PARTNER SERWISU
dwbopmhq
52 53 54 55 56
wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 7 lipca 2010 16:16:56 przy kursie: 21,30 zł
Czy ktoś ma infa odnośnie jakie warunki kupna zaakceptował minister od boryszewa?

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 9 lipca 2010 12:43:43 przy kursie: 21,60 zł
I co przebijemy dzisiaj 2.20 ?? Przyznam szczeze ze ostatnie 2-3 tyg bardzo mi sie podobaja dzisiaj nawet postanowilem ze jezeli spadna jeszcze raz przynajmniej do 2.10 sprzedaje co mam i 100% laduje w boryszew :) ciekawe czy zdaze :)

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 9 lipca 2010 13:35:34 przy kursie: 21,60 zł
Taurus80 napisał(a):
I co przebijemy dzisiaj 2.20 ?? Przyznam szczeze ze ostatnie 2-3 tyg bardzo mi sie podobaja dzisiaj nawet postanowilem ze jezeli spadna jeszcze raz przynajmniej do 2.10 sprzedaje co mam i 100% laduje w boryszew :) ciekawe czy zdaze :)

Hehe taurus to porzucasz już Jutrzenkę - a tak się zarzekał? Shame on you (choć mnie też ona bardzo irytuje gdyż ostatnie poziomy kursu jak i obroty są żenujące).

A dzisiejsze wzrosty kursu Borka to być może odroczona reakcja na wczorajszy wywiad z Karkosikiem jaki ukazał się wczoraj w parkiecie:
www.parkiet.com/artykul/24,947...

choć nie sądzę, gdyż sam wywiad nic nowego do sprawy przejęcia grupy Maflow nie wniósł, i nic nowego prócz tego co już wiemy nie dowiedzieliśmy się. Innego info raczej nie było???

Poziom 2,19-2,2 to teraz górny opór. Jak przekroczymy go na zdecydowanych obrotach to wówczas znów pewnie wejdę w spółkę. Ale przewiduje jednak, że się od niego odbijemy i wówczas chyba lepiej ustawić gdzieś zlecenie bardziej w pobliżu granicy 2 zł.

Taurus80
0
Wysłane: 9 lipca 2010 13:48:46 przy kursie: 21,60 zł
broker_ns napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Hehe taurus to porzucasz już Jutrzenkę - a tak się zarzekał? Shame on you (choć mnie też ona bardzo irytuje gdyż ostatnie poziomy kursu jak i obroty są żenujące).

A dzisiejsze wzrosty kursu Borka to być może odroczona reakcja na wczorajszy wywiad z Karkosikiem jaki ukazał się wczoraj w parkiecie:
www.parkiet.com/artykul/24,947...

choć nie sądzę, gdyż sam wywiad nic nowego do sprawy przejęcia grupy Maflow nie wniósł, i nic nowego prócz tego co już wiemy nie dowiedzieliśmy się. Innego info raczej nie było???

Poziom 2,19-2,2 to teraz górny opór. Jak przekroczymy go na zdecydowanych obrotach to wówczas znów pewnie wejdę w spółkę. Ale przewiduje jednak, że się od niego odbijemy i wówczas chyba lepiej ustawić gdzieś zlecenie bardziej w pobliżu granicy 2 zł.

Do Jutrzenki zapewne powroce jednak cos moj nos mowi laduj max w Borka :) tak konsola miedzy 1.90 a 2.20 jak dla mnie pieknie wyglada i po przelamaniu oporow bedzie wyscig szczurow nie wiem co ma to spowodowac ale zachowanie kursu od paru tygodni przypomina mi pare spolek z zeszlej hossy :) np SWD walil przez jakis czas w waskim przedziale i wystartowal jak rakieta, Gant byl miedzy 8-10 chyba ze 3 miesiace bawili sie jak smieciem pozniej wystrzal na 130 itd w paru jazdach uczestniczylem a udalo mi sie to dzieki obserwacji konsoli :)

Teraz czuje ze moze byc podobnie wiem ze plynnosc spolki zupelnie inna niz tamtych i nie wiem co moze spowodowac taki rajd ale tego tez wtedy nie wiedzialem.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 9 lipca 2010 14:30:16 przy kursie: 21,60 zł
Tez coraz bardziej uwaznie obserwuje Borka Angel

Awanasowal juz nawet w moim wewnetrznym rankingu do pierwszej 5 a byl poza 10

Ta konsolidacja wyglada fajnie, miedzy 28.05 a 08.06 na 7 sesji 4 z nich wykazywaly sie sporym wolumenem i wzrastajaceym kursem z rekordowa sesja z 08.06 na ponad 8 mln wolumenu, poza tym od 4 miesiecy jedyna sesja spadkowa na sporym wolumenie byla 28.06 na wolumenie rzedu 4,2 mln. Coz to jest do wspomnianym 3 sesji wzrostowych z rzedu gdzie laczny wolumen z nich osiagnal blisko 17 mln .

To takie moje ulubione statystyki ktore sobie prowadze wave

Taurus80
0
Wysłane: 9 lipca 2010 15:02:31 przy kursie: 21,60 zł
A co sadzicie o tym ??

" Karkosik nie chce zdradzić szczegółów finansowania, zapowiada tylko, że zostaną podane później"

Żródło
biznes.gazetaprawna.pl/artykul...

Jakies pomysly?? Najprostrzy kredyt w polaczeniu z gotowka, moze tez pozyczka od pana karkosika kase ma za sprzedaz akcji.
Jeszcze moze wchodzic w gre emisja :) nieprawdopodobne ale mozliwe :) bardzo mnie to zaciekawilo.

Taurus80
0
Wysłane: 9 lipca 2010 15:34:59 przy kursie: 21,60 zł
Przed chwila w CNBC pan Krezel nie wykluczyl emisji :) ale bym sie usmial, po poprzedniej emisji mysle ze ped do akcji bylby duzy :) jeszcze biora pod uwage obligacje zamienne, kredyt i inne, w ciagu 2-3 tyg ma sie wyjasnic w jaki sposob beda finansowali.

Wojtala
0
Wpisów: 40
Wysłane: 9 lipca 2010 15:46:00 przy kursie: 21,60 zł
Do Taurus80.
Cóż, nie przypadkowo masz stopień "Złotousty", bo kto jak kto, ale Ty na Borku trafiasz zawsze w sedno :)
A czy będzie emisja? Myślę, że ta ostatnia wyszła conajmniej przyzwoicie, więc pewnie rozważają taką możliwość, jeśli już jej nie powzieli.

Taurus80
0
Wysłane: 9 lipca 2010 16:09:36 przy kursie: 21,60 zł
Wojtala napisał(a):
Do Taurus80.
Cóż, nie przypadkowo masz stopień "Złotousty", bo kto jak kto, ale Ty na Borku trafiasz zawsze w sedno :)
A czy będzie emisja? Myślę, że ta ostatnia wyszła conajmniej przyzwoicie, więc pewnie rozważają taką możliwość, jeśli już jej nie powzieli.

Zadawaj duzo pytan, szukaj odpowiedzi, i wybieraj najbardziej prawdopodobne :)

Wracajac do tematu w czwartek posiedzenie zarzadu beda debatowali nad finansowaniem jezeli ma byc emisja to mysle ze najpozniej za dwa tyg bedzie zwolanie walnego a tymczasem mozemy jechac na urlop watpie aby przed czwartkiem cos sie wydarzylo :) rowniez watpie aby przebili 2.20 w najblizszym czasie :)
Ale pilka w grze i od dluzszego czasu wyglada mi na to ze ktos ladnie laduje do wora wiec zobaczymy co z tego wyjdzie :) narazie zniechecenie widac coraz wieksze salute

Taurus80
0
Wysłane: 12 lipca 2010 10:00:34 przy kursie: 21,90 zł
Cos mi sie zdaje ze ktos wie co tez ciekawego sie wydarzy w czwartek na posiedzeniu zarzadu :) wyglada tez na to ze do tego czasu 2.20 bedzie zapomniane :)

broker_ns
0
Wysłane: 12 lipca 2010 10:00:58 przy kursie: 21,90 zł
Taurus80 napisał(a):
Wojtala napisał(a):
Do Taurus80.

Wracajac do tematu w czwartek posiedzenie zarzadu beda debatowali nad finansowaniem jezeli ma byc emisja to mysle ze najpozniej za dwa tyg bedzie zwolanie walnego a tymczasem mozemy jechac na urlop watpie aby przed czwartkiem cos sie wydarzylo :) rowniez watpie aby przebili 2.20 w najblizszym czasie :)
Ale pilka w grze i od dluzszego czasu wyglada mi na to ze ktos ladnie laduje do wora wiec zobaczymy co z tego wyjdzie :) narazie zniechecenie widac coraz wieksze salute

Teraz trwa walka o przebicie poziomu 2,2. Wszystko się dzieje na wysokich obrotach. zobaczmy jak się rozwinie. Może niektórzy wiedza więcej niż my (może o ewentualnej emisji?) i juz załadowują papier. Sam nie wiem czy wchodzić. Chyba poczekam czy przebije wyraźnie opór czy tez może się znów cofnie kurs.

Taurus80
0
Wysłane: 12 lipca 2010 10:04:33 przy kursie: 21,90 zł
broker_ns napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Wojtala napisał(a):
Do Taurus80.

Teraz trwa walka o przebicie poziomu 2,2. Wszystko się dzieje na wysokich obrotach. zobaczmy jak się rozwinie. Może niektórzy wiedza więcej niż my (może o ewentualnej emisji?) i juz załadowują papier. Sam nie wiem czy wchodzić. Chyba poczekam czy przebije wyraźnie opór czy tez może się znów cofnie kurs.

Wlasnie z tego powodu powyzej 2.30 spodziewam sie wyscigu szczurow :)
Jezeli bedzie emisja co narazie oceniam na maloprawdopodobne to Boryszew bedzie pierwsza spolka w tej hossie co przypomni stare dobre czasy :)

epaulo
0
Wpisów: 65
Wysłane: 12 lipca 2010 10:44:53 przy kursie: 21,90 zł
wydaje sie że to dziś będzie ten dzien...mała cofka do 2.16 - 2.17 a pózniej już padną w końcu opory...wave

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 12 lipca 2010 11:12:05 przy kursie: 21,90 zł
epaulo napisał(a):
wydaje sie że to dziś będzie ten dzien...mała cofka do 2.16 - 2.17 a pózniej już padną w końcu opory...wave

A dlaczego jakieś opory miałyby tu paść akurat dzisiaj, bądź jutro?
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

jacobz
3
Wpisów: 229
Wysłane: 12 lipca 2010 11:23:40 przy kursie: 21,90 zł
W arkuszu zleceń jakoś zbyt wielu chętnych do kupna nie widać... Miażdżąca przewaga po stronie sprzedających Think

Taurus80
0
Wysłane: 12 lipca 2010 11:28:31 przy kursie: 21,90 zł
irfy napisał(a):
epaulo napisał(a):

Ktos ladnie zbiera od jakiegos czasu w pitaek do poludnia ladnie szlo pozniej odpuscil dzisiaj jest podobnie, jezeli ktos cos wie lub zbiera tylko pod spekulacje to mysle ze przed czwartkiem wybije :)
A pozniej wszystko bedzie zalezalo co tez ciekawego zarzad wymysli.

broker_ns
0
Wysłane: 14 lipca 2010 14:57:25 przy kursie: 21,70 zł
Taurus80 napisał(a):
irfy napisał(a):
epaulo napisał(a):

Ktos ladnie zbiera od jakiegos czasu w pitaek do poludnia ladnie szlo pozniej odpuscil dzisiaj jest podobnie, jezeli ktos cos wie lub zbiera tylko pod spekulacje to mysle ze przed czwartkiem wybije :)
A pozniej wszystko bedzie zalezalo co tez ciekawego zarzad wymysli.

Cały czas odbijamy się od oporu na poziomie 2,2-2,21 jak od szklanego sufitu. Teraz już sam nie wiem w którą stronę kurs pójdzie. Szeroki zdaje się, przynajmniej chwilowo, sprzyjać wzrostom. Sam wczoraj podkupiłem troszkę po 2,15 ale jednak niezbyt dużo bo nadal nie jestem pewien co do ostatecznego jego kierunku. Ruchy są takie jak pod wybicie w najbliższej przyszłości, co prognozuje zresztą Taurus, ale nie wiem czy się jeszcze wcześniej trochę nie cofniemy. A co na to nasi technicy? Czy po pokonaniu 2,21 faktycznie czeka nas sufit Think ?

soczo81
0
Wpisów: 111
Wysłane: 14 lipca 2010 15:29:21 przy kursie: 21,70 zł
broker_ns napisał(a):
Cały czas odbijamy się od oporu na poziomie 2,2-2,21 jak od szklanego sufitu. Teraz już sam nie wiem w którą stronę kurs pójdzie. Szeroki zdaje się, przynajmniej chwilowo, sprzyjać wzrostom.

Trudno jednoznacznie ocenić sytuację na szerokim rynku. Opór pow. 2,20 jest dosyc wyraźny i nie oczekiwałbym cudów. I wcale nie byłbym zdziwiony, gdyby spółka wraz z rynkiem zanurkowała do 1,90, czy 1,70.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 14 lipca 2010 15:34:52 przy kursie: 21,70 zł
soczo81 napisał(a):
broker_ns napisał(a):
Cały czas odbijamy się od oporu na poziomie 2,2-2,21 jak od szklanego sufitu. Teraz już sam nie wiem w którą stronę kurs pójdzie. Szeroki zdaje się, przynajmniej chwilowo, sprzyjać wzrostom.

Trudno jednoznacznie ocenić sytuację na szerokim rynku. Opór pow. 2,20 jest dosyc wyraźny i nie oczekiwałbym cudów. I wcale nie byłbym zdziwiony, gdyby spółka wraz z rynkiem zanurkowała do 1,90, czy 1,70.

Z tym 1,70 to chyba ostro przesadziles ale z drugiej strony nie mialbym nic przeciwko bo tankowalbym pod korek tym bardziej ze jestem w trakcie akumulacji srodkow na ta spoleczke Angel

katepel
0
Wpisów: 107
Wysłane: 16 lipca 2010 08:31:18 przy kursie: 21,70 zł
Park Boryszewa zagrożony

Budowa laboratoriów i biurowców w Toruniu za 160 mln zł stanęła pod znakiem zapytania z powodu kłopotów z dofinansowaniem unijnym na odpowiednim poziomie

W tym miesiącu Elana, toruński oddział kontrolowanego przez Romana Karkosika Boryszewa, miała złożyć dokumenty o dofinansowanie z pieniędzy unijnych budowy Parku Naukowo-Technologicznego. Okazuje się, że Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego unieważnił postępowanie, a nowe ma zamiar rozpisać na zupełnie innych warunkach. Takich, które przekreślają szanse Elany na zdobycie funduszy w oczekiwanej wysokości.

Zamiast 50 tylko 6 procent

Wartość projektu Elany, zakładającego budowę w ciągu kilku lat obiektów laboratoryjno-biurowych, szacowana jest na około 160 mln zł. Spółka liczyła, że nawet 50 proc. tej inwestycji sfinansuje z funduszy unijnych. Wtedy jednak Elana mogłaby otrzymać większość pieniędzy, jakie są do rozdysponowania (w sumie 96 mln zł) w ramach projektu „Wzmocnienie regionalnego potencjału badań i rozwoju technologii” Regionalnego Programu Operacyjnego.

Urząd marszałkowski chce teraz inaczej podzielić pulę. Jak wyjaśnia Waldemar Pankowski, szef marszałkowskiego Biura Komunikacji i Informacji Funduszy Unijnych, 40 mln zł zostałoby przeznaczone dla inwestorów zamierzających infrastrukturę zbudować (jak Elana) bądź rozbudować (w regionie działa już kilka parków).

A każdy ze składających papiery mógłby starać się najwyżej o 10 mln zł. Reszta pieniędzy, czyli 56 mln zł, trafiłaby do użytkowników tego typu parków, czyli podmiotów prowadzących badania.

Czy nie jest to zmiana zasad w trakcie gry? Jak tłumaczy Pankowski – nie, ponieważ poprzedni konkurs został unieważniony przed złożeniem wniosków przez zainteresowane podmioty, a teraz opracowywane są zasady nowych konkursów.

Zadecyduje Komitet

O tym, czy kryteria zostaną ustalone po myśli urzędu, zadecyduje Komitet Monitorujący Regionalny Program Operacyjny – gremium złożone z przedstawicieli instytucji rządowych, samorządowych i partnerów społeczno-gospodarczych.

Elana wczoraj wysłała pismo do członków Komitetu z prośbą o podtrzymanie pierwotnych warunków postępowania. Podkreśla, że urząd znał założenia jej projektu, wiedział więc, że zmiana kryteriów konkursowych w praktyce uniemożliwi jego realizację. Czy apel przekona członków Komitetu? Jak się dowiedzieliśmy, gremium zajmowało się problemem na wczorajszym posiedzeniu. Do zamknięcia tego wydania „Parkietu” nie było jednak wiadomo, jakie zapadły ustalenia.

Elana ujawniła plany budowy parku technologicznego i centrum usług logistycznych na 150 ha terenów w Toruniu jesienią 2009 r. Spółka podpisała listy intencyjne m.in. z Uniwersytetem Mikołaja Kopernika i... marszałkiem województwa kujawsko-pomorskiego.

Parkiet

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

52 53 54 55 56

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,602 sek.

sxcailrj
veefcubm
kpkexyzv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
epjwpqqv
jfndlhgr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat