PARTNER SERWISU
ejvjcfxk
18 19 20 21 22

Ukraina - dewaluacja hrywny?

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 26 kwietnia 2014 16:25:00
@krewa
nie piszę Ci że jesteś tubą propagandową Putina czy widzisz świat tak jak Russia Today, więc prosiłbym żebyś nie wciskał mi nie moich poglądów.

Czytam regularnie Strafor i BBC, mam wykształcenie historyczno-politologiczne i wystarczająco dużo wiem żeby wyrobić sobie własne zdanie, często zresztą odmienne od popularnych opinii.

Co nie zmienia faktu że jestem ogromnie zasmucony Twoimi poglądami na inwazję Rosji na Ukrainę.

Rosjanie są jedynym winnym obecnej inwazji - tydzień temu zachowali się jak wręcz hitlerowcy z 1938 roku - podpisali papier w Genewie po czym:
- publicznie go nie potwierdzili
- nie potępili działań separatystów (swoją drogą potępianie swoich własnych jednostek specjalnych ... )
- nie wezwali do opuszczenia budynków rządowych.
- dalej kontynuują bardzo agresywną retorykę, połączoną z prowokacjami militarnymi i popieraniem brutalnych działań separatystów (aby własnych).
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 26 kwietnia 2014 16:30

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 26 kwietnia 2014 16:40:03
Scarry napisał(a):
Rosjanie są jedynym winnym obecnej inwazji

Mam inne zdanie na ten temat. Nie byłoby Krymu, nie byłoby obecnych separatystów, gdyby komisarz Turczynow i premier Królik doszli do władzy w sposób legalny, zgodny z prawem. Zaznaczę, że mieli taką możliwość i nie mam na myśli wyborów. Wystarczyło przegłosować impeachment a nie głupią rezygnację Janeka. Wówczas nikt nie miałby zastrzeżeń co do legitymności władzy i nie byłoby obecnego konfliktu. Nie mam pojęcia dlaczego tak nie postąpiono. Z pewnością mieli świadomość swoich czynów. I to chyba przeraża najbardziej.

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 26 kwietnia 2014 16:45:31
Trudno uwierzyć że to co głosowali na Ukrainie miało jakikolwiek wpływ na rozwój wydarzeń.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 26 kwietnia 2014 16:51:04
Miałoby olbrzymi wpływ. Władza byłaby wybrana legalnie. Zwróć uwagę, że polityka Rosji w stosunku do Ukrainy opiera się przede wszystkim na nielegitymności obecnych władz.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 26 kwietnia 2014 16:59:29
SirHoe napisał(a):
Samoloty ruskie już latają nad Ukrainą.

chyba tylko Aeroflot.
Minister obrony Ukrainy napisał(a):
"Опівдні чотири транспортні літаки Іл-76 рухалися вздовж нашого державного кордону, але лінії кордону вони не перетинали"

Za to klikalność wzrosła

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 26 kwietnia 2014 17:15:08
Krewa ale czy ja się dobrze orientuję, że procedura Impeachmentu możliwa była wedle starej konstytucji, natomiast wedle nowej obowiązującej do obalenia Janka nie było takiej możliwości? Jeśli jest tak jak mówię, to chyba Janek nie podpisał w końcu uchwały o powrocie do konstytucji z 2004 r. tylko uciekł. W związku z tym można by kwestionować także legalność impeachmentu i tok działań mógł być dokładnie taki sam jak teraz. Jedno i drugie mogło być takim samym pretekstem.

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 26 kwietnia 2014 17:24:19
(Reuters) - Russian aircraft have repeatedly breached Ukraine's airspace in the past 24 hours, a Pentagon spokesman said on Friday, and he called on Moscow to "take immediate steps to de-escalate the situation.

linka ciężko mi z telefonu wkleić. News łatwy do wygooglowania. Nieprecyzyjny z samolotem byłem.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 26 kwietnia 2014 17:48:09
Anty,
w wersji z 1996 roku i w wersji z 2004 roku art. 85 punkt 10, dający możliwość WR usunięcie prezydenta z urzędu. Różnica była tylko w tym, kto zastępuje w takiej sytuacji prezydenta - stara wersja mówiła, że premier a nowa, że przewodniczący WR
edit: nie mam wersji Janeka, a w redakcji 2014 nie ma wzmianki o tym, by ten punkt pojawił się jako nowy. Czyli musiał być w poprzedniej wersji.
Edytowany: 26 kwietnia 2014 17:53

robberto
0
Wpisów: 62
Wysłane: 26 kwietnia 2014 18:38:03
krewa napisał(a):

Mam inne zdanie na ten temat. Nie byłoby Krymu, nie byłoby obecnych separatystów, gdyby komisarz Turczynow i premier Królik [...]

Nie do wiary, że w roku 2014, na forum polskim, można z taką regularnością czytać pisane językiem polskim treści rodem z propagandy poprzedzającej rok 1945. Do tej pory tego typu szuje można było "na żywo" zobaczyć co najwyżej w odcinkach Czasu Honoru, a ty chyba istniejesz na prawdę, tu i teraz Eh?
Usprawiedliwianie militarnej inwazji, aneksji cudzych ziem, przenikania na cudze tereny pod przykrywką "separatystów", bo przejęcie władzy w INNYM KRAJU było niekonstytucyjne ?
Co dalej; propaganda o wyzwalaniu ciemiężonej ludności lokalnej, wywózki elity intelektualnej i strzał w potylicę dla niereformowalnych ?

O co w ogóle chodzi w tym wątku; forum dla inwestorów, miało być coś o dewaluacji hrywny, temat w dziale grupy "Polskie Akcje i Obligacje" a tu bezkarne polityczne popłuczyny pożytecznego idioty ?

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 26 kwietnia 2014 18:50:05
Drogi Akcjonariuszu Jupitera!
Proszę wskazać w którym momencie ja usprawiedliwiałem militarną inwazję?

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 26 kwietnia 2014 19:09:03
polecam przeczytac chociazby ten artykul oraz komentarze pod nim.
jakos na polskich portalach nie znalazlem wypowiedzi samozwanczego burmistrza Slawianska, a chodzi mianowicie o slowa: gdyby nosili mundury (obserwatorzy OBWE) nie byloby tego problemu.

za to jest to:
interia napisał(a):
Ławrow podkreślił również, że misja OBWE złamała procedury przewidziane w konwencji wiedeńskiej. W 2011 r. przyjęto zapis, który nakłada na tego typu misje obowiązek powiadomienia o przyjeździe przedstawicieli sił, które kontrolują sytuację w danym regionie. W tym przypadku obserwatorzy wojskowi przyjechali na Ukrainę na zaproszenie władz w Kijowie, ale nie kontaktowali się wcześniej z separatystami.

chyba ciezko odmowic logiki tym slowom, prawda?

albo taki przyklad:

interia napisał(a):
(...)Pytany o wymianę Ponomariow, samozwańczy mer Słowiańska, powiedział dziennikarzom: "Kijowska junta ma naszych ludzi i towarzyszy, więc, jeśli będzie możliwość, jesteśmy gotowi do wymiany".
Zapewnił, że członkowie wojskowej misji obserwacyjnej są w dobrej kondycji, a jeden z oficerów, chory na cukrzycę, nie jest w złym stanie i ma lekarstwo. "Jest lekarstwo, jest jedzenie" - twierdzi Ponomariow. "Są to wojskowi przebywający na naszym terytorium bez naszego zezwolenia, to oczywiste, że są więźniami"(...)

gazeta napisał(a):
Prorosyjscy separatyści, którzy w Słowiańsku przetrzymują członków misji wojskowej OBWE, chcą ich wykorzystać w charakterze żywych tarcz - uważa Służba Bezpieczeństwa Ukrainy (SBU).

"Terroryści, którzy rozumieją, że nie unikną kary, planują wykorzystać zakładników jako żywe tarcze, czym w rzeczywistości terroryzują wspólnotę międzynarodową i wszystkie kraje członkowskie OBWE" - głosi komunikat SBU.

"Oficjalni przedstawiciele OBWE przetrzymywani są w nieludzkich warunkach w pomieszczeniu piwnicznym sztabu terrorystów. Wśród zatrzymanych jest człowiek, któremu potrzebna jest natychmiastowa pomoc medyczna. Sztab operacji antyterrorystycznej gotów jest jej udzielić, jednak terroryści na to nie pozwalają" - oświadczyła SBU.(...)

i ktore bardziej smierdzi propaganda?

edit:
znalazlem i w polskiej prasie: "aresztowani nie byli w mundurach i powiedzieli na samym początku, że przyjechali zwiedzać miejscowe atrakcje - mówił „ludowy mer Słowiańska”.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 26 kwietnia 2014 19:16

Scarry
193
Wysłane: 26 kwietnia 2014 19:21:00
@siekoo

znowu Twoje posty zalatują maksymalnym naiwniactwem - wierzysz rosyjskim slużbom specjalnym zainstalowanym jako władze jakiegoś regionu, akurat przejmowanego przez Rosję ?

Człowieku - nie chce mi się wierzyć ile razy macie być wydymani przez Rosję żeby stracić dobry humor.
Wcześniej bzudry o tym jako to NATO pragnie Krymu i Rosja ich tylko uprzedziła (łaskawcy normalnie) teraz misja OBWE to przypadkowi turyści których rosyjskie służby specjalnie mają prawo aresztować sobie na terenie Ukrainy.

W 1938 roku przydałbyś się do nabijania jacy to Czesi źli a hitlerowcy tylko wchodzą bo muszą bronić swojej ciemiężonej mniejszości narodowej.

Ławrow trochę ponad miesiąc temu publicznie wielokrotnie zarzekał się, przyrzekał, deklarował... że na Krymie nie ma ani jednego żołnierza rosyjskiego, po czym sam Putin oficjalnie przyznał że jednak wszyscy byli z rosyjskiej armii, skierowani rozkazami tam na półwysep. Wiarygodność tego pana jest praktycznie zerowa. To robot mówiący okrągłym językiem dyplomacji co każe mu jego przełożony. Nic więcej. Powie najgorsze kłamstwo bez zmrużenia oka. Bo trzeba. Bo kazali. I tyle. A jutro powie coś 180 stopni przeciwnego, bo kazali odwrotnie mówić.

wstyd mi czytać że dorosły człowiek w Polsce ad 2014 pisze takie naiwności jak ty tu produkujesz.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 26 kwietnia 2014 19:34

robberto
0
Wpisów: 62
Wysłane: 26 kwietnia 2014 19:43:35
krewa napisał(a):
Drogi Akcjonariuszu Jupitera!
Proszę wskazać w którym momencie ja usprawiedliwiałem militarną inwazję?

Każdym swoim propagandowym postem, towarzyszu, jeśli jednak chodzi o konkrety to chociażby tekstem "nie było by Krymu gdyby...". Nie. Nie było by Krymu gdyby nie będące permanentnym składnikiem radzieckiej krwi zakłamanie, podstęp, kłamstwo, kompleks mocarstwa, kult systemu nad jednostką, i tak dalej i tak dalej. Choćby nawet na tej Ukrainie wylądowały ufoludki i władzę pogoniły to NIJAK się to ma do prawa Putlera i radzieckiej braci do podnoszenia ręki na suwerenny kraj. Jakiekolwiek szukanie związku między tym co niedawno działo się w Kijowie a obecną sytuacją to proces myślowy (sic!) rodem z Procesu szesnastu.

siekoo
0
Wysłane: 26 kwietnia 2014 19:56:11
@Scarry, jak juz pisalem, nie wierze ani zachodniej ani wschodniej propagandzie. obie strony klamia, tylko ta 'dobra' strona klamie nieudolnie. problem w tym, ze np. polska propaganda osmiesza sie piszac najpierw o porwanych obserwatorach OBWE, pozniej juz tylko o obserwatorach zwiazanych z OBWE podczas gdy brednie typu separatysci beda uzywac obserwatorow OBWE jako zywych tarcz! lub Rosja dazy do 3 WS! daje jako rzetelne newsy na pierwsza strone.
Zachod sam wychodowal sobie ten problem. Zachod nie ma legitymacji by cokolwiek zarzucac Rosji, bo sam wczesniej postepowal podobnie. i to wlasnie wykorzystuje Rosja. i robi to calkiem zgrabnie.

Scarry napisał(a):
Ławrow trochę ponad miesiąc temu publicznie wielokrotnie zarzekał się, przyrzekał, deklarował... że na Krymie nie ma ani jednego żołnierza rosyjskiego, po czym sam Putin oficjalnie przyznał że jednak wszyscy byli z rosyjskiej armii, skierowani rozkazami tam na półwysep. Wiarygodność tego pana jest praktycznie zerowa. To robot mówiący okrągłym językiem dyplomacji co każe mu jego przełożony. Nic więcej. Powie najgorsze kłamstwo bez zmrużenia oka. Bo trzeba. Bo kazali. I tyle. A jutro powie coś 180 stopni przeciwnego, bo kazali odwrotnie mówić.

tak, dokladnie tak. ludzisz sie, ze politycy zachodni sa inni? lepsi? Irak, Egipt, Libia, Syria... ja jestem naiwny? po prostu nie mam mentalnosci Kalego.

na marginesie - nie wiedzialem, ze w 1938r Czesi obalili sila legalnie wybranego prezydenta i zakazali czesci ludnosci poslugiwac sie jezykiem ktorym mowia od pokolen d'oh! chyba, ze jednak to bylo glupie porownanie...

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 26 kwietnia 2014 21:28:37
Scarry napisał(a):
Co nie zmienia faktu że jestem ogromnie zasmucony Twoimi poglądami na inwazję Rosji na Ukrainę

Przede wszystkim nigdy nie wyraziłem poparcia dla takich czynów. Podałem jedynie powody, dla których separatyści z łatwością sieją zamęt.
Ponieważ ironiczna forma komentowania wydarzeń na Ukrainie nie sprawdziła się, to wyjaśnie swoje stanowisko w prostszej formie.

Nie chcę, by na Ukrainie zmiana władzy była dokonywana w taki sposób jak w 2004 i 2013/2014.
Nie chcę, by w ten sposób tworzono niebezpieczne precedensy. Zauważ, że separatyści wykorzystują to - skoro "oni" na Majdanie mogli, to dlaczego my nie możemy.
Nie chcę, by oligarchowie zasiadali w fotelach gubernatorów. To daje im władzę absolutną.
Nie chcę, by władza na przestrzeni wielu lat była sprawowana przez te same skompromitowane gęby.
Nie chcę, by ciężar zmian spoczywał na plecach zwykłych Ukraińców.
Nie chcę, by uzbrojone półgłówki bezkarnie panoszyli się na Ukrainie.
Nie chcę, by ich przywódca - bandyta, pasożyt i faszysta - mógł ubiegać się o urząd prezydenta.
Nie chcę, by złodziejka Julia T. ponownie znalazła się u władzy.
Nie chcę, by wzniecano nienawiść między Ukraińcami a Rosjanami. I nie potrafię wyobrazić sobie zbrojnego konfliktu oraz jego skutków.
Nie chcę 3,14*** bez jaj na stanowisku p.o. prezydenta.

Obecna ukraińska władza to nie jest elita, to nie jest śmietanka polityczna. To zupełnie inna substancja, która również pływa na powierzchni i na dodatek okropnie cuchnie.

Próbuję stanowić naturalną przeciwwagę dla michnikowskiej propagandy, zdając sobie sprawę z mikroskopijności zasięgu. Tylko tyle.

Fajnie, że dywersyfikujesz źródła informacji. Tylko ja wciąż mam przewagę, bo uzyskuję ją praktycznie z pierwszych rąk, nieskażoną wytycznymi redaktorów.

Edytowany: 27 kwietnia 2014 10:17

Scarry
193
Wysłane: 26 kwietnia 2014 22:22:41
siekoo napisał(a):

tak, dokladnie tak. ludzisz sie, ze politycy zachodni sa inni? lepsi? Irak, Egipt, Libia, Syria... ja jestem naiwny? po prostu nie mam mentalnosci Kalego.

na marginesie - nie wiedzialem, ze w 1938r Czesi obalili sila legalnie wybranego prezydenta i zakazali czesci ludnosci poslugiwac sie jezykiem ktorym mowia od pokolen d'oh! chyba, ze jednak to bylo glupie porownanie...

nikt nie zakazał Rosjanom używania swojego języka, tylko przestał być to język urzędowy o równych prawach z ukraińskim.

to ile jednostek amerykańskich stacjonuje w Iraku ?
Ile jednostek amerykańskich stacjonuje w Libii?
Ile stacjonuje w Egipcie ?

może nie masz mentalności Kalego, ale po prostu nie masz zielonego pojęcia o rzeczach jakie chciałbyś poruszać robiąc z siebie [usunięto] kolejnymi postami.

Amerykanie wchodza w takie zapalne regiony z wyraźna misją stabilizacji sytuacji, bo robią interesy globalne. I zależy im na globalnym spokoju w robieniu swoich interesów. Wykorzystują kraje zupełnie inaczej niż to co robi Rosja.

Rosjanie nie robią interesów - oni zagarniają teren i nigdy nie oddają go dobrowolnie. Nie interesuje ich wynik ekonomiczny, interesuje ich przyczółek na poczet potencjalnej wojny.
- Abchazja
- Osetia Południowa
- Nadniestrze
- Czeczenia
- Krym
posiadanie przyczółka zawsze jest doskonałym motywem do rozszerzenia działań. Rosja liże rany po rozpadzie imperium, którego nigdy sobie nie wybaczyła i czeka na okazję do jego restytucji, a frajerzy dają się nabierać na jakieś słowne gry.

@krewa
tu się wszystko rozbija - NIE MA ZNACZENIA czy Ukrainą rządzą kryształowo czyści ludzi czy ubabrani w korupcję - to jest wewnętrzna sprawa Ukrainy i takie wydarzenia jak Majdan pomagają zmieniać kraj (wiadomo że do tego trzeba paru generacji).

Rozmowa toczy się na innym poziomie - Rosja zachowuje się jak skończony bezwględny bandyta korzystający z osłabienia sąsiada. Atakuje inne państwo, które przechodzi wewnętrzne przemiany.

Tylko to ma znaczenie. Oni są bandytami teraz. Napadają inny, niezależny kraj. Któremu zresztą sami obiecali niepodległość i gwarantowali na piśmie nietykalność granic.
Edytowany: 27 kwietnia 2014 07:48

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 26 kwietnia 2014 22:48:42
siekoo napisał(a):
serpico napisał(a):
@Siekoo

A Ty ciągle swoje. Nazywasz żołnierzy rosyjskich na Ukrainie "separatystami". Do tego infantylnie dziwisz się, jak Rosja ma wpływać na "separatystów", tzn jak ma wpływać na swoich żołnierzy.

no wlasnie - moje slowa to 'jak Rosja ma wplywac na separatystow' - a Twoje to 'jak ma wplywac na swoich zolnierzy'. naprawde nie widzisz, ze to Twoja logika tu szwankuje? Rosja publicznie mowi, ze nie przyznaje sie do tych osobnikow i co jej zrobisz? to, ze Ty czy ktos inny powie 'ale ja wiem, ze to Rosjanie' nie ma znaczenia. wiec skoro wg Rosji nie sa to rosyjscy zolnierze, to jak Rosja moze im rozkazywac? natomiast z drugiej strony - PS czy 'antyseparatystyczne' ugrupowania funkcjonuja pod auspicjami Kijowa.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 26 kwietnia 2014 23:18:21
@ Siekoo

siekoo napisał(a):
serpico napisał(a):
@Siekoo

A Ty ciągle swoje. Nazywasz żołnierzy rosyjskich na Ukrainie "separatystami". Do tego infantylnie dziwisz się, jak Rosja ma wpływać na "separatystów", tzn jak ma wpływać na swoich żołnierzy.

no wlasnie - moje slowa to 'jak Rosja ma wplywac na separatystow' - a Twoje to 'jak ma wplywac na swoich zolnierzy'. naprawde nie widzisz, ze to Twoja logika tu szwankuje? Rosja publicznie mowi, ze nie przyznaje sie do tych osobnikow i co jej zrobisz? to, ze Ty czy ktos inny powie 'ale ja wiem, ze to Rosjanie' nie ma znaczenia. wiec skoro wg Rosji nie sa to rosyjscy zolnierze, to jak Rosja moze im rozkazywac? natomiast z drugiej strony - PS czy 'antyseparatystyczne' ugrupowania funkcjonuja pod auspicjami Kijowa.

Jak Rosja ma wpłynąć na separatystów? Bardzo prosto - poprzez wydanie odpowiednich rozkazów Igorowi Strjełkowowi, obecnie pułkownikowi GRU, niegdyś związanemu z... a jakże 45 dywizją VDV z Kubinki koło Moskwy, której zaangażowanie we wschodniej Ukrainie usiłowałeś mi tu cały czas podważać.

Wyszło na moje, co mnie wcale nie zaskoczyło....

A nie zaskoczyło mnie, bo mam świadomość, ze przy wszystkich propagandowych niedociągnięciach "naszej" strony wyglądających na niepełną prawdę, rosyjskie media serwują ordynarne kłamstwa, nie mające nawet elementów prawdopodobieństwa. Jest to po prostu totalne megakłamstwo, lane w ilościach hurtowych na oczy i uszy.
Ostatni przykład takiego bezczelnego rosyjskiego kłamstwa? Proszę bardzo, świeży - zdjęcie Tuska z przejścia po lotnisku w Afganistanie (chyba z 2012 r.) w otoczeniu ubranych na maskująco BOR-wców zostało podpisane, cytuję we własnym tłumaczeniu:
Do Doniecka przybyli zagraniczni najemnicy? Dowód w załączeniu:

twitter.com/NOVORUSSIA2014/sta...

Wróćmy do wpływu na Separatystów.

Otóż muszę Cię zmartwić siekoo - GRU najwyraźniej uznało, ze nie ma co dalej udawać, ze się w tym palców nie macza i kazało się panu Strjełkowowi ujawnić. Widać ukraińskie SBU miało naprawdę mocne dowody, tak mocne, że dalsze negowanie byłoby już tylko brnięciem w śmieszność, czego żadne służby nie lubią.

Tu nie ma żadnej filozofii - Pan pułkownik GRU Strjełkow dowodzi "samoobroną" w Słowiańsku - tak jest przedstawiany na ekranie w ekskluzywnym wywiadzie dla "Komsomolskoj Prawdy":

www.youtube.com/watch?feature=...

A skoro dowodzi, a nie doradza, to wystarczy mu wydać odpowiedni rozkaz, a On i jego ludzie muszą wykonać, prawda? A czyje to są rozkazy? Jakiejś niezidentyfikowanej grupy "wyzwolicieli wschodniej Ukrainy" albo "Ludowej Republiki Donbasu", czy też może jak najbardziej znanego nam wszystkim z nazwy i przynależności państwowej GRU?

I dalej będziesz twierdzić siekoo, ze to jacyś przebrani w zielone mundury ludkowie bez związku z Rosją???

"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

siekoo
0
Wysłane: 27 kwietnia 2014 01:10:53
@Szutniku, uparles sie by mi wmowic, ze ja w cos tam wierze... od poczatku pisze tylko, ze dopoki nie ma dowodow, to sa tylko slowa przeciw slowom. i ze Rosjanie powoluja sie na precedensy poczynione przez Zachod. i ze postepuja logicznie, a nie moralnie, czy slusznie. i ze obie strony klamia.

@Scarry - no tak, Amerykanie robia interesy globalne i wkraczaja z misjami stabilizacyjnymi... no tak. to wszystko tlumaczy. calkowicie tlumaczy np. inspirowanie i finansowanie 'rewolucji zniewolonego narodu' Boo hoo!

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 27 kwietnia 2014 07:19:39
Scarry napisał(a):
...takie wydarzenia jak Majdan pomagają zmieniać kraj...

Scarry, litości! Dzisiaj Poroszenko zorganizował Majdan a za rok np. Kołomojski będzie chciał zaspokoić swoje polityczne ambicje. I co, kolejny Majdan? Jak na demokratyczny kraj przystało.

Rwał jego nać, od kiedy to zorganizowane burdy pomagają zmienić kraj? Nawet Poroszenko nie ukrywa już, że jest organizatorem i sponsorem, a Wy wciąż o oddolnej rewolucji...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

18 19 20 21 22

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,383 sek.

qhufsihz
titrxwks
laocspzx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zzncurls
apdopuvq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat