wvkjxxea
Advertisement
PARTNER SERWISU
cjwsqyzp
14 15 16 17 18

Wybory Parlamentarne 2011

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 4 września 2011 11:41:23
mila napisał(a):
Traktat lisboński powołał do życia państwo jakim jest UE.

Jest to nieprawda. Korwin nie ma zielonego pojęcia o prawie i coś mu się pomieszały osobowość prawna i państwowość.

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 4 września 2011 11:53:59
Akurat. Przecież nie można ludziom od razu zrzucić bomby atomowej na łeb pod postacią uświadomienia im, że już nie ma niepodległych państw. Ludzie by tego nie przetrawili. Dlatego proces postępuje powoli. W zeszłym tygodniu były spotkania Merkel z Sarkozy i już przebąkują o wspólnej polityce finansowej, rządzie gospodarczym itp. Obecny kryzys i następne będzie tylko pretekstem aby proces stworzenia państwa "Związku Socjalistycznych Republik Europejskich" szedł jedyną słuszną drogą. No chyba, że stworzony przez polityków kryzys okaże się nie do przeskoczenia.

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 4 września 2011 11:59:52
Marcin Osiecki napisał(a):

Niemcy, Francja i UK też zatem nie są niepodległe i w niczym to im nie przeszkadza?

nie przeszkadza, bo to oni pociągają za sznurki i przez ue realizują swoje interesy. uk zachowuje swoją odrębność np. nie wprowadzając euro.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 4 września 2011 13:26:23
buldi napisał(a):
Unia nie jest takim jednolitym tworem jak sądzisz. Tu też wciąż są lepsze landy i gorsze, mają rózne prawa i obowiązki, różny poziom zadłużenia, kiedy robi się gorąco zaczynają patrzeć tylko na swoje interesy, nie wspomnę o róznych mentalnościach kulturowych.
Możesz sobie nazywać Polskę landem jeżeli tak Ci się podoba, ale nie musisz takiej optyki narzucać innym. Ja się nie wstydzę naszej słowiańskiej mentalności z jej zaletami i wadami.

nie bardzo rozumiem - co ma slowianska mentalnosc do ustalen traktatu lizbonskiego? ja nie mam problemu z moim pochodzeniem - uwazam, ze calkiem niezle reprezentuje nasza nacje blackeye co nie przeszkadza mi widziec, jak sie sprawy maja. mozna sie kopac z koniem, tylko po co? EU jest faktem, jestesmy panstwem czlonkowskim, musimy sie dostosowac do nadrzednych, unijnych przepisow - nie mozemy robic co i jak nam sie podoba. i nie ma to nic wspolnego z tradycjami, religia, kultura, bo to sa prywatne sprawy kazdego z nas.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Marcin Osiecki
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 855
Wysłane: 4 września 2011 21:23:37
mila napisał(a):

P.S. Skoro analityk SW wyrósł z zasad wolnego rynku to dokąd zmierza ten projekt ? Angel

Zawsze byłem i jestem zwolennikiem gospodarki rynkowej i niskich wydatków socjalnych. Ale nie gospodarki rynkowej w wersji a'la JKM. W zasadzie nie wiem jakim cudem jakikolwiek analityk miałby popierać teorie tego pana. Oto kilka cytatów JKM:

Cytat:
"„Spółka akcyjna” to krok w stronę komunizmu zwanego „kapitalizmem społecznym”."

"Nie ukrywam: jestem zdecydowanym wrogiem spółek akcyjnych – a to dlatego, że właściciel powinien ponosić konsekwencje (również karne!) za swoje działania."

www.bankier.pl/wiadomosc/Janus...

Czyli można zakładać, że jeśli dojdzie do władzy (na szczęście to się nie zdarzy) to nie tylko zlikwiduje ZUS i tramwaje w Warszawie, ale także spółki akcyjne i już sobie na polskich akcjach na GPW nie poinwestujemy i nie pospekulujemy. No chyba, że na certyfikatach strukturyzowanych na ropę... ;)

Ale najgorsze jest, że StockWatch nie będzie miało się czym zajmować.
Edytowany: 4 września 2011 21:34

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 4 września 2011 21:49:46
Myślę że StockWatch nie ma już odwrotu.
Cokolwiek by się w tych wyborach nie wydarzyło - w najgorszym wypadku zszedł by do podziemi z całą zgrają wielbicieli, a skutkiem ubocznym były by pewnie listy gończe wysłane za niejednym Marcinem.Angel

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 4 września 2011 21:52:05
Cytat:
zlikwiduje ZUS i tramwaje w Warszawie

A faktycznie,Korwin chrzanił coś takiego by tramwaje zlikwidować,a zamiast tego dać autobusy (ze śmierdzącymi spalinami...).violent1
Bez komentarza...color

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 4 września 2011 21:55:19
Mam wrażenie graniczące z pewnością, że osoby popierające Nową Prawicę nie popierają samego JKM, ale gospodarcze idee jakie głosi. O tym, że Korwin jako osoba nie za bardzo nadaje się na propagatora liberalizmu gospodarczego chyba już była dyskusja...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

maobab
0
Wpisów: 221
Wysłane: 4 września 2011 22:26:53
DarthUnreal napisał(a):
Akurat. Przecież nie można ludziom od razu zrzucić bomby atomowej na łeb pod postacią uświadomienia im, że już nie ma niepodległych państw. Ludzie by tego nie przetrawili. Dlatego proces postępuje powoli. W zeszłym tygodniu były spotkania Merkel z Sarkozy i już przebąkują o wspólnej polityce finansowej, rządzie gospodarczym itp. Obecny kryzys i następne będzie tylko pretekstem aby proces stworzenia państwa "Związku Socjalistycznych Republik Europejskich" szedł jedyną słuszną drogą. No chyba, że stworzony przez polityków kryzys okaże się nie do przeskoczenia.

Kiedyś na youtube oglądałem taki film o bardzo spiskowej teorii nazywał się bodajże nowy porządek świata lub coś o grupie bildenbergów czy jakoś tak i było tam mówione o jednym rządnie, itp. pierdołach.
Teraz gdy słyszę o pomysłach europejskiego ministerstwa finansów czy rządach gospodarczych uważam, że jednak ta teoria spiskowa nie jest wcale taką spiskową.
A najciekawsze z tego filmu to jest opowieść o tym, że nowy porządek nastąpi po mega kryzysie...

siekoo
0
Wysłane: 4 września 2011 22:33:08
pop napisał(a):
Cytat:
zlikwiduje ZUS i tramwaje w Warszawie

A faktycznie,Korwin chrzanił coś takiego by tramwaje zlikwidować,a zamiast tego dać autobusy (ze śmierdzącymi spalinami...).violent1
Bez komentarza...color

Shame on you to wcale nie taki glupi pomysl, jesli wziac pod uwage koszt polozenia/utrzymania torowisk, trakcji, nieelastycznosc takiego ukladu itp. a smierdzace autobusy - no coz, w Hamburgu sa np. dwuprzegubowce XXL z napedem hybrydowym lub na wodor, ktore wraz z inteligentnymi swiatlami daja dobre wyniki.
www.hvv.de/umwelthauptstadt/kl...

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 4 września 2011 22:38:11
Cytat:
to wcale nie taki glupi pomysl,

Pomysł wybitnie głupi. W W-wie są setki km położonych torowisk i mnóstwo nowych , fajnych tramwajów w które zainwestowano gigantyczne pieniądze. I co,teraz je od tak po prostu zniszczyć,bo Korwinowi się coś innego ubzdurało...? A skąd wziąć przeogromne pieniądze na usunięcie torowiski i wybudowanie dróg w tym miejscu,może kosztem metra,mostów...?Szkoda się nad tym roztrząsać,bo to PARANOJA...!
Edytowany: 4 września 2011 22:39

buldi
0
Wysłane: 4 września 2011 22:56:46
Na śląsku ten durny pomysł już zaczęto wdrażać w życie, czego opłakane efekty są juz powoli widoczne.
Niestety stało się tak dopiero za rządów platformy, która w ten sposób udrożniła mozliwość wyprzedaży guntów, które wcześniej były blokowane przez torowiska. Były protesty, petycje ale co tam - my rządzimy, my sprzedajemy co się nam podoba.

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 4 września 2011 23:00:52
prawda. ale jakbyś wiedział kto kupił tereny przy zlikwidowanych torowiskach wokół najwiekszego parku w chorzowie to bys sie nie dziwił ze opłacało się zlikwidowac.
ale akurat tam nie PO rządziło tylko "bezpartyjni fachowcy" ale o dziwo ludziska wycieli tego fachowca w wyborach i do teraz jest w szoku !:-)

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

buldi
0
Wysłane: 4 września 2011 23:25:21
Wiem kto kupił. Były prezydent pewnego miasta, który obecnie zasiada w zarządzie KZKGOP.
Wtedy i do dzisiaj bezpartyjny, ale ta instytucja podlega pod samorząd wojewódzki który po przerżniętej reelekcji go tam uwiódł.
A kto rządzi w sejmiku?
Bociany? Angel

Janus Corvinus
0
Wpisów: 171
Wysłane: 4 września 2011 23:46:20

siekoo
0
Wysłane: 4 września 2011 23:50:07
pop napisał(a):
Cytat:
to wcale nie taki glupi pomysl,

Pomysł wybitnie głupi. W W-wie są setki km położonych torowisk i mnóstwo nowych , fajnych tramwajów w które zainwestowano gigantyczne pieniądze. I co,teraz je od tak po prostu zniszczyć,bo Korwinowi się coś innego ubzdurało...? A skąd wziąć przeogromne pieniądze na usunięcie torowiski i wybudowanie dróg w tym miejscu,może kosztem metra,mostów...?Szkoda się nad tym roztrząsać,bo to PARANOJA...!

pop, piszemy o dwoch roznych rzeczach. bez sensu jest likwidowac nowo polozone tory, czy sprzedawac nowe tramwaje. ja pamietam jak to wygladalo we Wrocku czy Lodzi jakies 6 lat temu - wowczas tramwa stal w korku tak samo jak autobus, bo tak byly rozwiazane torowiska.
jestem zdania, ze wowczas rezygnacja z tramwajow na rzecz autobusow (obie operacje wiazaly sie ze zmianami drog i skrzyzowan) wcale nie bylaby glupia alternatywa.

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 5 września 2011 07:44:50
Były kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder opowiedział się za utworzeniem Stanów Zjednoczonych Europy ze wspólnym rządem gospodarczym. W wywiadzie dla tygodnika "Der Spiegel" zarzucił też Wielkiej Brytanii, że sprawia najwięcej problemów w UE.

wiadomosci.onet.pl/swiat/to-oz...

Ciekawe kiedy wymyślą wspólny język? Może to będzie niemiecki.

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 5 września 2011 09:53:40
DarthUnreal napisał(a):
[b]Były kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder opowiedział się za utworzeniem Stanów Zjednoczonych Europy ze wspólnym rządem gospodarczym.

Ciekawe kiedy wymyślą wspólny język? Może to będzie niemiecki.

Oj,straszne, mamy szykować się do okupacji?
Dzięki za ostrzeżenie,to kiedy mamy gromadzić zapasy żywności...???Anxious
Edytowany: 5 września 2011 09:55

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 5 września 2011 09:54:43
pop napisał(a):
Cytat:
Warszawa wyemituje obligacje za ileś tam (nie pamiętam ile), ponieważ wszystkie większe europejskie miasta tak robią.
I to mi wystarczy, kobieta albo jest kretynką albo ludzi uważa za kretynów (skłaniam się ku drugiej opcji)

No ale konkretnie,co w tym jest kretyńskiego,bo nie rozumiem...?
Obligacje wypuściła w euro (kurs wtedy był właśnie po 4,80),z czego spłacona była spora część zadłużenia w złotówkach,oszczędności są więc potężne,na czym tu polega kretyństwo...?

a zdarzyło ci się zaciągnąć kredyt bo sąsiad tak zrobił?blackeye

POP
Cytat:
Bez komentarza...

A tramwaje są na panele słoneczne?,
w Polsce większość prądu z węgla się produkuje i to z brunatnego,
A tak w ogóle to wydaje mi się że tamto zdanie to wyrwane z kontekstu jest
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 5 września 2011 09:55

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 5 września 2011 10:44:43
Cytat:
Obligacje wypuściła w euro (kurs wtedy był właśnie po 4,80),z czego spłacona była spora część zadłużenia w złotówkach,oszczędności są więc potężne,na czym tu polega kretyństwo...?

pop ja nie pamiętam kiedy to było i raczej wątpię że zaciągnęła ten dług w chwili jak euro kosztowało 4,8 (zdaje się że w tej cenie euro było notowane nie dłużej niż tydzień)a jeżeli nawet by tak było to ta pani nie jest po to żeby spekulować publicznymi pieniędzmi,
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

14 15 16 17 18

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,587 sek.

ewwserat
avqsxfzu
lyilqlcf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 654,16 zł +383,27% 96 654,16 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nwpcnfqh
sxynjamk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat