Temat:
CIGAMES
Jeżeli ktoś kupuje spółkę napompowaną kilkanaście razy w krótkim okresie czasu, to tak się to właśnie kończy. Pewnie niedługo szykuje się podbitka kursu i traktowałbym ją jako dobry moment do zamknięcia inwestycji. Jest wiele spółek które się rozwijają i są perspektywiczne, ale to nie znaczy że będą w takim tempie rosły w nieskończoność. Wydaje mi się że w terminie kilku- kilkunastu miesięcy kurs będzie w trendzie bocznym z tendencją do obsuwania się. Jeżeli utrzyma się na poziomie 15-16 zł to i tak będzie dobrze. Warto zadać sobie pytanie czy chcemy mrozić kapitał na tak długi czas. W najbliższym czasie atak na maxima jest bardzo mało realny. Co do nazywania giełdy szulernią, to trochę mnie to śmieszy.Jak nam zabierają pieniądze to jest to szulernia, ale jak my zarabiamy to już wszystko gra  . Trzeba pamiętać że tak już wygląda inwestowanie na giełdzie, raz my zabieramy, innym razem ktoś nam zabiera pieniądze. Sęk w tym by bilans był na plus...dlatego stosowanie stop lossa jest 1szą z zasad giełdowego gracza. Piękne słowa prezesa nie muszą być naganianiem, mogą przedstawiać faktyczny obraz spółki, ale korekta należy się nawet najlepszym i jeżeli piszecie o złym traktowaniu inwestorów jakimi się nazywacie to może nimi faktycznie nie jesteście? Inwestorzy pozostają w spółce na kilka lub więcej lat, a pewnie 98% z forumowiczów wpadła do City po łatwą kasę. Tyle.
|
|
Myślę że szkoda tych wszystkich rozkmin, a tym bardziej waszych pieniędzy, nerwów i czasu. Po co emocjonalnie przywiązywać się do spółki? Nie należy walczyć z trendem,z nim się nie wygra. Nawet jeżeli zacznie się wykres odwracać to z pewnością potrwa to kilka dobrych miesięcy. W tej chwili każde wybicie w górę traktowałbym jako dobry moment do wyjścia z tego gniota. Na giełdzie jest mnóstwo spółek które dają zarabiać i na takich można odrobić stratę z kopexa nawet w parę dni ( boryszew,beefsan,optimus - przykłady można mnożyć)..pamiętajcie "trend is your friend".
|
|
TomekP napisał(a):FrancisMaxford napisał(a):Pamiętam podobną sytuację na Gancie w styczniu lub lutym, kiedy deweloper notował ponad 10 sesji spadkowych z rzędu. Dyskusja wrzała po sesji: "jutro odbicie", "jutro to już na pewno". Sam brałem po części udział w tym życzeniowym koncercie. W perspektywie 2-3 miesięcy może pójdziemy nad 19pln, ale gwałtownego odbicia tutaj nie będzie, szeroki jest już wysoko, jutro USA nie pomoże pewnie więc koniec tygodnia będzie smutny i jeszcze trochę zjedziemy ;)
Sarkastycznie stwierdzam, że szybciej ruszy jak się zrobi cicho na wątku :P Słyszałem niedawno, że jak "leje się krew" to można kupować. A ja że łapiąc "spadające noże" można się baaardzo poharatać :)
|
|
Wykres przełamie się ku górze, to będzie można myśleć o wejściu...na razie trend jest jeden i nie ma co się pocieszać, bo tak to można czekać latami i mówić że odbije....siwa broda wam urośnie do tego czasu.
|
|
Wydaje mi się, że czeka nas teraz zasłużony zjazd. Dzisiaj akcje przechodziły już w słabsze ręce. Na dodatek Wigowi 20 zabrakło siły i tylko uderzył w sufit na 2500 co może wskazywać na korektę w najbliższych dniach, a to tylko spotęguje wyprzedaż Petrola.
Sprzedawaj fakty.
|
|
I teraz pytanie....czy kolejna już 88298412 podpucha w ostatnich miesiącach, czy w końcu solidniejsze odbicie? Jutro się coś wyjaśni.
|
|
Temat:
RONSON
Ale macie rozkminy :)...wchodzicie i wychodzicie...takie skoki i nerwowość nie jest dobra. Ja tu siedzę od 0,65 grosza..uzbierała się niezła sumka, ale przeceiż to dopiero początek długiego spokojnego wzrostu....więc rozsiadam sie w fotelu dalej :)
|
|
Właśnie startuje prom Atlantis. Czy ktoś jeszcze leci z nami w kosmos??
|
|
Temat:
REGNON
Jarbas napisał(a):cela22 napisał(a):Jarbas napisał(a):No to będą jazdy jak na Toorze, Krośnie czy Monnari ;)
Jutro nic innego nie pozostaje jak wygodny fotel i wiadro kawy... ;) Myslisz ze tutaj bedzie podobnie z kursem jak z wymienionymi przez Ciebie spolkami? Pronox to chyba nie jest jaka wyjatkowa marka zeby bylo sie o co bic... Ostatnio wzrosły obroty... jak widać nie bezzasadnie Takich jak ja będzie więcej co zaryzykuje pograć A czy mam racje jutrzejszy dzień pokaże Ja to chyba do poniedziałku odczekam, ale gdzies w okolicach 1,20 trzeba brac ;)
|
|
Temat:
POLICE
Po tej zielonej świeczce i pieknych obrotach...10zł to chyba tylko śmignie :)
|
|
Temat:
GOBARTO
tmuchowski napisał(a):tmuchowski napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):tmuchowski napisał(a):kuzi napisał(a):A jednak to DT rządzi za wcześnie wyciągać takie wnioski dokupiłem po 0,72 niech to posłuży za komentarz Ajjj, naprawdę współczuję  . nie ma powodu na szczęście większość w portfelu to RFK a DUD dokupiłem po 0,53 opłaciło się :-) jak tam DT? :) A dzięki, DT jakoś radzi sobie..chociaż ostatnimi czasy ciężko sobie nie radzić Jakie przewidywania do DUDY? Przynam się ze dawno temu kupiłem tę spółke jako inwestycję długoterminową. Jak się później okazało bardzo długo terminową ;) Kupowałem po....................................13 zł :) Jest już w worku z "wtopami" :)
|
|
Atlantis poleciał naprawić Hubble'a
|
|
Temat:
GANT
majama napisał(a):kuzi napisał(a):
Pewnie jakis STOP poleciał
to chyba za milion złotych coś około 500tys ;)
|
|
Temat:
GANT
majama napisał(a):to co tu sie odegralo dzisiaj o 13:29 to niezły cyrk, spójrzcie sobie na wykres intraday i powiedzcie mi co to było Pewnie jakis STOP poleciał
|
|
Temat:
MEWA
Właśnie zauważyłem...chyba dorzucę parę groszy, bo jak to odpali to się człowiek nie pozbiera ;)
|
|
Temat:
GANT
Wy tu gadu gadu na 3 strony a ja żniwa mam na gancie ;)
|
|
Temat:
RONSON
Ehh co ja tam biedny żuczek będę pisał ;)....zobaczcie jak pięknie sobie radzi Ronson w ostatnich zawirowaniach. Co zostanie z każdego miesiąca wrzucam do Ronsona. I muzyka gra ;)
|
|
Temat:
GOBARTO
W branży mięsnej od jakiegoś czasu mówi się, że Duda to już bankrut. Jedyna nadzieja ze jakiś "grubas" typu Animex albo Danish Crown go łyknie, wtedy sie z deczko odbije do 80gr ;)
|
|
Temat:
GOBARTO
tmuchowski napisał(a):kuzi napisał(a):A jednak to DT rządzi za wcześnie wyciągać takie wnioski dokupiłem po 0,72 niech to posłuży za komentarz :) no jeszcze parenaście miesięcy i możliwe ze do 1,1 dojdzie kurs :) Powodzenia
|
|
Temat:
GOBARTO
Jest pokusa odbicia, ale tak jak mówił przedmówca Duda zraził inwestorów...myślę że bezpieczniej przyczaić sie na inne spółki..niech Duda ginie w piekielnych czeluściach
|
|
Temat:
GOBARTO
Dawno temu nakarmiłem już Pana Dudę gotówką...więcej paszy ode mnie nie dostanie!!!
|
|
Temat:
GOBARTO
A jednak to DT rządzi
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Ewakuowałem się dzisiaj po 13. Swoje zarobiłem  . Uuuuu no to graty!! Wyjście na górce :)
|
|
Zarządzam ewakuacje!!
|
|
Temat:
KROSNO
Albo tylko przystanek w dalszej podrózy na południe
|
|
Temat:
GOBARTO
tmuchowski napisał(a):kuzi napisał(a):Brałem to na DT , 3 % zabrałem i uciekłem :) zaśmiecasz to forum czym tu się chwalić więcej powodów do zadowolenia mają np. Ci którzy kupili DUD poniżej 1,1 (ja należę do tej grupy) jeśli chcesz naprawdę zarobić, kup dzisiaj korzystając ze spadków po kiepskiej sesji w USA, później kup akcje NE korzystając z PP, potrzymaj akcje i zapomnij o nich aż urosną do poziomu min. 3 zł P.S. chyba powinieneś pisać na forum bankier.pl a nie tutaj to zdecydowanie klub miłośników analizy fundamentalnej a analiza fundamentalna do DT ma się nijak hmmm przepraszam, nie wiedziałem ze tu sami miłośnicy analizy fundamentalnej Ładujcie się na dlugi termin i zastanawiajcie przez najbliższy rok dlaczego to ciągle spada.....no przeceiż powinno rosnąć?? CO się dzieje?? Ja narazie będę sobie łapał 3% dużym wkładem a ewentualne zyski inwestowal na długie lata....paliwo do gry musi być cały czas....nie zapominajmy że wciąż mamy bessę.
|
|
Temat:
MEWA
Czy to ruszy w końcu z tego grosza?
|
|
Temat:
KROSNO
Od wczoraj znów lubie Krosno ;) :-" :-"
|
|
Temat:
KROSNO
Ja też troszke podjadłem ;):albino: ciekawe do ilu to dopompują :D
|
|
Temat:
GOBARTO
Brałem to na DT , 3 % zabrałem i uciekłem :)
|
|
Temat:
POLNA
No to prom wystartowal . Lecimy w kosmos :)
|
|
Temat:
GOBARTO
Myślę że obroty rozpędzą trochę wzrosty, a najbliższy opór gdzieś w tych okolicach. Potem zapewne kontynuacja bessy. Ale róznie to bywa ;)
|
|
Temat:
GOBARTO
No to gramy Dude :) Na moje oko do 1,4 powinno dociągnąć póki co :D
|
|
Nie wiadomo co robić, jest +31, wchodzić nie wchodzić .........można umoczyć:)
|
|
Znów sie na pociąg spóznilem :/
|
|
Temat:
GANT
Fajna Fajna :) . Spokojnie zbieram papier. Narazie pewnie nie da stałych profitów, ale w perspektywie 2-3 lat to 10krotność murowana :binky:
|
|
Temat:
RONSON
Ja powoli skupuje. Będe wywalał na hossie w 2012r po 100zł :binky:
|
|
Temat:
PEKAO
Pobrałem dzisiaj na panice po 96,5...licze na poranne DT, może się uda coś przytulić
|
|