PARTNER SERWISU
nouzugvr
279 280 281 282 283

Kiedy szczyt hossy?

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 27 września 2011 13:37:58
I tak oto po raz kolejny można doświadczyć tego, że nic nie wiemy. Na nic kreski i logiczne myślenie. Jak w kasynie. A swoją drogą cały czas czekam na moje spełnienie się w roli anty wskaźnika thumbright .

donatel
0
Wpisów: 235
Wysłane: 27 września 2011 13:39:36
mathu napisał(a):
Dokładnie tak, czasem znika animator.

Czyli wygląda na to że przekroczeniu pewnej ilości transakcji animator schodzi z arkusza i na certach gra się jak na akcjach (czyli mechanizm czysto rynkowy).
Gdzie można te zasady doczytać?

del-20160301
0
Wysłane: 27 września 2011 13:43:43
Nie zszedł z arkusza tylko poszedł na lunch. Jest pora obiadowa Angel .

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 27 września 2011 13:46:35
Dlaczego piszecie ze na nic sie zdaje logiczne myslenie ??

Moim zdaniem to jedyne co pozostalo i co moze dac zarobic Dancing

Caly czas pisalem ze rynek nie bedzie pozwalal wszystkim zarabiac tak latwo bo tak nigdy nie bylo i nie bedzie !!! Codziennie spadalo i wystarczylo tylko ustawic sie na krotkie i podstawiac koszyki - gdyby bylo to takie proste to byloby za piekne Shame on you

Najpierw bylo wyrzucanie bykow ktorzy caly czas czekali na pozadne odbicie (lacznie ze mna d'oh! ) a teraz jak juz sie wydawalo ze jest tak pieknie dla niedzwiedzi to sie okazuje ze one tez musza pocierpiec ...

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 27 września 2011 13:48:20
Po prostu czasami nie ma przez chwilę animatora, zwykle pod koniec sesji. Nie wiem czym to jest spowodowane. Nie handluj wtedy, bo tylko stracisz.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 27 września 2011 13:52:40
v3nom napisał(a):
Ewa, Ty dalej męczysz ten KGH? Właśnie ostatnio się zastanawiałem, czy ta osoba, która kisiła KGH sprzedała akcje Angel No to odpowiedź już znam. Miałaś przecież korektę i wyśmienitą okazję, żeby się wysypać. Niecni spekulanci podciągnęli kurs do 61,8% zniesienia fali spadkowej, teoretycznie to był maks korekty wzrostowej. To co zostanie z KGH proponuję przeznaczyć na książki i alkohol, bo się mogą przydać Angel Niekoniecznie wino inwestycyjne Angel

EDIT: Żeby nie było, że się tylko wyżywam, ale jak KGH spada o 13% podczas jednej sesji to wiedz, że coś się dzieje, parafrazując pewnego księdza Angel Sądzę, że nawet jeśli w tym tygodniu będzie korekta wzrostowa, to nie uda Ci się sprzedać akcji za więcej jak 150zł. Pewnie mnie ktoś później będzie próbował z tego rozliczyć, ale tak mi wychodzi z szybkiej analizy.

Crown napisał(a):
....Co do KGHMu to widziałbym go bliżej 105zł pod koniec tygodnia niż 150zł, ale to tylko moje przeczucie. Jeśli surowce polecą dalej, a żadne wskaźniki makroekonomiczne ich póki co nie powstrzymują, to może się skończyć na poziomach kiedy wszystkie (no może prawie) anale głoszą wszem i wobec "super tani" papier. Niestety jak sie okazuje 15 sesji później "tani" nie oznacza "najtańszy". ...

mathu napisał(a):
Jutro moim zdaniem wzrosty co najmniej do otwarcia w USA. Wszystko zależy od tempa wysysania kapitału z surowców. Jeśli odpuszczą, to możemy się trochę pokonsolidować, jednak nie ma co liczyć na silniejsze odbicie, SPX ma do zrealizowania zasięg z flagi, ropa zjazd do dolnej bandy kanału, a miedź do wsparcia na 300. Wszystko przed tym to tylko ułuda.

onochi napisał(a):
Nie lubię się powtarzać, ale spadamy!!! Eh?

To jest powtórka spadków z poprzedniej bessy. Lecą metale, ropa i akcje. Złoto za chwile przebije wsparcie i poleci do nie widzianych od ostatniej bessy poziomów. Jest źle.

Przygladam sie temu co piszecie od kilku dni i jak juz mowilem, jestem "pelen podziwu" ze podejmujecie sie wyznaczenia kierunkow. Chyba kazdy z Was pisal o spadkach-a sa spore wzrosty, ja bede od jutra spadki to powiecie,ze mowiliscie ze beda spadki i sa?co nie? Taurus80 pisal czy wierze,ze jakas jedna wypowiedz cos moze zmienic ,tak wierze-rynki sa rozchwiane i w kazdej chwili jakas mocna,niezapowiedziana wypowiedzi i w dodatku inna niz rynki myslaly moze odwroci kompletnie nastroje do gory nogami i kierunki.

Co do filmiku z wywiadem z traderem- co powiedzial nowego? dla mnie nic nowego nie powiedzial a jak ludzie tytuluja"ze wlos sie jezy na glowie". Jesli sie jezy,to znaczy ze najgorsze jest to ze teraz rynkami kieruja media ,nie prawdziwe twarde dane ekonomiczne,nie sytuacje firm i spolek-tylko to co media przekaza i jak przekaza. Pamietacie 2 miesiace temu jak poprzez twittera i inne zrodla przez 2 dni traderzy poprzez wiadomosci na swoich blogach robili na rynkach wielkie zamieszanie?

Jaka to nowosc,ze traderzy i spekulanci nie patrza na gospodarke tylko na to gdzie i ile moga zarobic? ZADNA.

Jaka nowosc,ze ludzie ze szczytu Goldmana wiedza najwiecej i najbszybciej i sa w wszystkich wiekszych dealach na rynkach finansowych? ZADNA.

mathu
0
Wysłane: 27 września 2011 14:07:14
Ja nie zamierzam nie-pisać tylko dlatego, że rynek szaleje. Jak widzę spadki, to będę pisał o spadkach.

Widzę bardzo duże znaczenie poziomu 2200:

kliknij, aby powiększyć

Patrzcie ile razy odbijali się od tej linii. Mam osobistą nadzieję, żę nie uda się dzisiaj zamknąć ponad nią.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 27 września 2011 15:05:45
pulsinwestora.pb.pl/2495468,89...

porównują obecną sytuację do tej z 2009 . tylko wtedy mielismy dopływ gotówki z dodruku kasy a teraz co? no chyba ze na swiecie "ci lepiej " poinformowani juz wiedza ze beda dalej drukować

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 27 września 2011 15:09:33
czym mozna wytlumaczyc znacznie mniejsza popularnosc rcsceaopen od rcsdxa0412 ?

stooq.pl/q/?s=rcsdxa0412&d...
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

mathu
0
Wysłane: 27 września 2011 15:11:05
No tak, jak już nawet Pudelek Biznesu widzi początek nowej hossy, to nic, tylko kupować...
Edytowany: 27 września 2011 15:11

donatel
0
Wpisów: 235
Wysłane: 27 września 2011 15:13:46
bankrucik napisał(a):
pulsinwestora.pb.pl/2495468,89...

porównują obecną sytuację do tej z 2009 . tylko wtedy mielismy dopływ gotówki z dodruku kasy a teraz co? no chyba ze na swiecie "ci lepiej " poinformowani juz wiedza ze beda dalej drukować

W kwietniu już widzieli 3000. Edit. Doczytałem - przynajmniej 3000.
www.pb.pl/2402625,100470,gield...
Edytowany: 27 września 2011 15:14

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 27 września 2011 15:19:08
Zielarz napisał(a):
czym mozna wytlumaczyc znacznie mniejsza popularnosc rcsceaopen od rcsdxa0412 ?

stooq.pl/q/?s=rcsdxa0412&d...

może tym że DAX działa wtedy co my, a główne ruchy na ropie są wtedy jak handlują w USA.
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

mathu
0
Wysłane: 27 września 2011 15:23:53
RCSCEAOPEN to nie jest certyfikat na ropę.

Mniejsza popularność? Bo to indeks ważony z trzech giełd, trudny do analizowania. DAX jest jeden i można na nim rysować kreski.

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 27 września 2011 15:25:23
mathu napisał(a):
No tak, jak już nawet Pudelek Biznesu widzi początek nowej hossy, to nic, tylko kupować...

Jakoś przez pare tygodni jak Pudelek Biznesu widział armagedon, wieścił reset systemu i nie-uniknioną bessę to nikomu tutaj to nie przeszkadzało...king Idąc tym tropem to dawno powinniśmy mieć koniec bessy biorąc pod uwagę natężenie z jakim wszelkie media informowały o tragicznej sytuacji na rynkach finansowych. Więc trochę obiektywnego podejścia nie zaszkodzi...

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

mathu
0
Wysłane: 27 września 2011 15:31:47
Ale bessy nie trwają dwa miesiące. Nie patrz na chwilę na wykres i się zastanów, mamy krytyczny problem w UE, spadek wskaźników do poziomów z 2009 r., koniec druku dolara, mamy za sobą rundę bardzo silnych spadków na surowcach i wszystko to przykrywa fakt, że SP500 i DAX idą w górę. Dlaczego mam wierzyć dwudniowym wzrostom, nawet nie wiem jak silnym, skoro naprawdę nie ma czego dyskontować na wzrost? Naprawdę mam uwierzyć, że za miesiąc zrobimy nowe szczyty?
Edytowany: 27 września 2011 15:32

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 27 września 2011 15:44:10
mdtrader napisał(a):
Przygladam sie temu co piszecie od kilku dni i jak juz mowilem, jestem "pelen podziwu" ze podejmujecie sie wyznaczenia kierunkow.

MDTrader, o co Tobie chodzi chłopie? Masz zły dzień? Angel W sobotę wyrysowałem mały ORGR na FW20 z zasięgiem na 2200 i jesteśmy. Akurat to zasługa USA, ale nie zmienia faktu, że zakładany scenariusz się zrealizował. Co prawda osobiście sądziłem, że bardziej prawdopodobne jest odbicie się w dół od 2150, ale tak się nie stało i misie dostały po łapkach. Póki co kurs KGH jest niżej niż 150, więc jeszcze nie pora, żeby mnie z tego co napisałem rozliczać Angel

mathu napisał(a):
Ale bessy nie trwają dwa miesiące. (...)

Co do oporu na 2200, weź pod uwagę linię trendu która wypadnie na 2220-2240. Sądzę, że może mieć większe znaczenie. To co martwi misie to DAX Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

Abner1984
0
Wysłane: 27 września 2011 16:15:25
Mathu, ale mi wcale nie chodzi o to że mamy uwierzyć w koniec bessy/początek hossy. Chodzi mi o to że dyskredytujemy niektóre informacje takie jak wspomniany artykuł z Pudelka Biznesu a zupełnie inaczej traktujemy wypowiedz jakiegoś anonimowego trader'a. Należy trochę bardziej obiektywnie podchodzić do pewnych informacji. Rozumiem że wątek jest zdominowany przez misie nastroje ale trzeba czasem spojrzeć na pewne sprawy z neutralnej pozycji. Bo dla mnie Pudelek Biznesu jest tak samo wiarygodny jak wspomniany wcześniej trader. Tylko o to mi chodziło. Dziś na wątku jest w miarę spokojnie ale przyjdzie dzień który przyniesie kolejne większe spadki i znowu zacznie sie licytowanie "kto da mniej"blackeye

Zmieniając temat, ciekawe co jest grane z tą Grecją? Sam już byłem przekonany że lada chwila pojawi się informacja o bankructwie a ta jak na złość nie nadchodzi... Wydawało się że nie ma sensu przedłużać agoni tego kraju i trzeba ratować/przygotować wszystkie instytucje na ewentualność bankructwa. A teraz przyznam że już sam nie wiem co myśleć...Think

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

del-20160301
0
Wysłane: 27 września 2011 17:28:23
Skąd te transfery na fixie na KGHM i PKN Orlen. Od 3 dni dzień w dzień to samo. Hmm nie rozumiem. Jaki jest cel takich transferów. To są olbrzymie kwoty. Think

Co to jest tym razem. Zamknięcie kwartału. Dzień świstaka. Dzień zająca. Dzień szulera GPW.
Edytowany: 27 września 2011 17:38

mathu
0
Wysłane: 27 września 2011 17:41:21
Abner mnie gadki tradera nie interesują. Musiałbym upaść na głowę, żeby podejmować decyzje na bazie filmiku z YT.

Z punktu widzenia AT przebite zostały długoterminowe wsparcia, a średnie zakręciły w dół - bessa. I zamiast odbicia jest miotanie się w konsolidacji 1100-1200.

Fundamentalnie jest dramat i tego pisać nie muszę. Surowce już przeszły pierwszą falę krachu, czas na akcje. Nie będzie QE3, więc banki wycofują kapitał z QE1&2 z rynków, żeby nie mieć problemów z płynnością.

Ja gram pod to, plus pod wykresy historyczne z poprzednich bess. Wtedy też do samego końca "nie spadało". A potem nagle był płacz. Przeanalizuj sobie co się działo po Lehmanie, ile wtedy można było stracić na S. I co było potem.

Grecja nie upadnie w jednym komunikacie. Będzie to maksymalnie rozmyte, żeby ograniczyć panikę. Już teraz mówi się o odpisaniu 50% zobowiązań jako rozwiązaniu kryzysu (!!!), a to przecież oznacza literalnie bankructwo. Dziś grecy utajnili (!!!) dane z transakcji swapowych na obligacjach, mówiąc tylko, że są optymistyczne. Dalej masz "Brazilian financial site Valor Economic reports, none other than perpetual optimist Brazil, the same country that is supposedly according to one set of rumors preparing to bail out all of Europe, with or without the rest of the BRICs, is now preparing for a Greek default within the week. From Valor: "Something must happen. Greece is a few days [from bankruptcy]" said a high official source." Dodatkowo są zapowiedzi obniżenia ratingów Francji i Niemiec, jeśli EFSF przejmie część długów Grecji.

Jak mogę nie widzieć spadków w takiej sytuacji??? W 2008 crash przyszedł nagle i niespodziewanie.

Abner1984
0
Wysłane: 27 września 2011 17:42:04
Patrzę na to co dziś działo się w Zachodniej Europie i zastanawiam się czy znowu nie mamy sytuacji w której ktoś wcześniej coś wiedział... Zobaczmy na notowania banków. Traciły one ostatnio najbardziej ale dziś to już małe szaleństwo. Niektóre Europejskie największe banki rosły dziś o ponad +10%. Ciekawe czy jest coś o czym się za chwilę dowiemy?Think

Ostatnia taka(nawet lepsza) sesja miała miejsce gdy byliśmy w ostatnim dołku. Ciekawie zapowiada się reszta tygodnia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

279 280 281 282 283

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,807 sek.

riweoylq
uhinmjly
mxysslpg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nofuliyf
knwgnkme
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat