakiwali z bankruta na KOV.
Chciał bym tylko zauważyć i zaznaczyć że Oil podał komunikat po dobrych wynikach KOV,a w raporcie zaznaczył że nie natrafili na wodę!!!!Zaznaczając że jest to bardzo ważna dla ich projekt.Wiadomo jakiego projektu ;)
Jest to wyraźna obrona konkurencji i sygnał dla antykwariuszy że Petrolinvest nie tylko nie znalazł ropy,gazu czy kondensatu ale też nie doszukał się wody.
Oni chyba nie potrafią nic znaleźć.
Tylko piach.
"Żeby wygrać trzeba grać"