Fantomas napisał(a):www.tvncnbc.pl/gieldowy-mistrz...1. S:GW na PS3 będzie bezpośrednio konkurował z C2 - pytanie retoryczne: kogo sprzedawcy umieszczą na najlepszych miejscach na półkach ? Wydawcy FEAR woleli odpuścić i przesunęli premierę. CI jest twarde i postanowiło dokopać C2 - pełen szacun
fantomas pisałem że decyzja o zmianie musiała być czymś uzasadniona a myślę że "rozeznanie" na rynku City zrobiło ....
a teraz widzisz pierwsze uzasadnienia tej decyzji są !
Fear przesunięto premierę więc CIA musiało wiedzieć o tym wcześniej.
Posiedziałem sobie na necie trochę aby zaczerpnąć wiedzy o konkurencji ...
daty konkretnej premiery Crysisa 2 nie ma ! jest podane ze marzec 2011 ...więc tutaj co do premiery bym postawił duży znak "?" . S:GW tą datę konkretną premiery ma więc prędzej wyjdzie przekładany i praktycznie gotowy Sniper niż Crisis 2. W ten sposób uważam że Sniper nie będzie miał większej konkurencji (chyba tylko w postaci przecen lub spadającego już z listy przebojów KZ 3)
i jeszcze jedno .... Kto jest producentem Crysis 2 ? Nie brzmi wam znajomo ta nazwa mi też na początku brzmiała. Wystarczy wpisać w gogle i od razu sie przypomina
www.crytek.com/news/city-inter...Trzeba pamiętać że Sniper na PS 3 to jest dodatkowy zysk dla firmy i jakby zarobili tylko na nim 100 tys zł to jest to dodatkowy zysk ze sprzedaży tej samej gry pół roku po premierze. Konkurencja w tych terminach zawsze jakaś będzie ale ....
cena + jakość + dodatki nowe do gry + Rynek Japoński
zrobią swoje.
Zysk dopiero w w marcu i kwietniu to co ? ...a ktoś miał zamiar sprzedawać ... już po premierze ? Po co ? skoro zaraz po S:GW na PS3 będą następne atrakcje ...
Fantomas napisał(a):
2. S:GW 2 będzie 3/4. kwartał. Info złe - w wakacje nie są na razie zapowiadane wielkie premiery, końcówka roku to inna historia.
Mam nadzieję że będzie to również dobrą decyzją.
Fantomas napisał(a):
3. Sprzedaż gier na iP jest niewielka.
Ale czy to komuś przeszkadza jeżeli zarobią też i na tym?
Na początek niewielkie pieniądze ... plus pokazanie się na rynku gier iP. Teren działania bardzo rozwojowy i może dziś być małym rynkiem ale w przyszłości przynosić dużo zysków.