PARTNER SERWISU
nstjojfs
300 301 302 303 304

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 23 listopada 2018 15:36:24
Ja to bym chciał, żeby akcjonariusze i obligatariusze odzyskali wszystko, ale ja to sobie mogę chcieć.

hektorek
0
Wpisów: 69
Wysłane: 23 listopada 2018 15:49:16
alder74 napisał(a):
Ktoś odbił się od ściany
Cytat:
Pokrzywdzeni przez GetBack przyszli do kancelarii Giertycha z petycją. "Pani rzuciła ją na ziemię

www.rmf24.pl/fakty/polska/news...

Giertych nie może podjąć się reprezentowania Stowarzyszenia bo byłby to konflikt interesów. Niemniej wydźwięk medialny akcji bardzo dobry. Nie może powstać wrażenie ze LC to tylko ofiara korupcji w KNF. To jest owszem ofiara ale swojej chciwości w wyznaczaniu strategii działania swoich banków.

orekki
1
Wpisów: 357
Wysłane: 23 listopada 2018 16:40:08
GetOblig napisał(a):
To jeszcze jeden post z Bankiera. Czy jest w tym gronie ktoś kompetentny aby mógł wyjaśnić nam tę kwestię?
"Obligatariusze !
Bez stawania po czyjejkolwiek ze stron, muszę przyznać, że Księgowy w kwestii konstrukcji konwersji ma rację !
…..
I na koniec moja subiektywna opinia:
Tak sobie czytam to forum i tamto forum (na SW) i dochodzę do wniosku, że od Księgowego, to się tu można dowiedzieć więcej, niż z mediów, od zarządu, kuratora i członków RW...
…..
Porównuję sobie wpisy Księgowego i p. Barczyńskiego i dochodzę do wniosku, że jakiś człowiek z boku, bardziej dba o interes obligatariuszy

Litości ! Już zostało pokazane, że jest tam stek bzdur, a Ty dalej wklejasz posty z bankiera.
Księgowy dba na 100% o to by skłócać ludzi, a nie o interes obligatariuszy, czyli m.in. mój.
Przestań lansować tego księgowego, który robi sobie jaja.

Jan Nowak
0
Wpisów: 181
Wysłane: 23 listopada 2018 16:48:09
voyager747 napisał(a):
Ja to bym chciał, żeby akcjonariusze i obligatariusze odzyskali wszystko, ale ja to sobie mogę chcieć.

A ja chciałbym mieć szansę odzyskać choć tyle ile będą mieć szansę odzyskać obligatariusze oszukani przez GetBack tak samo jak akcjonariusze.

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 23 listopada 2018 16:49:48
Ciekawe w jaki sposób pan Księgowy swoimi wypocinami pomaga pokrzywdzonym w aferze Getback, że ktoś tu pisze że mu bardziej zależy... Jakby mu zależało to powinien swoje rewelacje przedstawiać w prokuraturze a nie na forum.

Zaczynam też odnosić wrażenie, że komuś strasznie zależy na usunięciu akurat pana Radka z RW a nie nikogo innego. Czemu usuwać najbardziej aktywnego członka RW? Co takiego niewygodnego robi?

Przy okazji: Panie Radosławie, proszę pamiętać, że to przecież Pan założył tę grupę, ludzie na Pana zagłosowali, Pan ma największą wiedzę nt. sytuacji w spółce, więc oczekujemy czasem informacji od Pana, a nie pani Bucholc czy kogoś tam innego, bo nawet nie wiemy jak się z nimi skontaktować...

Jan Nowak
0
Wysłane: 23 listopada 2018 16:53:05
orekki napisał(a):
GetOblig napisał(a):
To jeszcze jeden post z Bankiera. Czy jest w tym gronie ktoś kompetentny aby mógł wyjaśnić nam tę kwestię?
"Obligatariusze !
Bez stawania po czyjejkolwiek ze stron, muszę przyznać, że Księgowy w kwestii konstrukcji konwersji ma rację !
…..
I na koniec moja subiektywna opinia:
Tak sobie czytam to forum i tamto forum (na SW) i dochodzę do wniosku, że od Księgowego, to się tu można dowiedzieć więcej, niż z mediów, od zarządu, kuratora i członków RW...
…..
Porównuję sobie wpisy Księgowego i p. Barczyńskiego i dochodzę do wniosku, że jakiś człowiek z boku, bardziej dba o interes obligatariuszy

Litości ! Już zostało pokazane, że jest tam stek bzdur, a Ty dalej wklejasz posty z bankiera.
Księgowy dba na 100% o to by skłócać ludzi, a nie o interes obligatariuszy, czyli m.in. mój.
Przestań lansować tego księgowego, który robi sobie jaja.

Ale co zostało pokazane? Że bzdurą jest, że:

1. akcjonariusze będą mieli prawo domagać się od spółki pokrycia strat, które wynikły ze świadomego wprowadzenia ich w błąd poprzez publikowanie w oficjalnych raportach nieprawdziwych wyników finansowych?

2. miliardowa emisja akcji po 5 gr wykończy wszystkich: akcjonariuszy, obligatariuszy i samą spółkę, która utraci decyzyjność?

3. podpięcie konwersji, pod wcześniej uchwaloną emisję 70 mln akcji po 8,64 zł potrójnie zabezpiecza obligatariuszy:
-odzyskają część pieniędzy, nawet przy spadku ceny akcji,
-skorzystają z tarczy podatkowej, dzięki spadkowi ceny akcji,
-zrobią to szybko, dzięki zachowaniu płynności akcji?

4. miliardowa emisja akcji, to także problem z płynnością, konieczność scalania, co wiązać się będzie z jeszcze większymi stratami, do takiego stopnia, że nikt nie zdoła ich w pełni wykorzystać przy tarczy podatkowej?

Gdzie to zostało pokazane?

sjanisz
0
Wpisów: 64
Wysłane: 23 listopada 2018 16:55:26
Rozumiem, że Jan Nowak próbuje wywrzeć nacisk na Radka.
Ale to na tyle inteligentna osoba, że raczej wie iż nie ma ŻADNYCH szans na odszkodowanie od obecnego Getback. Inaczej zrobiłby to wszystko, czym grozi, nie zapowiadając tego.
Jakby sądy miały jakieś wątpliwości, wystarczy przedstawić sytuację przy pomocy prostego modelu:

Rodzina G maluje na swoim aucie kolorowe reklamy i ogłasza otwarcie firmy o nazwie Getback.
Ogłasza też, że Getback dostaje duże pieniądze za reklamowanie produktów
i sprzedaje akcje Getback jakimś ludziom
i sprzedaje obligacje Getback innym ludziom
Następnie okazuje się, że pieniądze zginęły a przychodów z reklam prawie nie ma
Sądy przekazują firmę Getback obligatariuszom ze świadomością, że firma nie zaspokoi obligatariuszy w pełni
Następie sądy przyjmują pozwy akcjonariuszy o oszustwo Getback -ale oczywiście orzekają, że akcjonariusze będą zaspokajani dopiero po tym jak zostaną spłaceni obligatariusze (przynajmniej w takiej części jaka wynika z układu obligatariusze-Getback)

Ja pana Jana Nowaka rozumiem, ale nie dajmy się przestraszyć. Straszenie jest nieetyczne -a w skrajnych przypadkach jest na nie paragraf.

