Nigdzie tak nie napisano że producenci FEAR 3 się przestraszyli C2 i nikt tak nie napisze. Oczywiście można szukać znów jakiś plotek na polygamii bo jak to z plotkami bywa gdzieś tam zawsze jakieś ziarnko prawdy jest ukryte.
Snuć domysły można więc i ja snuję ...
Odnośnie współpracy tych dwóch
"We are delighted to have City Interactive join our CryENGINE®3 licensee community and we really look forward to continuing to work with their talented teams.” Said Carl Jones, Director of CryENGINE® Global Business Development. “City has shown with the success of Sniper: Ghost Warrior that they understand what gamers want to play. CryENGINE®3 and our dedicated, global support team will help them achieve their vision on more platforms, with the speed and high quality values that our engine and tools uniquely provide to developers."
Dwie współpracujące firmy (głównie pod względem obsługi silnika) będą sobie podkładać kłody i konkurować bezwzględnie na rynku gier ?! .....Mi tutaj coś nie gra.
Wracając do terminu premiery Crysis 2 (jak się okazuje już wielokrotnie przekładano).
www.cdaction.pl/news-14005/cry...To jest dobre
www.gamezilla.pl/content/premi...Crysis 2 ma nie tylko fanów
polygamia.pl/Polygamia/1,10716...polygamia.pl/Polygamia/1,10716...www.cdaction.pl/metryka-gry-22... wstawiony na premierę IV Q
Wydaje mi się że są 2 warianty....
I
albo firmy nie sądzą aby jeden z drugim produktem był konkurencyjny (fakt C2 tutaj jest lepszy jakościowo bo już na silniku CryEngine 3). Te dwie gry różnią się też bo Crysis 2 jest SF a Sniper nie .
II
ktoś znów przełoży premierę (być może CITY,być może Crytec).
Fantomas my tu jesteśmy szarzy ludzie i nie wierzę żeby tak ważne decyzje podejmowane przez tęgie głowy jak przełożenie premiery gry na termin pokrywający się z innym był błędną decyzją w dodatku świadomą.
Moje wypowiedzi to szukanie plusów w całości.... bo CIA stało się dla mnie bardziej niż tylko inwestycją.
Nie obraź się ale Twoje wypowiedzi to w 80 % twierdzenia negatywne i poszukiwania tego co jest niby złe. Szukasz wciąż lub próbujesz ukazywać właśnie rzeczywistość w negatywnych odcieniach
(czy Ty w ogóle masz zamiar kupić akcje skoro to taka nie dochodowa spółka :) ?)
W jakimś stopniu jest potrzebna polemika bo prowadzi to do trafnego myślenia.
Czas pokarze według mnie że terminy premier czy inne działania firmy były najlepszym dostępnym rozwiązaniem .