PARTNER SERWISU
wuvqtced
jotgier

jotgier

Ostatnie 10 wpisów
Moderator:
Komentujemy spółkę, nie użytkowników

Wygląda na to, że po wielotygodniowych przepychankach, prezes dogadał się z funBoo hoo! duszem i przystał na jego warunki. Stąd m.in. dzisiejszy komunikat. Bardzo dobrze to wróży dla kursu. Boo hoo!

Bardzo "ciekawie" postawione pytanie. Równie dobrze można zapytać: czy dobrze oceniasz kwartalny wynik finansowy w wysokości 353 mln zł netto, czy źle ? Mogła przecież zarobić 500 , 600 , 700 .... mln złotych.

Uważam, że podanie informacji o szczepionce, stworzyło wyjątkową, spekulacyjną okazję do zakupu akcji, po cenie, która może się długo, w dającej się określić perspektywie, nie powtórzyć.

Myślę, że po zakupach nastawienie niektórych do spółki może ulec zmianie. Chyba, że została przespana okazja.

Mnie ciekawi przy jakiej cenie zdecydują się na split. Bo, że będzie to raczej przesądzone. I nie sądzę by był to poziom 1000 zł.

Aktywizacja drobnych akcjonariuszy, udział przedstawiciela SII w walnych, są zapowiedzią ciekawego przebiegu zgromadzeń. W tym ( w głosie tych pozornie bezsilnych ) upatrywałbym nadziei na odwrócenie spadków , nie w AT.

Sądzę,że bokiem wychodzi Borrmannowi wydanie akcji w zamian za udziały. Podobna sytuacja była z ABC na Optyku, z tym, że tam ze względu na płynność mogli pozbyć się akcji bardzo szybko. Tutaj to w takim tempie nie było możliwe ale determinacja i tak zatrważająca. Troszkę dokłada pewnie także animator ( była przecież obietnica prezesa zwiększenia płynności, choć pewnie też nie myślał, że nastąpi to w takich okolicznościach). Arbitraż na rynkach może być przeszkodą do wyjścia z tej zapaści, no chyba że równie nieoczekiwanie przyjdzie jakiś super news.

Prawdę mówiąc spodziewałem się,że ABC spasuje i nie zaryzykuje wdania się w spór sadowy.
Ewentualny koszt 3 mln za uniknięcie prawie 19 mln akcji z warrantów - rewelacja hello1

WatchDog napisał(a):
Na cenzurę to trzeba zasłużyć.
Przypomnę, napisałeś:
Cytat:
Okres stagnacji dobiega końca. Będzie ciekawie.

To jest informacja, prognoza, analiza, opinia, komunikat, czy może coś innego?

Oryginalne podejście! Czyżby temat był drażliwy ze względu na zaszłości?

Coś cenzura działa na tut. wątku. Mój ostatni wpis wykasowany. Dziwne.

Porównywanie z Oil-em jest niedorzecznością. Jedyne co spółki łączy to profil działalności a różni je wszystko. W Oil-u już nawet p. Krauze stracił wiarę w sukces, zmniejszając stale udziały. Co do relacji z inwestorami to trudno znaleźć odpowiednik na GPW - tu stawia się na jakość informacji a nie na ich ilość. Wypowiedzi forumowiczów jak zwykle uzależnione są od stopnia zaangażowania w spółkę.

Panie Jakubie,

Czy posiada Pan informacje na temat ewentualnego pożyczania akcji KOV funduszowi GEM?
Pytam ponieważ nie znam reguł dotyczących obowiązków informacyjnych spółek prawa kanadyjskiego. Zachowanie kursu w piątek niestety jednoznacznie kojarzy mi się z działaniami GEM. Sprzedaż 200k po takiej informacji i sprzyjającym rynku w US co najmniej zaskakująca, stąd pytanie.Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

anty_teresa napisał(a):
jotgier napisał(a):
anty_teresa napisał(a):
lysyadam napisał(a):
Mam duża prośbę. Do tutejszy światłych znawców AT. Jako, że jak bardzo początkujący, a chcący się uczyć...binky
Gdzie tu postawić SL i może krótko dlaczego??

Nigdzie... bo spółka jest za mało płynna

Myślę że z tą płynnością będzie coraz lepiej w miarę wzrostu kursu hello1

Stop losy rozumiane jako zlecenia automatyczne z limitem aktywacji stosuje tylko na spolkach z W20, wiec do tego lepiej to jeszcze dluga droga... :)

A co zabrania stosować je na spółce spoza wigu 20? W DM Millennium takich ograniczeń nie ma.

anty_teresa napisał(a):
lysyadam napisał(a):
Mam duża prośbę. Do tutejszy światłych znawców AT. Jako, że jak bardzo początkujący, a chcący się uczyć...binky
Gdzie tu postawić SL i może krótko dlaczego??

Nigdzie... bo spółka jest za mało płynna

Myślę że z tą płynnością będzie coraz lepiej w miarę wzrostu kursu hello1

Kanoniers napisał(a):
mysle ze InvestConsulting moze tez byc niezla perla !!

wskazniki ma w porzadku i rozwoj perspektywiczny, ostatnio mocno do przodu, chyba za mocno dlatego musi troche odpoczac !!

jak myslicie jakie perspektywy ma ta spolka wedlug Was bo ja moge nie byc obiektywny przez sentyment do tej spolki??

Jestem tego samego zdania. A że bardzo w nią wierzę to zaangażowany jestem na 100 %. W Immo to się opłaciło ( i to bardzo ) a i tu widząc jaki zarząd jest operatywny, liczę na podobny wynik.

Polecam obserwacji. Mniejsze MCI, może zostać liderem wzrostówhello1

Zważywszy że ostatnio w pakiecie poszło 900k po 1,77 to nic nadzwyczajnego się nie stało.Powrót na właściwe tory. Wyglada na to ze to dopiero preludium.

Sądzę że ostatni wystrzał nie był dziełem przypadku ani spekulantów. Dziś rusza rynek obligacji Catalyst i INC wprowadza tam 6 obligacji na 7 debiutujących. Może być powtórka i to wcale nie jednorazowa. INC może być na dłużej gwiazdą wśród tego typu spółek.

Spółka coraz bardziej mnie męczy. Tak ewidentnego zbijania kursu dawno nie widziałem. Pytanie kto i dlaczego? Niestety nie potrafię sobie tego logicznie wytłumaczyć. Może ktoś ma jakieś pomysły?

Wg mnie spółka ma szansę stać sie prawdziwą gwiazdą w branży. Stale zwiększąjace się przychody, wzrost zysku, coraz to nowe kontrakty- to robi wrażenie. Gdyby rozwodnić trochę strukturę akcjonariatu poprzez emisje akcji bez prawa poboru, pewnie spółką zainteresowały by się instytucjonalni. A tak jest duże pole do popisu dla kapitału spekulacyjnego, który jest w stanie znacząco wywindować kurs. Raport ok i może tym zapalnikiem

bB86 napisał(a):
Tak sobie.

<lol2>

Ja po wyjściu z Immo, niestety poprzez Petro jestem całością tutaj od 2 dni i spora w tym Twoja zasługa. Pozdrawiam

Witam. Jestem tutaj od dziś i muszę przyznać, że jestem pod dużym wrażeniem serwisu. Jesli chodzi o IMMO to zaangażowany jestem od półtora miesiąca i uważam to za strzał w 10.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 18 lutego 2021 18:47:56
Liczba wpisów: 31
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,320 sek.

tydvwnjw
bghgnumv
jwqerdok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
syamyqyy
qgegklwl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat