0 Dołączył: 2010-12-02 Wpisów: 7
Wysłane:
8 lipca 2011 08:49:50
przy kursie: 4,16 zł
Pani Magdaleno,
Wszyscy przeczytalismy komunikat juz wczesniej. Moje pytanie zas dotyczylo dla kogo sa te akcje i za co. Interesuje mnie to szczegolnie, poniewaz jak Pani wie rok 2008 byl tragiczny dla spolki, ktora wygenerowala ogromne straty i to wlasnie na przelommie 2007-2008 inwestorzy stracili najwiecej. Nie wiem czy sie Pani ze mna zgodzi, ale uwazam wiec ze przyznawanie sobie nagrody, szczegolnie za ten okres jest bardzo nie wporzadku wobec posiadaczy akcji, ktorzy najwiecej wtedy stracili na blednych decyzjach zarzadu. Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Czy caly program motywacyjnego ma sie skonczyc na 2009 roku, czy tez zarzad ma zamiar tradycyjenie co roku dodrukowywac sobie akcje, bez wzgledu na wyniki spolki i wycene na gieldzie.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-19 Wpisów: 1 506
Wysłane:
8 lipca 2011 09:41:27
przy kursie: 4,11 zł
akcje zapewne dla kadry zarządzającej i kierownictwa wyższego szczebla.
|
|
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
8 lipca 2011 16:37:38
@bcn Akcje TelForceOne w ramach systemu motywacyjnego na lata 2007 - 2009 kierowane były do kadry menedżerskiej Spółki. Cały program motywacyjny został już zamknięty.
Pozdrawiam, Magdalena Kuczkowska w imieniu TelForceOne SA
|
|
|
|
190 Dołączył: 2009-01-06 Wpisów: 3 286
Wysłane:
8 lipca 2011 19:13:18
Proszę o odpowiedzi na poniższe pytania:
Jak wygląda rotacja pracowników w firmie?
I drugie pytanie o kontrole PIP(lub innych służb)za ostatnie 2-3 lata. Czy byłaby Pani skłonna opisać postanowienia kontroli w firmie? Czego dotyczyły, jak wyglądał raport i w końcu czy spółka została obciążona karami? Pytam nie o zdanie spółki a o raporty jakie spółce dostarczono.
|
|
Wysłane:
11 lipca 2011 12:57:53
przy kursie: 3,99 zł
Witam serdecznie, @ addison, w odpowiedzi na skierowane przez Pana pytania, uprzejmie informuję, iż w okresie 2009 – 2011 w spółce TelForceOne zostały przeprowadzone kilkukrotne kontrole z PIP i ZUS.
Kontrole te objęły łącznie okres od stycznia 2008 do marca 2011, ich zakres dotyczył: - prawidłowości i rzetelności obliczania składek - ustalania uprawnień do świadczeń i wypłacania tych świadczeń - prawidłowości i terminowości opracowywania wniosków o świadczenia - prawidłowości i terminowości zgłaszania do ubezpieczeń społecznych i zdrowotnych.
Protokoły pokontrolne ZUS wskazują, iż: - dokonywano zgłoszeń do ubezpieczeń społecznych i ubezpieczenia zdrowotnego zgodnie z obowiązującymi zasadami, - wypłacano i rozliczano świadczenia z ubezpieczeń społecznych zgodnie z obowiązującymi zasadami.
Kontrola PIP dotyczyła prawidłowości prowadzonej ewidencji czasu pracy. We wnioskach pokontrolnych nakazano prowadzenia szczegółowej ewidencji czasu pracy, a do momentu kontroli obowiązywała ewidencja na listach obecności. Zmiany zostały wprowadzone.
Rotacja: Przeciętne zatrudnienie w TFO SA 2010 roku wynosiło 85 osób. Stan zatrudnienia na dzień 30.06.2011 wynosi 82 osoby. W okresie od stycznia 2010 do końca czerwca 2011 zatrudniono 15 osób, a zakończyło pracę 18 osób.
Pozostając do dyspozycji, pozdrawiam, Magdalena Kuczkowska W imieniu TelForceOne SA
|
|
0 Dołączył: 2009-09-15 Wpisów: 252
Wysłane:
12 lipca 2011 12:34:01
przy kursie: 3,87 zł
czy zarząd nie ma w planach skupić akcji z rynku skoro uważa że cena jest śmiesznie niska i niczym nieuzasadniona?
|
|
0 Dołączył: 2010-01-19 Wpisów: 74
Wysłane:
12 lipca 2011 20:29:21
Cytat:czy zarząd nie ma w planach skupić akcji z rynku skoro uważa że cena jest śmiesznie niska i niczym nieuzasadniona? to jedyna racjonalna decyzja ktorą mogła by podjac społka ny ratowac sytuacje no ewent po wynikach II kw obiecac dywidende na koniec roku Ciekawe czy wideokonferencja sie odbedzie, tak jak miało to miejsce dotychczas
|
|
0 Dołączył: 2009-10-23 Wpisów: 5
Wysłane:
13 lipca 2011 00:33:28
Pinki napisał(a):czy zarząd nie ma w planach skupić akcji z rynku skoro uważa że cena jest śmiesznie niska i niczym nieuzasadniona?
Pytałem o tą kwestię i dostałem odpowiedź od Pani M, że skup własny nie jest planowany. Widocznie komuś jest to na rękę.
|
|
0 Dołączył: 2009-05-18 Wpisów: 16
Wysłane:
30 lipca 2011 00:30:08
przy kursie: 3,89 zł
No cóż, stwierdzić można tylko tyle, że komunikacja spółki z rynkiem nie należy do jej najmocniejszych stron, a akcjonariusze w ostatnim czasie byli co jakiś czas zaskakiwani "niespodziewanymi" informacjami ze spółki. Mam nadzieję, że ten "worek z rewelacjami" już jest pusty. Miło jednak, że Pani M. co jakiś czas zagląda na forum, w przypadku większości spółek jest to rzadkość, aby ktoś z firmy zajmował głos w dyskusji.
A teraz "suche" fakty: Spółka w zasadzie generuje dodatnie wyniki, z raportów wynika, że nie ma problemów z bieżącą płynnością. Przychody na przestrzeni ostatnich lat wzrosły dwukrotnie, a aktywa czterokrotnie. Warotść księgowa wzrosła z 1,98 w 2006 do 9,33 w 2010, a inwestorzy nadal maja wątpliwość czy to rentowny biznes...
Ciekawe co wyniknie ze współpracy z sieciami handlowymi. Zazwyczaj lepiej się z nimi nie zadawać, ale być może spółce wyjdzie to na dobre. Prawda jest też taka, że raczej nie młodniejemy jako społeczeństwo, więc raczej rynek zbytu sie nie skurczy.
|
|
0 Dołączył: 2011-07-12 Wpisów: 64
Wysłane:
31 lipca 2011 13:58:59
przy kursie: 3,89 zł
dość płaska abcd ze wsparciem na ok. 3,6zł w skali miesięcznej. Przebitka to siłą rzeczy nowe dołki. W tej skali podstawowy opór to okolice 4,6zł.  kliknij, aby powiększyć
|
|
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2011 13:12:02
przy kursie: 3,17 zł
Szanowni Państwo, w imieniu Zarządu spółki TelForceOne uprzejmie informuję, że nie istnieją żadne fundamentalne przesłanki, które mogłyby znacząco wpływać na spadek kursu akcji TelForceOne. Spółka i cała grupa kapitałowa konsekwentnie realizuje założoną strategię, systematycznie generuje zyski i ma dobrą sytuację płynnościową. Jednocześnie zapewniam, że kondycja finansowa spółki jest korzystna i nie ma racjonalnych powodów do niepokoju. Pragnę przypomnieć, że w 2011Q1 Grupa Kapitałowa TelForceOne osiągnęła 24,9 mln PLN przychodów (o 5,8% więcej niż w analogicznym kwartale poprzedniego roku) i uzyskała 2,0 mln PLN EBITDA oraz 0,7 mln PLN zysku netto. Spółka sukcesywnie zmniejsza także swoje zadłużenie: w samym pierwszym kwartale 2011 dług netto obniżył się o 3,9%. Pełną prezentację wyników znajdą Państwo pod adresem: http://bit.ly/nVu87z, a już 30 sierpnia 2011 roku opublikujemy skonsolidowane wyniki finansowe za 2011H1. W 2011Q2 spółka dobrze funkcjonowała i patrzymy z optymizmem na drugie półrocze, które tradycyjnie jest lepsze w podstawowych segmentach naszego rynku. O istotnych wydarzeniach związanych z TelForceOne będziemy Państwa informować na bieżąco. W przypadku pytań – pozostaję do dyspozycji. Z wyrazami szacunku, w imieniu TelForceOne SA Joanna Siedlaczek E: relations@telforceone.com
|
|
0 Dołączył: 2010-10-04 Wpisów: 40
Wysłane:
5 sierpnia 2011 13:27:14
Pani Joanno,
prosimy jeszcze o informację kiedy spodziewają się Państwo podac dane ilościowe odnośnie sprzedanych telefonów. Od zakończenia kwartału minął już miesiąc a danych nadal nie ma.
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2011 18:05:04
Szanowny Panie, informacje na temat ilości sprzedanych telefonów myPhone zostaną opublikowane 30 sierpnia, razem z wynikami finansowymi TelForceOne za pierwsze półrocze 2011 r. Z wyrazami szacunku, w imieniu TelForceOne Joanna Siedlaczek E: relations@telforceone.com
|
|
0 Dołączył: 2011-07-11 Wpisów: 1
Wysłane:
5 sierpnia 2011 22:24:38
Pani Joanno, czy jest szansa, że w najbliższym czasie zostanie podpisana umowa z jednym z wiodących operatorów działających na polskim rynku ?
|
|
Wysłane:
8 sierpnia 2011 13:43:41
przy kursie: 3,05 zł
Szanowny Panie, grupie TelForceOne oczywiście bardzo zależy na podpisaniu takiej umowy, a polepszająca się struktura udziałów rynkowych aparatów myPhone jest czynnikiem sprzyjającym. O każdym znaczącym kontrakcie będziemy Państwa informować poprzez raporty bieżące oraz komunikaty prasowe. Z poważaniem, w imieniu TelForceOne Joanna Siedlaczek E: relations@telforceone.com
|
|
Wysłane:
31 sierpnia 2011 14:17:43
przy kursie: 2,88 zł
Witam,
Proponuję aby zarząd podał mocne argumenty, które udowodnią, że słowa Pani Joanny zamieszczone na forum dnia 05/08/2011 były słuszne! Dane ukazane w raporcie okresowym za pierwsze półrocze 2011 delikatnie mówiąc rozczarowały inwestorów, którzy proszę Państwa pamiętać są współwłaścicielami tej firmy!
Kolejna sprawa skoro jest tak dobrze i kurs jest mocno zaniżony a gotówka jest w nadmiarze, to dlaczego spółka nie planuje skupu akcji w celu ich umorzenia lub dalszej odsprzedaży jak ma to w planach np. Centrum Klima? Przecież to świetny interes! Chyba, że macie państwo na oku inwestycję, która przyniesie ponad 40% zwrot. Macie Państwo taką inwestycję?
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
31 sierpnia 2011 15:01:25
novitus nie moja sprawa ale dlaczego domagasz sie skupu akcji wlasnych w celu dalszej odsprzedazy ?? Przeciez to miecz obusieczny :) dzisiaj hamuje spadki ale za chwile bedzie hamowal wzrosty :) albo co gorsza poglebi spadki w celu uzyskania gotowki :)
Moim skromnym zdaniem skup w celu dalszej odsprzeday to nic innego jak nieudolnosc zarzadow, i proba spekulacji akcjami wlasnymi :) nie po to spolki wchodzily na gielde aby spekulowac a aby pozyskac kapital, jezeli dzisiaj sie okazuje ze kapital pierwotnie pozyskany przynosi kozysci w postaci zyskow i zwiekszania posiadanej gotowki to kazda spolka powinna albo ta kase inwetowac w rozwoj spolki (przejecia, lub rozwoj produktow, unowoczesnianie itd itp) albo placic dywidende a nie spekulowac bo nie po to powstawala.
Edytowany: 31 sierpnia 2011 15:02
|
|
Wysłane:
31 sierpnia 2011 17:59:13
Witam serdecznie, @novitius, Zarządowi TelForceOne bardzo zależy na dalszym rozwoju i podpisaniu w przyszłości nowych umów z operatorami telekomunikacyjnymi i sieciami wielkoformatowymi. Cały czas prowadzone są rozmowy na ten temat. O nowych umowach będziemy Państwa oczywiście informować na bieżąco. Jednocześnie chcę zapewnić, że Zarząd TelForceOne nie planuje obecnie skupu akcji własnych. @Taurus80, dziękuję za wypowiedź w tej kwestii, zgadzamy się z Pana opinią. Na wyniki finansowe za I półrocze znacząco wpłynęło niezależne zdarzenie jednorazowe w II kwartale w spółce myPhone. Po korekcie o to zdarzenie wyniki pokazują jednak, że spółka odnotowała naturalny wzrost wolumenu sprzedaży o ponad 20%. Zapraszam Państwa do zapoznania się z prezentacją inwestorską, która znajduje się tutaj: www.telforceone.pl/LinkClick.a...W przypadku dodatkowych pytań – zapraszam do kontaktu. Z poważaniem, w imieniu TelForceOne Joanna Siedlaczek, E: relations@telforceone.com
|
|
Wysłane:
31 sierpnia 2011 18:56:18
Witam,
Mistrzem manipulacji jest ten, który potrafi skupić uwagę na mniej istotnym szczególe odwracając uwagę ogółu od meritum sprawy. Teraz konkretnie, w moim zapytaniu nie skupiłem się na odsprzedaży akcji. Szczerze mówiąc bardziej bym mnie zadowalał skup akcji.
Rozumiem, że wpływ na uzyskane wyniki miało zaprzestanie projektu przez jednego z operatorów wirtualnych. Jeśli tak to:
1. Proszę o informację kto odpowiadał za projekt po Państwa stronie. 2. Czy zapisy umowne nie chroniły spółki przed wycofaniem się kontrahenta i czy nie było w związku z tym przewidzianych kar umownych na tę okoliczność. 3. Jakie konsekwencje poniosła lub poniesie osoba odpowiedialna za ten projekt, bo ja poniosłem spore. 4. Czy "zawalenie" jednego projektu przez operatora wirtualnego nie świadczy o słabości firmy?
A propos jeszcze proponowanego przeze mnie rozwiąznia, ponawiam pytanie: rozumiem że macie Państwo w zanadrzu projekt o rentowności 40%, skoro boicie się jak ognia skupu własnych akcji? Myślę, że to dobry pomysł, z resztą nie tylko ja tak myślę (B. Graham "Inteligentny Inwestor" s. 462 dwa ostatnie wersy).
Swoją drogą zmobilizowaliście mnie Państwo do ponownego sięgnięcia do tej pozycji, bo skoro kupiłem akcje spółki TFONE, to musiał chyba mnie dopaść wtórny analfabetyzm.
I na koniec. Jako współwałaściciel spółki oczekuję wyjaśnień Zarządu i decyzji Rady Nadzorczej co do jego dalszego losu.
Pani Joanno do zobaczenia na WZA
PS. Proszę o informację od osób, które podobnie jak ja są rozczarowane zaistniałą sytuacją. Pamiętajmy w jedności siła. Docelowo planuję zorganizować "coś" poświęconego sprawom spółki
|
|
6 Dołączył: 2009-12-04 Wpisów: 495
Wysłane:
31 sierpnia 2011 20:04:17
A jako swieży (od dzisiaj) współwałaściciel spółki namawiam spółkę by nie ulegała naciskom niektórych akcjonariuszy i nie skupowała akcji tylko zajęła się tym do czego została powołana tj. biznesem, ja zainwestowałem w TelForceOne a nie firmę spekulującą na giełdzie. Czekamy na wyniki rozmów z operatorami , myphone zwiększa udziały w rynku to jest najważniesze. Spółka ma już naprawdę ciekawe wskazniki, jest tania i szruje po dnie, mi to wstarczyło do decyzjii. Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.