Jan Nowak
0
Wysłane: 23 listopada 2018 17:08:32
Cytat:

Rozumiem, że Jan Nowak próbuje wywrzeć nacisk na Radka.
Ale to na tyle inteligentna osoba, że raczej wie iż nie ma ŻADNYCH szans na odszkodowanie od obecnego Getback. Inaczej zrobiłby to wszystko, czym grozi, nie zapowiadając tego.
Jakby sądy miały jakieś wątpliwości, wystarczy przedstawić sytuację przy pomocy prostego modelu:

Rodzina G maluje na swoim aucie kolorowe reklamy i ogłasza otwarcie firmy o nazwie Getback.
Ogłasza też, że Getback dostaje duże pieniądze za reklamowanie produktów
i sprzedaje akcje Getback jakimś ludziom
i sprzedaje obligacje Getback innym ludziom
Następnie okazuje się, że pieniądze zginęły a przychodów z reklam prawie nie ma
Sądy przekazują firmę Getback obligatariuszom ze świadomością, że firma nie zaspokoi obligatariuszy w pełni
Następie sądy przyjmują pozwy akcjonariuszy o oszustwo Getback -ale oczywiście orzekają, że akcjonariusze będą zaspokajani dopiero po tym jak zostaną spłaceni obligatariusze (przynajmniej w takiej części jaka wynika z układu obligatariusze-Getback)

Ja pana Jana Nowaka rozumiem, ale nie dajmy się przestraszyć. Straszenie jest nieetyczne -a w skrajnych przypadkach jest na nie paragraf.

Żadnego nacisku nie chcę na nikim wywrzeć. Chciałem tylko panem Radkiem porozmawiać, przestawić swoje poglądy na pewne kwestie. Niestety pan Radek mnie zlekceważył. Uznał, że nie ma sensu ze mną dyskutować. W zasadzie powinienem to co tu piszę zachować dla siebie bo wbrew pozorom duża konwersja na miliardy akcji jest dla mnie rozwiązaniem korzystnym do wystąpienia na drogę sądową. Co tego braku szans na odszkodowanie to, tak jak pisałem wcześniej, chodzi o naprawienie szkody za podawanie przez spółkę nieprawdziwych danych i przemilczanie informacji. Podałem przepisy z ustawy o ofercie. Do tego dochodzi art. 286 i 311 kodeksu karnego.Według mnie mam spore szanse. Zgłosiłem to do prokuratury ale proces cywilny potrwa zapewne krócej więc będę wnosić pozew.

sjanisz
0
Wpisów: 64
Wysłane: 23 listopada 2018 17:10:13
Możemy rozmawiać z akcjonariuszami, ale bez straszenia pozwami...
Oczywiście, że sąd przyzna rację Janowi Nowakowi, ale odroczy zaspokojenie do czasu spłacenia obligatariuszy
Edytowany: 23 listopada 2018 17:26

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 23 listopada 2018 17:10:41
NerfMe napisał(a):
Ciekawe w jaki sposób pan Księgowy swoimi wypocinami pomaga pokrzywdzonym w aferze Getback, że ktoś tu pisze że mu bardziej zależy... Jakby mu zależało to powinien swoje rewelacje przedstawiać w prokuraturze a nie na forum.

Zaczynam też odnosić wrażenie, że komuś strasznie zależy na usunięciu akurat pana Radka z RW a nie nikogo innego. Czemu usuwać najbardziej aktywnego członka RW? Co takiego niewygodnego robi?

Przy okazji: Panie Radosławie, proszę pamiętać, że to przecież Pan założył tę grupę, ludzie na Pana zagłosowali, Pan ma największą wiedzę nt. sytuacji w spółce, więc oczekujemy czasem informacji od Pana, a nie pani Bucholc czy kogoś tam innego, bo nawet nie wiemy jak się z nimi skontaktować...
Pan Radosław w RW to samo zło.Przeszedł na stronę przeciwną i takie są fakty! Gdyby nie megalomania p Radosława RW nie opuściłby p A .Kłoczko ,który miał wiedzę i doświadczenie.Niestety p R.Barczyński nie potrafił uszanować kolegialnie zapadających uchwał i po prostu kolokwialnie mówiąc ,,olał'' innych.Dostał się do RN ,skonfliktował RW i gra przeciwko nam.Jeżeli jeszcze tego nie rozumiecie to wkrótce ta wiedza do was dotrze.

Jan Nowak
0
Wysłane: 23 listopada 2018 17:17:50
sjanisz napisał(a):
Możemy rozmawiać z akcjonariuszami, ale bez straszenia pozwami...

Ale to nie jest żadne straszenie. To tylko fakty. Pozwy będą bo już jest grupa akcjonariuszy, którzy wynajęli kancelarię i złożą pozwy (a może już złożyli - nie wiem, nie jestem na bieżąco). Ja nie piszę o pozwach dlatego, żeby kogokolwiek straszyć tylko pokazać co się będzie działo a być może już się dzieje.

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 23 listopada 2018 17:20:04
@ GetOblig
@ Jan Nowak
@ leonek7
Czy możecie przypomnieć - a może zrobi to ktoś inny - aktualny skład Rady Wierzycieli i wskazać, kto kogo w niej reprezentuje?
W szczególności - kto w ramach PPU ( nie przeciw PPU) zabiega o interesy indywidualnych niezabezpieczonych obligatariuszy.
Mnie wychodzi na to, że jest to Radek.
A Wy kogo podajecie?

Być może mamy do czynienie ze zjawiskiem doktor Jekyll i pan Hyde.
Dla wyjaśnienia - może ten dobry, mityczny „księgowy” z bankiera to taki doktor Jekylle, który nocą zmienia się w mroczna postać pana Hyde czyli Radka i czyni samo zło dla obligatariuszy, nie mówiąc już o akcjonariuszach.
Edytowany: 23 listopada 2018 17:23

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 23 listopada 2018 17:37:44
@ Jan Nowak

Cytat:
Ale to nie jest żadne straszenie. To tylko fakty. Pozwy będą bo już jest grupa akcjonariuszy, którzy wynajęli kancelarię i złożą pozwy (a może już złożyli - nie wiem, nie jestem na bieżąco). Ja nie piszę o pozwach dlatego, żeby kogokolwiek straszyć tylko pokazać co się będzie działo a być może już się dzieje.

A ja jednak jako mały, indywidualny, niezabezpieczony obligatariusz śmiertelnie się przestraszyłem.
Tych pozwów.
Stan przedzawałowy.
Uważam, że akcjonariusze na mnie nastają i chcą mi zabrać pożyczone GetBack w postaci obligacji pieniądze.
Błagam, nie torturujcie na raty.
Zróbcie to humanitarnie za jednym razem - raz, a dobrze.

Kibic1
0
Wpisów: 51
Wysłane: 23 listopada 2018 17:41:14
Pytanie do p. Radka.
Kiedy NS złoży propozycje układowe ? A może już złożył tylko o tym nie wiemy.

orekki
1
Wpisów: 357
Wysłane: 23 listopada 2018 17:43:03
Mam prośbę, przestańmy karmić trolle, w postaci księgowego i tych co wrzucają tu jego głupoty.
Uzgodnijmy ostatecznie, że
1. Jak konwersja będzie mała to akcjonariusze odzyskają kupę kasy z wartości akcji, Proszę nie wyprowadzać ich z błędu, niech głosują za tym (o sorry, zapomniałem że nie mogą głosować, bo układ zgodnie z prawem ich nie dotyczy)
2. Jak Hoist dorzuci 1mld, to już będą kokosy i odzyskają więcej niż obligatariusze. Cholera, znowu fake, bo tego się nie da zrobić zgodnie z prawem, ale w końcu mogą zabiegać o to u inwestora, tylko w takim razie adresatem nie jest to forum.
Czyli kończymy tą jałową dyskusję ?

Życzę wszystkim, którzy złożą pozwy, rozpatrzenia spraw na ich korzyść, ale pozwy proszę składać do sądu, a nie zawracać tutaj kijem wisły i skłócać kogo się da. Osobiście to nie jestem pewien, czy sąd nie uzna raczej winy poprzedniego zarządu (po uprzednim wyroku w sprawie karnej) i odeśle po odszkodowanie do KK i świty. Oprócz satysfakcji, może to być tylko kolejna strata kasy na proces.

Jan Nowak
0
Wysłane: 23 listopada 2018 17:48:19
Cytat:

A ja jednak jako mały, indywidualny, niezabezpieczony obligatariusz śmiertelnie się przestraszyłem.
Tych pozwów.
Stan przedzawałowy.
Uważam, że akcjonariusze na mnie nastają i chcą mi zabrać pożyczone GetBack w postaci obligacji pieniądze.
Błagam, nie torturujcie na raty.
Zróbcie to humanitarnie za jednym razem - raz, a dobrze.

Ja jako mały, indywidualny akcjonariusz też się przestraszyłem konwersji wierzytelności na miliardy akcji po 5 groszy. A ostatnio przestraszyłem się sprzedaży nie wiadomo ile wartych portfeli (brak niezależnej wyceny) Hoistowi. Uważam, że obligatariusze na mnie nastają i chcą mi zabrać zainwestowane w akcje spółki GetBack pieniądze. Cały czas czuję się torturowany.

Jan Nowak
0
Wysłane: 23 listopada 2018 17:50:59
orekki napisał(a):

Czyli kończymy tą jałową dyskusję ?

A czy ktoś Ci każe dyskutować? Nie chcesz to nie dyskutuj.

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 23 listopada 2018 17:57:00
Drogi Janie Nowaku, już parę razy pisałem, że to forum, to jest stowarzyszenie obligatariuszy, akcjonariusze mają swoje, możesz tam się udać i przedstawiać swoje racje ? Bardzo proszę.

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 23 listopada 2018 17:57:17
Proponuję dalszą dyskusję (a raczej zabawę) kontynuować na czacie z Księgowym :))

Księgowy zaprasza, poniżej jego wpis, musi być Was dużo, będzie zadowolony, będzie w centrum uwagi.

Cytat:
Dzięki !
Zdaję sobie sprawę, że ilość informacji, które zamieszczam na forum, mogło wprowadzić nie co chaosu...
W związku z tym proponuję czat ze mną w sobotę, w trakcie którego omówię/wyjaśnię Wam wszystkie aspekty prezentowanych przeze mnie propozycji. Może być 16.00 , 18.00 , jak Wam pasuje.

Możemy też wymieniać się informacjami przez cały dzień, ale pamiętajcie - tylko merytorycznie !

PS. Wiem, że manipuluję informacjami, wrzucam teksty dla zmyłki, ale muszę się w jakiś sposób kamuflować...

W sobotę sama prawda i tylko prawda dotycząca rozwiązania problemu Getback !

www.bankier.pl/forum/pokaz-tre...

Księgowy, dobrze się bawisz? :)
Edytowany: 23 listopada 2018 18:02

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 23 listopada 2018 17:59:38
alder74 napisał(a):
@ GetOblig
@ Jan Nowak
@ leonek7
Czy możecie przypomnieć - a może zrobi to ktoś inny - aktualny skład Rady Wierzycieli i wskazać, kto kogo w niej reprezentuje?
W szczególności - kto w ramach PPU ( nie przeciw PPU) zabiega o interesy indywidualnych niezabezpieczonych obligatariuszy.
Mnie wychodzi na to, że jest to Radek.
A Wy kogo podajecie?

Być może mamy do czynienie ze zjawiskiem doktor Jekyll i pan Hyde.
Dla wyjaśnienia - może ten dobry, mityczny „księgowy” z bankiera to taki doktor Jekylle, który nocą zmienia się w mroczna postać pana Hyde czyli Radka i czyni samo zło dla obligatariuszy, nie mówiąc już o akcjonariuszach.

Alder74,
Raiffeisen – zabezpieczeni
Quercus – zabezpieczeni
M. Wójcik - niezabezpieczeni
Agmet – niezabezpieczeni
R. Barczyński - ??

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

300 301 302 303 304

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,280 sek.

ogkrmnqa
zozekylj
hildnzxh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
utmglwwk
bnipdipz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat