cad_man napisał(a):Jeśli chodzi o SL to pop to świetnie nakreślił - jeśli chodzi o NC (w pamięci mam SL pewnego forumowicza na znanej nam spółce...

, choć po czasie mozna powiedzieć, że i bez SL nastąpiło "neuniknione").
Natomiast co do SMSkredyt - sorry bankrucik, że na Twoim forum to piszę bo to Twoja kronika - ale ja sobie dokupuje ten walor. I można się spodziewać, że kurs dojdzie właśnie do 2,50zł. Prawdziwy test dla kursu i postrzegania spółki przez inwestorów: jeśli się obroni i odbije to znaczy, że inwestorzy poważnie biorą pod uwagę możliwość osiągnięcia okoli odwołanej prognozy. Jeśli nie to.... no cóż każdy zrobi co uważa za słuszne. Patrząc ze strony najpopularniejszego wśród "małych" wskaźnika c/z to jeśli cena za akcje ma zbliżyć się do c/z=10 to: 1. zysk powinien wahać się w przedziale 4,3 mln do ~6 mln zł... Odwołana prognoza to 9,5 mln zł - wychodzi na to, że inwestorzy nie wierzą w osiągnięcie tego wyniku i podbitkę wykorzystali do "opchnięcia" akcji. Zobaczymy do ilu spadnie - czy technicznie do 2,5zł czy brak wiary w osiągnięciu zysku na poziomie 3,7 mln zł wspomiana granica 2,5zł/akcję w ujęciu "biznesowym"...
pare godzin mnie nie było a tutaj taka dyskusja o jednej z moich sztandarowych inwestycji:-)))
tutaj się z Tobą cad-man nie zgodzę.. co do powódów spadku ( choc ja uważam, że to czysta korekta)
wg mojej opinii to że sms-kredyt spadł nie ma specjalnie zwiazku z odwołaniem prognozy...
po prostu jeżeli ktoś kupował w okresie takim jak ja albo wszedł w ofercie publicznej to w cenie powyżej 3,00 zł ma prawie 200 % zysku. kilku graczy uznało, że to wystarczy na takim chwiejnym rynku..
po drugie znowu ktoś rozpuszcza plotki o emisji akcji...
po trzecie w ciągu ostatnich dni własnie najmocniej lecą dwie grupy firm:
firmy ktore ostatnio dały dobrze zarobić..
aton, smskredyt, pbo anioła, dzisiaj zaczał leciec ekoexport
oraz firmy które mają problemy mniejsze lub wieksze.. budowlanka, itd..
powiem więcej nie ma dla mnie wiekszego znaczenia czy będzie w tym roku 5 mln , 8 mln zysku czy wiecej...
zarząd pięknie realizuje plan dodatkowo tam gdzie widzi nowe okazje biznesowe to wnie wchodzi szybko z konkretnymi partnerami ( PROFESKASA) a doświadczenie jakie ekipa ma jest dla mnie bezcenne.. więc jezeli nie wytną jakiegoś numeru akcjoanriuszom to nie boję sie postawić prognozy, że na przełomie roku albo ciut później cena może być x2 albo x3
a to że piszecie na mojej kronice nie jest dla mnie problem:-)) pozdrawiam wszystkich czytających i piszących
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com