infinito napisał(a):to ja Ci wytłumacze...
cena akcji nie stoi od 3 tygodni... stoi od 3 lat...
bo co pół roku pan Prezes mówi o przejęciach. jak minie pół roku to znów w wywiadze mówi, że coś się wydarzy. i tak w kółko. i pewnie z Odrą też się zrypie i znów pojedziemy w dół.
za moje pieniądze...
Mniej więcej kwiecień/maj 2009 r. JTZ chodziła w przedziale 1,50-2zł, teraz kosztuje +/- 3,60. Rozumiem, że dla Ciebie kolego wzrost 200% w skali dwóch lat, to praktycznie nic? Nie patrz kolego na to co mówi Pan prezes, bo każdy prezes zawsze będzie zachwalał swoją spółkę. Za to dostaje pieniądze. Patrz na dane, patrz na wyniki, patrz na branżę, patrz na markę, patrz na perspektywy i szanse rozwoju, patrz na wartość księgową. Nie rozumiem dlaczego większość inwestorów oczekuje natychmiastowej gratyfikacji zaraz po zakupie jakiś akcji. Siedź na pupie i czekaj na swoje 5 minut. Jeżeli czegoś w spółce nie rozumiesz, to analizuj, szukaj, pytaj, nie śpiesz się z podejmowaniem decyzji. JTZ w okresie od 03.08 do 03.09 wzrosła z +/- 1,20 do +/- 4,80. Teraz co prawda jest cisza, spokój, niektórzy nazywają to marazmem, ja nazywam to inwestycją.
Pozdrawiam
Czy masz z górki, czy pod górkę, patrz na ciastko nie na dziurkę.