0 Dołączył: 2010-09-19 Wpisów: 6
Wysłane:
19 listopada 2010 00:29:56
przy kursie: 3,00 zł
|
|
0 Dołączył: 2010-10-30 Wpisów: 60
Wysłane:
19 listopada 2010 06:57:42
blabla napisał(a):Czy ktos wie w ilu i jakich jezykach wyjdzie TW2??? Docelowo 11. Angielski, polski, rosyjski, francuski i niemiecki napewno.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 379
Wysłane:
19 listopada 2010 07:50:24
Gorbashow napisał(a):Wiedzmin 1 byl DRM-free i sprzedal sie w ilu mln kopii?/.../ Towarzyszu Gorbi: najpierw sprawdzać, potem pisać - W1 miał zabezpieczenia DRM, dopiero patch 1.4 je zniósł.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-07-22 Wpisów: 6
Wysłane:
19 listopada 2010 08:33:07
marasss napisał(a):blabla napisał(a):Czy ktos wie w ilu i jakich jezykach wyjdzie TW2??? Docelowo 11. Angielski, polski, rosyjski, francuski i niemiecki napewno. We wszystkich 11 na pewno, ale w wymienionych 5 będzie wszystko (dialogi, itp.), w pozostałych 6 (m.in. hiszpański, japoński) będą tylko napisy.
|
|
7 Dołączył: 2010-08-26 Wpisów: 278
Wysłane:
19 listopada 2010 08:36:38
Wlasnie maila od GOGa dostalem: www.gog.com/en/page/tw2_preord...Wiec wszystko juz jasne. Chyba nie bedzie im ciezko sprzedac minimum 1 mln ta droga. To byloby 160 mln zlotych przychodu. No to sie zaczyna.
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 10:54:24
przy kursie: 2,94 zł
WatchDog napisał(a):A co ta spółka (Optimus) jeszcze robi poza Wiedźminem? I za co prezesi w takim razie brali pensje, jeśli nie za pracę przy najważniejszym, przyszłościowym produkcie? I na jakiej podstawie MK tak się szczegółowo wypowiadał w różnych mediach o grze, jeśli nie miał z nią bezpośredniego kontaktu? Widze ze Michal sie tu wreszcie pojawil. Fajnie No to moze ten cytacik, dla rozruszania dyskusji Edit - dla jasnosci, w obserwujacych watek byl mike-cdp.
Edytowany: 19 listopada 2010 10:55
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
19 listopada 2010 11:48:17
Niepotrzebnie kreujesz konflikt. Żartowałem, "ciągnąc ich za nogę" po odejściu z zarządu. Jeden już zdążył wrócić
|
|
6 Dołączył: 2009-04-15 Wpisów: 271
Wysłane:
19 listopada 2010 11:49:36
Fantomas napisał(a):Gorbashow napisał(a):Wiedzmin 1 byl DRM-free i sprzedal sie w ilu mln kopii?/.../ Towarzyszu Gorbi: najpierw sprawdzać, potem pisać - W1 miał zabezpieczenia DRM, dopiero patch 1.4 je zniósł. No tak, ja myslalem o DRM w stylu STEAM, gdzie bez sieci nie pograsz, tudziez DRM w stylu 3 instalki potem zadzwon do nas po kod. Tego nie pamietam w wiedzmaku, a kupilem chyba niedlugo po premierze, bo jeszcze za 99zl. Taki DRM, ktorego uzytkownik nie odczuwa (jak na przyklad plyta w napedzie) to na pewno bedzie i niech sobie bedzie. Zreszta steamowe zabezpieczenia lamia w pare godzin, wiec IMO sensu zadnego wiekszego to nie ma. Jak ktos chce spiracic to spiraci. Podstawa jest cena, a jak pokazal W1 byla dobrana na tyle dobrze do tego co oferowalo pudelko, ze sprzedaz byla powalajaca jak na Polski rynek. I W2 tez w tym wzgledzie jest swietnie wydany po swietnej cenie jak dla gracza. Od strony inwestora, to trza poczekac na wyniki sprzedazy i bedzie mozna oceniac marze. Pozdro
Edytowany: 19 listopada 2010 11:52
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 12:02:35
WatchDog napisał(a):Niepotrzebnie kreujesz konflikt. Ee, no ze co, ze ja? Rozgadanie tylko chcialem podkrecic, fajnie by bylo :-) WatchDog napisał(a):Żartowałem, "ciągnąc ich za nogę" po odejściu z zarządu. Jeden już zdążył wrócić No ale ja rozumiem, Panie Prezesie Co zlego to nie ja :-)
|
|
0 Dołączył: 2010-07-22 Wpisów: 6
Wysłane:
19 listopada 2010 13:16:02
PKO TFI obejmie 5 mln akcji serii J Optimusa po 2,25 zł za szt.
19.11. Warszawa (PAP) - PKO Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych obejmie 5 mln akcji serii J Optimusa po 2,25 zł za akcję - poinformowała spółka w komunikacie.
W wyniku budowania przyspieszonej księgi popytu na 5 mln warrantów subskrypcyjnyych serii G Optimusa najwyższą ofertę w zakresie ceny emisyjnej akcji serii J obejmowanych w wykonaniu praw inkorporowanych z warrantów subskrypcyjnych serii G, złożył PKO Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych oferując 2,25 zł za jedną akcję serii J - podał Optimus w komunikacie.
Zarząd Optimusa podjął uchwałę, na mocy której cena emisyjna akcji serii J spółki obejmowanych w wykonaniu praw z warrantów subskrypcyjnych s. G ustalona została na 2,25 zł za jedną akcję serii J. Zgodnie z podjętą uchwałą podmiotem uprawnionym do złożenia zapisu na 5 mln warrantów subskrypcyjnych s. G uprawniających do objęcia 5 mln akcji serii J jest PKO TFI.
Uchwała o emisji warrantów subskrypcyjnyych serii G została podjęta 14 października przez NWZA Optimusa.
W piątek o godz. 12.50 na GPW za jedną akcję Optimusa płacono 3,01 zł.(PAP)
gsu/ jtt/
|
|
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 16:44:39
Gorbashow napisał(a): No tak, ja myslalem o DRM w stylu STEAM, gdzie bez sieci nie pograsz, tudziez DRM w stylu 3 instalki potem zadzwon do nas po kod. Tego nie pamietam w wiedzmaku, a kupilem chyba niedlugo po premierze, bo jeszcze za 99zl. Taki DRM, ktorego uzytkownik nie odczuwa (jak na przyklad plyta w napedzie) to na pewno bedzie i niech sobie bedzie.
W wersji gog.com nie będzie nawet tego. Gorbashow napisał(a):Zreszta steamowe zabezpieczenia lamia w pare godzin, wiec IMO sensu zadnego wiekszego to nie ma. Jak ktos chce spiracic to spiraci. Ano obaczymy po wynikach. Inni się przejechali na nowościach DRM-free.
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
22 listopada 2010 09:16:28
przy kursie: 3,02 zł
Serce rośnie: w pierwszej piątce na Steamie dwie polskie gry. Dożyłem pięknych czasów.  kliknij, aby powiększyćhttp://store.steampowered.com/EDIT: jeszcze promo na Painkillera, Juareza i Infernala, a mielibyśmy całą piątkę
Edytowany: 22 listopada 2010 09:37
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
22 listopada 2010 09:46:01
Teraz Wieśiek nawet 3... Jedyny problem, że od razu z promocjami, a sniper to nic nie kosztuje w porównaniu do reszty
|
|
0 Dołączył: 2010-10-30 Wpisów: 60
Wysłane:
22 listopada 2010 14:57:39
WatchDog napisał(a):Serce rośnie: w pierwszej piątce na Steamie dwie polskie gry. Dożyłem pięknych czasów. Mala uwaga: Top seller na STEAMie to nic innego jak dzienne statystyki sprzedazy, pamietajac ze od dnia premiery pre-order minelo dopiero pare dni radzilbym wziac poprawke na ten widok. Z drugiej strony jesli ten wynik utzyma sie przez dluzej niz dlugo, wtedy mozemy mowic o naprawde duzym wolumenie sprzedazy. btw. w dzisiejszym parkiecie jest artykul gdzie Jakubas zarzeka sie ze nie sprzeda swojego pakietu akcji, a przynajmniej nie przed premiera.
Edytowany: 22 listopada 2010 15:43
|
|
Wysłane:
22 listopada 2010 18:17:00
Z prognozowaniem o sprzedaży gry na podstawie pre-orderów lepiej zaczekać do lutego-marca; na chwilę obecną widać różnice między USA [słabo] a Europą [dobrze]. Czy to się utrzyma - pożyjemy zobaczymy. Artykuł w parkiecie to typowy tekst dla pokrzepienia serc - mało konkretów, dużo obietnic. Zakładana sprzedaż 1,3mln egzemplarzy [całkiem realna] jest w tym momencie skonsumowana w cenie akcji - to nawet sygnalizuje że akcje są nieco przewartościowane, bowiem daje to ledwo kilkanaście mln USD przychodu dla spółki z W2. Podstawowym biznesem CDP jest w tym momencie część wydawnicza, a ta idzie słabo - EA i Ubisoft pozbyły się pośredników, a hity Blizzarda wydaje LEM. Bez dodatkowej dużej sprzedaży wersji konsolowej nie ma miejsca na wzrosty.
|
|
Wysłane:
23 listopada 2010 00:29:29
>Artykuł w parkiecie to typowy tekst dla pokrzepienia serc
Dziwaczna ta teoria spiskowa sugeruje manipulacje ze strony dziennikarza Parkietu. Masz jakies uzasadnienie na ta teze?
>mało konkretów, dużo obietnic.
Ale jakie mozna miec konkrety w przypadku nadchodzacej rewolucji rynkowej? Nie da sie ich miec z gory, z samej definicji rewolucji :->
>Zakładana sprzedaż 1,3mln egzemplarzy [całkiem realna]
Mocny eufemizm.
>Bez dodatkowej dużej sprzedaży wersji konsolowej nie ma miejsca na wzrosty.
Aha, czyli po sprzedazy skromnych 2 milionow TW2, rozwoju Goga, dobrej sprzedazy Disneya na swieta, to wystarczy ze na konsole TW2 nie wyjdzie (niedoczekanie Twoje ;-p ), to za rok kapitalizacja spolki i wycena akcjii (3) bedzie identyczna? Wiesz co, ja jestem winny (byc moze) nadmiernego entuzjazmu, wiem i widze to. Ale Twoja postawa zdecydowanie pachnie mi tu sceptycyzmem zawinionym jakas osobista wtopa na grze tu ;->
|
|
PREMIUM
10 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
23 listopada 2010 00:58:21
anty_teresa napisał(a):Teraz Wieśiek nawet 3... Jedyny problem, że od razu z promocjami, a sniper to nic nie kosztuje w porównaniu do reszty Podeszli ambicjonalnie i teraz Sniper już po 29.99 euro (pozycja piąta).
|
|
30 Dołączył: 2010-07-06 Wpisów: 200
Wysłane:
23 listopada 2010 10:30:03
przy kursie: 2,91 zł
Nasi walcza o swoje, i strasza juz za wczasu.. kotaku.com/5696960/pirate-this...Cytat:The game's developer CD Projekt considers The Witcher 2 to be a prime target for piracy. It's a single-player only role-playing game that does not have an online component. To combat piracy, CD Projekt is signing with legal firms and torrent sneaking companies.
CD Projekt co-founder Marcin Iwiński tells website Eurogamer, "In quite a few big countries, when people are downloading it illegally they can expect a letter from a legal firm saying, 'Hey, you downloaded it illegally and right now you have to pay a fine.'"
Edytowany: 23 listopada 2010 10:31
|
|
0 Dołączył: 2010-11-18 Wpisów: 6
Wysłane:
23 listopada 2010 11:57:47
|
|
Wysłane:
23 listopada 2010 17:41:27
constant napisał(a):Dziwaczna ta teoria spiskowa sugeruje manipulacje ze strony dziennikarza Parkietu. Masz jakies uzasadnienie na ta teze? Teorię spiskową i manipulację sobie dopowiedziałeś, a potem chcesz żebym to komentował ? constant napisał(a):Mocny eufemizm. Gdzie ? constant napisał(a):Aha, czyli po sprzedazy skromnych 2 milionow TW2, rozwoju Goga, dobrej sprzedazy Disneya na swieta, to wystarczy ze na konsole TW2 nie wyjdzie (niedoczekanie Twoje ;-p ), to za rok kapitalizacja spolki i wycena akcjii (3) bedzie identyczna? Waćpan to skąd żeś wziął te 2 mln - chciejstwo ? Ja skomentowałem prognozy zarządu. Przyjmując optymistycznie 1 mln sprzedanych gier w samym 2011r. za max. cenę daje nam to [uwzględniając sprzedaż przez gog.com] jakieś 20 mln USD, przy rynkowej kapitalizacji spółki ok. 100mln USD [doliczam warranty]. Dodając - jeszcze bardziej optymistycznie - 40mln USD przychodów z pozostałych źródeł wyjdzie nam ok. 60 mln przychodów, co wskazuje że w cenie akcji zdyskontowany jest zarówno duży sukces sprzedaży W2 na PC jak i świetne wyniki części wydawniczej. W to drugie mocno wątpię, ale kto tam zna przyszłość. constant napisał(a):Wiesz co, ja jestem winny (byc moze) nadmiernego entuzjazmu, wiem i widze to. Ale Twoja postawa zdecydowanie pachnie mi tu sceptycyzmem zawinionym jakas osobista wtopa na grze tu ;-> Argumentacja ad personam wskazuje, że nie masz wiele merytorycznego do powiedzenia.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.