Temat:
TFONE
Dzisiejsza sesja wygląda fatalnie ale czy ten spadek ma rzeczywiste przełożenie do wyników?
|
|
Jak dla mnie to zbyt dużo masz spółek. Kupujesz w ciemno akcję i może się uda zarobić. O ile obecnie na giełdzie dosyć łatwo trafić spółkę która rośnie to przy jakiejś korekcie na giełdzie nie będziesz wiedzieć co robić jak portfel skurczy ci się o np. 30%
|
|
Jeszcze jakiś czas potrzymam. Jak spadnie to najwyżej będzie to dłuższy czas chociaż z tego co w internecie wyczytałem oraz to co napisali timon i kasztan to utwierdza mnie w przekonaniu, że jeszcze dolar może podskoczyć.
|
|
@WatchDog oczywiście USD do naszej złotówki. Ja to mam gotówkę kupioną a tam stop loss i take profit ustawić się nie da.
|
|
Czy moglibyście podzielić się z opinią na temat dalszego kierunku dolara? Czy są szanse na dalsze wzrosty czy powoli będzie spadać. Proszę o wasze przemyślenia bo mam trochę dolarów dość dawno kupionych po średniej cenie trochę poniżej obecnego kursu i nie wiem czy trzymać jeszcze czy sprzedać bez zysku ale i bez straty.
|
|
Temat:
PMPG
Cytat:Komisja Nadzoru Finansowego nałożyła na Platformę Mediową Point Group karę w wysokości 500 tys. zł za naruszenia MSR w skonsolidowanych sprawozdaniach finansowych za 2009 i 2010 rok i w śródrocznych sprawozdaniach finansowych za 2010 rok - podała KNF w komunikacie. Prezes spółki Michał Lisiecki nazywa decyzję "skandaliczną" i zapowiada złożenie odwołania. Źródło: PAP Makro Jak zwykle to tylko zbieg okoliczności, że spółka teraz właśnie została ukarana. Nie ma to nic wspólnego z aferą taśmową, a KNF jest niezależne.
|
|
Ja bym prosił o kupno JHMDEV.
|
|
Jaki byście polecili DM z możliwością składania zleceń i obserwacją notowań przez telefon (android). Wiem, że PKO BP ma ale czy inne mają.
|
|
Szutnik mógłbyś powiedzieć z czego uczyłeś się tej analizy.
|
|
2mek99 napisał(a): Nie oznacza to, że wszystko jest cacy. Jest korupcja, nepotyzm, itp. Tyle, że za poprzednich rządów w tym temacie było dokładnie tak samo a nawet gorzej bo nie pamięta żeby rodzina Tuska dostawała posadki w firmach gdzie właścicielem większościowym był Skarb Państwa.
Ale koledzy ze szkolnych ławek już te posadki dostali.
|
|
Ja proponuję stąporków. Ostatnio sporo dobrych informacji ze spółki. Wzrosty przy dużych obrotach.
|
|
Bankrucik masz jeszcze SMS?
|
|
Być może znowu nadchodzą czasy developerki  . Sporo firm wychodzi z dołka ponieważ zakończyło ostatnie inwestycje i teraz zaczynają sprzedawać czy wynajmować lokale to i wyniki będą lepsze.
|
|
Marcin Osiecki napisał(a):buldi napisał(a):siekoo napisał(a):.... jadac nia mozna sie zapomniec i pomyslec, ze juz sie jest za Odra... Przypomnisz sobie o róznicach jak dojedziesz do pierszej bramki. Podobno w Niemczech mają wprowadzić opłaty za autostrady, więc chyba nie będzie widać różnicy. ;) Tak trochę nie na temat ale może mi ktoś wytłumaczyć czemu autostrady są płatne skoro zostały wybudowane za nasze pieniądze?
|
|
Pojawiła się wersja supermaklera na smartfony  na dniach ją przetestuje i napiszę jak się sprawuje. edit: Na pierwszy rzut oka aplikacja bardzo fajna. Szybko chodzi i nie wiesza się.
|
|
|
|
Świetny kawałek, polecam.
|
|
Oglądając ten filmik śmiesznie brzmią słowa naszego guru aby nie protestować podczas euro.
|
|
Cytat:Jednak możliwość pochwalenia się tanią autostradą i wzrost słupków wyborczych jest często cenniejszy niż tragedia wielu małych firm, które za to wszystko zapłacą. No właśnie tylko ta autostrada tania nie jest, a raczej nie będzie o ile w ogóle zostanie ukończona. Niestety w Polsce korupcja i kolesiostwo się u władzy szerzy przez co mamy jak mamy. Jak dla mnie 90% ludzi z GDDKiA powinno natychmiast zostać wywalone z roboty chociażby za słynny most budowany przez Alpine.
|
|
A najdziwniejsze jest to, że najwięcej firm bankrutuje gdy zaczyna wykonywać coś na zlecenie państwa.
|
|
Dzisiaj dokupiłem EKOEXPORT po 22,50 zł
|
|
A ja poleciłbym ci iść na jakieś studia techniczne o ile coś takiego cię interesuje. Dobremu inżynierowi dużo łatwiej znaleźć pracę niż mgr. Do tego po takich studiach dużo łatwiej założyć firmę, a jeśli jeszcze ma się smykałkę do interesów to wbrew pozorom łatwo jest wbić się na rynek. A po takiej ekonomii nie koniecznie zostaniesz rekinem giełdowym, a własny interes chyba trudniej rozkręcić.
|
|
Bankrucik pozycje dolarową to na GPW kupujesz ? Może trochę prymitywne pytanie ale ostatnio chciałem sobie w $ zainwestować ale na GPW nie mogę nic takiego znaleźć.
|
|
LinkCytat:Według serwisu alexa.com, badającego ruch w Internecie, 6 kwietnia GOG.com znalazł się wśród 500 najczęściej odwiedzanych witryn internetowych na całym świecie.
|
|
WatchDog napisał(a): No właśnie nie zapytam. Przepraszam, to miało być o polityce czy o infrastrukturze? bo jeśli o polityce to ja pass. nie zajmuję się tym, na co nie mam wpływu.
Niestety ale przygotowania do euro są tematem politycznym. Zresztą prawie każda inwestycja państwowa jest tematem politycznym bo do każdej politycy wyciągają swe brudne łapska po kasę obywateli. Co do samych stadionów bo te są najważniejsze to powiem tak powstały 4 beton areny za ogromne pieniądze. Myślę, że te stadiony mogły powstać za połowę tej kwoty ale cóż ktoś na tym euro zarobić musi. Porównując stadion Legi i Lecha to jak porównanie lexusa z kią. A i dodam jeszcze taką ciekawostkę że Juventus wybudował stadion podobnej wielkości jak te na euro za ok 122 mln euro nasze kosztowały w okolicach 200 mln euro.
|
|
A czemu sprzedałeś synthosa tuż po odcięciu dywidendy?
|
|
Zakupiłem Synthosa po 6,29 zł
|
|
Sprzedałem stąporków za 37,12 zł z zyskiem 19% ale chyba się pośpieszyłem.
|
|
Sprzedałem Lubawę ze stratą ok 8% ale dokładnie nie sprawdzałem i kupiłem Staporkow za 31,51 zł.
|
|
Dzisiaj odkupiona część Lotosu i kupione trochę Rafako.
|
|
Dzisiaj kupiłem MIDASA niestety  , sprzedałem boryszewa po 79 gr zysk ok 20% oraz Lotos strata ok 10%. Jak się giełdy uspokoją to odkupię, a wole zrealizować stratę i mieć gotówkę.
|
|
Temat:
PGE
Cytat:01.03. Warszawa (PAP) - Krzysztof Kilian został nowym prezesem Polskiej Grupy Energetycznej - podała spółka w komunikacie. Wiceprezesem firmy została Bogusława Matuszewska. linkDodam tylko, że jedynie przypadek sprawił iż nowy prezes jest dobrym znajomym Tuska. Wcześniejszy prezes był spokrewniony ze Schetyną...
|
|
Ja wczoraj sprzedałem Azoty po 31,70 z niecałymi 5 % zysku.
|
|
Temat:
DSS
To czy firma ma doświadczenie w budowie dróg czy nie to jak dla mnie najmniejszy problem bo i tak zawsze większość jak nie całość robót wykonują podwykonawcy. Główna firma zajmuje się tylko zdobywaniem i płaceniem kasy dla podwykonawców z czym DSS ma duży problem ale taki problem ma 90% firm w Polsce. Przy budowie jakiejkolwiek większej galerii handlowej czy drogi firmy opóźniają się z wypłatami. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że te firmy nie są w stanie zapłacić na czas faktur w wysokości 20 - 30 tyś zł.
Ps. A co do tych pęknięć to może jeździł z Was ktoś drogą krajową nr 8 odcinek od Tomaszowa Maz w kierunku Piotrkowa. Jest tam odcinek drogi ok 20 km zrobiony już z 10 albo i więcej lat temu przez Francuzów i ta droga jest specjalnie ponacinana a właściwie poukładana z prostokątów jakieś 3 x 5 m ze szczelinami aby nie pękała. efekt tego jest taki, że na całym odcinku jest jedna łata. Wiem, że to trochę nie na temat ale może czas aby nasi spece zaczęli brać przykład z dobrych robót.
|
|
Wczoraj sprzedałem KGHM po 140,40 zł z 30% zyskiem i kupiłem GTC po 8,73 zł.
|
|
taipan napisał(a):a inflacja nie zjadła ci oszczędności siekoo?
przy 3% inflacji te 370K za 35 lat będzie warte tyle co 130K dzisiaj, co daje ci nieco ponad 700 PLN emerytury. przy 4% inflacji warte będzie to 500 PLN, więc taka prosta wyliczanka w niczym nie pomaga, a wręcz prowadzi do mylnych wniosków.
Siekoo napisał, że to uproszczone wyliczenie nie uwzględniające inflacji. Czyli do tych 3% dodaj sobie inflację i o taki % by nam przyrastało.
|
|
Temat:
DSS
Być może podwykonawcy zwęszyli sposób jak szybko dostać kasę. Jednej firmie udało się dogadać to teraz kolejne są w kolejce.
|
|
Kupiony PRONOX po 16 gr.
|
|
Dzisiaj sprzedane BOMI z jedynie 5% zysku. Vistula z 3% straty część boryszewa i nie udało się DSS wywalić. Kupione EKOEXPORT po 13 zł i LUBAWA po 0,92 zł.
|
|
Temat:
GTC
O tych dwóch wiadomościach to wiem. Jednak wydaje mi się, że już reakcja na to była. Szczególnie na tą pierwszą wiadomość po czym GTC spadł sporo. Co do rekomendacji banku na 9 zł. To taka cena w piątek już była, a dodatkowo banki mnie nie przekonują ;). Dodam, że ja nie liczę, że tu nastąpią jakieś wzrosty i odwrócenie trendu ale jeśli giełdy będą rosły to GTC powinien się odbić kilka %.
|
|
Temat:
GTC
 kliknij, aby powiększyćSpółka znajduje się w ciekawym momencie. Choć pojawił się na niej sygnał sprzedaży i siła relatywna jest na minusie to spółka znalazła się prawdopodobnie w punkcie silnego wsparcia. W okolicach 8,73 zł przecinają się linie wsparcia bessy jak i linia wsparcia hossy, która jeszcze nie została przebita. Dodatkowo w pobliżu obu linii znajduje się jeszcze linia oporu bessy z trochę dłuższego okresu. Jeszcze można dodać, że cena spółki zniżyła się do 61,8% zniesienia Fibonacciego.  kliknij, aby powiększyćJeżeli źle wykreśliłem poziomy Fibonacciego to mnie poprawcie bo tego akurat się jeszcze uczę.
|
|
Nie będę ci kłócił co jest uczciwe a co nie bo dla mnie najuczciwsze było by odkładanie samemu sobie pieniędzy ale co do tych bardzo uprzywilejowanych grup jak policja czy górnicy to akurat po części się zgodzę. Jak dla mnie najwcześniejsza emerytura to powinna być w tym przypadku po 25 latach pracy, a nie jak teraz 15 lat.
|
|
Chciałbym zobaczyć 67 letniego strażaka zasuwającego po drabinie na 7 piętro i znoszącego 70 kg osobę. Nie mogę pojąć takiego toku rozumowania jak twój Taurus. Co kogo obchodzi co człowiek robi na emeryturze. Jak chce pracować to niech pracuje. Jak ktoś przez 40 lat odkłada grubą kasę to należy mu się ta emerytura jak psu zupa, a to czy dalej pracuje czy nie to tylko i wyłącznie jego sprawa. No chyba, że uważasz ludzi za niewolników, którzy nie mogą nic zrobić bez pozwolenia swojego pana (czyt. rządu) ale chyba nie na tym polega ta śmieszna demokracja.
|
|
Na BOMI chyba było zbieranie stopów bo bardzo szybko zjechali na te 2,93.
|
|
Dzisiaj lotos wpadł z rana ale się pośpieszyłem i po 27,26 zł kupiłem i sprzedałem BARLINKA po 1,77 zł zysk 28%
|
|
Czyli co trzeba wybrać się do baku po jakieś 2 mln zł kredytu i się nie martwić. Potem kolejny weźmiemy i tak do śmierci.
|
|
Tak trochę odkopie ten wątek ale ponieważ zastanawiam się nad zmianom obecnego DM na inny chciałem się zapytać co byście polecili. Mój obecny DM to PKO BP i wszystko było by fajnie gdyby nie to, że nie ma u nich żadnych przywilejów przy sporych obrotach. Moje wymagania co do innego DM to zwrot kosztów przeniesienia akcji. Aby dawali 5 najlepszych ofert za darmo przy obrotach ok 100 tys miesięcznie. Dobrze by było gdyby można było handlować przez komórkę. I jeszcze jakby posiadali możliwość składania zlecenia stop kroczący. Oczywiście przeglądałem oferty kilku dm i w sumie najlepsze wydają się BOSSA i ING. Ale jakby ktoś miał jakieś ciekawe oferty to niech się nimi podzieli.
|
|
Kupiłem na koniec Lubawę po 87 gr. Na RAFAKO 43% zysku było  .
|
|
Sprzedałem dzisiaj RAFAKO po 11,60 zł. Zysk jak dla mnie bardzo dobry bo ok 40%.
|
|
Dzisiaj pozbyłem się PETROLA, strata 7 % ale co tam może na czymś innym odbije. Niestety Lubawy nie udało mi się kupić.
|
|
Dzisiaj sprzedałem 2/3 akcji lotosu z 15% zyskiem :/. Irytuje mnie wig20, że rosnąć nie chce a mam tam połowę portfela.
|
|
Kiedyś spaść musiało, na swigu80 11 zielonych świec było. Myślę, że jeszcze gpw da zarobić w najbliższej przyszłości.
|
|
Dzisiaj dokupiłem DSS ale trochę drogo złapałem :/ bo po 9,15 zł
|
|
zjk napisał(a):Ps. Ja uważam, ze odbicie w rangprogres ma raczej więcej wspólnego z planowaną dywidenda (przy obecnym poziomie 10%) - co najwyżej wzrosty są wsparte przez panująca tendencje na rynku. Nie zaprzeczam bo to chyba jeden z głównych powodów. Jak dla mnie nie ma to akurat znaczenia jak rośnie  .
|
|
Trzeba się zgodzić z Buldim, deweloperka jak i budowlanka, dużo potraciły. Duża część była ostatnio na historycznych minimach i teraz jak by najlepiej sobie radzili na rynku. Chociażby taki RANKPROGRES gdzie obroty wzrosły dziesięciokrotnie.
|
|
Coś nie chce ta giełda rosnąć, a może chce tylko za bardzo na USA spogląda. Widać na niektórych małych spółkach, że obroty są naprawdę duże przy znacznych wzrostach.
|
|
Dzisiaj sprzedałem 1/4 KGHM po 141,80 zł. W sumie trochę nie jestem zadowolony z tej decyzji bo jutro wydaję mi się, że można będzie drożej sprzedać to zysk 31 % jest zadowalający.
|
|
Temat:
DSS
Spółka w ciągu 6 sesji urosła ponad 50% więc naturalnym jest, że korekta nastąpi. Z wykresów XO na których przede wszystkim opieram swoje opinie to zwykła niewielka korekta. Czy dalej będzie spadać? Tego oczywiście nikt nie wie. A to czy trzymać akcję to Sam musisz zdecydować.
|
|
Panowie chyba trochę przesadzacie. Giełda od prawie dwóch tygodni rośnie. Spadek o 1 % przy normalnych obrotach to nic takiego (a może sobie tylko tak wmawiam).
|
|
Mnie osobiście cieszy, że powyżej 0,77 zamknęliśmy się. Jeśli giełda dalej będzie rosła to być może w okolice 0,80 zł się przeniesiemy i tam będziemy walczyć o dalsze wzrosty.
|
|
Nie mogę edytować, a jeszcze kupiłem GTC na koniec. Jest to w chwili obecnej mój ostatni zakup. Mam nadzieje, że niedługo będę jakieś zyski realizował
|
|
Ja rano złapałem DSS co mnie na obecną chwilę cieszy :). Jeszcze kupiłem BARLINKA
|
|
Temat:
DSS
Raczej nie duży. Zima i tak bardzo późno się zaczęła więc jedyne opóźnienia jakie powstały to z powodu zatrzymania robót przez podwykonawców.
|
|
Dzisiaj kupiłem BOMI chociaż chyba się pośpieszyłem ale trudno po 2,73 zł. A także pozbyłem się w końcu reszty akcji PGE. Teraz pewnie zacznie rosnąć.
|
|
Temat:
LOTOS
 kliknij, aby powiększyćWstawiam tu moje wypociny ;). Jak dla mnie spółka ma dość spory potencjał. Po niemal 20% wzroście spółka wczoraj zaliczyła korektę po czym dzisiaj wszystko zostało odrobione. W chwili obecnej jest opór w okolicach 26,50 zł. Przebicie go umożliwia wzrost nawet do okolic 30 zł.
|
|
I ja dzisiaj trochę petrola kupiłem.
|
|
Temat:
GANT
 kliknij, aby powiększyćWykres XO ciekawię się przedstawia na GANCIE. Pierwsza linia oporu została przebita po czym stała się linią wsparcia. Kolejny opór wychodzi na poziomie 10,23 zł. Korekta, która nie powinna zagrażać wzrostom powinna zatrzymać się na poziomie 7,31 zł.
|
|
No niestety. Oczywiście jeśli uda się kupić akcję po jakimś krachu to można zarobić ale wydaje mi się, że lepszy jest obrót akcjami ;).
|
|
Na początku przygody z giełdą też myślałem, że kupie akcje jakiejś spółki potrzymam 2-3 lata bo musi urosnąć. Gdybym trzymał do dziś byłbym jakieś 80% w plecy chociaż spółki wydawały się dobre.
|
|
Dzisiaj zainwestowałem w RAFAKO.
|
|
Długo z MIDASEM nie nabawiłem. Sprzedany po 1.33 czyli 17% zysku.
|
|
Wykresy pochodzą ze strony czasnazysk. Jak na moje oko jedna z najlepszych analiz technicznych. Oczywiście nie można tylko na niej polegać. Jednak ostatnio sprawdza się w dużym stopniu.
|
|
 kliknij, aby powiększyćTaka analiza na wykresie XO jakby Cię interesowało. Kolejna linia oporu na 145 zł. Jeśli pojawi się kolejny X to jest spora szansa dostania się w tą okolicę.
|
|
Witam, czy Posiadacie w swojej ofercie zlecenie TRAILING STOP (stop kroczący) ?
|
|
Dzisiaj kupiony MIDAS i jeszcze trochę Boryszewa.
|
|
Dzisiaj udało mi się sprzedać CITY po 29,53 z minimalnym zyskiem a właściwie jego resztki.
|
|
Zapłacić i tak zapłacę i to sporo. Oczywiście wolał bym zawsze dużo płacić bo to by oznaczało, że dużo się zarabia ale czasem jest tak, że sporo się zarobi potem przez nieuwagę zostanie się z akcjami, które spadły no i tak naprawdę jak się nie sprzeda to jest się w plecy bo nie dość, że się straciło to trzeba jeszcze państwu płacić.
|
|
v3nom napisał(a):Zawsze sądziłem, że w tej grze chodzi o to, żeby zyski zawyżać No niby tak  ale jak już akcje spadły i mam na nich jakieś tam straty to trzeba skorzystać z okazji bo nie wiadomo czy to odbije czy nie a podatek trzeba i tak będzie zapłacić.
|
|
orzech też o tym stopie myślałem ale jako że koniec roku się zbliża jak akcję spadną to je sprzedam ze sporą stratą i odkupię bo podatku trochę do zapłacenia będzie  a tak zawszę zyski się zaniży.
|
|
Ja tam dzisiaj zaryzykowałem z KGHM najwyżej stracę to co wcześniej na nim zarobiłem.
|
|
KGHM złapany taniej zobaczymy czy nie za wcześnie i boryszewa mały pakiet kupiony.
|
|
Dzisiaj Lotos i KGHM z niewielką stratą sprzedany, być może uda się taniej zebrać.
|
|
Dzisiaj Lotos i KGHM kupiłem, ciągle próbuje boryszew zakupić ale ciężko za 79 gr wyciągnąć.
|
|
@mathu myślisz, że coś poważnego ustalą w tą środę w UE. Jak dla mnie to taka cisza jaka teraz panuje jest im na rękę. Ci wielmożni sami nie chcą też tracić kasy, a zapewne co nieco na giełdzie mają.
A tak bardziej z AT to kolejny X na wskaźniku WSE BP się pojawił bodajże w piątek.
|
|
A ja mam to gdzieś bo nie paliłem i nie zamierzam w najbliższej przyszłości palić.
|
|
buldi napisał(a):[quote=maobab] Zwróć uwagę, że nawet na tej stronie z której przeklejamy wykresy nie ma w opisie sygnału potwierdzenia wzrostu, jest na razie sygnał wzrostu.
Chyba autorzy strony zapomnieli wprowadzić to potwierdzenie. W zakładce edukacja jest wszystko opisane i w tej chwili jest sygnał potwierdzenia wzrostu ;) nie mniej jest to tylko szczegół.
|
|
Cytat:Mimo że w XO nie mamy skali czasu, tu można również pozycje zajmować wg horyzontu inwestycyjnego. Można sobie rysować wsparcia i opory poziome jak i skośne, wedle uznania co komu działa i wg tego interpretować sygnały. Wg mnie poszczególne odwrócenia są dosyć mocno opóźnione natomiast przekonuje mnie taka interpretacja jaką wrzuciłem. Sygnał owszem opóźnione są ale dzięki temu trafność tych sygnałów jest duża. Twoja interpretacja owszem jest dobra tylko piszę, że te sygnały co zaznaczyłeś są już potwierdzeniem wcześniejszego sygnału co daję większe szanse skuteczności inwestycji. @daniel93 nawet jeśli spadlibyśmy do poziomu 1900 to nie oznacza, że wskaźnik pokazał by sygnał sprzedaży. To zależy czy była by ogólna zwała na rynku czy na przykład tylko duże spółki by poleciały i pociągnęły indeksy.
|
|
buldi napisał(a):misza napisał(a):Buldi: S w sierpniu br. było? Byłoby , gdyby wcześniej było L, a tym czasem S obowiązywało od początku listopada 2010. Prosta zasada: sygnał L po przebiciu poprzedniego X, sygnał S po przebiciu poprzedniego O @buldi z sygnałami na wskaźnikach jest trochę inaczej niż z sygnałami na spółkach. Przy wskaźnikach aby pojawiła się zmiana wskaźnika X nie musi przebijać O i odwrotnie. Na wskaźnikach każde odwrócenie X o 6% czyli 3 X jest już sygnałem. W chwili obecnej jest to sygnał potwierdzenia wzrostu. Kod:Po co duplikujesz wykres, który jest 2 posty wyżej? Nikt go nie ukradnie.
|
|
|
|
Bardzo ciekawie wygląda wskaźnik WSE BP z 36 miesięcy dla naszej GPW. Pojawił się tam sygnał wzrostu, a ostatni sygnał wzrostu na tym wskaźniku był właśnie niecałe 3 lata temu i giełda dała wtedy sporo zarobić.
|
|
|
|
SirHoe napisał(a):widzisz, jedni są nastawieni na sukces i szukają wszelakich możliwych nisz wyborczych, a inni jak Korwim są nieudacznikami politycznymi. nie wszyscy lubią głosować na nieudaczników. Korwin nie jest politykiem. Jednak mimo to wole głosować na nieudacznika politycznego, ze stałymi poglądami niż na faceta który dla władzy jest wstanie zbratać się z każdym i zmieniać poglądy co 5 minut. Ps. Co ci tak przeszkadza to PSL. Wiem, że to jest żałosna partia bezideowa ale ludziom takie coś najwyraźniej się podoba lub sami nie mają żadnych poglądów.
