topfacet napisał(a):High-Tech a jakiego wzrostu wartosci akcji sie tu spodziewasz, ze akurat i3D? Skoro mamy miec 0,17 gr na akcje zysku, to biorac pod uwage C/Z 10 to wychodzi 1,7 czyli jakies 20% wiecej niz jest teraz. Nie robilbym tu wyceny przy wiekszym C/Z bo zyski i3D sa absolutnie niepowtarzalne(2012- kolosalna strata, 2013r. maly zysk, do tego kontrakt z Wieliczka jest moim zdaniem nie do powtorzenia), a kadra zarzadzajaca marnej klasy (patrz spadek kursu od debiutu o ponad 50%).
Tak, jeśli będzie C/Z 10, to kurs może wzrosnąć tylko 20%, ale jak będzie C/Z 15, czy może 20 jak przy różnych spółkach technologicznych, to co wtedy...? Zadziwia mnie Twoja pewność siebie, że Wieliczka jest nie do powtórzenia, bo może masz jakiś dostęp do przetargów do których przystępują, a to przecież informacje poufne...? Ja nie mam pojęcia czy wielkość kontraktu z Wieliczką do powtórzenia czy nie, interesuje mnie wartość przychodów globalna, a nie z 1 kontraktu, a jeszcze bardziej jestem zainteresowany zyskiem netto. Nie wiem też czy uda im się osiągnąć zakładaną wielkość zysku, po prostu podejmuję to ryzyko i tyle, jakaś weryfikacja będzie w najbliższych raportach kwartalnych i zobaczymy, na razie wyniki za IIIQ były obiecujące, na IVQ też chyba źle się nie zapowiada, więc czas pokaże jak to dalej będzie, ja tego nie wiem, ale wierzę, że Ty takową wiedzę posiadasz...
p.s. A tak przy okazji-że tak nieśmiało zapytam-jakiej klasy jest kadra zarządzająca tak promowanych przez Ciebie spółek jak Binary Helix, czy Yellow Hat, bo jak patrzę na Twoje posty, to walczysz o ich dobre imię jak lew, a oni coś cieniutko przędą, przychodów praktycznie nie ma...