buldi napisał(a):Alfredzio napisał(a):Wieksza korekta bedzie przy duzej fali spadkowej C, ale wyglada na to, ze wciaz jestesmy w ostatniej podfali (E) duzej fali wzrostowej B, dlatego wiekszych spadkow chyba nie bedzie w najblizszych tygodniach. Trend jest w gore. Wybicie S&P powyzej 1075 to potwierdza. Byc moze spadek zacznie sie w listopadzie, kiedy wiekszosc uwierzy, ze spodziewanej korekty nie bedzie.
Ja to widzę tak

kliknij, aby powiększyćprzy czym w przypadku fali 5 niektórzy uważają, że wcale ni musi ona być znacznie wyższa od poprzedniego szczytu.
O ile dobrzę rozumiem Twoje podejście ostatnia bessa była spadkową A, moja 5 to Twoje B a Twoje C nie mieści się w przedziale wykresu?
Mi bardziej narysowane fale pośrednie pasują do 1 i 2 fali pierwotnej.
Dzieki za wykres. Widze to podobnie, jak Ty, tylko stosuje inna nomenklature.
Dla mnie przed marcowymi wzrostami to byla duza fala spadkowa A. Od marca zaczela sie duza wzrostowa fala B, w ktorej to co u Ciebie jest 1,2,3,4,5, to u mnie a,b,c,d,e. Tez uwazam, ze jestesmy obecnie w fali 5 (e), po czym bedzie duza fala spadkowa C, ale jak gleboko w dol siegnie? Kiedys myslalem, ze tak jak A, ale teraz zaczynam w to watpic. Mozliwe, ze korekta bedzie plytsza i krotsza. Mysle, ze Twoja prognoza jest bardzo realistyczna, co do jej dna. Najpierw okolo 2450-2500 po czym spadek na okolo 1800.
Madrzejsi ode mnie spodziewaja sie początku tej korekty okolo 5 listopada, tak ze niedzwiedzie jeszcze troche pocierpia w tym miesiacu.