0 Dołączył: 2010-03-21 Wpisów: 17
Wysłane:
26 sierpnia 2010 11:14:27
przy kursie: 34,80 zł
masz rację, kurs poszybuje w górę
|
|
0 Dołączył: 2010-03-21 Wpisów: 17
Wysłane:
26 sierpnia 2010 11:17:17
666 napisał(a):Taurus80 napisał(a):Kompletnie nie rozumiem malkontentow co na wszystkich forach pisza ze prognoza gowno warta bo emisja bedzie Powiedz mi szanowny kolego co ma prognoza wynikow do emisji ??? Wskaźniczki siem popsujom. Największym zaskoczeniem wg mnie jest to, że nie będzie na razie żadnego przejęcia i to jest zaskoczenie na minus, a nie prognoza i wyniki o których od dawna było wiadomo, co rynek niby odbiera pozytywnie. Dlatego reakcja rynku to 'sztuczne zaskoczenie jak dla mnie. Nie malkontenci sterują romciowym ulubieńcem, więc niech cie nie martwią narzekania na forach, kurs pojedzie tam gdzie ma pojechać zgadzam się zTobą w zupełności, przestancie narzekać i cieszcie się z tego co macie,jak wiecie małymi łyżkami można najeść się do syta
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
26 sierpnia 2010 11:27:17
666 napisał(a):Taurus80 napisał(a):Kompletnie nie rozumiem malkontentow co na wszystkich forach pisza ze prognoza gowno warta bo emisja bedzie Powiedz mi szanowny kolego co ma prognoza wynikow do emisji ??? Wskaźniczki siem popsujom. Największym zaskoczeniem wg mnie jest to, że nie będzie na razie żadnego przejęcia i to jest zaskoczenie na minus, a nie prognoza i wyniki o których od dawna było wiadomo, co rynek niby odbiera pozytywnie. Dlatego reakcja rynku to 'sztuczne zaskoczenie jak dla mnie. Nie malkontenci sterują romciowym ulubieńcem, więc niech cie nie martwią narzekania na forach, kurs pojedzie tam gdzie ma pojechać Jakos nie rozumiem dlaczego i w jaki sposob psuja sie wskazniki :) jezeli dzisiaj c/wk wynosi 1.3 to co sie zmieni po emisji ??? (przyklad z sufitu na chwile obecna nie sprawdzalem jaki c/wk jest) Tak samo z c/z itd kompletnie nic sie nie zmieni oczywiscie zakladajac ze od dzisiaj kurs sie nie zmieni. Jezeli zakladasz popsucie sie wskaznikow to moze byc to spowodowane tylko i wylacznie przy zalozeniu dalszych wzrostow kursu!!! Jezeli chodzi o przejecie to dla mnie nie ma negatywnego skutku ze wzgledu na to ze nikt oficjalnie nie mowil o checi nowego przejecia a spekulacja powstala dzieki tylko 1 artukulowi prasowemu :) nawet pismaki w innych pismach nie potrafili potwierdzic tego faktu!!!
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-08 Wpisów: 317
Wysłane:
26 sierpnia 2010 11:32:37
danek197 napisał(a):czy ja twierdze ze nie bedzie kurs szedl w gore ?? za duzo niewiadomych co do swiatowej gospodarki ryzyko przy tych cenach sie zwieksza ale jest te ale ktore opisalem czyli spekulacjna gra pod PP....niech kurs rosnie nawet na 10zl ale trzeba spojrzec chlodno na sytacje....
mowi Ci cos gra w Gamboni ;) tylko prosze mnie nie szykanowac ze naganim na spadki ;).... *sytuacje
|
|
0 Dołączył: 2010-01-04 Wpisów: 594
Wysłane:
26 sierpnia 2010 11:45:58
Taurus80 napisał(a):Kompletnie nie rozumiem malkontentow co na wszystkich forach pisza ze prognoza gowno warta bo emisja bedzie Tak to już jest, że jak nic się nie dzieje, to większość przechodzi do defensywy i zaczyna szukać dziury w całym. Ot taka polska specjalność - narzekać i szukać problemu tam gdzie go nie ma. A pewnie jest tak, że większość z malkontentów nie załapała się na wzrosty i teraz z zazdrością patrzą jak spółka odjeżdża. Gdyby byli na pokładzie pewnie wychwalali by spółkę pod niebiosa ..
Edytowany: 26 sierpnia 2010 11:57
|
|
0 Dołączył: 2009-02-08 Wpisów: 317
Wysłane:
26 sierpnia 2010 12:43:18
tu sie mylisz kolego bo takich goracych glow bylo od groma :)pomimo ze ktos ma papier potrafi racjonalnie myslec a nie byc oslepionym obietnicami Romusia juz nie jeden polegl na jego spolkach tacy wieczni optymisci a potem byl placz i lament ze potracili majatki...tak z ciekawosci ile jestes na GPW jesli mozna wiedziec pamietasz czasy Garbarni, Skotana i bio paliwa ?? chciwosc zaslepia....wiec jesli ktos pisze swoje zdanie i nie jest po twojej mysli to nie znaczy ze ktos sie nie zalapal czy zazdrosci......wiecej pokory mysle ze nie jestes dl na GPW przezyles choc z jedna besse ;)
Edytowany: 26 sierpnia 2010 12:50
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:30:04
Mistrzu powiem tak PRZESTAN PIR...C akurat pamietam czasy garbarni i skotana!! Wstrzemiezliwosc i racjonalna ocena sytuacji jest zawsze wskazana a nawet bardzo wymagana :) Jak juz tak bardzo obiektywnie patrzysz na wszystko to prosze cie bardzo abys porownal wzrosty z poprzedniej hossy na skotanie czy alchemi do obecnych na Boryszewie :) Mowie tutaj o porownaniu fundamentalnym a nie technicznym :) Zapewne zrozumiesz ze Skotana nie mozna a porownywac do boryszewa WTEDY i Dzisiaj!!! A gadanie ze wzrost prognozy wynikow jest gowno warty bo bedzie emisja :) mozna w d...e se wsadzic, a juz mowienie ze wskazniki sie popsuja Jezeli tez tak twierdzisz to proponuje abys poprosil WD a napewno wyjasni ci co sie zmieni :)
Edytowany: 26 sierpnia 2010 13:33
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:34:50
Błagam. nie karmić trolli nie mierzyć sobie siurków cieszyć się zyskiem, ciąć straty ojczyznę szanować i nie pluć na godło
|
|
7 Dołączył: 2008-12-15 Wpisów: 333
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:35:10
Taurus80 spokojnie my przecież swoje wiemy i nie bedziemy nikogo na siłę uszczęsliwiać... Jak to się czesto mowi pociag odjechał a ci co nie wsiedli to stoją na peronie i tupią nóżkami oj mocno tupią  i myślą o jakiś rozwondnieniach akcji, gamboni itp
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:39:03
style napisał(a):i myślą o jakiś rozwondnieniach akcji Na Boryszewie będzie emisja z prawem poboru, zatem nie mam mowy o rozwodnieniu. ;-) Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:42:36
Sory za podniesienie glosu ale gotuje sie normalnie czytajac niektore argumenty, czy porownania Przy okazji widzac WD zapytam kiedy mozna sie spodziewac analizy raporciku A malkontenta zycze aby sie doczekali w koncu 2.50 czy 2.80 :) jednak mysle ze nie nastapi to wczesniej jak po odcieciu
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:44:52
Czekam na tekst zamówiony u nowej osoby w zespole SW, jeśli się nie sprawdzi to napisze ją ktoś z obecnej załogi. Do północy na pewno będzie. Mała obsuwka, w poniedziałek będzie gorzej.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:45:41
Taurus80 napisał(a):Sory za podniesienie glosu ale gotuje sie normalnie czytajac niektore argumenty, czy porownania Bez przesady. Akurat ja patrząc z boku widzę normalną wymianę poglądów - o poziom wyższą niż na innych forach. To zdecydowanie zdrowsze niż tylko głaskanie się wzajemne akcjonariatu.
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:47:01
v3nom napisał(a):style napisał(a):i myślą o jakiś rozwondnieniach akcji Na Boryszewie będzie emisja z prawem poboru, zatem nie mam mowy o rozwodnieniu. ;-) nie chce się mieszać do dyskusji czy to gamboni czy nie, ale chodzi mi o techniczny aspekt. Nie jest przypadkiem tak że nowe akcje są oferowane z pewnym dyskontem do obecnej ceny żeby były atrakcyjne dla akcjonariuszy dlatego jakieś tam małe rozwodnienie powinno być?
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:53:04
mrk napisał(a):v3nom napisał(a):style napisał(a):i myślą o jakiś rozwondnieniach akcji Na Boryszewie będzie emisja z prawem poboru, zatem nie mam mowy o rozwodnieniu. ;-) nie chce się mieszać do dyskusji czy to gamboni czy nie, ale chodzi mi o techniczny aspekt. Nie jest przypadkiem tak że nowe akcje są oferowane z pewnym dyskontem do obecnej ceny żeby były atrakcyjne dla akcjonariuszy dlatego jakieś tam małe rozwodnienie powinno być? Emisja z PP jest najzdowsza forma dokapitalizowania firmy bez szkody dla akcjonariuszy :) O rozwodnieniu mowimy kiedy jest emisja bez PP kierowana do ... przyklad petrol, centrozap i wiele innych :) tutaj obejmujac akcje nowej emisji nie tracisz procentowego udzialu ani tez twoje akcje nie traca na wartosci :) cena bedzie mniejsza ale akcji razy 3 co sie rownowazy. W przypadku wymienionych petrola i centrozapu akcje przez emisje traca na wartosci!!! Wiec w przypadku boryszewa nie mozna mowic o rozwodnieniu akcjonariatu.
Edytowany: 26 sierpnia 2010 13:56
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
26 sierpnia 2010 13:56:47
Taurus80 napisał(a):mrk napisał(a):v3nom napisał(a):style napisał(a):i myślą o jakiś rozwondnieniach akcji Na Boryszewie będzie emisja z prawem poboru, zatem nie mam mowy o rozwodnieniu. ;-) nie chce się mieszać do dyskusji czy to gamboni czy nie, ale chodzi mi o techniczny aspekt. Nie jest przypadkiem tak że nowe akcje są oferowane z pewnym dyskontem do obecnej ceny żeby były atrakcyjne dla akcjonariuszy dlatego jakieś tam małe rozwodnienie powinno być? Emisja z PP jest najzdowsza forma dokapitalizowania firmy bez szkody dla akcjonariuszy :) O rozwodnieniu mowimy kiedy jest emisja bez PP kierowana do ... przyklad petrol, centrozap i wiele innych :) tutaj obejmujac akcje nowej emisji nie tracisz procentowego udzialu ani tez twoje akcje nie traca na wartosci :) cena bedzie mniejsza ale akcji razy 3 co sie rownowazy. W przypadkach w/w akcje przez emisje traca na wartosci!!! Wiec w przypadku boryszewa nie mozna mowic o rozwodnieniu akcjonariatu. nie miałem na myśli rozwodnienia akcjonariatu tylko raczej pogorszenie wskaźników bo akcji więcej pieniędzy w spółce też więcej ale nie na tyle żeby było identycznie jak przed emisją dobrze myślę? nigdy żadnego pp nie obejmowałem
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2010 14:03:34
To jest prosta matematyka kazdy sam powinien juz w szkole podstawowej policzyc :) Masz 3 razy wiecej akcji ale cena tych akcji jest podzielona przez 3 wiec wskazniki powinny zostac na tym samym poziomie :) oczywiscie firma wzbogaci sie o kase z emisji, i o to pewnie wskazniki sie polepsza :) Dokladny mechanizm najlepiej WD by opisal, oczwiscie tez najbardziej wiarygodny :) to on dla nas jest autorytetem w dziedzinie ksiegowosci i fundamentow :)
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2010 14:06:16
Dziękuję; na pewno to zrobię, tylko chwila spokoju w środku amoku. Znam już świeży bilans, będzie łatwiej. Promise.
|
|
7 Dołączył: 2008-12-15 Wpisów: 333
Wysłane:
26 sierpnia 2010 15:04:06
Zakładam że opór na 3.17-20 już został przełamany  więc teraz pytanie kiedy następny.... 3,47-50?
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2010 15:14:03
style napisał(a):Zakładam że opór na 3.17-20 już został przełamany  więc teraz pytanie kiedy następny.... 3,47-50? Opor to 3.47 :) poprzedni szczyt intra :) jezeli dzisiaj skonczymy wyzej to dla mnie bedzie potwierdzenie luki startu do tego na macd zostanie wygenerowany sygnal kupna. Reszta zalezy od rynku
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.