@onochi
Wiadomo że raport za cały 2011 r będzie na minusie ale czy lipa?
4Q 2011 to przychody mniejsze o 20-30% niż w trzech kwartałach 2011 a co za tym idzie zysk za 4Q będzie spory.Cały 2011 rok będzie na minusie tylko wszyscy wiemy że ten minus to pierwsze półrocze gdzie przychody,sprzedaż gazu i kondensatu były niewielkie.Koszty były duże,dojdą koszty Nigerii ale też będą przychody skoro w bilansie Nigeria ma być ujęta.
Wydaje się że rynek czeka na raport i wyceni nie cyferki tylko działanie KOV w ubiegłym roku a w tym momencie wstydu nie ma.Zbyt dobre informacje z 1Q 2012 roku mogły by przyćmić działania w ub roku.Tak myślę.Zostało już kilka sesji i będziemy mądrzejsi.
@Krzysiek
Zwróć uwagę że transparentność "siadła" po sejsmice Ukrainy,jak wcześniej pisałem KUBGAZ stara się o nowe tereny poszukiwawcze i "embargo" na szczegółowe informacje ze wschodu mogą mieć na celu nie odkrywanie kart.Jeżeli ta informacja się potwierdzi i KUBGAZ powiększy tereny koncesji to uważam że to będzie bardzo ważna i pozytywna informacja.Po pierwsze rozwój Ukrainy,po drugie wcześniej Redface pisał że jeżeli będzie ich coś interesowało to będą powiększać tereny.Można wywnioskować że starają się o teren perspektywiczny a nie o ziemię którą ktoś im podsuwa.Według mnie jest to działanie przemyślane.
Mam też nadzieję że na Ukrainie wreszcie uda się trafić więcej kondensatu,tak żeby w tym roku dziennie produkować 1000 baryłek.To by był bardzo dobry wynik.
Co do Nigerii nie zabieram głosu bo mnie ona tak nie podnieca ja możliwości Ukrainy,może jak będzie więcej nowości to zmienię zdanie.
"Żeby wygrać trzeba grać"