|
|
siekoo napisał(a):maobab napisał(a): No trochę się może i rozpędziłem ale wiesz, przecież że ten pan jest w głównej mierze twórcą ruchu palikota, a wątpię aby zmienił zdanie o polakach. Od razu mówię, że nie mam nic do tego pana, a chyba nawet trzeba przyznać mu rację po tych wynikach.
rozumiem, ze po wyborach w 2005 miales inne zdanie? a mpglbys napisac, co konkretnie zarzucasz RP? jak dla mnie jest w koncu szansa na konstruktywna opozycje, ktora wniesie troche dynamiki w prace sejmowe. W 2005 nie głosowałem  . Konkretnie, jest to partia lewicowa co u mnie przekreśla jakiekolwiek dobre opinie o niej. Poza Palikotem nie ma tam, żadnej osoby nadającej się na jakiegokolwiek ministra. Jest to sama zbieranina niedowartościowanych homosiów itp. Co taki biedroń może zaproponować społeczeństwu poza wyzywaniem prawicowców od faszystów. Leszczyński kolejny. Legierski czy jakoś tak, super polityk. Do tego jerzy urban w tym ruchu...  .
|
|
pop napisał(a):Widzę maobab, że po wyborach zmieniłeś poglądy polityczne, bo... Tymochowicz mówił tak właśnie o wyborcach PIS-u, zobacz sam: dziennik.pl napisał(a):"Uważam, że mamy debilne społeczeństwo. Nie "gówniane", ale "debilne". Przepraszam, że to powiem, ale po wyborach mogę sobie na to pozwolić. Kiedy patrzę na 30 proc. poparcia dla PiS nadal uważam, że jest debilne" - mówi w wywiadzie dla "Super Expressu" Piotr Tymochowicz, działacz Ruchu Poparcia Palikota i jego doradca ds. PR. wiadomosci.dziennik.pl/wybory/... No jeszcze brakowało aby tak powiedział o swoich wyborcach  . Filmik jest trochę starszy i tam nie mówi o wyborcach jakiejś partii tylko o wszystkich, a przynajmniej znacznej większości.
|
|
Scarry napisał(a):maobabPartia? Jaka partia? Ten film to nie jest ze szkolenia Samoobrony sprzed 8 lat ? Jak pamiętam to chyba tak. Wtedy rzucił taki tekst do szkolonych osób z SO i mu to wiele lat wypominano. Jeszcze mu wyciągnij co w liceum mówił... No trochę się może i rozpędziłem ale wiesz, przecież że ten pan jest w głównej mierze twórcą ruchu palikota, a wątpię aby zmienił zdanie o polakach. Od razu mówię, że nie mam nic do tego pana, a chyba nawet trzeba przyznać mu rację po tych wynikach. Odnosząc się do tego co gutek napisał to ma dużo racji. Jaki wyrok śmierci. Nie wiem czy oglądałeś wybory ale jeden z główniejszych planów u palikota zajmował urban. Dla mnie ta partia to pomyłka, a jej głosy to w głównej mierze pochodzą od osób nienawidzących kościół, homosiów no i małych ćpunów którzy to bez maryśki życia sobie nie wyobrażają. Kto poza palikotem mógłby zostać ministrem... Nie wyobrażam sobie tego. Leszczyński od kultury a pan/pani grodzka od zdrowia bo ma w tym doświadczenie :P.
|
|
Dla tych wszystkich popierających palikota. Co o was sądzi jego partia.
|
|
Pewnie -1%. Teraz muszę przyznać Tuskowi rację kiedy to zachęcał do niepłacenia abonamentu.
|
|
siekoo napisał(a): epidemii O jakiej epidemii mówisz bo chyba nie o tej świńskiej czy tam krowiej grypie na którą zachorowało chyba ze 100 osób.
|
|
Cytat:Książkę napisz - może ktoś ją kupi. Pewnie Niesiołowski
|
|
Wiedziałem, że w tym ruchu najmniejszym złem jest palikot ale coś takiego to przesada.
|
|