PARTNER SERWISU
baggfsho
2 3 4 5 6
owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 16 lutego 2009 18:18:37 przy kursie: 8,00 zł
Cheed napisał(a):
Ponoć mają przerobić Macieja Dude na kiełbasę i wysłać na Daleki Wschód.

Applause
EEX

daber
0
Wpisów: 60
Wysłane: 16 lutego 2009 18:20:01 przy kursie: 8,00 zł
Żebym tylko przypadkiem nie kupił tej kiełbasy ;)

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 16 lutego 2009 18:34:15 przy kursie: 8,00 zł
Zadajcie sobie pytanie,dlaczego ten złodziejski prezes nie bał się kłamać!-Podpowiem-bo nie obawiał się żadnej odpowiedzialności karnej!Najpierw trzeba wyrzucić na zbity pysk(sorry za wyrażenie,ale jednak nie można inaczej) baranów z KNF -u i tego sobolewskiego za to,że pobłażają złodziejom.-Na marginesie -to są ludzie małego Jarosława!
Ja też nie straciłem na Dudzie,ale wiem,że też mogłem być jednym z oszukanych na Dudzie,

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 16 lutego 2009 18:53:55 przy kursie: 8,00 zł
Sprawa jest prosta za poświadczanie nieprawdy jest paragraf na tego grubego spaślaka... Oprócz odpowiedzialności karnej powinien grubo beknąć kasą.

Straty na opcjach, potężne zadłużenie. To jest koniec Dudy.

Henryk1022
0
Wpisów: 1
Wysłane: 16 lutego 2009 20:19:30 przy kursie: 8,00 zł
JAG napisał(a):
Sprawa jest prosta za poświadczanie nieprawdy jest paragraf na tego grubego spaślaka... Oprócz odpowiedzialności karnej powinien grubo beknąć kasą.

Straty na opcjach, potężne zadłużenie. To jest koniec Dudy.

Paragraf jest, ale co z tego. Dochodzenie będzie długie, a kara malutka, symboliczna wprost. Coś tam w zawieszeniu plus 1000 zł na PCK.

Jarbas
0
Wpisów: 1 169
Wysłane: 16 lutego 2009 20:35:43 przy kursie: 8,00 zł
Zobaczymy jak wyjdzie emisja, jak za kwartał dwa będzie wyglądał kurs...
Może być zupełnie inaczej niż myślimy... ale głeboko zakopane mamy że GPW to szulernia więc...

Powiem tyle że Dudy nie lubię bo nie przepadam za ludźmi którzy jak mówią to nie patrzą w oczy rozmówcy...

JANERR
0
Wpisów: 244
Wysłane: 16 lutego 2009 20:36:48 przy kursie: 8,00 zł
Pan Duda to bardzo bogaty człowiek więc będzie z kogo ściądnąć pieniądze .

A KNF pod presją opinii publicznej wymierzy odpowiednią kare za publiczne kłamstwo pana Dudy.
Miejmy taką nadzieje bo jak narazie to KNF ścigał drobnych inwestorów którzy zarobili jakieś pare groszy na spekulacji.

opennetpr
0
Wpisów: 688
Wysłane: 16 lutego 2009 21:45:23 przy kursie: 8,00 zł
Jaka będzie sytuacja Dudy to będzie zależeć od tego czy zyski będzie przynosiła. Nie mniej jednak, kiedy się porówna to na co miała przeznaczyć ową emisję i planowany zysk z niej, z czasem kiedy upływają prawdopodobnie rozliczenia opcji, to można się zastanowić. Kwestia druga to nie kara administracyjna jest ważna, ale ważna jest kara jaką wymierzy rynek, bo to będzie świadczyć czy rynek jest zdrowy czy chory. Zaufanie=kapitał, kapitał=zaufanie. Ciekaw jestem czy istotnie oszukał dużych inwestorów. Gdyby już było po emisji to na starcie dostali by sztukę w postaci ujemnej wyceny swojej inwestycji. Kolejna wątpliwość to skoro nie do końca był szczery w obszarze zabezpieczeń, to czy był szczery w obszarze planowanej inwestycji i spodziewanego rozwoju. Jak zwykle też pewnie sprawdza się zasada, że emisje w takim okresie jak teraz robi ten kto musi, nie ten kto chce. Natomiast jeszcze kreski bym na nim nie kładł. To wyjdzie za jakiś czas, bo przykładowo jeśli emisja by się nie udała to jak to wpłynie na kondycję finansową spółki i tu cała prawda o tym biznesie wyjdzie, czy chciał czy musiał. Żałosne natomiast jest to, że bez biegłego rewidenta do niczego się nie przyznają. KNF zaś zwłaszcza powinna się chyba przyjrzeć temu prospektowi emisyjnemu bo brzydko zalatuje. Choć 30% to chyba jeszcze nie było tak tragicznie.

JANERR
0
Wpisów: 244
Wysłane: 17 lutego 2009 10:52:00 przy kursie: 6,60 zł
Brać to czy nie naprawde mam problem. d'oh!

Panowie jakie jest wasze zdanie

opennetpr
0
Wysłane: 17 lutego 2009 11:13:52 przy kursie: 6,60 zł
Pewnie ci nikt nie podpowie bo jak zrazili dużych inwestorów, czyli po prostu w żywe oczy kłamali, to spuszczą ile fabryka dała akcji. Wiadomo, że można liczyć na odbicie tylko kiedy. Wczoraj wolumen był masakryczny, raczej to nie byli drobni inwestorzy dziś jest mniejszy jak dotąd, ale tu trzeba myśleć tak jak myśli duży inwestor. Nie jest dobrze drażnić rekina.

kuzi
0
Wpisów: 40
Wysłane: 17 lutego 2009 11:21:33 przy kursie: 6,60 zł
Jest pokusa odbicia, ale tak jak mówił przedmówca Duda zraził inwestorów...myślę że bezpieczniej przyczaić sie na inne spółki..niech Duda ginie w piekielnych czeluściach angryfire

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 17 lutego 2009 11:24:23 przy kursie: 6,60 zł
Ja staram się unikać odpowiedzi,czy kupić ,czy nie,ale tym razem się odważę na ocenę między wierszami.Uważam,że lepiej nie wchodzić w spółkę dopóki nie poznamy dokładniej strat na opcjach,(dotychczasowi akcjonariusze-wybaczcie tą szczerość)bo przy dzis.kursie euro na pewno te straty są kilkukrotnie większe i oby spółka nie musiała walczyć o przetrwanie...Żeby nie było tak jak z Odlewniami niestety,sprawa jest zbyt poważna.A jeśli w ogóle inwestować-to można odbić sobie straty na innych spółkach,które chociaż nie są umoczone w te cholerne opcje i mają sporo własnej gotówki na przetrwanie kryzysu.

Cheed
0
Wpisów: 136
Wysłane: 17 lutego 2009 12:04:32 przy kursie: 6,60 zł
Cytat:
Rynek źle mnie zrozumiał. Miałem opcje, ale nie spekulacyjne - tłumaczy Maciej Duda, prezes i współwłaściciel mięsnego koncernu. Żałuje, że analitycy, zarządzający i inwestorzy czują się oszukani.

LINK

Żartowniś się znalazł... Co do Dudy to jeśli naprawdę was korci na łapanie spadających noży to możecie troszkę kupić, koniecznie z bliskim SL albo ewentualnie ustawcie się ze zleceniem kilka groszy wyżej od obecnego kursu i jeśli zacznie rosnąć to na pewno was nie ominie.
Inwestycje Giełdowe - blog o skutecznym pomnażaniu pieniędzy

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 17 lutego 2009 13:46:30 przy kursie: 6,60 zł
Spółka dawno ma kolor czerwony, dużo kredytów, teraz te opcje, krętacze w zarządzie, klapa nowej emisji... Można juz wróżyć upadek firmy?

Jest to pewnie teraz dobry walor dla hardcorowych graczy, wysokie ryzyko i mozliwe wysokie zyski w krotkich terminach
To jest gra. Zabawa na pieniądze.
Edytowany: 17 lutego 2009 14:01

raul07
0
Wpisów: 198
Wysłane: 17 lutego 2009 16:28:00 przy kursie: 6,60 zł
pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=...

jezeli to prawda,ze jest to w raportach to dla mnie oznacza porazke analitykow, ktorzy wypowiadali sie, nie zagladajac do raportow,co oznacza ich ogromna niekompetencje, a takze porazke pulsu biznesu za przekrecanie slow i wyrywanie ich z konteksu. czemu wczesniej nikt nie zauwazyl ze opcje sa?

opennetpr
0
Wysłane: 17 lutego 2009 16:48:17 przy kursie: 6,60 zł
Ano mogę się domyślać czemu. Pewnie w półrocznym było a z funduszami gadał potem i zapewniał, może że już nic nie ma. Nie drażnić rekina. Teraz prostuje swój błąd, bo się połapał, że może być ciężko, ale dla mnie to wszystko jest proste tak tak, nie nie i nie ma tłumaczeń, jeśli tak samo powiedział funduszom jak w pb w sposób nieautoryzowany, a podchodzą do słów według strategi tak tak, nie nie to już o rekinie pisałem. Trzeba patrzeć co zrobią duzi inwestorzy, poszukaj tego artykułu z nieoficjalną i nieautoryzowaną wypowiedzią anonimowego przedstawiciela któregoś z funduszy. Może plotki, bo anonimowe, nieautoryzowane, ale wolumen i kolejne spadki potwierdzają, że mogły to nie być żarty. Poczekamy zobaczymy, czy musi bo nie może przetrwać czy chce na rozwój. Myślę, że wszyscy dokładnie zrozumieli tak jak zrozumieć powinni, jeśli fundusz u którego się szuka kasy nie słyszał o 29 bańkach strat na wycenie na koniec grudnia, to pytanie czy fundusz pytał czy nie pytał o sytuację finansową spółki. Zakładając jednak minimum racjonalności zarządzających, pytał, a skoro nie usłyszał nic o tej wycenie, to jak to można interpretować. Możesz żonglować słowami, ale nie mam to znaczy nie mam, mam to znaczy mam i nic tego nie zmieni w jak piękne słówka to ubierzesz. Z tego co zrozumiałem, to nie chodzi o to czy miał czy nie miał tylko, przestraszyła ich skala ujemnej wyceny. Ja nie wnikam czy to prawda czy nie. Jak spółka jest uczciwa, to proszę nich przedstawi jakie kontrakty, przy jakim kursie rozliczenia, w jakim terminie zawarła i wszystko będzie clear i się wyjaśni. Na dziś widzę marne szanse by to uczynili, ale kto wie. To nie to, że kładę kreskę na spółce, to będzie zależało od jej dochodowości i zyskowności, ale coś jednak nie gra. Przy kursie na koniec grudnia wycena była 29 baniek w plecy, jaki mają zysk roczny ?
Edit.
Czy można wróżyć upadek ? Nie koniecznie. To zależy od tego czy mówił prawdę, że chce kasy na inwestycje. Bo jak nie mówił, a chciał na przetrwanie to może mieć ciężko. Choć może kto wie, duzi inwestorzy się skuszą na emisję po niższej cenie jeśli spółka jest stabilna. Najwyżej mniej zarobi bez emisji, jeśli wszystko jest ok. Ciężkie to ale czy naprawdę akcjonariusze muszą toczyć wojnę z zarządem by jasno i klarownie kawę na ławę wyłożył.
Edytowany: 17 lutego 2009 16:51

Cheed
0
Wpisów: 136
Wysłane: 17 lutego 2009 22:21:10 przy kursie: 6,60 zł
Cytat:
W związku z komunikatem przekazanym przez PKM Duda w dniu 16 lutego 2009 r. oraz licznymi zgłoszeniami jakie napływają do Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych, SII zdecydowało o podjęciu działań prawnych mających na celu aktywną ochronę poszkodowanych akcjonariuszy oraz pociągnięcie do odpowiedzialności władz PKM DUDA w związku ze stratami poniesionymi na transakcjach "zabezpieczających" ryzyko walutowe oraz domniemanymi nieprawidłowościami w polityce informacyjnej Spółki.

Więcej szczegółów w środę na pb.pl
Inwestycje Giełdowe - blog o skutecznym pomnażaniu pieniędzy

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 lutego 2009 22:27:55 przy kursie: 6,60 zł
Bardzo odważna inicjatywa, zarazem trudna, ale potrzebna. Dotąd rynek bezsilnie patrzył, jak prezesi otłuszczają się za pieniądze akcjonariuszy i mają je w zerowym poważaniu. Nawet jeśli to się nie skończy wyrokiem to narobi smrodu i wzmocni wagę problemu. Takiego prostego: prawdomówności. Pomoże też odróżniać ziarno od plew. Nie każdy przekrwiony goguś w garniturze nadaje się do tego, żeby mu powierzyć los swoich pieniędzy.

del-09032025v3
0
Wpisów: 13
Wysłane: 18 lutego 2009 13:19:15 przy kursie: 7,70 zł
kuzi napisał(a):
A jednak to DT rządziShame on you

za wcześnie wyciągać takie wnioski Angel

dokupiłem po 0,72

niech to posłuży za komentarz

kuzi
0
Wpisów: 40
Wysłane: 18 lutego 2009 13:37:09 przy kursie: 7,70 zł
tmuchowski napisał(a):
kuzi napisał(a):
A jednak to DT rządziShame on you

za wcześnie wyciągać takie wnioski Angel

dokupiłem po 0,72

niech to posłuży za komentarz

:) no jeszcze parenaście miesięcy i możliwe ze do 1,1 dojdzie kurs :)
Powodzenia

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,311 sek.

iwvuwzos
sckgqtav
bvjsslyt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lqnciwzs
jpcsjvji
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat