178 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 3 453
Wysłane:
13 października 2012 14:34:30
przy kursie: 0,74 zł
Dobrze ze "moda" na spolki z branzy gier mobilnych powraca. Dziwi mnie natomiast ze gorzej wycenianie sa takie dobre fundamentalnie spolki jak 11B a lepiej takie jak Vivid czy smieciowy Nico. Ale znajac gielde nic nie trwa zbyt dlugo i rynek racjonalnie zacznie wyceniac wkrotce te firmy  .
|
|
0 Dołączył: 2011-09-06 Wpisów: 162
Wysłane:
13 października 2012 15:38:27
Cytat:Ale znajac gielde nic nie trwa zbyt dlugo i rynek racjonalnie zacznie wyceniac wkrotce te firmy Dziwi mnie takie stwierdzenie w ustach kogoś tak zaprawionego w bojach jak Ty... 11Bit z całym szacunkiem, ale swojego czasu przewartościowany był zdecydowanie bardziej niż obecnie Vivid. W tej chwili wzrost na Vividzie jest ewidentnie pod premierę Boxingu. Obserwując kursy spółek growych widać takie prawidłowości praktycznie zawsze. Topfacet, nie chcę być niesprawiedliwy, ale wydźwięk Twojego postu jest nieco spekulacyjny. Zresztą poddaję to pod werdykt moderatorów, w razie co proszę o usunięcie również mojego wpisu. Pozdrawiam Frogger
|
|
93 Dołączył: 2010-11-28 Wpisów: 1 574
Wysłane:
13 października 2012 15:44:29
11Bit było (jest nadal) nisko wyceniane bo od ponad roku nie było żadnej nowej gry (AWE wyszla w 2011 pozniej byly tylko wersje na inny sprzet) a za to po drodze były 2 emisje akcji bez PP, które jak wiadomo nie podobaja sie rynkowi i nie ma sie czemu dziwić.
Odnoście Real Boxing gdzieś czytałem (nie potrafie znaleść linka) że gra ma kosztować 5-7$ z tego 60-70% dla Vivid, a Prezes ocenia szanse na sprzedaż kilkuset tysiecy - na ile te szacunki sa prawdziwe nie umiem ocenic, ale gra ma ladna grafike i moze byc ciekawa. Co do pozostałych gier mam podobne zdanie jak Scarry ale może Spółka potrafi z nich wyciagać zyski i ich produkcja nie jest pozbawiona sensu.
|
|
|
|
178 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 3 453
Wysłane:
13 października 2012 17:00:02
frogger napisał(a):Cytat:Ale znajac gielde nic nie trwa zbyt dlugo i rynek racjonalnie zacznie wyceniac wkrotce te firmy Dziwi mnie takie stwierdzenie w ustach kogoś tak zaprawionego w bojach jak Ty... 11Bit z całym szacunkiem, ale swojego czasu przewartościowany był zdecydowanie bardziej niż obecnie Vivid. W tej chwili wzrost na Vividzie jest ewidentnie pod premierę Boxingu. Obserwując kursy spółek growych widać takie prawidłowości praktycznie zawsze. Topfacet, nie chcę być niesprawiedliwy, ale wydźwięk Twojego postu jest nieco spekulacyjny. Zresztą poddaję to pod werdykt moderatorów, w razie co proszę o usunięcie również mojego wpisu. Pozdrawiam Frogger W swoim poscie oceniam nie tylko premiery ktore w obu przypadkach maja nastapic ale takze fundamenty spolki. Team z 11B ma o wiele wieksze doswiadczenie, a i samo studio ma juz wyrobiona na rynku marke jakiej Vivid nie ma.
|
|
0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
13 października 2012 17:15:14
@ topfacet i frogger Wasza wymiana zdań jest po prostu dziecinna - która ze spółek jest lepsza?!?!?... A czy to, że ustalicie po długich wymianach zdań że 11bit jest lepsza od vivid lub na odwrót ma jakieś znaczenie? Życzę obydwóm spółkom żeby były najlepsze - niech polskie spółki growe podbijają świat! Topfacet to co piszesz trąci trochę chęcią przekonania posiadających lub zamierzających kupić akcje Vivid do pozbycia się lub nie kupowania tych akcji i zakupu 11bit. To trochę nie fair. Pogodzę Was: jeśli te dwie spółki osiągnął sukces mierzony zyskami ze sprzedawanych tytułów to inwestorzy będą walić drzwiami i oknami. Kasa na rynku akcji jest (przynajmnej na tak małe podmioty jak te spółki) i tylko czeka na sygnał od spółek... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
Wysłane:
13 października 2012 20:11:40
Kupcie sobie obie spółki i będzie po problemie dla mnie to te Spółki nawet nie są konkurencja dla siebie bo produkują zupełnie różne gry dla innego typu odbiorców,jak tu porównac BMX jam z Funky?
|
|
0 Dołączył: 2012-08-14 Wpisów: 8
Wysłane:
13 października 2012 22:03:12
Tak samo jak VEDIĘ i APPLE :)
|
|
0 Dołączył: 2012-09-12 Wpisów: 1
Wysłane:
19 października 2012 14:08:07
przy kursie: 0,86 zł
ja myślę, że jak uda im się z Real Boxing, to będzie to wystarczający materiał aby przez następny rok, podobnie jak 11bit tworzyć wersje na kolejne plataformy - szczególnie, że mają to na technologii Unreal, która w znaczny sposób sprawę ułatwia. A takiej jakości gra na Steam czy PS3 - gdzie gier bokserskich nie ma w ogóle może byc strzalem w dziesiatke
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
19 października 2012 14:31:26
@ameliakBłagam nie pisz o rzeczach Ci obcych. Osobiście uwielbiam grać na MOVE z PS3 i nie mam pojęcia skąd wytrzasnałes że nie ma takich gier - są i to DOSKONAŁE. bez kontrolera move, bardzo dobre produkcje: Figh Night Round 4 , Fight Night Championgrafika z Fight Night niżej, a Real Boxing, przy całej mojej sympatii do ładnej grafiki na urządzenia mobilne, to nie jest jeszcze poziom na topową gre na konsole PS3/X360, taki jak mają te gry:  kliknij, aby powiększyćna Move+PS3 jest doskonałe "The Fight" - film z gry w linku w zimie używam gry jako trenażera :P:P Boks ma również paczka gier startowych dla Move - Sport Champions 2. z podobnych gier choćby świetne graficznie Supremacy MMA kliknij, aby powiększyćpodsumowując: podobnych do Real Boxing gier jest na konsolach zatrzęsienie. Nie ma mowy o sukcesie na skalę zbliżoną do sukcesu jaki gra może odnieść na platforma mobilnych gdzie ładnie wykonany boks faktycznie jest rzadkością. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 19 października 2012 14:45
|
|
Wysłane:
19 października 2012 22:25:07
@Scarry w jakiej cenie są wymienione przez ciebie gry (grafika rzeczywiście świetna)? bo z tego co Prezes mówił Real Boxing ma kosztować 5-7$ wiec może cenowo będzie na niższej półce
|
|
|
|
Wysłane:
19 października 2012 23:24:48
przeglądam zestawienia i o dziwo zarówno BMX Jam jak i Neon Blitz jakoś się sprzedają - szczególnie w UK, gdzie Neon jest dziś na 26miejscu (Free iPhon/iPod)
|
|
Wysłane:
20 października 2012 00:28:59
GRAF78 napisał(a):@Scarry w jakiej cenie są wymienione przez ciebie gry (grafika rzeczywiście świetna)? bo z tego co Prezes mówił Real Boxing ma kosztować 5-7$ wiec może cenowo będzie na niższej półce np Sport Champions 2 z niezłym boksem dostajesz gratis w ramach starterów MOVE. Na Amazonie doskonałe Fight Night 4 kosztuje 7 funtówkompletnie nie ma miejsca na N-tą gre, która miałaby odnieść spektakularny sukces. Rynek PS3 i X360 jest bardzo mocno nasycony niedrogimi grami sportowo-bokserskimi, dopracowanymi i to z doskonałą grafiką. Zarówno na MOVE jak i na pada. Znaczy miejsce jest, ale nie ma miejsca na duży sukces finansowy, powielając z 2-3letni opóźnieniem to co już jest. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 20 października 2012 00:31
|
|
Wysłane:
20 października 2012 10:08:31
GRAF78 napisał(a):przeglądam zestawienia i o dziwo zarówno BMX Jam jak i Neon Blitz jakoś się sprzedają - szczególnie w UK, gdzie Neon jest dziś na 26miejscu (Free iPhon/iPod) czemu "o dziwo"? pozdrawiam Frogger
|
|
Wysłane:
20 października 2012 10:38:07
@frogger bo je nisko oceniłem zarówno BMX Jam jak i Neon Blitz jako proste i oklepane pomysły, szczególnie w porównaniu np do Funky S by 11bit które jest w tej samej cenie, za to duży plus gier Vivid to to ze wykorzystuja portale społecznościowe
|
|
Wysłane:
20 października 2012 10:47:49
ok, jednak recenzje z tego co szukam są dość pochlebne, szczególnie neon blitza... pewnie dlatego dobrze się ściąga. Jedna z nich: tech-trip.com/android/android-..."Overview: Neon Blitz is one of the most vivid, abstract and colorful puzzle games that we have played for Android." oceny na google: play.google.com/store/apps/det...średnia 4,4 na 5 punktów, 463 opinii. Wiesz, czasem nasze wymagania nie pokrywają się z gustami innych użytkowników... Jednak sprzedaż generowana jest przez liczbę downloadów - to można stwierdzić z pełnym obiektywizmem. Funky Smugglers 11 Bit'a ma na razie 22 opinie, więc trudno mówić o reprezentatywności. Co prawda prawie wszystkie 5-gwiazdkowe play.google.com/store/apps/det...Pozdrawiam Frogger
Edytowany: 20 października 2012 10:50
|
|
0 Dołączył: 2012-06-04 Wpisów: 39
Wysłane:
5 listopada 2012 13:22:26
przy kursie: 0,88 zł
zdaje się że premiera RB już niebawem, na fejsbuku Vivid Games dziś napisali cytuje: "Real Boxing has been submitted to Apple App Store! We will inform you shortly about official launch date very soon!" Jestem bardzo ciekaw jak to się przełoży na wyniki bo z moich dotychczasowych obserwacji odważyłbym się stwierdzić że będzie tylko lepiej
|
|
Wysłane:
6 listopada 2012 09:06:19
przy kursie: 0,85 zł
@piotr_xVivid zrobiło świetną grę na bardzo wysokim poziomie jak na mobilne gry, oczywiście pozostaje kwestia potencjalnych bugów, możliwie źle przeprowadzonej kampanii reklamowej, jakichś potknięć marketingowych... ale wydaje mi się że rynek zakłada że nic takiego się nie stanie i gra będzie sukcesem. ... tyle że Vivid nie pisze 3-4 takich gier tylko jedną plus gromadka maleńkich prostych gierek, także nie chciałbym przynosić złej nowiny, ale IMHO zacznie się teraz realizacja zysków do czasu konkretnych szczegółów nowej produkcji. Giełda wyprzedza wydarzenia o 6-9 miesięcy. A co się będzie działo za 3 kwartały? Bedą liczyć kase i zastanawiać się czy mają dość na następną dużą produkcję, czy też może muszą zrobić nową emisję na następny produkt.... Tak jak na CDRed, które sobie rosło pod 10 zł do premiery gry i potem realizacja zysku. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 listopada 2012 09:07
|
|
Wysłane:
6 listopada 2012 10:57:52
Zgadzam się ze Scarrym, że w obecnej cenie akcji VVD Real Boxing i jego powodzenie jest już zdyskontowane. Pytanie czy wystarczająco - tego nie wie nikt...
Pozostaje czekać na premierę i pierwsze wyniki rankingu aplikacji.
Frogger
|
|
|
|
Wysłane:
6 listopada 2012 11:36:41
@Scaryy @Frogger
Vivid tworzy równolegle kolejna większa grę pod nazwa "BRIGHT" która ma być wydana w IQ 2013 nie wiem o czym ma być gra ale info łatwo znaleść w sieci. Uważam ze Vivid to raczej taki "zakład produkcyjny" wypuszczający dużo gier małych i średnich a nie firma typu City żyjąca od dużej premiery Snipera do kolejnej dużej premiery Snipera 2 więc przychody/zyski powinny być bardziej rozłożone w czasie.
Edytowany: 6 listopada 2012 11:39
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.