PARTNER SERWISU
ojacnedu
29 30 31 32 33
pies_lancuchowy
0
Wpisów: 136
Wysłane: 13 stycznia 2011 20:17:13 przy kursie: 2,40 zł
Fantomas napisał(a):
www.tvncnbc.pl/gieldowy-mistrz...

2. S:GW 2 będzie 3/4. kwartał. Info złe - w wakacje nie są na razie zapowiadane wielkie premiery, końcówka roku to inna historia.

Info dobre - CIA szykuje grę która będzie wielką premierą.
pzdr

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 13 stycznia 2011 21:05:38 przy kursie: 2,40 zł
Nigdzie tak nie napisano że producenci FEAR 3 się przestraszyli C2 i nikt tak nie napisze. Oczywiście można szukać znów jakiś plotek na polygamii bo jak to z plotkami bywa gdzieś tam zawsze jakieś ziarnko prawdy jest ukryte.
Snuć domysły można więc i ja snuję ...

Odnośnie współpracy tych dwóch
"We are delighted to have City Interactive join our CryENGINE®3 licensee community and we really look forward to continuing to work with their talented teams.” Said Carl Jones, Director of CryENGINE® Global Business Development. “City has shown with the success of Sniper: Ghost Warrior that they understand what gamers want to play. CryENGINE®3 and our dedicated, global support team will help them achieve their vision on more platforms, with the speed and high quality values that our engine and tools uniquely provide to developers."

Dwie współpracujące firmy (głównie pod względem obsługi silnika) będą sobie podkładać kłody i konkurować bezwzględnie na rynku gier ?! .....Mi tutaj coś nie gra.

Wracając do terminu premiery Crysis 2 (jak się okazuje już wielokrotnie przekładano).
www.cdaction.pl/news-14005/cry...
To jest dobre
www.gamezilla.pl/content/premi...
Crysis 2 ma nie tylko fanów
polygamia.pl/Polygamia/1,10716...
polygamia.pl/Polygamia/1,10716...
www.cdaction.pl/metryka-gry-22... wstawiony na premierę IV Q

Wydaje mi się że są 2 warianty....
I
albo firmy nie sądzą aby jeden z drugim produktem był konkurencyjny (fakt C2 tutaj jest lepszy jakościowo bo już na silniku CryEngine 3). Te dwie gry różnią się też bo Crysis 2 jest SF a Sniper nie .

II
ktoś znów przełoży premierę (być może CITY,być może Crytec).

Fantomas my tu jesteśmy szarzy ludzie i nie wierzę żeby tak ważne decyzje podejmowane przez tęgie głowy jak przełożenie premiery gry na termin pokrywający się z innym był błędną decyzją w dodatku świadomą.
Moje wypowiedzi to szukanie plusów w całości.... bo CIA stało się dla mnie bardziej niż tylko inwestycją.
Nie obraź się ale Twoje wypowiedzi to w 80 % twierdzenia negatywne i poszukiwania tego co jest niby złe. Szukasz wciąż lub próbujesz ukazywać właśnie rzeczywistość w negatywnych odcieniach
(czy Ty w ogóle masz zamiar kupić akcje skoro to taka nie dochodowa spółka :) ?)
W jakimś stopniu jest potrzebna polemika bo prowadzi to do trafnego myślenia.
Czas pokarze według mnie że terminy premier czy inne działania firmy były najlepszym dostępnym rozwiązaniem .

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 13 stycznia 2011 22:14:25 przy kursie: 2,40 zł
Oczywiście, że tak nie napiszą tak jak CDP nie napisał, że przesuwa premierę W2 ze względu na zderzenie z DA2 [notabene szykuje się niezły wynik jeśli chodzi o tego ostatniego] - taki PR tej branży. Wydawcy FEAR też mają rozeznanie rynku i wiedzą, że po tym co odstawili w FEAR 2 mają małe szanse konkurować z czymkolwiek poza budżetówkami.

Prezentujesz jakieś stare infa dotyczące daty premiery - fakt faktem, że ją przesuwano [jak praktycznie wszystko w tej branży], ale marzec zapowiedziano w połowie sierpnia i tego się trzymają. Oczywiście zawsze jest możliwość, że premierę przesuną - wtedy będzie to oczywiście z korzyścią dla S:GW [tylko producenci FEAR chyba wtedy zawałów dostaną].

O jakiej współpracy mówisz [bo chyba czegoś nie wiem] ? Crytek sprzedał licencje silnika CI - z tego faktu nie wynika, żeby mieli uzgadniać daty premier swoich gier. Wręcz odwrotnie - obie wypuszczają gry tego samego dnia, co trudno uznać za przejaw jakiś głębszych uczuć.

Nie grałeś chyba to informuję: KZ3 jest FPSem w konwencji SF.
A komentarze w polskim necie naprawdę nie są miarodajnym źródłem opinii - z reguły wypowiada się masa frustratów.

Co do moich postów to zwyczajnie oceniam tą decyzję negatywnie czemu daję i tyle. Nie znaczy to, że muszę mieć rację. Ja poważnie chciałbym, aby CI produkowało same hity, bo wtedy będzie możliwość zarobku, której na razie tu nie widzę.
Swoich inwestycji nie upubliczniam i tego się będę trzymał. Podyskutować mogę na temat fundamentów.

Nestor
30
Wpisów: 200
Wysłane: 13 stycznia 2011 22:49:16 przy kursie: 2,40 zł
S:GW nie jest w stanie konkurowac ani z KZ3 ani Crysis2. Obydwie gry zmiazdza go graficznie, mimo ze C2 jest na tym samym silniku. Po drodze jest rowniez rodzimy bulletstorm. Generalnie koniec zimy zapowiada sie bardzo goraco jesli chodzi o rynek FPS na konsole i PC. Naprawde lepiej to chyba wydac w okolicach kwietnia/maja, jak wszystko juz przycichnie.

W tej chwili S:GW jest kąskiem dla ludzi, którzy patrza jedynie na cene. Tu pojawia sie drugi problem, szeroki rynek uzywanych, konsolowych gier. Jutrzejsze hity beda pojutrze w cenie nowego S:GW ;-)

volky
0
Wysłane: 14 stycznia 2011 10:37:41 przy kursie: 2,43 zł
Fantomas napisał(a):

O jakiej współpracy mówisz [bo chyba czegoś nie wiem] ? Crytek sprzedał licencje silnika CI - z tego faktu nie wynika, żeby mieli uzgadniać daty premier swoich gier. Wręcz odwrotnie - obie wypuszczają gry tego samego dnia, co trudno uznać za przejaw jakiś głębszych uczuć.

Nie sądzę aby to była sztywna współpraca. Jak się wczytać w ta zacytowaną wypowiedź (chyba że miała ona tylko na celu reklamę silnika) to widać że Crytec docenia City.
A potem nagle mieliby sobie rzucać kłody pod nogi? Owszem umowa to tylko silnik, a nie o jakiejś głębszej współpracy. Choć jestem ciekaw czy jakieś zapisy w takich umowach się pojawiają o innej tematyce.
Gdyby S:GW PS 3 było wydane na ich silniku to już w ogóle byłoby to jakimś nieporozumieniem i raziło w oczy. Faktem jest że firmy się znają i jakiś tam kontakt zapewne mają.

Fantomas napisał(a):

Nie grałeś chyba to informuję: KZ3 jest FPSem w konwencji SF.
A komentarze w polskim necie naprawdę nie są miarodajnym źródłem opinii - z reguły wypowiada się masa frustratów.

Nie grałem :) bo niestety nie mam na to czasu ... ale wiem że jest to SF tak jak i Crysis 2.
Co daje dla Snipera plus pod względem fanów nie lubiących SF.... a delektujących się realistyką gry. thumbright

volky
0
Wysłane: 17 stycznia 2011 10:23:12 przy kursie: 2,76 zł
Przedsiębiorca roku 2010 -CITY II miejsce

pb.pl/2/a/2011/01/15/Leszek_Cz...

"W tegorocznym głosowaniu Leszek Czarnecki o włos wyprzedził Marka Tymińskiego, prezesa giełdowej firmy City Interactive, którego nominowaliśmy m.in. za światowy sukces gry komputerowej. Za 3 mln zł powstał Sniper: Ghost Warrior, który podbił USA i Europę Zachodnią. Do końca października nabywców znalazło 800 tys. sztuk gry, a jej sukces przełożył się na kurs spółki - w ciągu roku jej skoczył aż o 800 proc."

....nie wiele brakowało ale jednak akcjonariusze dopisali w głosowaniu i Marek Tymiński prześcignął nawet tak znane osobistości jak Karkosik ,Solorz-Żak :). Brawo hello1
Edytowany: 17 stycznia 2011 10:23

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 17 stycznia 2011 11:20:58 przy kursie: 2,76 zł
City dzis prowzrostowo(wreszcie), Optimus takze. Czy sa jakies nowe newsy czy to znow zafascynowanie sektorem?

volky
0
Wysłane: 17 stycznia 2011 11:36:02 przy kursie: 2,76 zł
ja to myślę że to jest efekt sierpnia
tylko że odwrotnie Optyk ciągnie kurs CIA
(z AT jak się utrzyma powstanie mocna pro wzrostowa formacja)

...a czemu rośnie bo niektórzy realizują zyski na Optimusie i kapitał przeznaczają na zakup CIA.

Edit:
jak widac zaczęło się to udzielać również innym branżowym spółkom 11 bit, Nico games.
Jestem w szoku w związku z tymi wzrostami i ewentualna powtórką wzrostów na wszystkim co ma związek z grami....
Edytowany: 17 stycznia 2011 11:50

topfacet
178
Wysłane: 17 stycznia 2011 12:21:10 przy kursie: 2,76 zł
Faktycznie dzis caly sektor ladnie rosnie:)

volky
0
Wysłane: 17 stycznia 2011 13:57:51 przy kursie: 2,76 zł
www.parkiet.com/artykul/100817...

jak widać prasa też zauważyła .... thumbright

a z AT około 12 jak sobie rysowałem
to wygląda to bardzo dobrze ....

kliknij, aby powiększyć
<- obrazek

Edytowany: 17 stycznia 2011 14:08

volky
0
Wysłane: 17 stycznia 2011 20:38:58 przy kursie: 2,76 zł
Za dnia mało czasu miałem ....
teraz wklejam bardziej aktualny wykres

kliknij, aby powiększyć

W odpowiedzi na jedną wiadomość z skrzynki
dla wyjaśnienia "12" oznaczało godzinę - a nie wartość kursu 12 zł :).

Najprawdopodobniej jutro się wyjaśni jak będziemy rosnąć.

Edit: udało się wkleić poprawnie , po południu też coś blokowało ;)
Edytowany: 17 stycznia 2011 20:47

marasss
0
Wpisów: 60
Wysłane: 17 stycznia 2011 20:56:10 przy kursie: 2,76 zł
Osobiscie to zastanawiam sie pod co to rosnie? jesli pare dni temu przesuneli premiere na marzec. Spodziewalem sie powolnego zjazdu do 23,80 a tu takie kwiatki. No coz, niechaj rosnie salute

volky
0
Wysłane: 17 stycznia 2011 21:06:59 przy kursie: 2,76 zł
Dla mnie to po prostu dowód na to jak wiele osób siedzi i czeka(lub czekało) na wzrost CIA obserwując notowania.
Wielokrotnie się dziwiłem że nie chce rosnąć [a było tych okazji i pozytywnych informacji]. Kurs nie ma co ukrywać po prostu został pociągnięty przez Optimusa....

Latem CIA Optyka wyciągnęło do 3,50 bez żadnego powodu.
Dziś akcjonariusze z Optimusa przeskakiwali do CIA po realizacji zysków.
Ten efekt może się utrzymać i wyciągnąć nas naprawdę wysoko. Końcówka notowań z dziś to doskonały przykład. Opadanie kursu na OPT i podbijanie na CIA.

Edytowany: 17 stycznia 2011 21:07

pies_lancuchowy
0
Wpisów: 136
Wysłane: 17 stycznia 2011 22:13:25 przy kursie: 2,76 zł
jw. W ostatnich dniach nie ma na pewno żadnych jednoznacznie pozytywnych (oficjalynch) informacji dla citka. Przesunięcie debiutu na pewno nie jest taką informacją. Ani to co powiedział tymiński w wywiadzie - że sprzedaż pozostałych gierek jest słaba.

niezależnie od tego, jeżeli tylko zrealizuje się 'scenariusz bazowy', którym jest sprzedaż SGW2 lepsza niż SGW1, to mamy w przyszłym roku rekordy cenowe. A że akurat dzisiaj rośniemy.. coż. Dziś sobie rynek o tym przypomniał. I tyle

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 19 stycznia 2011 16:36:08 przy kursie: 2,72 zł
Moim zdaniem ta informacja www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm... o tym, że Quercus wchodzi o akcjonariatu jest bardzo pozytywna.

topfacet
178
Wysłane: 19 stycznia 2011 16:45:59 przy kursie: 2,72 zł
Bardzo dobre info, Buczek juz wczesniej mowil ze widzi w City potencjal do dalszego wzrostu.

volky
0
Wysłane: 19 stycznia 2011 17:58:33 przy kursie: 2,72 zł
Również uważam to za bardzo dobre info.
Potwierdza wartość spółki przez wielu nie docenianą jeszcze parę dni temu.
Chociaż jeden fundusz ujawnił się....a z pewnością gdyby te karty zostały odkryte to by było ciekawie kto siedzi tam jeszcze poniżej 5 % thumbright

CIA jest teraz w swig80 więc dla innych funduszy działających w tym indexie stanowi spółkę perspektywiczną o nadal wysokim potencjale do wzrostów.
Nie przeszkadzają im jak widać wskaźniki typu C/WK..... wysoki wzrost w poprzednim roku... czy inne tam typu termin premiery gier :).
Wcale nie musi dzięki niemu teraz rosnąć to tylko umacnia wizerunek spółki.

topfacet
178
Wysłane: 19 stycznia 2011 18:37:51 przy kursie: 2,72 zł
Mysle, ze wskazniki beda miarodajne dopiero po publikacji danych za caly zeszly rok:)

Prezes mowil, ze wskaznikowo maja jeszcze potencjal do wzrostu.

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 19 stycznia 2011 21:50:11 przy kursie: 2,72 zł
A co miał powiedzieć: że jest potencjał do spadku ?

Zeszły rok to przeszłość i nie należy go brać pod uwagę - liczy się jak pójdzie sprzedaż gier w tym roku. Jeśli ktoś prawidłowo zgadnie to czekają pieniądze lub przynajmniej brak starty.

baxy
0
Wpisów: 6
Wysłane: 19 stycznia 2011 23:08:00 przy kursie: 2,72 zł
volky napisał(a):
Wielokrotnie się dziwiłem że nie chce rosnąć [a było tych okazji i pozytywnych informacji].

Dzisiaj już wiemy, że to fundusz trzymał kurs. Kolejna lekcja tego, kto tak naprawdę się liczy na giełdzie. Tylko w pon. uwolnili kurs i od razu megawzrosty.
Teraz też ktoś trzyma kurs w okolicach 27 zł. Przy takiej zwałce, jaka powinna być po takim wzroście, gdzie każdemu się wydawało że to tylko efekt Optimusa, korekta powinna być znacząca. A tu ktoś kursem steruje.
Oj, gdzie ten KNF, gdzie nadzór giełdy?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

29 30 31 32 33

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,268 sek.

pjloavcb
rripkmkc
woxicggp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tdsdhlet
dlmdtwel
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat