Nie wiem komu każesz się ogarniać.....
mając problem z rozumieniem chyba sam się musisz ogarnąć ...
Halooo ja pisałem o darmowych DLC ... było to formą dopieszczenia gracza czymś czego nie zdążono zintegrować z grą przed wysłaniem do tłoczni ... tak trzeba zinterpretować wypuszczenie istotnych dla odbioru gry elementów. Nie twierdzę, że z wszystkim nie zdążono część tej zagrywki mogła być celowo marketingowa. Spółka jak wiemy także była trochę na "deficycie" czasowym ... stąd 2 obsuwy premiery.
Jednak wydaje mi się, że zapominasz, że CIG to nie CDP i chyba nie oczekiwałeś, że za 50-60mln wydadzą grę o wielkości i jakości takiej jak W3 ... a może wierzyłeś w to ????
Dla mnie było oczywiste, że gra trochę lepsza od S2 i LoF będzie dla nich sukcesem i krokiem w dobrą stronę.
Moim zdaniem zrobili kilka dobrych kroków ale nie wymagaj geniuszu .... to nie perpetum mobile i gra niemal perfekcyjna (jak W3) wymaga jednak zdecydowanie większych środków jakimi dysponował CIG.
Gry jeszcze nie ma a jak będzie po premierze. Ja już widzę duży postęp chociażby to, że chcieli sprawdzić na co gracze najbardziej będą narzekać.
Gra na pewno nie będzie perfekcyjna a nawet bardzo dobra. Czytając komentarze doszedłem do wniosku, że nie jest aż tak źle choć sporo jeszcze jest do zrobienia. Wydaje mi się, że część uda się zrobić ale na pewno nie wszystko. Ale nie wymagajmy cudów. Aby grę znacznie poprawić potrzebowaliby jeszcze z rok i ze 30mln kasy ... a na to nie mogą sobie pozwolić.
Jak wypadną okaże się na premierze. Mam klucze do bety ale nie bardzo mam czas na testy więc ocenę zaczerpnę z forów. Nie wiem czy kupię grę ale wygląda dość interesująco i może być najlepszym z Sniperów o ile uda im się poprawić najpoważniejsze błędy.
Dawanie nawet w gratisie dodatku z preorderami jest moim zdaniem wcale nie takim złym rozwiązaniem najważniejsze jest przyciągnięcie chętnych a cena nie jest wcale taka mała. Kluczowa jest poprawa bugów z optymalizacją może być gorzej ale nawet Batman AK miał z tym problem szczególnie na Radeonach ... więc nie wymagajmy cudów od nich...
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)