52 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
16 kwietnia 2014 17:19:35
siekoo napisał(a):teraz mamy internet i w tym widze nadzieje na unikniecie konfliktow - ludzie sa lepiej poinformowani, troche wiecej mysla
Sieko, piszesz poważnie ?
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
16 kwietnia 2014 17:25:23
@Szutniku, przepraszam, masz racje - mialem na mysli USA. @Ammianus, mam nadziej, ze tak. stopien uswiadomienia strasznie powoli, ale jednak rosnie. przypominasz sobie sonde internetowa sprzed kilku tygodni z pytaniem 'czy w razie wojny bronilbys Polski', czy cos w ten desen? okolo 80% internautow opowiedzialo sie na 'nie', uzasadniajac wybor slowami w stylu 'dlaczego mam ginac za decyzje skorumpowanych politykow'. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 16 kwietnia 2014 17:32
|
|
153 Dołączył: 2011-10-30 Wpisów: 1 886
Wysłane:
16 kwietnia 2014 18:03:14
@ siekoo Cytat:2. tak, to dziwne, ze Putin zabiega o rosyjskie interesy? dokladnie to samo z Krymem - albo weszloby tam NATO, albo Rosja. + kolejne zdanie Cytat:Szutniku, przepraszam, masz racje - mialem na mysli USA. Dalej mam opad kopary z wrażenia  i wcale mi tym dodatkowym zdaniem go nie zmniejszyłeś ani o milimetr. Jeszcze raz poproszę o źródło tej informacji, że USA chciały wejść na KrymChciałbym zobaczyć na własne oczy kto i gdzie takie coś napisał.... "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2014 18:25:32
Jeśli była taka ... internetowa sonda to zwracam honor. Przepraszam Cię, ale ja również nie rozumiem o czym piszesz i chcąc podłączyć się do skądinąd ciekawej dyskusji zupełnie nie wiem czego się uczepić. Mam wrazęnie, że nie żyjemy na tym samym świecie. Może walnę offtopa i polecę ciekawą rzecz, którą czytałem ostatnio: Nowe SredniowieczeKsiążka dla nie mających czasu, krótkie felietony, które można czytać osobno. Trzon kręci się wokół rozważań dot.cywilizacji (czy ściślej jej upadku) i powrotu do "Nowego Średniowiecza". Autor zastanawia się dlaczego wróbli jest mało, czy nasi przodkowie sypiali w jaskiniach z niedźwiedziami? Pisze o CIA, literaturze fantazy i upadku Rzymu. Niektórzy mówią o nim z przesadą polski Huntington. Jego przemyślenia i diagnozy często niesamowite, często kontrowersyjne. Trudno jednak przejść wobec nich obojętnie i dają do myślenia. Odnośnie Twojej … wiary (???), w unikanie konfliktów, to chciałbym jedynie napisać, że historią się nie skończyła. Historia jest ciągłym procesem. Już był taki uczony, który ogłosił "koniec historii" po zakończeniu zimnej wojny .... co się z nim dzisiaj dzieje? Spisana historia gatunku ludzkiego liczy 2500l. z okładem, ale jedyny słuszny wniosek jaki należy z jej analizy wysunąć, to taki, że ludzie nie wyciagaja z niej zadnych wniosków. Bądź wyciągaja ( badz tez wyrazaja nadzieje) tak przerazajaco nierealne, jak mozna i tutaj przeczytac. Jęczmyk pokazuje setki płaszczyzn na których możliwe i realne są scenariusze nowych konfliktów, zawieruch, niepokojów, o których się dziś ludziom nawet nie śni - per analogiam takich jakie miały miejscie po upadku Rzymu, i z których mało kto zdaje sobie sprawę, choć oczywiście dziś inne siły (zarówno zewnętrzne, a głównie odśrodkowe) mogą w nich brać i juz biorą udział. Sytuacje takie mogą sobie wyobrazic bardzo wnikliwi obserwtorzy będący specjalistami w wielu dziedzinach i mający również coś z ... fantasty. Kwestia tego w jakiej patrzysz perspektywie? 2 lata? Czy 2 pokolenia? Kiedy temperatura za oknem latem jest 30 stopni C, czy moze kiedy w Indiach ponownie będzie + 50 stopni C (co zdaje sie miało przez chwile miejsce w Indiach prawie 2 dekady temu) ale tym razem potrwa długo. Co bedzie jesli (np.z takiej przyczyny) rozpoczna sie "nowe wedrówki ludów"? A to tylko jeden z tysięcy wariantów do namysłu, aby bac sie pomyslec, ze mamy koniec historii/konfliktów bo piszemy w internecie, a w Europie hula tzw. demokracja w wersji lewoskretnej.
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2014 18:45:56
Sieko, ja się może niepotrzebnie dziwię Twojemu optymizmowi, bo skoro niepomiernie wazniejsze przykłady idą z samej góry: Zniesienie kary smierci w ... czasie wojnyNie trzeba być zwolennikiem jakiejkolwiek partii politycznej, czy mieć radykalnych pogladów aby zastanowic się, czy tutaj ktos na głowe nie upadł i czy mamy jeszcze kontakt z rzeczywistością ? Zupełnie nie dziwie się tym muzułmanom, którzy bez zadnej krempacji oznajamiaja dzis publicznie, ze będą mieli nasze corki i wnuczki w swoich haremach.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
16 kwietnia 2014 19:10:37
siekoo napisał(a):@Szutniku, przepraszam, masz racje - mialem na mysli USA.
@Ammianus, mam nadziej, ze tak. stopien uswiadomienia strasznie powoli, ale jednak rosnie. przypominasz sobie sonde internetowa sprzed kilku tygodni z pytaniem 'czy w razie wojny bronilbys Polski', czy cos w ten desen? okolo 80% internautow opowiedzialo sie na 'nie', uzasadniajac wybor slowami w stylu 'dlaczego mam ginac za decyzje skorumpowanych politykow'. coraz większe brednie generujesz siekoo - teraz będziesz zastanawiał się nad sondą "internetową" .. wiesz jaki jest jej poziom reprezentatywności? Widze że masz o tym pojęcie mniej więcej takie jak o Rosji... po tych naiwnościach, aż się boję w jakie spółki inwestujesz bo opinie o znajomość ludzi przez internetowe sondy naprawdę daje do myślenia.. Cytat:2. tak, to dziwne, ze Putin zabiega o rosyjskie interesy? dokladnie to samo z Krymem - albo weszloby tam NATO, albo Rosja. ta jasne, zarówno NATO jak i USA po prostu robiło w majty żeby zając tak ważny punkt... biorąc pod uwagę że NATO korzysta choćby z portu w Kontancy, odległego od Krymu o ledwo 300 km, i do tego ma całą serię portów tureckich do dyspozycji, to po prostu kolejna sensacja z kategorii dla gimnazjalistów. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 16 kwietnia 2014 19:25
|
|
Wysłane:
17 kwietnia 2014 12:57:55
Putin w dzisiejszym show dla gawiedzi "car odpowiada na pytania ludu", oficjalnie przyznał że na Krymie od początku były jego wojska a nie samoobrona czy obywatele krymscy. Choć jak mniemam dla osób widzących świat "zło z zachodu vs dobrzy Rosjanie" to nie ma specjalnego znaczenia... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 17 kwietnia 2014 12:59
|
|
Wysłane:
18 kwietnia 2014 12:58:44
uczepiliscie sie, ze jestem za Rosja - od poczatku pisze, ze nie jestem. po prostu nie rozumiem podejscia: X miesza sie w sprawy innych panstw - akceptowalne, Y miesza sie w sprawy innych panstw - nieakceptowalne. @Ammianus - zniesienie kary smierci w czasie wojny to oczywisty absurd. w ogole jestem za kara smierci dla bydlat dopuszczajacych rzeczy nie do pomyslenia dla normalnych ludzi. @all - Wesolych Swiat Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
18 kwietnia 2014 18:42:00
Jako że głupich nie brakuje po żadnej stronie, to przykład z naszego podwórka, gdzie stowarzyszenie w którym zasiadają urzędnicy państwowi, wnioskuje o zakup amunicji do broni i szkolenie ze strzelania dla mieszkańców w "związku z zagrożeniem ze strony Federacji Rosyjskiej": Cytat:Wnioskujemy o uwzględnienie naszego wniosku, gdyż w dobie obecnego zagrożenia, jakie ma miejsce w naszym rejonie świata ze strony naszego sąsiada (Federacji Rosyjskiej) realizacja tego projektu poprawi znacząco bezpieczeństwo i świadomość mieszkańców terenu Gminy Miejskiej Ostróda, za których Pan Burmistrza jest odpowiedzialny w zakresie bezpieczeństwa a mocy ustawy. Wiedza i umiejętności nabyte w trakcie uczestnictwa w tym projekcie, pozwolą na naukę podstaw budowy i zasad działania broni palnej oraz podstaw jej używania, wiąże się to również za poznaniem podstawowych technik i taktyki posługiwania się bronią. Całość tutaj: www.ostrodaonline.pl/informacj...Czasami się zastanawiam, gdzie ludzie mają rozum
|
|
Wysłane:
20 kwietnia 2014 16:49:54
Cytat:W Rosji są ikony z Putinem. Ludzie się do nich modlą. (...) Rosjanie od setek lat nie myśleli demokratycznie. Rosjanie to ludzie autorytarni. Lubią silną władzę, bo wtedy wierzą, że jest porządek. Rosjanie nie chcą wolności, dla nich to oznacza nieporządek. Rosjanie są w pewnym sensie niewolnikami
Cytat:Europa jest słaba, a Putin żyje w świecie postfeudalnym, w jego świecie silne państwo stoi ponad prawem
z wywiadu z Aloszą Awdiejewem* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
|
|
Wysłane:
21 kwietnia 2014 21:01:16
siekoo napisał(a):@Szutniku, przepraszam, masz racje - mialem na mysli USA.
@Ammianus, mam nadziej, ze tak. stopien uswiadomienia strasznie powoli, ale jednak rosnie. przypominasz sobie sonde internetowa sprzed kilku tygodni z pytaniem 'czy w razie wojny bronilbys Polski' Wracając na chwile do tamtej dygresji, rzuć okiem jak z przekąsem temat liże Kolonko i wyjaśnia po co min. zbiera się próbki materiałów genetycznych polityków i nad czym pracują wczorajsze laboratoria (o tym nad czym pracują dzisiejsze, pewnie większości dobrze poinformowanych się nie śni) Podlinkowany prezenter nie jest dla mnie autorytetem w tych sprawach, ale interesująco naświetla temat zwłaszcza jak ktoś sądzi, ze "historia się skończyła", bo .... interenet, zbiórki na Facebooku, rosnąca świadomość, wyższa samoświadomość, różne prawa człowieka, tudzież wojna = szable w dłoń etc. 05:06Armageddon
|
|
153 Dołączył: 2011-10-30 Wpisów: 1 886
Wysłane:
22 kwietnia 2014 09:44:01
Jeśli ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, od kiedy Rosja przygotowywała się do ukraińskiej rozróby, to po przeczytaniu poniższego tekstu powinien się ich pozbyć. Oto znalazłem przypadkowo archiwalne omówienie analizy OSW, dotyczącej wzmożonej aktywności ćwiczeniowo - militarnej w Federacji Rosyjskiej. Omówienie pochodzi z...uwaga! 3 lipca 2013 r, czyli circa 3 miesiące przedMajdanem/Euromajdanem itd. Oczywiście analityk, obserwujący ówcześnie olbrzymią aktywność wojsk rosyjskich nie mógł stwierdzić bez dostępu do danych wywiadowczych topowego poziomu (jeśli takie wtedy w ogóle były) co się szykuje, więc jedyne, co mógł napisać to to, że Rosja jest gotowa do wojny w każdej chwili, bez wskazania obiektu agresji: niezalezna.pl/43149-rosja-goto..."Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
Wysłane:
22 kwietnia 2014 15:00:02
@Ammianus - obejrzalem zawartosc linku. jedna dygresja - kilka sekund przed 05:06. no wlasnie: spekulujmy, zastanawiajmy sie, poddawajmy pod watpliwosc podana medialna papke. Mariusz Kolonko tez tylko spekuluje, ale on to wyraznie mowi: fakty sa takie, moja hipoteza jest taka, ale to tylko hipoteza. przy okazji - jest gdzies na YT tez jego material nt Syrii - mowi to samo co ja pisalem kilkanascie miesiecy temu, a co mogl znalezc kazdy, kto chcial dowiedziec sie nieco wiecej nt sytuacji w Syrii. @Szutniku, przeczytalem z zainteresowaniem zlinkowane omowienie. czy Ty tez przeczytales akapity 'powody ponadnormatywnej aktywności' oraz 'wnioski'? rzuciles okiem na zamieszczona tam mape? Twoje zdanie jest moim zdaniem za daleko idace, ale niech kazdy dojdzie do wlasnych wnioskow. inna rzecz, ktora w Twoim spojrzeniu 'mnie sie nie kleji' - skoro Rosja przygotowywala sie do Majdanu/Euromajdanu, to dlaczego pozwolila na dojscie do wladzy osobom wrogim ich pogladom i majacych poparcie Zachodu? bo rozumiem, ze skoro przygotowywali sie do rozroby, to znaczy, ze wiedzieli, iz takowa bedzie. a jak wiedzieli, to znaczy, ze mogli reagowac i wplywac na pewne kwestie - logiczne. czy nie bardzo? a jesli tak, to po cholere zaplanowali to sobie 'pod gorke'?  @Scarry - a my, Polacy (jako ogol), to niby nie lubimy miec nad soba buta? jakby bylo inaczej, to chyba nie pozwalalibysmy na, ze tak delikatnie to ujme, dysponowaniem przez rzadzacych naszym majatkiem i mowieniem nam, co dla nas lepsze (podatki, przymusowe ubezpieczenia, debilne przepisy), czy nie? Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
Wysłane:
22 kwietnia 2014 17:30:27
Nie chodzi o żadne spekulacje, czy co kto powiedział nt. Syrii, ale o to, że powodów do konfliktów, które mogą zdmuchnąć dzisiejszy porządek jest tysiące na setkach płaszczyzn. Tylko to miałem na myśli. Pokoleniu, które nie miało swojej wojny przewraca się w głowach od dobrobytu.
W końcu jesteśmy na forum biznesowym więc dobrze mieć świadomość, że coś takiego jak np.deficyt budżetowy było powodem znakomitej ilości rewolucji. Wielu poważnych historyków również dzisiaj uważa, że deficyt budżetowy będzie przyczyną/współprzyczyną upadków "demokracji" bo nikt nie jest w stanie w ciągu życia kilku pokoleń wydawać więcej niż zarabia. Problem polega na tym, że wydaje się, iż skutecznie zwalczać to zjawisko w systemie demokracji jest trudno bo trzeba przecież uwzględniać słupki poparcia. A takie kwestie skutecznie rozwiązuje się tak jak zrobił to np. Bonaparte. Swoją drogą zastanawiam się, czy w ogóle był ktoś poza nim we Francji, kto poradził sobie z tym problemem. A Francja/Belgia to dziś też czołówka Europejska. Coś z tym fantem trzeba będzie zrobić. Jak nie dziś, to za xx lat. Byle się udało i byle bez nowych rewolucji.
|
|
2 Dołączył: 2012-10-31 Wpisów: 565
Wysłane:
22 kwietnia 2014 22:50:28
Witam wszystkich Sie urlopowalem i do sieci nie podlaczalem a tu taka zazyla dyskusja od 2 tygodni dorzuce swoje dwa grosze na tematy ostatnio poruszane ... Cytat:Jeśli ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, od kiedy Rosja przygotowywała się do ukraińskiej rozróby, to po przeczytaniu poniższego tekstu powinien się ich pozbyć. Tutaj jak dla mnie niespodzianek nie ma i dziwi mnie ze sie nad tym jeszcze glowicie i roztrzasacie.... po pierwsze Rosja niekoniecznie musiala sie przygotowywac do "rozbioru" Ukrainy w taki sposob i w tym momencie...mysle (oczywiscie to moje spekulacje) ze wariantow moglo byc duzo, a ze sie potoczylo jak sie potoczylo to juz kwestia splotu wydarzen...chodzi o to ze kazde szanujace sie "militarne mocarstw" ma chyba takie plany na zas przygotowane, na wszelki wypadek - nie? to jest chyba kwestia rosadku i strategicznego planowani. myslicie ze stany nie maja tak na wszelki wypadek przygotowanych planow inwazji meksyku jakby tam zaczelo sie robic goraco i ich biznes bylby zagrozony? Chiny nie maja przygotowanego planu zajecia powiedzmy Tajwanu, a Indie Pakistanu? Ukraina jest kluczowa w geopolityce Rosji wiec jakies tam plany musieli miec, a ze nieprzychylny wiatr zaczal wiac z zachodu to pewnie i przecwiczyli pare wariantow, postawili woskowych na bacznosc i czekali na odpowiedni moment. Moment sie nadarzyl i go "wykorzystuja". a tak patrzac na to z innej perspektywy - to czy Vladi mial inne wyjscie? Przeciez nie mogl tak po prostu oddac "rosyjskiej strefy buforowej" Uni a w dluzszej perspektywie NATO - to byloby bezposrednie zagrozenie dla Rosji (bynajmniej z ich punktu widzenia). I niestety musze powtorzyc to po raz kolejny i bynajmniej nie wynika to z mojego lubowanie sie carem - on jest po prostu dobrym politykiem i umial dobrze sytuacje wykorzystac. Maja juz Krym a za jakis czas moze sie okazac ze beda i mieli jakas kolejna czesc Ukrainy, i co najlepsze wszystko bez rozlewu krwi i wiekszego uzycia armii, ktora tylko czeka na rozkaz. Narod go czci, konflikt pielegnuje patriotyzm i gotowosc do wyrzeczen, imperium wstaje na nogi - kolejna kadencja juz prawie teraz zapewniona; zle? Serpico kiedys wspominal o potepieniu miedzynarodowym...i co? i nic....BRICS stoja za Rosja w UN, Chiny wydaly oswiadczenie ze nieladnie ale tyle - bo sami moze beda chcieli jakies wyspy niedlugo zajac wiec nie moga drzec szat..jedynie Unia sra w pory (bo to kolo nich) i stany sie miotaja bo musza...sankcje, jakie sankcje? Na dzien dzisiajszy wyglada to na dobra pokerowa rozrywke, i Vladi trzyna przynajmniej 2 asy w reku. Jak to sie rozwinie to wedlug mnie trudno jeszcze okreslic, ale Vladi zdecydowanie wyglada na zwyciezce...ale pilka jeszcze w grze Dzisiaj czytalem ze Gazprom juz chce kolejna rure budowac i gazport na syberii - chca sprzedac jakies 160 mld szesciennych gazu czy jakos tak, a chetnymi odbiorcami beda Chiny i Indie - przeciez oni tez wiedza ze Europa chce byc zielona, bla bla bla, wiec swoja polityke tez dostrajaja do potrzeb - mozemy sobie myslec ze Rosja to kompletnie zacofany kraj pijakow i walkoni, ale jak chociazby ostatnie miesiace pokazuja myslec strategicznie tez potrafia a w kasze nie dadza sobie dmuchac. to tylko takie kraje jak nasz przy pierwszej czeronej lamce sraja w pory bo nie przewidzialy ze cos takiego moze sie wydarzyc i teraz jezdza po innych krajach zeby sie upewnic ze jak cos, to ktos nam pomoze bo my sami na chwile obecna to mamy chyba armie wysraczajaca do obrony jedego duzego wojewodztwa.... ale w sumie juz mozemy spac spokojnie bo : "Ok. 150 amerykańskich żołnierzy z 173. brygady spadochroniarzy przyleci do Polski - poinformował rzecznik Pentagonu kontradmirał John Kirby. Szef MON Tomasz Siemoniak zapowiadał po wizycie w Waszyngtonie, że USA wzmocnią obecność wojskową w Polsce. W środę kompania ma wylądować w Świdwinie" holly fuckin shit at Ammianus Co do maxa i jego armagedonu - widzialem o jakis czas temu, lubie maxa ale z tym "rasowym wirusem" czy jakolwiek to nazwal to po prostu polecial bez trzymanki...nie da sie znac na wszystkim....ale fakt jest faktem ze wariantow jest duzo a co jutro przyniesie to tego tez nie wiemy pozdro
|
|
Wysłane:
23 kwietnia 2014 10:58:26
nasi rzadzacy wspinaja sie na szczyty hipokryzji Cytat:Dziennik podkreśla, że szef polskiego rządu ostro skrytykował Unię Europejską za uzależnienie się od dostaw rosyjskiego gazu. "Jakby nie rozwijał się kryzys na Ukrainie, jedno jest jasne: nadmierna zależność od rosyjskiej energii osłabia Europę" - cytuje Donalda Tuska "Niezawisimaja". wiadomosci.onet.pl/niezawisima...co on sie kurde nagle obudzil? mowi to premier kraju ktory importuje 95% ropy i 80% gazy z Rosji...WTF???? Skoro Tusk ma takie genialne pomysły to czemu Polska płaci najwięcej za rosyjski gaz i ropę ? I czemu polityka energetyczna rządu doprowadziła do sytuacji że jesteśmy drugim, najbardziej uzależnionym od rosyjskich dostaw krajem Europy? To teraz oczywiscie sytuacje do ktorej sami doprowadzilismy trzeba naswietlic jako problemy calej Europy hehehe Ciekawe co Niemcy maja do powiedzenia na ten temat, albo Wlosi.... wspominalem juz dobry miesiac temu ze nasza krotkowzroczna dyplomacja tylko podkopuje nasza pozycje w relacjach z Rosja...pomor swin juz byl pretekstem zeby zakazac importu naszego miesa...wczoraj czytam ze nasze owoce tez moga okazac sie robaczywe dla rosyjskiego konsumenta...ciekawe co bedzie dalej
|
|
0 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 155
Wysłane:
23 kwietnia 2014 12:23:21
@Salak Świetlana przyszłość czeka nasz kraj forsal.pl/artykuly/792139,7-9-...u koryta powiedzą coś takiego: "wschód wschodem z jego problemami a my i tak będziem potęgą bo tak ustaliliśmy w programie rządowym"
|
|
Wysłane:
23 kwietnia 2014 12:52:20
@Salak, dla scislosci mapka (bo niezupelnie jest jak napisales)  kliknij, aby powiększyćZawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
1 Dołączył: 2013-06-03 Wpisów: 59
Wysłane:
23 kwietnia 2014 13:12:35
W Europie Mafii Roth opisał jak Rosyjska Mafia i Rosyjski Wywiad (FSB) pracują nad infiltracją niemieckich firm i dygnitarzy w celu realizacji swojej ekspansji energetycznej, wspomniał też o Ałganowie i ruskich planach zwiększenia wpływów w Lotosie. Ciekaw jestem jaka jest prawdziwa skala działalności Władka w Polsce.
|
|
Wysłane:
23 kwietnia 2014 13:52:28
tak podalem na oko i za konkretne liczby nie dam sobie reki uciac i nie bede tez sie bronil...ale trend jest oczywisty i generalnego przeslania mysle ze nie zaciemnia infografika zaczerpnieta z wybiorczej:  kliknij, aby powiększyćwarto tez dojrzec ta gwiazdke i doczytac skad pochodzi gaz ktory kupujemy od Niemcow...... @Bosman tak, bedzie pieknie i kolorowo  a zakladac sobie mozna duzo bo i tak pewnie juz wiedze ze wyborow po raz kolejny nie wygraja wiec kto ich za to rozliczy? zawsze mozna powiedziec ze tak mialo byc ale teraz juz nie jestesmy przy wladzy wiec to nie nasza wina ze nie wyszlo i nas juz za to winic nie mozna heheh podobno dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane hehehe cos widze ze ten VAT na poziomie 23%, mimo obietnic, zostanie na dluzej....a mialo byc tylko na pare lat kryzysu.....
|
|