krewa napisał(a):Panowie,
nie śledzę rynku gier, gdyż w tej kategorii rozrywki zatrzymałem się na etapie węża ze starej Nokii. Nurtuje mnie jednak pytanie - czy w tak chętnie cytowanych przez Was mediach branżowych są jakieś negatywne recenzje gier?
Nie masz się czego wstydzić. Mi najbardziej pasują stare gry ... a najbardziej lubię i najczęściej gram gdy chcę odpocząć psychicznie ... w starą Civ 2
więc nie odbiegasz od normy ...
Są zapalenia gracze .... i koneserzy jak my..
Z recenzjami różnie bywa i sam widziałem niejedną kiepską - ale na poczekaniu nie znajdę bo nie kolekcjonowałem.
Wszystko jednak zależy od tego czy są to rzeczywiste recenzje czy "kupione".
Wystarczy sobie przypomnieć ile było zachwytu przy Sniperze 3 ... ale już pierwsze recenzje graczy odarły "cesarza" z szat i każdy zobaczył, że jest nagi.
Tak było również z SM Paradoxu. Sporo wydanej kasy miało znaczenie tylko przez pierwsze 2-3 dni.
Za tydzień my także będziemy mądrzejsi o to co o grze sądzą gracze oraz poznamy (przynajmniej niektórzy) własne odczucia co do gry.
Są gry które dobrze lub bardzo dobrze sprzedają się pomimo kiepskich recenzji. Być może jest tak dlatego, że dana gra ma coś co jednak "zmusza" do zagrania w tą grę.
Takim fenomenem jest chyba PUBG ... mimo, że mam mizerne recenzje jest niekwestionowanym liderem.
I weź tu człeku zrozum co jest grane ...
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)