PARTNER SERWISU
jrmaxpml
177 178 179 180 181

Kiedy szczyt Hossy:)

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 22 września 2023 23:06:29
bginvest napisał(a):
Jeden taki to chciał kiedyś Księżyc ukraść.
Ten to dopiero musiał być oderwany od rzeczywistości.

A nie było ich dwóch?

Najśmieszniejsze jest jednak to, że Ci co "żyją realnie" przegrywali wybory z kimś kto jest oderwany od rzeczywistości. Z tego wynika, że mylili się co do rzeczywistości.

Niedługo zobaczymy, kto lepiej ocenia rzeczywistość.

Przyznam, że koalicja PO z SLD wydawała mi się dość egzotyczna parząc na historię i zwrot Tuska na lewo. Coraz częściej jednak pojawiają się takie głosy. Nie wykluczam więc, że do niej dojdzie.

bginvest
161
Wpisów: 380
Wysłane: 22 września 2023 23:33:12
Drugi był przeciwieństwem pierwszego.
Uważam, że był mężem stanu.

Koalicja nawet egzotyczna musi być, albo rozpocznie się na długie lata w PL epoka autorytaryzmu.

Brzydzę się polityką, ale taktycznie na 3 drogę będę musiał głosować, bo jeśli oni się nie dostaną to......

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 22 września 2023 23:39:04
bginvest napisał(a):
...

Brzydzę się polityką, ale taktycznie na 3 drogę będę musiał głosować, bo jeśli oni się nie dostaną to......

Czyli zagłosujesz na PSL i drugoligowych polityków z PO? blackeye

bginvest
161
Wysłane: 22 września 2023 23:45:17
Tak.

Zrobię to tylko dlatego, bo jeśli oni się nie dostaną, to pis utrzyma samodzielną władzę.

bginvest
161
Wysłane: 22 września 2023 23:49:25
Nie ma praktycznie możliwości przy obecnych sondażach, żeby opozycja przejęła rządy, jeśli 3 droga miałaby nie dostać się do sejmu.
Dodam, że jestem antyklerykałem.

Absurd totalny co ?

Kakarotto
83
Wysłane: 23 września 2023 00:02:41
Czemu nie bierzesz pod uwagę Konfederacji? Kwestie antyklerykalne są tu dominującą kwestią?

bginvest
161
Wysłane: 23 września 2023 00:07:28
Jestem z Torunia.
Znam się z Mentzenem.
Edytowany: 23 września 2023 00:11

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 23 września 2023 09:21:01
bginvest napisał(a):
Drugi był przeciwieństwem pierwszego.
Uważam, że był mężem stanu.

Koalicja nawet egzotyczna musi być, albo rozpocznie się na długie lata w PL epoka autorytaryzmu.

Lech Kaczyński nie był przeciwieństwem swego brata moim zdaniem. Oni stanowili zespół i blisko ze sobą współpracowali, co było widoczne po wyborze Lecha na Prezydenta i pamiętne słowa o wykonaniu zadania. Moim zdaniem Lech był bardziej subtelny w swoich działaniach ale był również skuteczny. Jarosław jest bardziej nakierowany na osiąganie zamierzonych celów bez oglądania się na konwenanse, co nie znaczy że po trupach darzy do celu. Raczej falandyzuje w zdecydowany sposób.

Antyklerykalizm - co przez to rozumiesz?

PSL to ludzie bez przekonań. Jedyna ich zaletą polityczną była zdolność koalicyjna z każdym. Dziś to orkiestra złożona z muzyków, którzy grali w różnych zespołach. Twarze z przeszłością nie zawsze mający te same poglądy. Bardzo bym się cieszył gdyby nie dostali się do Sejmu. Moim zdaniem wartość z ich współrządzenia była zerowa. Typowi oportuniści dbający o swoje zaplecze polityczne poprzez synekury. Pawlak zdaje się negocjował umowę gazowa z Rosją i była ona skrajnie niekorzystna dla Polski. NIK mocno wypowiedział się w tej sprawie. Właściwie przystał na warunki Rosji bez negocjacji. Zgodnie z wytycznymi jakie miał.

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 23 września 2023 10:35:31
1ketjoW napisał(a):
Magdalena Ogórek jest dla ciebie opiniotwórcza w tej sprawie. Jakie ma kompetencje w tej sprawie?

Przecież Twoim zarzutem nie był brak kompetencji tylko brak rozpoznawalności Czyżewskiego. No to pani Ogórek rozpoznawalna jest :)

Cytat:

To tak jak wyobrażenia artystyczne o granicy Pani Holland. Oderwanie od rzeczywistości.

A tu nic Ci nie napiszę bo nie wiem. Filmu nie widziałem.

Cytat:

Tak twierdzę, że w tej sprawie nie ma co się przejmować słowami głównego ekonomisty Orlenu ( jeżeli tak jest) bo to wykracza poza jego kompetencje.

Główny ekonomista Orlenu nie ma kompetencji aby wypowiadać się o polityce cenowej firmy? To kogo oni tam zatrudniają? :|

bginvest
161
Wysłane: 23 września 2023 11:12:24
Panowie, żebym został dobrze zrozumiany.

Rzygam na całą polską scenę polityczną. Od lewej do prawej. Kompletnie nie utożsamiam się z żadną partią.

Jestem natomiast zdecydowanie przekonany, że dla dobra Polski, w krótkim i długim terminie, przynajmniej na jedną kadencję musi dojść do zmiany władzy.

Analizując aktualne sondaże oraz system liczenia głosów D'Hondta, nie ma możliwości, żeby opozycja przejęła rządy bez wejścia do sejmu 3 drogi.
Mój głos to nie głos na 3 drogę, hołownię, tygryska, pawlaka czy innego, tylko na zmianę władzy.
Jeśli w ciągu dwóch tygodni dojdzie do istotnych zmian w sondażach, możliwe, że zagłosuję inaczej, ale tak żeby pis przynajmniej na jedną kadencję stracił władzę.

Kakarotto
83
Wysłane: 23 września 2023 14:25:25
bginvest napisał(a):
...
Analizując aktualne sondaże oraz system liczenia głosów D'Hondta, nie ma możliwości, żeby opozycja przejęła rządy bez wejścia do sejmu 3 drogi.
Mój głos to nie głos na 3 drogę, hołownię, tygryska, pawlaka czy innego, tylko na zmianę władzy.
Jeśli w ciągu dwóch tygodni dojdzie do istotnych zmian w sondażach, możliwe, że zagłosuję inaczej, ale tak żeby pis przynajmniej na jedną kadencję stracił władzę.

Jeśli trzecia droga czyli PSL + manekin z tvnu przekroczą próg wyborczy to na 100% wejdą w koalicję z pisiorami. Obudź się! blackeye

PrzemoJ
10
Wpisów: 162
Wysłane: 23 września 2023 15:31:59
Kakarotto napisał(a):
bginvest napisał(a):
...

Jeśli trzecia droga czyli PSL + manekin z tvnu przekroczą próg wyborczy to na 100% wejdą w koalicję z pisiorami. Obudź się! blackeye

Pozwolę się nie zgodzić. Pewnie będzie tak, że część osób z innych partii szybko przejmą PiS (pewnie z Konfederacji) i KO (zapewne z Trzeciej Drogi), bo zacznie się kupczenie jak za PiS-u i Samoobrony, kiedy to p. Lipiński "handlował" z p. Beger (czy ktoś tu jeszcze w ogóle pamięta te czasy? Whistle ).

Tak więc ciekawie politycznie zapowiada się jesień w Polsce.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 23 września 2023 15:42:48
szarlej81 napisał(a):
1ketjoW napisał(a):
Magdalena Ogórek jest dla ciebie opiniotwórcza w tej sprawie. Jakie ma kompetencje w tej sprawie?

Przecież Twoim zarzutem nie był brak kompetencji tylko brak rozpoznawalności Czyżewskiego. No to pani Ogórek rozpoznawalna jest :)

Cytat:

To tak jak wyobrażenia artystyczne o granicy Pani Holland. Oderwanie od rzeczywistości.

A tu nic Ci nie napiszę bo nie wiem. Filmu nie widziałem.

Cytat:

Tak twierdzę, że w tej sprawie nie ma co się przejmować słowami głównego ekonomisty Orlenu ( jeżeli tak jest) bo to wykracza poza jego kompetencje.

Główny ekonomista Orlenu nie ma kompetencji aby wypowiadać się o polityce cenowej firmy? To kogo oni tam zatrudniają? :|

Podałeś Czyżewskiego to napisałem że go nie znam. Podałeś Ogórek czyli drugą osobę to napisałem że nie ma kompetencji. Jak podasz inną osobę to może kolejny powód będzie inny. Oczekujesz ode mnie jeden odpowiedzi a zmieniasz osoby. To tak nie działa.

W przypadku pani Holland oczywiste jest, że Polska jako kraj przyjmując Ukraińców zyskała wizerunkowo na arenie międzynarodowej. Ten film niszczy ten pozytywny wizerunek. Dodatkowo brak jest moim zdaniem opinii drugiej strony. Film powstał przy pomocy osób zaangażowanych w pomoc nielegalnym emigrantom. Z ich punktu widzenia SG zawsze będzie zła.

Główny ekonomista Orlenu nie ma kompetencji aby wypowiadać się jakie skutki spowodowałaby inna polityka cenowa od tej jaką prowadził Orlen. On snuł przypuszczenia w tej sprawie. Do tego niczym nie poparte. Ruch przygraniczny zawsze istniał. W latach 90 paliwo w Polsce było dużo tańsze niż w Niemczech. Na paszport można było przekraczać granice z Niemiec do Polski. Miało to jakiś wpływ na podaż paliwa w Polsce. Nie. A był to stan który ciągnął się latami. Poza tym ja nie pisze o polityce cenowej Orlenu tylko o jej wpływie na popyt na granicy i jego hipotezie w tej sprawie. To istotna różnica. On mówił o efekcie jaki spowodują niskie ceny na podaż. Skąd to wiedział? Nie wiem.
Edytowany: 23 września 2023 15:53

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 23 września 2023 16:18:29
Cytat:
Pozwolę się nie zgodzić. Pewnie będzie tak, że część osób z innych partii szybko przejmą PiS (pewnie z Konfederacji) i KO (zapewne z Trzeciej Drogi), bo zacznie się kupczenie jak za PiS-u i Samoobrony, kiedy to p. Lipiński "handlował" z p. Beger (czy ktoś tu jeszcze w ogóle pamięta te czasy? Whistle ).

Tak więc ciekawie politycznie zapowiada się jesień w Polsce.

Myślę że w sprawie Konfederacji się mylisz. Oni nie wejdą w koalicję z PiS, bo długoterminowo za dużo mają do stracenia i są tego świadomi. Oni są dużo młodsi od Kaczyńskiego czy Tuska i chcą stać się realną alternatywą po ich odejściu z polityki. A ten czas zbliża się nieuchronnie. Maksymalnie 2 kadencje.

Lipiński i Mojzeszowicz działali na własne konto. Kaczyński odmówił dealu w sprawie Beger. Tak to pamiętam.

Była też "afera" dwóch wież bliźniaków. Fakt prasowy?
Edytowany: 23 września 2023 16:25

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 23 września 2023 16:42:19
1ketjoW napisał(a):

W przypadku pani Holland oczywiste jest, że Polska jako kraj przyjmując Ukraińców zyskała wizerunkowo na arenie międzynarodowej. Ten film niszczy ten pozytywny wizerunek. Dodatkowo brak jest moim zdaniem opinii drugiej strony. Film powstał przy pomocy osób zaangażowanych w pomoc nielegalnym emigrantom. Z ich punktu widzenia SG zawsze będzie zła.

Może tak a może nie.

W przypadku filmu pani Agnieszki Holland dla mnie na ten moment jedyną oczywistością jest to, że stał się on elementem kampanii wyborczej.

Pomijając już to, czy data premiery była kalkulowana politycznie, czy też jak twierdzi pani Holland premiera skalibrowana jest pod terminy najważniejszych festiwali filmowych moim zdaniem plan prawicy był taki aby atakując ten film sprowokować polityków opozycji do tego aby podjęli zaproponowaną przez Kaczyńskiego grę znaczonymi kartami i na karteczki #MuremZaPolskimMundurem wyciągnęli własne z napisem #MuremZaAgnieszkąHolland co pozwoliłoby PISowi przenieść ciężar kampanii na sprawdzone i utarte schematy retoryki antyimigranckiej na których to czują się przecież doskonale.
Problem w tym, że politycy opozycji nieco zmądrzeli i zamiast grać jak Kaczyński oczekiwał zaczęli z nich po prostu szydzić proponując między innymi aby rzucili politykę i zajęli się pisaniem recenzji filmowych. Spowodowało to konsternację w obozie władzy, bo przecież do tej pory opozycja w głupocie swojej zawsze na takie numery się nabierała i jak PIS mówił, że coś jest złe oni jeszcze głośniej krzyczeli, że właśnie, że nie bo jest dobre. . Konsternacja zaś spowodowała jeszcze mocniejsze walenie prętem w klatkę z napisem "Zielona granica" w nadziei, że jednak opozycja da się sprowokować. Stąd wyskoki nie jakiś tam drugorzędnych polityków, ale nawet osób na wysokich stanowiskach w państwie przykładowo sugerujących, że Polacy którzy pójdą do kina są świniami. Trochę to zaczyna wymykać się spod kontroli i ja się tak zastanawiam czy to nie skończy się jakąś tragedią i np pobiciem ludzi wychodzących z kina przez idiotów, którzy nieco za bardzo się nakręcą na "obronę" polskiego munduru.

To wszystko sprawia, że wiarygodność osób zarzucających temu filmowi antypolskość czy też atak na polskie służby, jest dość dyskusyjna, zważywszy, że praktycznie wszyscy co do jednego są z jednej i tej samej drużyny, która ma żywotny interes w przedstawianiu tego filmu w jak najgorszym świetle. Dlatego właśnie ja sam wstrzymam się z oceną tego filmu do momentu aż go nie kiedyś sam nie zobaczę. Zwłaszcza, że pierwsze relacje osób (realnych a nie medialnych), które film wczoraj widziały wskazują na to, że ten film jakkolwiek hagiografią kręconą "dla pokrzepienia serc" nie jest, to nie jest też do końca jest taki jak go Kaczyński wraz z kolegami przedstawiają.

Cytat:

Główny ekonomista Orlenu nie ma kompetencji aby wypowiadać się jakie skutki spowodowałaby inna polityka cenowa od tej jaką prowadził Orlen. On snuł przypuszczenia w tej sprawie. Do tego niczym nie poparte. Ruch przygraniczny zawsze istniał. W latach 90 paliwo w Polsce było dużo tańsze niż w Niemczech. Na paszport można było przekraczać granice z Niemiec do Polski. Miało to jakiś wpływ na podaż paliwa w Polsce. Nie. A był to stan który ciągnął się latami. Poza tym ja nie pisze o polityce cenowej Orlenu tylko o jej wpływie na popyt na granicy i jego hipotezie w tej sprawie. To istotna różnica. On mówił o efekcie jaki spowodują niskie ceny na podaż. Skąd to wiedział? Nie wiem.

A to już Twoja własna interpretacja. Pozwól, że pozostanę przy mojej własnej. Mianowicie takiej, że oni doskonale wiedzieli, że wykupu paliwa na jakąś niebezpieczną dla naszego systemu skalę nie będzie - a to była tylko taka eufemistycznie mówiąc "gadanina" mająca usprawiedliwić przed "ciemnym ludem" dziwne rzeczy, które działy się z cenami paliwa na jesieni ubiegłego roku.

1ketjoW napisał(a):

Myślę że w sprawie Konfederacji się mylisz. Oni nie wejdą w koalicję z PiS, bo długoterminowo za dużo mają do stracenia i są tego świadomi. Oni są dużo młodsi od Kaczyńskiego czy Tuska i chcą stać się realną alternatywą po ich odejściu z polityki. A ten czas zbliża się nieuchronnie. Maksymalnie 2 kadencje.

Tylko, że nie wiadomo, czy Konfederacja stanowiąca w sumie dość luźną zbieraninę ludzi o poglądach od Sasa do Lasa po wyborach nie zacznie się sypać, zwłaszcza, jeżeli PISowi będzie brakowało kilkunastu szabel i zacznie stołki i posady oferować. Metzen w Internecie jest chojrak, ale w realu nie wydaje się mieć na tyle siły i charyzmy aby to towarzystwo w kupie silną ręką trzymać.
Edytowany: 23 września 2023 16:50

Trifolium
PREMIUM
35
Wpisów: 283
Wysłane: 23 września 2023 17:09:58
Jakby prawica nie zrobiła inby, to bym nie wiedział, że Holland w ogóle coś nakręciła. Tak więc reżyserce wypada pogratulować pomysłu na darmową reklamę.
Co do Konfederacji myślę, że czynnikiem blokującym ewentualną koalicję mogą być osobiste ambicje Mentzena, który siedząc w opozycji może dalej kreować się na samodzielnego lidera, a nie pomagiera Kaczyńskiego i w następnych wyborach zgarnąć ponad 20%. Natomiast partia, która wejdzie w koalicję z pisem z miejsca straci połowę elektoratu.

bginvest
161
Wysłane: 23 września 2023 17:48:25
Uważam, że nie ma szans, żeby konfederacja weszła w koalicję z pis.
Oni idą swoim trybem.
Najlepsza sytuacja dla nich to nieskuteczne wyłonienie rządu i kolejne wybory.

Przypomnijcie sobie Panowie wybory 2015 r. i 2019 r.

2015 : pis 37,5 % 235 mandatów (zjednoczona lewica nie przekroczyła progu 8 %)
2019 : pis 43,6 % 235 mandatów

To pokazuje jak bardzo istotny wpływ na podział mandatów, mają partie, które minimalnie nie przekraczają progu.
Uważam, że koalicja z 3 drogą też jest nieprawdopodobna.
Jedyne ryzyko to pis 40-41 % brak 3-4 mandatów do większości, szukanie sprzedajnych k....w i pewnie w 3 drodze ktoś się znajdzie.

Najnowszy sondaż IBRIS pis 35,1 % 202 mandaty, trzeba dodać 3 % tych co wstydzą się przyznać. czyli ok 212-214 mandatów.

yanek z hor
168
Wpisów: 1 289
Wysłane: 23 września 2023 18:14:46
.. nie wiem co tutaj rozstrząsać - dla mnie bedę kolejne wybory w przeciagu 6 miesięcy, które wygra PIS. Koalicja nienawidząca Pis gdy wygra wybory będzie musiała zmienić retorykę i zacząc doszukiwać się jakiś cech wspólnych programowych które miały by zcementować tą zbieraninę.Ja takich czynników nie widze - PO to sprzedac wszystko i dno intelektualne, wiec tą korporację pomijam, ale patrzac na lewicę i PSL ,bo zakładam ze 80% posłów które wejdą z 3 drogi bedzie z PSL, różni się w 100%. Lewica gospodarczo ma serce Polskie natomiast swiatopogladowo to jest lewactwo, natomiast PSL swiatopogladowo konserwatyzm a gospodarczo prywatyzacja hołubienie doktrynom balcerowicza - tutaj nie ma cech wspólnych. Innym tematem jest klimatyzm gdzie PSL jest 100% przeciw a lewica w nawet 200% za...
Natomiast po tym "burzliwym" okresie część społeczeństwa będzie chciało spokoju i zacznie doceniac rządy PIS i do tego inflacja bedzie wynosić 3%....

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 23 września 2023 18:20:04
Trifolium napisał(a):
Jakby prawica nie zrobiła inby, to bym nie wiedział, że Holland w ogóle coś nakręciła. Tak więc reżyserce wypada pogratulować pomysłu na darmową reklamę.
Co do Konfederacji myślę, że czynnikiem blokującym ewentualną koalicję mogą być osobiste ambicje Mentzena, który siedząc w opozycji może dalej kreować się na samodzielnego lidera, a nie pomagiera Kaczyńskiego i w następnych wyborach zgarnąć ponad 20%. Natomiast partia, która wejdzie w koalicję z pisem z miejsca straci połowę elektoratu.

Po pierwsze PiS nie miała wpływu na termin premiery tego filmu. Z punktu widzenia wyborów uważam czas premiery tego filmu za duży błąd. Reakcja PiS jest reakcją na antypolskość tego filmu. To skonsoliduje ludzi a jeżeli wiele osób go obejrzy i będzie miało ten sam wniosek ich wybór będzie oczywisty. Nowych wyborców film opozycji nie przyniesie.

Po drugie ten film już dostał nagrodę na festiwalu w Wenecji specjalną nagrodę jury.

Po trzecie popatrz na dorobek artystyczny pani Holland. To znana pani reżyser. Jej filmy kilka razy miały nominacje do Oskara.

Poxa tym film powstał przy udziale osób, które faktycznie pomagają nielegalnym emigrantom na granicy. One pełniły rolę ekspertów. Spodziewanie się, że ten film w tej sytuacji opisuje rzeczywistość jest błędem. Natomiast jeżeli jest wyrazem artystycznej wizji to opisuje rzeczywistość w sposób negatywny dla służb jakie są w Polsce np. Straży Granicznej. Dlatego ten film w sposób oczywisty ma negatywny wpływ na wizerunek Polski na świecie.

Szkoda, że Polacy sami niszczą swój wizerunek. Jakoś nie widzę filmów niemieckich pokazujących ich nieludzkie postępowanie w czasie Ii WŚ. Mogliby zrobić sporo filmów na ten temat.
Edytowany: 23 września 2023 18:22

yanek z hor
168
Wpisów: 1 289
Wysłane: 23 września 2023 18:39:51
szarlej81 napisał(a):
[quote=1ketjoW]

Pomijając już to, czy data premiery była kalkulowana politycznie, czy też jak twierdzi pani Holland premiera skalibrowana jest pod terminy najważniejszych festiwali filmowych moim zdaniem plan prawicy był taki aby atakując ten film sprowokować polityków opozycji do tego aby podjęli zaproponowaną przez Kaczyńskiego grę znaczonymi kartami i na karteczki #MuremZaPolskimMundurem wyciągnęli własne z napisem #MuremZaAgnieszkąHolland co pozwoliłoby PISowi przenieść ciężar kampanii na sprawdzone i utarte schematy retoryki antyimigranckiej na których to czują się przecież doskonale.
Problem w tym, że politycy opozycji nieco zmądrzeli i zamiast grać jak Kaczyński oczekiwał zaczęli z nich po prostu szydzić proponując między innymi aby rzucili politykę i zajęli się pisaniem recenzji filmowych. Spowodowało to konsternację w obozie władzy, bo przecież do tej pory opozycja w głupocie swojej zawsze na takie numery się nabierała i jak PIS mówił, że coś jest złe oni jeszcze głośniej krzyczeli, że właśnie, że nie bo jest dobre. . Konsternacja zaś spowodowała jeszcze mocniejsze walenie prętem w klatkę z napisem "Zielona granica" w nadziei, że jednak opozycja da się sprowokować. Stąd wyskoki nie jakiś tam drugorzędnych polityków, ale nawet osób na wysokich stanowiskach w państwie przykładowo sugerujących, że Polacy którzy pójdą do kina są świniami. Trochę to zaczyna wymykać się spod kontroli i ja się tak zastanawiam czy to nie skończy się jakąś tragedią i np pobiciem ludzi wychodzących z kina przez idiotów, którzy nieco za bardzo się nakręcą na "obronę" polskiego munduru.
.

Przedstaw sytuacje chronologicznie bo zaczynasz ścigac sie z binky binky binky mihumorem w bezsensownej pisaninie.
Film mial być paliwem wspmagajacym we wzroście w sondazach PO. To miał być "brutalny" cios w narracje PIS o emigrantach - miało to być uczłowieczenie nachodźców którzy zderzyli się z bezduszną machina PISowską. Była nagroda w Wenecji, były wpisy PO w necie.... Niestety wszystko się skończyło gdy pojawiły sie urywki z tego "dzieła" - jakos ku zaskoczeniu TYLKO PO ta cała propagandowa machina zostala źle przyjeta przez Polaków. W tym momencie nastapił reset .... temat zniknie.... poparcie zniknie.... tak jak było z panią joanną z Krakowa. Kolejne punkty poparcia dla PO znikną...
Cały czas sie zastanawiam kto prowadzi kampanie wyborcza PO. To sa zachowania kampanijne które są sprzeczne z poparciem większości Polaków.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

177 178 179 180 181

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,684 sek.

baaxuhdh
wecytche
elqmmvxe
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cpxsfrmb
shhepezf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat