PARTNER SERWISU
tyfnnibj
137 138 139 140 141
chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 12 czerwca 2015 12:24:28 przy kursie: 22,56 zł
@ Scarry

Jesteś pewien, że sprzedano tyle samo Wiedźmina 2 na Xbox 360, co na PC, bo z tego co pamiętam to sprzedaż na konsoli nie przekroczyła miliona egzemplarzy.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 12 czerwca 2015 12:27:42 przy kursie: 22,56 zł
@chimpo

nie, nie jestem, pozwoliłem sobie skorzystać z proporcji VGAchartz, które w sposób oczywisty są w sporym stopniu przybliżone.

jeśli chodzi o platformy:
W1: PC, Mac
W2: PC, Mac, X360
W3: PC, X One, PS4

tak to wygląda, przy W3 firma olała Maczka, na którego wcześniej gry wypuszczała, i starsze konsole. Wg mnie jedno i drugie zrobiono pochopnie. Tylko mi nie piszcie że Macintoshe też nie są w stanie gry udźwignąć....
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 12 czerwca 2015 12:37

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 12 czerwca 2015 14:54:53 przy kursie: 22,56 zł
Scarry napisał(a):
@chimpo

nie, nie jestem, pozwoliłem sobie skorzystać z proporcji VGAchartz, które w sposób oczywisty są w sporym stopniu przybliżone.

jeśli chodzi o platformy:
W1: PC, Mac
W2: PC, Mac, X360
W3: PC, X One, PS4

tak to wygląda, przy W3 firma olała Maczka, na którego wcześniej gry wypuszczała, i starsze konsole. Wg mnie jedno i drugie zrobiono pochopnie. Tylko mi nie piszcie że Macintoshe też nie są w stanie gry udźwignąć....

Sorry, ale 3 miliony posiadaczy Wiedźmina 2 na Steam ( wg SteamSpy ) na VGchartz nie istnieją, więc ich porównanie jest nic nie warte. A wersja na Mac Wiedźmina 2 wyszła z dużym opóźnieniem względem wersji PC, więc przy Wiedźminie 3 też tak może być.
Edytowany: 12 czerwca 2015 14:55

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 12 czerwca 2015 18:21:21 przy kursie: 22,56 zł
i ciekawostka:

wiedźmin info gate

i pozwolę sobie zacytować jeszcze pewien komentarz :)
"Przecież każdy, średnio choćby rozgarnięty, inwestor zainteresowany branżą IT z całą pewnością śledził wyniki sprzedażowe W3 we wszelkich zestawieniach i informatorach, które w sieci są ogólnodostępne, CDPRed podał tylko te dane w pigułce a ich znalezienie w sieci przeciętnemu 10-latkowi zajęłoby może 5 min. W czym więc problem?? "

jest na forum jakiś przeciętny 10-latek ? Może ktoś zna ? ;) Mógłby prowadzić rubrykę z szacunkami sprzedaży na Stockwatch :D

Edytowany: 12 czerwca 2015 18:27

JozWIG
0
Wpisów: 5
Wysłane: 12 czerwca 2015 18:38:04 przy kursie: 22,56 zł
Czy ktoś może się orientuje, jakie negatywne konsekwencje może nałożyć KNF na CD Projekt?
Edytowany: 12 czerwca 2015 18:40

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 12 czerwca 2015 21:01:40 przy kursie: 22,56 zł
Nie ma podstaw, bo??? Bo jesteś akcjonariuszem? :D
Tłumaczenie, że to przekaz marketingowy jest po prostu słabe. Owszem ustawa o ofercie wyklucza przekazywanie takich informacji:

Cytat:
Emitent nie może łączyć przekazywania do publicznej wiadomości
informacji, o których mowa w ust. 1 pkt 1, z przekazywaniem informacji w ramach
działań marketingowych dotyczących jego działalności, w sposób mogący
powodować wprowadzenie w błąd co do charakteru tych informacji.

ważniejsza jest ustawa o obrocie, która:
Cytat:
Informacją poufną w rozumieniu ustawy jest – określona w sposób
precyzyjny – informacja dotycząca, bezpośrednio lub pośrednio, jednego lub kilku
emitentów instrumentów finansowych, jednego lub kilku instrumentów finansowych
albo nabywania lub zbywania takich instrumentów, która nie została przekazana do
publicznej wiadomości, a która po takim przekazaniu mogłaby w istotny sposób
wpłynąć na cenę
tych instrumentów finansowych lub na cenę powiązanych z nimi
pochodnych instrumentów finansowych, przy czym dana informacja:
1) jest określona w sposób precyzyjny, wtedy gdy wskazuje na okoliczności lub
zdarzenia, które wystąpiły lub których wystąpienia można zasadnie oczekiwać,
a jej charakter w wystarczającym stopniu umożliwia dokonanie oceny
potencjalnego wpływu tych okoliczności lub zdarzeń na cenę
lub wartość
instrumentów finansowych lub na cenę powiązanych z nimi pochodnych
instrumentów finansowych;
2) mogłaby po przekazaniu do publicznej wiadomości w istotny sposób wpłynąć
na cenę
lub wartość instrumentów finansowych lub na cenę powiązanych z

Do przekazywania informacji poufnych jest kanał ESPI. Spółka publikując te dane poza ESPI, co wyraźnie sugeruje reakcja kursu złamała ustawę.

ZbigniewZ
0
Wpisów: 73
Wysłane: 12 czerwca 2015 21:23:02 przy kursie: 22,56 zł
a jeżeli nie jesteś akcjonariuszem to co, zal ze się ktoś nie zalapal na 20%?
przecież było to logiczne ze podadza ilość po przekroczeniu pewnego progu a szczegolowe dane na temat przychodu, zysku będą w sierpniu, jeżeli ktoś sprzedal bo wywnioskowal ze liczba zostanie podana dopiero w polrocznym, to tylko swiadczy o jego intelekcie
nie zdziwie się jeżeli w sierpniu zaraportują 6 mln

ps. ale zgadzam się, ze w espi mogli podac w sposób nie sugerujący marketingu np. ze koszty 3 letniej pracy zostały wlasnie pokryte, te 4 mln to liczba którą przypuszczalnie posiadaja nie dysponując caloscia danych z rynku, wiec ja przypuszczam, ze może być nawet wieksza ale to jak komunikowali nastapi miesiąc po zakończeniu kwartalu kiedy naplynal oficjalne dane,
Edytowany: 12 czerwca 2015 21:30

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 12 czerwca 2015 22:26:56 przy kursie: 22,56 zł
Widzę, że kolega nie zrozumiał do końca co napisałem i wali na ślepo. Czy ja cokolwiek napisałem na temat faktu, że podali akurat teraz? Nie. Czy odnosiłem się do wiarygodności w tym wpisie? Nie.

Odniosłem się tylko do tego, że napisałeś nieprawdę dotyczącą braku podstawy do kary ze strony KNFu i przytoczyłem odpowiednie zapisy stosownych ustaw. No, ale rozumiem, że to nie ma żadnego znaczenia... :)

Jestem zawsze krytyczny w stosunku do spółek niezależnie czy mam dane akcje w portfelu, czy ich nie mam. Z paru powodów. Pełnię dość istotną rolę w serwisie, więc muszę być jak Pompeja. Co więcej, uważam, że piętnowanie zachowań spółek, jakości informacji w dłuższym terminie posłuży wszystkim, łącznie z moim własnym portfelem. Po prostu łatwiej jest grać jak są równe szanse, nawet jak chwilowo można doznać porażki. Natomiast Twój wpis o braku podstawy ciężko odebrać inaczej jak myślenie życzeniowe, często spotykane u osób posiadających akcje, które się do nich przyzwyczajają. To nie pierwsza wzrostowa spółka, na której zjawisko ma miejsce. Przerobiłem temat już kilkadziesiąt razy.

magellan
35
Wpisów: 196
Wysłane: 13 czerwca 2015 10:24:32 przy kursie: 22,56 zł
żeby było jasne jestem akcjonariuszem, ale mimo to nie podoba mi się to co zrobił zarząd spółki i napisałem to kilka dni temu.
Usprawiedliwianie i argumentowanie tym, że większe wałki przechodzą na GPW, albo że 10 latek mógł wyliczyć sprzedaż bo wystarczy coś tam śledzić można podsumować jednym zdaniem..gdyby głupota miała skrzydła niektórzy akcjonariusze fruwaliby jak gołębice.

Uwazajcie, bo przy takim przyzwoleniu może się jeszcze większy cwaniak trafić trafić i wyprowadzić Waszą kasę na Cypr tak jak np. było w EFH,
albo ORLEN nie poda wyników sprzedaży, bo stwierdzi, że wystarczyło aby akcjonariusze obserwowali stacje benzynowe i ruch na nich, później niech każdy w domu w excelu zsumuje i ma wyniki wczesniej niż oficjalne :)

Dziwię się takiemu powszechnemu przyzwoleniu na łamanie prawa i okradaniu Was z pieniędzy w głupi sposób ściągając na siebie zagrożenia w postaci kar i psucia atmosfery wokół spółki w obliczu wielkiego sukcesu jaki odniósł CDR.
Edytowany: 13 czerwca 2015 10:30

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 13 czerwca 2015 11:24:17 przy kursie: 22,56 zł
chimpo napisał(a):

Jak KNF wlepi karę finansową CDPR to będzie niezły żart. Większe wałki przechodziły bez echa i reakcji KNF, a tutaj miałaby być kara?

A może po prostu wreszcie przyszedł czas, by KNF zaczęła robić to, do czego jest powołana?
Kiedyś w końcu trzeba zacząć robić coś naprawdę z samowolką emitentów. Dlaczego nie np. od teraz?
Może KNF wyczuwa zmiany polityczne i staje się (w końcu!!!) bardziej zdecydowana i odważniejsza?
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Cashmere
2
Wpisów: 66
Wysłane: 14 czerwca 2015 10:25:59 przy kursie: 22,56 zł
ZbigniewZ napisał(a):
a jeżeli nie jesteś akcjonariuszem to co, zal ze się ktoś nie zalapal na 20%?
przecież było to logiczne ze podadza ilość po przekroczeniu pewnego progu a szczegolowe dane na temat przychodu, zysku będą w sierpniu, jeżeli ktoś sprzedal bo wywnioskowal ze liczba zostanie podana dopiero w polrocznym, to tylko swiadczy o jego intelekcie
nie zdziwie się jeżeli w sierpniu zaraportują 6 mln

Myślę, że tu nie chodzi o to, że ktoś sprzedał, tylko, że dużo ludzi miało pozakładane stop lossy i podanie najpierw informacji, że nie będzie podanej sprzedaży do końca sierpnia a 5 sesji później jaka jest sprzedaż sell through spowodowała, że ci ludzie nie mogli podjąć decyzji o odkupieniu akcji w przybliżonej cenie (a już zwłaszcza ci co sprzedali koło 20 zł).

ZbigniewZ
0
Wpisów: 73
Wysłane: 14 czerwca 2015 10:52:58 przy kursie: 22,56 zł
możesz podac zrodlo gdzie spolka mowi ze nie poda ilości sprzedanych egzemplarzy?

ps. bylbym wdzięczny za nie kasowanie moich postow

Kod:
mod: byłbym wdzięczny za merytoryczne posty
Edytowany: 14 czerwca 2015 12:42

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 14 czerwca 2015 11:59:53 przy kursie: 22,56 zł
Na Steam trwa obecnie summer sale. Z krotkiej analizy porownawczej oceniam w tej chwili dzienny przychod CD Projekt z tej platformy na 1.4 mln zl, z mozliwym odchyleniem +/- 15%.

Cashmere
2
Wpisów: 66
Wysłane: 14 czerwca 2015 12:31:18 przy kursie: 22,56 zł
ZbigniewZ napisał(a):
możesz podac zrodlo gdzie spolka mowi ze nie poda ilości sprzedanych egzemplarzy?

ps. bylbym wdzięczny za nie kasowanie moich postow

Poszukaj artykułów z dnia 01.06.2015r. m.in. na bankierze. Podali, informację, że wyniki podadzą najprawdopodobniej z raportem za półrocze. Spłoszyło to tych graczy, którzy czekali na wyniki cząstkowe na dniach i otrzymali informację, że ich nie będzie. A przy ich wyjściu niektórym poszły stop lossy.
Edytowany: 14 czerwca 2015 12:33

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 14 czerwca 2015 18:59:04 przy kursie: 22,56 zł
anty_teresa napisał(a):
Widzę, że kolega nie zrozumiał do końca co napisałem i wali na ślepo. Czy ja cokolwiek napisałem na temat faktu, że podali akurat teraz? Nie. Czy odnosiłem się do wiarygodności w tym wpisie? Nie.

Odniosłem się tylko do tego, że napisałeś nieprawdę dotyczącą braku podstawy do kary ze strony KNFu i przytoczyłem odpowiednie zapisy stosownych ustaw. No, ale rozumiem, że to nie ma żadnego znaczenia... :)

Jestem zawsze krytyczny w stosunku do spółek niezależnie czy mam dane akcje w portfelu, czy ich nie mam. Z paru powodów. Pełnię dość istotną rolę w serwisie, więc muszę być jak Pompeja. Co więcej, uważam, że piętnowanie zachowań spółek, jakości informacji w dłuższym terminie posłuży wszystkim, łącznie z moim własnym portfelem. Po prostu łatwiej jest grać jak są równe szanse, nawet jak chwilowo można doznać porażki. Natomiast Twój wpis o braku podstawy ciężko odebrać inaczej jak myślenie życzeniowe, często spotykane u osób posiadających akcje, które się do nich przyzwyczajają. To nie pierwsza wzrostowa spółka, na której zjawisko ma miejsce. Przerobiłem temat już kilkadziesiąt razy.

po raz pierwszy si ezdadzam z AntyTereska - to co zrobili to wałek - najpierw nie bedzie info a potem o 14:00 w trakcie sesji wala info o 4 mln kopii !!!! jawne naruszenei obowiązkow informacyjnych
Everything you know is wrong.........

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 14 czerwca 2015 19:52:40 przy kursie: 22,56 zł
anty teresa: czy mógłbyś zaktualizować część założeń w swojej analizie, jako, że dość mocno zmieniają one wycenę ?
- Wiemy juz, ze w 2 tyg. sprzedano 1.3 mln na PC, z tego okolo 560 tys na Steam, GOG niech będzie konserwatywnie 240 tys (z pewnością zaniżone). Zmienia to proporcję dystrybucji cyfrowej PC do tradycyjnej na 62% digital/38% box.
- Ceny wersji PC są zdecydowanie wyższe niż użyte w analizie. Egzemplarze sklepowe na Zachodzie Europy to około 200 zl. Nawet uwzględniając niższe ceny w Polsce i kilku innych krajach, używając odpowiednich wag otrzymujemy minimum 170 zl za grę.
Cena kopii cyfrowej biorąc pod uwagę Steam i GOG, używając wag do uwzglednienia sprzedaży regionalnej (ala Rosja) i częściowych zniżek na preorders - 210 zl. Skąd u Ciebie różnica w cenie gry między steamem a GOG ? Przychód nominalny od kopii właściwie się nie różni.
- nie wiem dlaczego założyłeś tak duże koszty licencyjne GOG. Bazując na 1 kwartale 2015 można je ocenić na 50 mln w skali roku.
Koniec końców: użytą przez Ciebie wielkość sprzedaży w 2015 uważam za zaniżoną o jakieś 20-25 procent, biorąc pod uwagę pierwsze 2 tygodnie popremierowe. Powiedzmy jednak, że warianty optymistyczne będzie jeszcze okazja obliczyć.
Edytowany: 14 czerwca 2015 20:05

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 14 czerwca 2015 20:33:33 przy kursie: 22,56 zł
Czy móglbyś też uwzględnić sprzedaż dodatku pod koniec roku, załóżmy w wysokości 15% ilości egzemplarzy głównej gry ? Cena 25 euro, dystrybucja cyfrowa - około 70 zł od egzemplarza.
Poza tym około 1.2 mln W1 i W2 przecenionych na Steam i GOG plus dodatkowe 150 tys pudełek ( swietna sprzedaz na Amazon FR i DE) oraz około 0.5 mln poradników strategicznych po 25 euro/$( US, DE, FR przez dluzszy czas w bestsellerach Amazon). Szacuje przychód z W1, W2 i Strategic Guide na 25 mln zl.

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 14 czerwca 2015 20:37:19 przy kursie: 22,56 zł
chris martin: Jedyny błąd jaki popełnili Reddsi było nie skorzystanie z ESPI. Spółka wcale nie mówiła, że na pewno nie poda żadnego info przed sierpniem, a jedynie, że pełne dane znajdą się dopiero w raporcie.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 14 czerwca 2015 21:29:53 przy kursie: 22,56 zł
aircanada15 napisał(a):
anty teresa: czy mógłbyś zaktualizować część założeń w swojej analizie, jako, że dość mocno zmieniają one wycenę ?

Nie, bo tylko chciałem pokazać jak do sprawy można podejść dokonując wyceny. Parametry niech każdy sobie zakłada sam takie jakie chce i nich sobie wylicza swoją wartość.

Cytat:
- Wiemy juz, ze w 2 tyg. sprzedano 1.3 mln na PC, z tego okolo 560 tys na Steam, GOG niech będzie konserwatywnie 240 tys (z pewnością zaniżone). Zmienia to proporcję dystrybucji cyfrowej PC do tradycyjnej na 62% digital/38% box.

Podaj te dane o GOG.com

Cytat:
- Ceny wersji PC są zdecydowanie wyższe niż użyte w analizie. Egzemplarze sklepowe na Zachodzie Europy to około 200 zl. Nawet uwzględniając niższe ceny w Polsce i kilku innych krajach, używając odpowiednich wag otrzymujemy minimum 170 zl za grę.

Wejdź na ebay, tam jest dużo pudełek z Rosji w cenie 20-30 dolarów. Pierwsza i druga część też tam była bardzo popularna. Być może założenie cenowe jest konserwatywne, ale jak napisałem wyżej każdy może sobie podstawić to co chce. Z resztą na zachodzie dominują konsole.

Cytat:
Cena kopii cyfrowej biorąc pod uwagę Steam i GOG, używając wag do uwzglednienia sprzedaży regionalnej (ala Rosja) i częściowych zniżek na preorders - 210 zl. Skąd u Ciebie różnica w cenie gry między steamem a GOG ? Przychód nominalny od kopii właściwie się nie różni.

Z różnej opłaty dystrybutora. GOG należy do CDR, więc nie ma opłaty dystrybucyjnej. W steamie to około 30 proc.

Cytat:
- nie wiem dlaczego założyłeś tak duże koszty licencyjne GOG. Bazując na 1 kwartale 2015 można je ocenić na 50 mln w skali roku.

Wziąłem rentowność segmentu z 2014 i 2013r.

Cytat:

Koniec końców: użytą przez Ciebie wielkość sprzedaży w 2015 uważam za zaniżoną o jakieś 20-25 procent, biorąc pod uwagę pierwsze 2 tygodnie popremierowe. Powiedzmy jednak, że warianty optymistyczne będzie jeszcze okazja obliczyć.

Jak już napisałem każdy może zakładać co tam sobie chce. Dostałem też parę głosów, że sprzedaż jest za wysoka, bo np na steamspy sprzedaż znacząco siadła, że według dostępnych danych w ciągu 0,5 roku cena spada o połowę statystycznie, że w końcu bardzo optymistycznie założyłem marżę na pudełkach. Dla mnie osobiście te wszystkie założenia można dyskutować i każdy znajdzie argumenty za taką wielkością a nie inną dla danego parametru. Gdyby była tylko jedna obowiązująca wersja to ceny na giełdzie by się nie zmieniały :)

Mnie osobiście ciężko było przełknąć inne założenia i dlatego bronię się nogami i rękami, aby powiedzieć, że to moja wycena. Mianowicie założenie, że Cyber Punk będzie takim samym hitem jak Wiesiek, a za 6 lat powstanie taka sama, a nawet lepsza gra i to przy ryzyku na poziomie spółki dywidendowej! Ja intuicyjnie założyłbym stopę dyskontową do wyceny na poziomie 15 proc. - przecież nic nie wiemy na temat nowego projektu, poza tym, że spółka jest go w stanie ogarnąć od strony technicznej, że klimat ma potencjalnie większą rzeszę odbiorców. To niby dużo, ale zawsze może zabraknąć tego najważniejszego - grywalności. W przykładzie dałem wyższego wacka niż w rekmendacjach, ale nie na tyle wyższego aby się pod tym podpisać.

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 14 czerwca 2015 21:51:00 przy kursie: 22,56 zł
aircanada15 napisał(a):
chris martin: Jedyny błąd jaki popełnili Reddsi było nie skorzystanie z ESPI. Spółka wcale nie mówiła, że na pewno nie poda żadnego info przed sierpniem, a jedynie, że pełne dane znajdą się dopiero w raporcie.

Doigrali się:

Cytat:
Komisja Nadzoru Finansowego sprawdza czy producent Wiedźmina w prawidłowy sposób zaraportował wyniki sprzedażowe trzeciej części tej bestsellerowej gry.

Na początku czerwca kurs CD Projektu spadał w obawie przed słabymi wynikami sprzedażowymi najnowszej, trzeciej części Wiedźmina. Dlatego we wtorek, 9 czerwca, spółka postanowiła uspokoić inwestorów. Podała, że przez pierwsze dwa tygodnie sprzedaży gracze kupili 4 mln kopii gry, a trzyletnie nakłady na jej produkcję zwróciły się już w dniu premiery. Kurs wystrzelił w górę w ciągu dwóch sesji maksymalnie aż o 29 proc., nawet do 25,68 zł.
Problem w tym, że CD Projekt poinformował o sprzedaży gry komunikatem prasowym, a nie raportem bieżącym. Spółka twierdzi, że była to informacja marketingowa, a takie w myśl przepisów nie mogą być publikowane giełdowym systemem ESPI. Jednak emitenci mają obowiązek publikacji tym kanałem informacji poufnych, czyli takich, których ujawnienie ma może mieć wpływ na notowania (cenotwórczość). Spółki mają jednak problem, aby przed publikacją ocenić czy informacja ma charakter cenotwórczy czy nie. W przypadku CD Projektu i zachowania kursu jego akcji sprawa jest jasna. KNF informuje, że jest w kontakcie z informatyczną spółką i wyjaśnia sprawę.

www.ekonomia.rp.pl/artykul/120...

Kod:
mod:proszę dodawać linki do cytatów. Następne posty bez odnośnika zostaną skasowane
Everything you know is wrong.........
Edytowany: 14 czerwca 2015 21:57

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDProjekt
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

137 138 139 140 141

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,941 sek.

wjdwnobi
eagxqqdt
vngobpfc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yozfteik
kpgjutqn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat