PARTNER SERWISU
dgwjjbyg
145 146 147 148 149
Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 13 stycznia 2011 22:56:20 przy kursie: 19,90 zł
A dlaczego nie ??
Sam widzisz ze duzo osob mysli o wzrostach to kupuje a kto w takim razie sprzedaje ??
Ja juz jakis czas temu sie pozbylem polowy wiec nie ja ty zapewne tez nie Style tez nie to kto ???
Zastanawiajace prawda :)

style
7
Wpisów: 333
Wysłane: 13 stycznia 2011 22:58:36 przy kursie: 19,90 zł
a ja zauważyłem że ostatnio duzo jest czarnowidztwa i zaklinania spadków, odchodzenia od stołu przez starych akcjonariuszy a prawie wszyscy mówią że drzewa nie rozną do nie ba i na to zdanie karkosika o wyprzedaży -50% Shame on you a nie przyszło Ci do głowy że to może być blef ze strony bossa. Przecież prosta logika mówi że gdy spada to i roman traci. A co jeżeli roman specjalnie to powiedział żeby namieszać troche kijem i teraz odkupuje od naiwnych akcje wiedzac że w ciagu kilku następnych miesiecy wejdzie do 100 swiatowych dostawców z grupy automotive ? Jak inaczej zrobić żeby w hossie kupić taniej? Poprzez stwierdzenie że warto kupować dopiero jak spadnie o 50 % thumbright oraz trzymać kurs na smyczy żeby zirytować niecierpliwych akcjonariuszy a napewno któryś się wykruszy bo wkoncu trochę na borku już zarobiliśmy :) Roman to mądry facet który w wiekszosci daje akcjonariuszom wolny wybór. Z jednej strony akwizycje a z drugiej storny -50% wyprzedaży :p

Ps. kiedys czytalem z Romanem wywiad że alchemia jest w doskonałej kondycji i że cena jest atraktycha. Był to początek bessy ... jaka była potem cena alchemii wiadomo a na pytanie dziennikarza jak się czuje karkosik mówiac jeszcze niedawno że cena jest atrakcyjna odparł " przecież ja nikogo do kupowania nie zmuszałem"

To samo można zastosować teraz tylko że Roman powie" Przecież ja nikogo do sprzedaży nie zmuszałem" king

del-20120121
0
Wpisów: 168
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:04:10 przy kursie: 19,90 zł
Taurus80 napisał(a):
A dlaczego nie ??
Sam widzisz ze duzo osob mysli o wzrostach to kupuje a kto w takim razie sprzedaje ??
Ja juz jakis czas temu sie pozbylem polowy wiec nie ja ty zapewne tez nie Style tez nie to kto ???
Zastanawiajace prawda :)

Cóż, pewnie są i więksi gracze z pakietami trochę poniżej 5%. Na ostatnim NWZA trochę różnego rodzaju fundów się zgłosiło.

Taurus80
0
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:07:46 przy kursie: 19,90 zł
Twoja teza jest kompletnie bledna. Powiedz mi po co "ROMAN" ma kupowac akcje skoro posiada okolo 60% moze chce przekroczyc 66 ?? I co wycofa z gieldy ?? Po co ??
W jakim celu ma kupowac akcje skoro ma wladze w spolce to nie Petrowicz czy Niebrzydowski nigdy sie tak nie bawil i nie bedzie bawil :)
Co do cytatu " przecież ja nikogo do kupowania nie zmuszałem"

Dodalbym ja nikomu na szczycie nie kazalem kupowac :)
Jednak wszyscy pamietaja tylko ostatnie cytaty z poczatku bessy a nikt nie pamieta innych tych pozytywnych ale taka natura inwestorow.
Dodam od siebie ze w poczynaniach a tym bardziej slowach pana Karkosika nie doszukiwalbym sie drugiego dna a tym bardziej jakis spiskow pan Karkosik wedlug mnie zawsze gral uczciwie i jest czlowiekiem prostolinijnym.

style
7
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:21:13 przy kursie: 19,90 zł
Według mnie Karkosik jest jednym z najlepszych i najuczciwszych polskich rekinów giełdowych.
Ja nikogo nie bedę do niczego zmuszał. Skoro sprzedałeś 50 % kapitału to normalne że sie boisz i widzisz wiecej czarnego niż białego i być może bedziesz miał racje. Ja zaryzykuje, jadę już z Romanem na jednym wozie od ponad 1,5 roku to pojadę jeszce dłużej. king

Taurus80
0
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:30:13 przy kursie: 19,90 zł
I ponownie jestes w bledzie :) nie sprzedalem bo sie boje tylko widze ciekawsza inwestycje ktora sadze ze da mi wieksza stope zwrotu w dlugim terminie niz Boryszew.
Mnie namawiac nie musisz podobnie do ciebie mysle ze boryszew da zarobic jednak to juz nie beda tak wielkie wzrosty jak przez ostatnie dwa lata, a spolek na GPW w okolicach historycznych minimow jest mnostwo wiec uznalem ze czas na zmiany w portfelu :) i nic wiecej, jak mowilem jakas czesc portfela nadal trzymam i pewnie jeszcze troche potrzymam jednak szukam innych mozliwosci.

Bialego tez widze wiecej niz czarnego problem polega na tym ze to biale widza wszyscy a jak zapewne zdazyles sie zorientowac wszyscy rzadko maja racje.

nowy1960
0
Wpisów: 126
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:37:07 przy kursie: 19,90 zł
style napisał(a):
jadę już z Romanem na jednym wozie od ponad 1,5 roku to pojadę jeszce dłużej. king

Jedziesz 1,5 roku i zaliczyłeś takie luki??binky

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 14 stycznia 2011 00:07

Taurus80
0
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:38:18 przy kursie: 19,90 zł
A ile zysku te luki daly :)

style
7
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:39:03 przy kursie: 19,90 zł
ok rozumiem Cie. Zgadzam sie też że wszyscy nie mogą mieć racji ale... Myslę że kontekst obecnej sytuacji powinien nie tylko zmodyfikować tą zasade co ją zamienić na "trend is yoor friend" Ja widziałbym sens wychodzenia z borka w sytuacji gdyby spółka była w stagnacji, przewartościowana 20krotnie ponad fundamenty a wszycy krzyczeliby że borek będzie po pińcet.

Obecnie spółka cały czas się rozwija,zwieksza zyski , zmniejsza zadłużenie a głowny akcjonariusz deklaruje że w przypadku kolejnej emisji (a tym samym akwizycji) on w nią wchodzi. Jak mu się to uda to bedzie w 100 najwiekszych dostawców automotive i nie sądze aby wówczas borek kosztował 2 złsalute no ale mogę sie mylić. Oczywiście że są bardziej perspektywiczne spółki ale ja wolę nie ryzykować. Jeżeli faktycznie dochodzi do wymiany akcjonariatu to nowy akcjonariat bedzie chciał dużo zarobić bo jest na czysto a ja w tym czasie mam zamiar dalej pomnażać to co już wypracowałem czego sobie i Wam życze niezależnie czy na borku czy innych czarnych koniachthumbright

style
7
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:40:32 przy kursie: 19,90 zł
nowy1960 napisał(a):
Jedziesz 1,5 roku i zaliczyłeś takie luki??binky

tak zaliczyłem te dwie luki king Zysk jest ale podobno chciwość jest dobra Think
Edytowany: 14 stycznia 2011 00:10

Taurus80
0
Wysłane: 13 stycznia 2011 23:48:02 przy kursie: 19,90 zł
style napisał(a):
ok rozumiem Cie. Zgadzam sie też że wszyscy nie mogą mieć racji ale... Myslę że kontekst obecnej sytuacji powinien nie tylko zmodyfikować tą zasade co ją zamienić na "trend is yoor friend" Ja widziałbym sens wychodzenia z borka w sytuacji gdyby spółka była w stagnacji, przewartościowana 20krotnie ponad fundamenty a wszycy krzyczeliby że borek będzie po pińcet.

Obecnie spółka cały czas się rozwija,zwieksza zyski , zmniejsza zadłużenie a głowny akcjonariusz deklaruje że w przypadku kolejnej emisji (a tym samym akwizycji) on w nią wchodzi. Jak mu się to uda to bedzie w 100 najwiekszych dostawców automotive i nie sądze aby wówczas borek kosztował 2 złsalute no ale mogę sie mylić. Oczywiście że są bardziej perspektywiczne spółki ale ja wolę nie ryzykować. Jeżeli faktycznie dochodzi do wymiany akcjonariatu to nowy akcjonariat bedzie chciał dużo zarobić bo jest na czysto a ja w tym czasie mam zamiar dalej pomnażać to co już wypracowałem czego sobie i Wam życze niezależnie czy na borku czy innych czarnych koniachthumbright

Pewnie nadal bedzie po 2 zl tylko akcji bedzie 2 albo 3 razy tyle :)
Oczywiscie zgadzam sie z toba co do perspektyw i ewentualnych wzrostow jednak ja naleze do ryzykantow i bez adrenalinki zyc nie potrafie a tutaj najzwyczajniej w swiecie zrobilo sie nudno i nie dlatego ze kurs stoi a dlatego ze analizowanie spolki pod katem przejec czy fundamentow nie daje mi juz kompletnie satysfakcji :)
Jezeli sprzedam calosc kiedys to i tak wiem ze po jakims czasie powroce taki urok spolki i glownego udzialowca bylem w poprzedniej hossie jestem i w tej pewnie bede i w nastepnej :) jednak przerwy wskazane.

Kasiunia
0
Wpisów: 340
Wysłane: 14 stycznia 2011 01:13:17 przy kursie: 19,90 zł
NIe doszukałam się terminu najbliższego sprawozdania finansowego-czy ktoś wie coś na ten temat?

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 14 stycznia 2011 10:20:38 przy kursie: 19,60 zł
Spolka nie podala jeszcze terminow publikacji sprawozdan finansowych na 2011. Regula jest druga polowa lutego, gdzies w tych terminach.. 15-28.luty.

ps po infie brs na temat mozliwego przejecia jakiejs niemieckiej spolki probowalem ustalic o kogo moze chodzic, ale lista banktutow w Niemczech siega ponad 100.. a te ktore sa na gieldzie mogly by raczej przejac brs.. ale znalazlem ciekawa spolke dla zobrazowania tego co dzieje sie ogolnie w branzy automotive.. czy ten wykres czegos wam nie przypomina.. i obylo si eto bez emisji i innych tego typu manipulacji..Whistle

kliknij, aby powiększyć

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 14 stycznia 2011 11:58:21 przy kursie: 19,60 zł
Widzę,że koledzy Taurus oraz Style już sobie wczoraj miło popolemizowali hello1 to można teraz spokojnie podsumować ich rozważania.

Z jednej strony Boryszew nie jest już tak atrakcyjną spółka jak rok temu i tu pełna zgoda. Jednak nie sadze żeby była spółką już przewartościowaną. Patrząc na wskaźnik C/WK na tle sektora to można już takie tezy wysuwać lecz ja jednak bardzo nie lubię jak ktoś nim się posługuje (akurat tu nie czynię zarzutu kolegom) nie biorąc pod uwagę kolejnego wskaźnika tj. C/Z. Analizowanie samego C/WK jest dla mnie pozbawione sensu! Z drugiej strony Boryszew i jej główny akcjonariusz ma precyzyjną strategię rozwoju spółki i jak widać konsekwentnie ją realizuje. A jak wiemy giełda dyskontuje nie tyle teraźniejszość co przyszłość i perspektywy rozwoju a one przed Borkiem jawią się pozytywnie. Oczywiście trzeba być też świadomym, że na tej drodze istnieję pewne ryzyka oraz że jeśli coś z tych planów nie wyjdzie to rynek szybko to zweryfikuje. Tu zgodzę się z Taurusem że spółka już nie będzie dawać takiej stopy zwrotu jak wcześniej ale sądzę że przestrzeń do co najmniej "przyzwoitych" wzrostów jeszcze jest dlatego jeszcze z niej nie wychodzę. Każdy sobie musi odpowiedzieć na pytanie czy prawdopodobne wzrosty jakie mogą jeszcze być na Boryszewie będą dla niego satysfakcjonujące czy też może ma alternatywną lepiej rokującą inwestycję. A te bajki o mitycznych GRUBASACH i LESZCZACH to proszę sobie wsadzić bootyshake

Ja zresztą od 2,9 siedziałem w Borku na 100% (a wcześniej miałem mniejsze zaangażowanie) i wszedłem w ta ostatnią emisję a po odcięciu PP sprzedałem wszystkie posiadane akcje na otwarciu (czyli de facto 1/3 kapitału).Resztę sobie trzymam a jeszcze ostatnio dokupiłem trochę PDA jak był start ich notowań. I zamierzam jeszcze trochę posiedzieć choć oczywiście można na bieżąco weryfikować stan portfela tj redukować bądź dokupować akcje.salute

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 14 stycznia 2011 12:10:41 przy kursie: 19,60 zł
doncarlos napisał(a):
Ja tam zadnego klina nie widze.. jezeli juz, to klin byl wczesniej i nastapilo z niego wybicie gora do 2,10 - teraz mozna po tych szczytach sprobowac wykreslic kanal spadkowy - gorne ograniczenie 2,06 - wsparcie mamy jednak dopiero na 1,86.. a dol kanalu na 1,77.. reasumujac od pazdziernika mamy trend boczny w postaci lekkoopadajacego kanalu spadkowego..

Nie umiem wstawiać wykresu(tj jestem leniwy żeby się tego nauczyć) wiec Ci tylko powiem że w horyzoncie krótkoterminowym jakiś klin można wyrysować. Na wykresie (3 m-cy 1 dzień) poprowadź sobie górną linię oporu przez maksima w dniu 2.12.2010 oraz 3.01.2011 natomiast dolną linie wsparcia poprzez minima 22.12.2012, 10.01.2011, 11.01.2011. Jak na mój gust to był mocno zawężający się klin i dzisiaj nastąpiło przełamanie (a wczoraj lekkie naruszenie i wybicie jednak dołem (a nie jak górą wcześniej przewidywałem). Ale to tylko takie moja zabawa AT bo ja się i tak skupiam na fundamentach :-).

SpartaN
1
Wpisów: 183
Wysłane: 16 stycznia 2011 11:13:18 przy kursie: 19,60 zł
Zmienię trochę temat :) Posiadam akcje Boryszewa, czy mogę zapisać się na WZA kiedy będzie ogłoszone czy zgromadzenie przysługuje tylko grubym rybom?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 16 stycznia 2011 11:15:18 przy kursie: 19,60 zł
SpartaN

Prawo uczestnictwa w WZA przysługuje posiadaczom nawet 1 akcji.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 16 stycznia 2011 11:45:18 przy kursie: 19,60 zł
broker_ns napisał(a):
doncarlos napisał(a):
Ja tam zadnego klina nie widze.. jezeli juz, to klin byl wczesniej i nastapilo z niego wybicie gora do 2,10 - teraz mozna po tych szczytach sprobowac wykreslic kanal spadkowy - gorne ograniczenie 2,06 - wsparcie mamy jednak dopiero na 1,86.. a dol kanalu na 1,77.. reasumujac od pazdziernika mamy trend boczny w postaci lekkoopadajacego kanalu spadkowego..

Nie umiem wstawiać wykresu(tj jestem leniwy żeby się tego nauczyć) wiec Ci tylko powiem że w horyzoncie krótkoterminowym jakiś klin można wyrysować. Na wykresie (3 m-cy 1 dzień) poprowadź sobie górną linię oporu przez maksima w dniu 2.12.2010 oraz 3.01.2011 natomiast dolną linie wsparcia poprzez minima 22.12.2012, 10.01.2011, 11.01.2011. Jak na mój gust to był mocno zawężający się klin i dzisiaj nastąpiło przełamanie (a wczoraj lekkie naruszenie i wybicie jednak dołem (a nie jak górą wcześniej przewidywałem). Ale to tylko takie moja zabawa AT bo ja się i tak skupiam na fundamentach :-).

Opisem do wykresu moze byc moj wczesniejszy post.. dodalem teraz ksztaltujaca sie dodatkowo formacje RGR ale nie przywiazywalbym do niej zbyt duzej uwagi - nawet jak nastapi wybicie dolem poniezej 1,87 - nalezy w pierwszej kolejnosci brac jako wsparcie dol kanalu spadkowego i poprawke na wyniki+ ew. nowe infa+ ew. jakies spekulacyjne mega zwrosty - reasumujac moze nastapic falszywe wybicie dolem i gwaltowny powrot powyzej 2 zl.. ale technicznie brakuje jeszcze jednej fali ponizej dolka 1,87 - z teoretycznym zasiegiem max 1,70 tylko ze BRS lubi zaskakiwac i odwrocenie tendencji bedzie moim zdaniem bardzo gwaltowne i nieoczekiwane..salute

kliknij, aby powiększyć

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 16 stycznia 2011 11:47

SpartaN
1
Wpisów: 183
Wysłane: 16 stycznia 2011 12:23:32 przy kursie: 19,60 zł
Frog napisał(a):
SpartaN

Prawo uczestnictwa w WZA przysługuje posiadaczom nawet 1 akcji.

Dzięki za szybką odpowiedź. Myślałem, że mogą zablokować to jakoś prawnie, bo gdyby każdy chciał się na takim WZA zjawić to niezły by mieli chaos :)

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 16 stycznia 2011 12:46:52 przy kursie: 19,60 zł
Każdy akcjonariusz może uczestniczyć w obradach, ale musisz spełenić wymagania. otrzymać z domu maklerskiego gdzie masz paiery potwierdzenie akcjonariatu w spółce, przesłać je do firmy, że będziesz uczestniczył w zebraniu oczywiście wszystko to w odpowiednim terminie trzeba zrobić.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE boryszew
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

145 146 147 148 149

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,392 sek.

tvfottgd
pjwjnrug
lrhpmpaj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gpnkgpqv
lhntelse
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat