pieniek1 napisał(a):Opór na 66.5 ma jeszcze mniejsze znaczenie niż to, że 62 było w twoich kreskach kluczowym oporem.
Opór 66.5 ma takie znaczenie dla kursu jak miał 62 w zeszłym tygodniu - pozwoli poznać odpowiedzi na pytania co dalej. Oporu lekceważyć nie można - wystarczy się przyjrzeć, że kurs w obu przypadkach zatrzymał się i czeka(ł) na większy zapał kupujących
Cytat:Jak widać ten opór na 62 został połknięty bez problemów, jakoś podaż nie uaktywniała się na nim , mimo że teoretycznie powinna.
Kilka sesji oczekiwania było, to pokazuje, że musi być dodatkowy bodziec dla kupujących - bodziec w postaci atrakcyjnej ceny lub opracowanego planu (np. zakupy przed raportem). Czy bodziec w postaci atrakcyjnej ceny został wyczerpany - tego dowiesz się pewnie po raporcie.
Cytat: To ze rośnie na niewielkich wolumenach to nie dziwota( spojrzyj na wolumeny z ostatnich miesięcy), to oznacza jedno , nie ma chęci realizowania zysków i/lub wyprzedaży papierów. Dlatego małe wolumeny( ale nie obroty jak na NC) są pozytywnym sygnałem , że rynek nie szasta tymi akcjami.
Analogiczne wolumeny 3-6 tyś akcji pojawiały się dokładnie rok temu na 11bit i rosło tak i w kwietniu i wrześniu - wymowa wtedy w skali kilku miesięcznej była zupełnie inna i to co piszesz o małych wolumenach nie jest prawdą. Poza tym jeszcze miesiąc temu po spadkach na tych samych wolumenach kurs zaliczył od dawna zapowiadane 55. Ja tu widzę nerwowość mniej doświadczonych inwestorów, którzy zmieniają zdanie co 2 tygodnie i bardziej doświadczonych, którzy wykorzystali sytuację. To, że wystąpiła taka sytuacja to nie jest dowód na to, że za chwilę padnie 80zł.
Cytat:Dużo większego wolumeny spodziewałbym się gdy będą przebijali opory konsolidacyjne, a moim zdaniem to już będzie niedługo, bo oscylatory dojrzały do tego żeby budować kolejna fale wzrostową
Gdyby miał nastąpić atak na 80 w najbliższym czasie, to zwiększonego wolumenu spodziewałbym się znacznie wcześniej - już teraz. Najwyraźniej kupującym jednak nigdzie się nie spieszy...
Proszę mnie źle nie zrozumieć - tak jak pisałem - w przyszłym tygodniu kurs ma równe szanse na udany test 66. Ale czy to, że kurs np. wróci do sytuacji jaka była w marcu tego roku będzie satysfakcjonujące ? Na coś więcej trzeba więcej kupujących.
Fundamentalnie poza raportem - pokazującym sprzedaż TWOM za pierwsze 2 miesiące tego roku - co jeszcze ma być kluczowego w najbliższym okresie ? Bo nie wiem co ma jeszcze podać spółka do informacji - nie znają przecież sprzedaży TWOM na tablety ;) ?