Temat:
MCI
mroman napisał(a):discopolo napisał(a):Pociąg odjeżdża. Żegnamy pozostających na peronie Halo, halo !!! Na "kiedy dno bessy" jestes niedziwedziem, a tu widzisz odjezdzajace pociagi? Czyzby MCI miało isc wbrew całemu rynkowi? hmmm moze bedzie jeszcze jakas wieksza korekta moze nawet w listopadzie albo w styczniu ale nowego dna to ja bys sie nie spodziewal za szybko no chyba ze za 1,5-2 lata
|
|
Temat:
GANT
Czy ktos bardziej obiegany w technicznej moze zerknac na wykresik Ganta i przeanalizowac go troche, bo jak ja zerkam to wyglada on bardzo obiecujaco i atmosfera wokol spolki tez robi sie coraz lepsza wiec jest duze prawdopodobienstwo na jakies wieksze wzrosty. Z moich kresek wychodzi ze mozemy rosnac nawet do 55-58 oczywiscie w srednim terminie (do polowy przyszlego roku) moze ktos z wiekszym doswiadczeniem moze przedstawic swoje przewidywania odnosnie spolki pozdro
|
|
Temat:
MCI
no ciekaw jestem co z tego wszystkiego wyjdzie - w sumie MCI wymieniona byla jako slolka ktora powinna dac zarobic jesienia - miejmy nadzieje ze tak bedzie - tego wam i sobie zycze ;]. Mysle ze takie ostre spadki sa dobre bo jest dzieki temu nowy kapital kotry bedzie kolem napedowym nowych fal wzrostowych. Prawdopodobnie sporo inwestorow czekalo na jakas wieksza korekt i chyba sie doczekali pozdro
|
|
Temat:
LESS
ja rowniez zakupilem pakiecik ponownie - 20% spadku w 2 dni to calkiem sporo i moze dobry moment na wejscie
|
|
Temat:
GOBARTO
Tez mysle ze nie powinnismy spasc ponizej 1.3x-1.4 a taka korekta napewno sie przyda bo ja kurs nie chcial rosnac wyzej to moze z nizszego poziomy bedzie mu szlo lepiej pozdro
|
|
Temat:
MCI
Hmm kurs jeszcze spada - sa chetni na realizacje zyskow wiec pojawia sie pytanie czy 5.5x gdzie znajduje sie 50% zniesienia ostatniej fali wzrostowej bedzie dobrym momentem na wejscie nowych akcjonariuszy i odbiciem sie kursy w strone nowych szczytow ? Ktos lepszy z technicznej moze cos wiecej napisac jak to widzi Mam tez druga opcje ze w pierwszysch godzinach dadza sie wyszales sprzedajacym a kurs pozniej bedzie odrabial i nie wykluczne ze zakonczy na zielono pozdro
|
|
Temat:
GANT
Az mnie to zaczyna denerwowac ze spolka zachowuje sie jak spolka groszowa - zaczyna mnie zastanawiac kto tak usilnie stara sie zeby ona nie rosla ehh
|
|
Temat:
ACE
No ja tu jestem od dosc dawna - ale powiem ze juz raczej czekam na korekte z kaska w reku niz na jakies spore wzrosty - kurs musi troche sie schlodzic bo ok poziomy 3,1x rosnie ciagle wiec korekta wisi w powietrzu. Oczywiscie to tylko moje zdanie i nie zadna rekomendacja !. Ja czekam nizej i mam nadzieje ze wrocicie po mnie jeszcze raz pozdro
|
|
Temat:
SYGNITY
Widze ze sporo z was gra raczej spekulacyjnie - a czy to dobry sposob to czas pokaze - ja jak bym mial akcje ze 15.xx to bym trzymal spokojnie do konca roku - i nie stresowal sie czy czy troche spadnie czy nie bo juz nie raz sie przejechalem na tym odkupowaniu nizej ;] - ostatnio tak robilem na vistuli i tylko ogladalem jak odjezdza bo zabraklo mi 4 grosze do kupna ;] No nic kazdy ma swoja strategie i byle by dawala zarobic a nie stracic pozdro
|
|
Temat:
SYGNITY
rowniez na 50-e ;] pozdro
|
|
Temat:
STALEXP
Witam, pytanko dla inwestorow i moze przyszlych inwestorow - co sadzicie o stalexporcie ?? kurs nie mial jeszcze swoich 5 min w ostatnim roku - wycena realna ale jak na innch spolkach juz byly ostre odbicia do gory spekulacyjne tak na niej jeszcze nie bardzo moze by warto przygladnac sie bardziej i pakiecik zakupic pozdro
|
|
Temat:
SYGNITY
W sumie to mnie dziwi czemu ktos tak uparcie sprzedaje na tych poziomach powodujac ze kurs juz od 2 tyg stoi w miejscu - no ale co zrobic innego jak tylko czekac az ktos sie wypstryka z akcji i zaczna sie wkoncu jakies ruchy w gore
|
|
Temat:
BIOTON
No cos zaczyna sie dziec na + wkoncu ten miliony wpompowane w spolke przynosza efekty - jesli dobrze rozegraja ten nowe kontrakty to czeka nas mila niespodzianka przez najblizsze 6-12 miesiecy. pozdro
|
|
Temat:
SYGNITY
Powiem ze juz kilka razy na niej zarobilem ale to specyficzna spolka ktora uczy cierpliwosci - ja wszedlem wczesniej ale nie sprzedaje - dla mnie Sygnity balansuja w dosc sporym przedziale 16 - 27 zl - nie widze powdow do dalszych spadkow a trzeba powiedziec ze to branza It i tu moze wszystko sie wydarzyc bo to jedyna dziedzina ktora zawsze bedzie sie rozwijac i praca zawsze bedzie. Miejmy nadzieje ze przy tych poziomach cenowych jakis fundusz sie zainteresuje tak jak to bylo ostatnio pozdro
|
|
Temat:
VRG
TheBlackHorse napisał(a):lukch napisał(a):komar napisał(a):no tylko zeby sie nie okazalo ze w najblizszych dniach ta sama osoba sprzeda ten milion akcji po sredniej cenie 1.80 zl - wszystko moze sie zdarzyc i to mogla byc tez zagrywka czysto spekulacyjna ale to wyjdzie w praniu i sam nie wiem co robic ;] Żonglowałeś kiedyś 1,5 mln zł? Ciężko by było podrzucić. Czy ja wiem czy ciężko? Wszyscy są teraz napaleni, liczą na dobre info o kredycie. Mi VW także odjechał ale gonić nie zamierzam  . pewnie trudno ale jesli jestes koles z glowa tak jak np te co to kupil i myslisz w taki sposob ze po publikacji tej wiadomosci kazdy bedzie myslal ze powodem tego jest pozytywne dogadanie sie z bankiem to zdajesz sobie sprawde ze obroty beda wielkie przez najblizsze 2-4 sesje (obroty ok 5-10baniek) to jak trudno jest wywalic 1,5 mln w ciagu 4 dni przy obrocie ok 20-40mln ?? Oczywiscie nie mowie ze tak jest ale tak moglo byc i po ty wzrostach moze byc jeszcze mala jazda w dol a pozniej kolejne odbicie na gory tym bardziej ze ponad 2 zl mamy spory opor pozdro
|
|
Temat:
BIOTON
Wydaje mi sie ze waznym punktem zwrotnym moze byc raport ze drugi kwartal i jesli sie okaze ze jest coraz lepiej kasa jest dobrze wykorzystywana i widac jakies efekty restrukturyzacji to moze byc mocy sygnal kupna i jakies wieksze odbicie ktorego tu jeszcze nie bylo pozdro i mysle ze spolka warta zainteresowania
|
|
Temat:
VRG
no tylko zeby sie nie okazalo ze w najblizszych dniach ta sama osoba sprzeda ten milion akcji po sredniej cenie 1.80 zl - wszystko moze sie zdarzyc i to mogla byc tez zagrywka czysto spekulacyjna ale to wyjdzie w praniu i sam nie wiem co robic ;]
|
|
Temat:
VRG
dobre pytanie ;] - ja czekam na 1.3x a tu idzie do gory - hmmm moze to podpucha a moze ktos cos wie ehhh ciezkie jest zycie inwestora ;]
|
|
Temat:
SYGNITY
Ta spolka ogolnie niezle ma rekomendacje zawsze no moze byly z 2 wyjatki ale tak to zawsze byla rekomendaca na ponad 30zl i to mnie dziwilo - ogolnie mam troche sygnitow bo udalo mi sie kilka razy zarobic i czekam cierpliwie na jakies info ktore wyciagnie kurs do gory. To spolka inormatyczna gdzie mozna dosc szybko wyciagnac niezle wyniki - potrzebne tylko dobre kontrakty o ktore mam nadzieje ze walcza ;] zreszta co to mowic napewno to branza nie zanika i nie bedzie miala problemow ze znalezieniem pracy - kompotery to przyszloc a ktos musi pisac soft czy nie ?
|
|
Temat:
MCI
zoolwik napisał(a):Kierujac sie wypowiedziami z tego watku kupilem niedawno mci za 4.90, oczywiscie podejmujac ryzyko na wlasna odpowiedzialnosc. Sprzedalem po paru dniach, jak doczlapal do 4.70. Poniewaz troche sie zezlilem na ta spolke, to mialem w nia nie inwestowac, ale skoro tyle czasu czekala po spadku kolo 4 zl, to kupilem za 4.02, a dzisiaj oddalem po 4.32 ... I znowu tak zachecacie, ze znowu bym kupil za 4.32 i kto wie, moze znowu bym stracil, dlatego dla odmiany typuje przeciwnie do was ;)
Oczywiscie, nalezy wziasc poprawke na to, ze na gieldzie jestem gdzies od miesiaca, i na razie sie bawie malymi kwotami, no i doswiadczenie tez mam znikome .. nie ukonczylem tez kursu jasnowidzenia, wiec coz... niczego nie moge zagwarantowac ;) hehe dobre ;] ale dobrze robisz -zaczynajac zabawe z gielda proponuje nie ryzykowac i nauczyc sie ustawiac zawsze SL - to nie bedziesz nigdy z przymusu dlugoterminowym inwestorem pozdro
|
|
Temat:
MCI
zoolwik napisał(a):A moim zdaniem teraz elegancko zjedzie kurs ponizej 4zl, pewnie na 3.80 albo cos kolo tego. Nie podpieram sie wykresami wiec trudno mi "na oko" stwierdzic ;) Czas pokaze, kto mial racje czyli masz przeczucie - to moze pochwal sie ile razy to przeczucie sie sprawdza ? bo z analizy technicznej dosc czesto ;]
|
|
Temat:
VRG
TheBlackHorse napisał(a):A tak poza tematem VST to do kogo należy Reporter  ? z tego co znalazlem to Mariusz Klimek
|
|
Temat:
VRG
|
|
Temat:
VRG
Ja ostawiam kosze na poziomach 1.3x bo cos wpadnie - i z tego co widze jednak wiadomosc sie nie spodobala inwestora - zobaczymy jak to sie zakonczy dzisiaj
|
|
Temat:
VRG
cela22 napisał(a):enforces napisał(a):Cytat:Zarząd Vistuli ma dostać jeszcze miesiąc na doprecyzowanie szczegółów przygotowywanego długoterminowego finansowania przez Fortis Bank. ha wiedziałem. już kilka osób mi na "ulicy" o tym wspominało i się sprawdziła plotka. dobrze że wyszedlem w porę z zyskiem. teraz widzę ze było to do przewidzenia. jednak vistula nie ma tak łatwo Co masz na mysli mowiac - dobrze ze wyszedlem w pore... Przeciez wydaje mi sie informacja ma wydzwiek pozytywny. Kazdy czekal na to zeby vistula dogadala sie z bankiem i przedluzyla kredyt. Nikt chyba sie nie spodziewal ze nagle go splaci albo im umoza:)? tylko chodzi o to ze dalej nikt nie jest pewny czy go maja czy nie - jak co nie jest napisane to nie jest pewne tymbardziej ze mamy taki okres a nie inny. Moze to spowodowac korekte ale nie sadze ze duza - max to zejscie do 1.4x ale moze tez byc tak ze przez ten caly miesiac bedzie roslo pozdro
|
|
Temat:
BIOTON
moze podwojne dno sie kreci ? i jakies spekulacyjne odbicie bedzie - qrcze tak spolka powinna dac zarobic naprawde sporo - tylko musza sie uporac z kilkoma sprawami - no chyba nie duzy pakiecik potrzyma dluzej - bo jesli beda sygnaly za zaczyna im sie powoli poprawiac to nawet na malym pakiecie zarobic sporo pozdro
|
|
Temat:
BIOTON
witam wszystkich - cena ostatno mocno spadla - mysle ze moze to byc dobra okazja na jakas dluzsza inwestycje - moze ktos ktos bardziej siedzi w tej spolce powie co o niej mysli i czy warto troche kupic pozdro
|
|
Temat:
VRG
no na wykresie przebilismy ostatnie lokalne szczyty zamkniecia - ale jeszcze nie jestesmy wyzej niz maxima wiec jesli jutro zakonczymy gdzies w okolicach 1.70 zl to mamy otwarta droge na 2.10- 2.20 pozdro dla wszystkich
|
|
Temat:
VRG
Od kilku sesji jak podobnie kurs idzie do gory mocno jak kupuje ktos z grubym portfelem - poznie jak juz przestaje to chandluja szare myszki i kurs troche spada - ale widzac ze raczej grubasy kupuja ma mniejsi sprzedaja wiec nie jest zle i dobrze wrozy pozdro
|
|
Temat:
VRG
hmm narazie cisza graja tylko mali gracze - mysle ze kapital spekulacyjny wejdzie pod koniec tego tygodnia albo w nastepnym - jak to sie mowi kupuj plotki sprzedawaj fakty.
|
|
Temat:
VRG
Bardzo bym chcial zobaczyc te 0,88 lecz szczerze bardzo w to watpie - mysle ze jak po wynikach rocznych nie bylo reakcji to i po 1Q tez nie bedzie jazdy w dol bo cena juz zdyskontowala zle wiadomosci. a wrecz powiedzial bym ze jesli wyniki beda troche lepsze niz sie oczekuje moze to dac mocny impuls do wzrostow.
|
|
Temat:
VRG
TheBlackHorse napisał(a):Finger napisał(a):tylko żeby majowe info nas nie rozczarowało ;] Bardzo możliwe, jeśli kurs dalej będzie rósł to nie spodziewałbym się pozytywnych wiadomości. Z reguły tak jest, że jak info marne to ciągną kurs do góry. Mam nadzieję  , że tak nie będzie... no nie dokonca sie zgodze bo przewaznie jest tak ze kurs rosnie nie zaleznie od informacji (pozytywnej czy negatywnej)az do podania tego do wiadomosci - czyli normalna gra spekulacyjna pod info.
|
|
Temat:
VRG
czyzby zbieranie papiera pod majowe info ?? obroty mocno rosna wiec miejmy nadzieje ze to potrwa troche dluzej
|
|
Temat:
PKOBP
nie wiem czy kupowanie akcji z wig20 przed sama linia trednu spadkowego jest dobra decyzja - moze byc troche ryzykowna chyba ze masz sl niskie i grasz na krotko. Trzeba sie pilnowac teraz bo ja cos nie widze za duzo miejsca na wzrosty - a moze byc niedlugo jakas wieksza korekta tego ostatniego ruchu w gore pozdro i zycze zieleni
|
|
Temat:
VRG
Pismo Prezesa Zarządu do Akcjonariuszy Spółki Vistula Group S.A. Szanowni Państwo, Obecne oblicze Vistula Grup S.A. jako jednej z wiodących firm działających w branŜy odzieŜowej i jubilerskiej, ukształtowane zostało w wyniku realizacji intensywnego rozwoju poprzez fuzje i przejęcia dokonane w ciągu dwóch ostatnich lat. Proces ten obejmował połączenie z Wólczanką S.A. w 2006 roku, przejęcie Galerii Centrum Sp. z o.o. na początku roku 2007 oraz uzyskanie statusu podmiotu dominującego wobec spółki W. Kruk S.A. a następnie przeprowadzenie procedury jej prawnego połączenia z Vistula Group S.A. w 2008 roku. Celem wyŜej wspomnianych działań konsolidacyjnych było zbudowanie wokół naszej Spółki grupy kapitałowej skupiającej czołowe polskie marki działające na rynku mody i towarów luksusowych. Realizowana strategia oparta była na ryzykownych inwestycjach finansowych i optymistycznych załoŜeniach co do rozwoju rynku polskiego. Malejąca efektywność organizacji, brak oczekiwanych efektów synergii, rosnące koszty prowadzenia działalności oraz pojawienie się bardzo wysokiego poziomu zadłuŜenia niewspółmiernego do moŜliwości Spółki, dodatkowo zbiegły się w czasie z początkiem kryzysu finansowego, załamaniem rynków kapitałowych oraz ogólnym spowolnieniem gospodarczym, które przybrało juŜ rozmiary globalnej recesji. W rezultacie doszło do drastycznego pogorszenia wyników finansowych. Sytuacja ta spowodowała konieczność rozpoczęcia w drugiej połowie 2008 roku radykalnych działań restrukturyzacyjnych. NajwaŜniejszym ich obszarem były starania zmierzające do refinansowania zadłuŜenia Spółki wynikającego z zaciągnięcia w bankach z Grupy Fortis krótkoterminowego kredytu w łącznej wysokości prawie 300 mln zł przeznaczonego na nabycie akcji W.Kruk S.A. Ze względu na gwałtowne załamanie rynków finansowych, w 2008 roku nie udało się w pełni zrealizować planów nowej emisji akcji, z której wpływy miały być przeznaczone w całości na spłatę zadłuŜenia wobec banków. Przeprowadzona w listopadzie 2008 roku emisja akcji serii G skierowana do inwestorów kwalifikowanych przyniosła wpływy na poziomie ponad 45 mln zł, które w całości przeznaczone zostały na spłatę kredytu udzielonego przez Fortis Bank. Intensywne negocjacje prowadzone z bankami pozwoliły na prolongowanie terminu spłaty kredytu najpierw do końca marca, a następnie do końca maja tego roku. Jesteśmy przekonani, Ŝe jeszcze przed upływem tego terminu osiągnięte zostanie korzystne dla Spółki porozumienie z bankami z grupy Fortis, pozwalające na rozłoŜenie obecnego zadłuŜenia na okres umoŜliwiający jego spłatę oraz utrzymanie niezbędnego poziomu inwestycji rynkowych z bieŜących wpływów operacyjnych. PowaŜne zmiany dotyczyły takŜe strategii marketingowej, która zakłada obecnie koncentrację na rozwoju głównych marek własnych: Vistula – kolekcja mody męskiej, Wólczanka – klasyczne koszule męskie, W.Kruk – marka jubilerskiej sieci sklepów, Deni Cler – luksusowa odzieŜ damska oraz Galeria Centrum – odzieŜowo-kosmetyczna sieć sklepów dla kobiet. Ze względu na ujemne wyniki finansowe w 2008 roku rozpoczęła się takŜe likwidacja sieci dystrybucji marek licencyjnych. Wzorem lat ubiegłych podjęto takŜe działania dotyczące redukcji własnego potencjału produkcyjnego grupy kapitałowej w celu ograniczenia poziomu kosztów produkcji oraz jego dostosowania do istniejących moŜliwości sprzedaŜy na rynku krajowym i zagranicznym, w obliczu spadku przychodów z eksportu przerobowego spowodowanego odchodzeniem zleceniodawców z Europy Zachodniej na bardziej konkurencyjne cenowo rynki krajów Dalekiego Wschodu. W 2008 roku istotnym wydarzeniem w tym obszarze była sprzedaŜ aktywów wchodzących w skład zakładu w Wieruszowie. Najtrudniejszy obszar podjętych działań restrukturyzacyjnych dotyczył spółki Galeria Centrum Sp. z o.o. Z perspektywy czasu inwestycja w nabycie udziałów tej spółki została negatywnie oceniona przez rynek. Galeria Centrum Sp. z o.o. w ujęciu historycznym nigdy nie była podmiotem generującym dodatnie wyniki na działalności podstawowej. W drugiej połowie 2008 roku, po dokonaniu weryfikacji sytuacji finansowej Galeria Centrum Sp. z o.o. oraz ze względu na niezadowalające efekty projektu „Glamour”, podjęte zostały decyzje o ograniczeniu rozpoczętych w 2007 roku planów rozwojowych marki Galeria Centrum. Dotyczyły one istotnego zmniejszenia wynajmowanych powierzchni handlowych oraz zmian w dotychczasowej ofercie asortymentowej, mających na celu lepsze jej dostosowanie do preferencji i siły nabywczej klientów w poszczególnych lokalizacjach. PowyŜsze działania nie mogły w krótkim czasie przynieść rezultatów pozwalających na poprawę pogarszającej się sytuacji finansowej, na co znaczący wpływ miał równieŜ spadek koniunktury w handlu detalicznym odzieŜą oraz wzrost kursu euro powodujący znaczące zwiększenie kosztów najmu powierzchni handlowych Galerii Centrum. W obliczu utraty płynności finansowej i braku moŜliwości regulowania swoich zobowiązań, zarząd Galerii Centrum Sp. z o.o. zmuszony był do złoŜenia wniosku o ogłoszenie upadłości spółki z moŜliwością zawarcia układu. NaleŜy w tym miejscu podkreślić, iŜ w związku z wyŜej opisaną sytuacją Galerii Centrum Sp. z o.o., Vistula Group S.A. zmuszona była poczynić odpisy aktualizacyjne w łącznej wysokości ponad 129 mln zł w ujęciu jednostkowym oraz ponad 154 mln zł w ujęciu skonsolidowanym, związane z naleŜnościami handlowymi od Galerii Centrum Sp. z o.o., potencjalnymi roszczeniami z tytułu poręczeń za zobowiązania Galerii Centrum Sp. z. o.o. oraz aktualizacją wyceny znaku towarowego i środków trwałych Galeria Centrum. Wielkość tych odpisów aktualizacyjnych miała decydujący wpływ na poziom wyniku finansowego Vistula Group S.A. za rok 2008. Własna sieć sprzedaŜy grupy kapitałowej Vistula Group S.A. liczy obecnie ponad 260 sklepów o łącznej powierzchni sprzedaŜowej liczącej ponad 56 tys. m2. Rozwój sieci detalicznej ma charakter dynamiczny - równolegle z otwarciami nowych sklepów prowadzony jest proces zamykania sklepów o zbyt niskiej efektywności. W roku 2009 planowane jest uruchomienie kilkunastu nowych sklepów w starannie dobranych lokalizacjach pod markami Vistula, W.Kruk, Wólczanka oraz Deni Cler. Planowane na rok 2009 działania dotyczyć będą selektywnego rozwoju sieci sprzedaŜy detalicznej w oparciu o posiadane marki własne, optymalizacji majątku obrotowego oraz zmniejszenia wielkości majątku trwałego Spółki poprzez sprzedaŜ nieruchomości zbędnych w prowadzeniu bieŜącej działalności operacyjnej lub teŜ pozwalających na uzyskanie dodatkowych przepływów finansowych. Kontynuowane będą takŜe zasygnalizowane wyŜej procesy restrukturyzacyjne, aby w rok 2010 Vistula Group S.A. mogła wejść bez obciąŜeń wynikających z niepowodzeń lat ubiegłych. Pomimo trudnej sytuacji branŜy odzieŜowej, spowodowanej przez powszechnie znane czynniki makroekonomiczne, jesteśmy przekonani o istnieniu dobrych perspektyw dalszego rozwoju Spółki opartych na prestiŜu jej marek, znajomości rynków odzieŜowego i jubilerskiego oraz kompetencjach i zaangaŜowaniu pracowników oraz kadry menedŜerskiej. Wykorzystanie tych atutów pozwala oczekiwać w przyszłości poprawy sytuacji finansowej Spółki oraz wzrostu korzyści dla jej akcjonariuszy. Michał Wójcik Prezes Zarządu Kraków, dn. 30 kwietnia 2009 roku
|
|
Temat:
ACE
kto jedzie w pociagu a kto na peronie ?? Ja licze ze ozywienie w motoryzacji dobrze wplynie na kurs w kolejnych tygodniach. ponizej male info: www.parkiet.com/artykul/7,8049...
|
|
Temat:
VRG
chyba cos sie swieci bo ktos mocno zasysa potezne paczki - biore to za dobry znak na kolejne dni
|
|
Temat:
VRG
Cos zaczyna sie dziac dobrego -chyba juz spadlo ile mialo spasc i nalezy sie jakies odreagowania - czas pokaze ile i jak dlugie
|
|
Temat:
VRG
Co sadzicie o nastepnych dniach dla Vistuli ? mysle ze potencja spadkowy sie juz wyczerpal co widac po zachowaniu kursu wiec moze byc troche baczniaka przygotowującego jakis ruch w gore.
|
|
Temat:
VRG
po takich rekomendacjach jest krotki zjazd ktory juz byl i pozniej jazda gory gdyz wycena nie jest duzo nizsza od rynkowej. Pozatym jak zobaczysz wiekszosc rekomendacji to sa duzo nizsze niz obecnie na rynkach a spolki rosna. Nie raz juz bylo ze rekomendacje jest ponizej rynku tylko po to zeby dany fundusz czy bank mogl kupic taniej - wiec ciezko stwierdzic aczkolwiek ja nie sprzedaje. Wzrosty raczej przed nami na tym papierze. pozdro
|
|
Temat:
VRG
Dokladnie to inwestowania trzeba podchodzic na zimno bez emocji - bo one to przewaznie zly doradca -> nie raz w swojej zabawie z gpw mialem spolki w ktorych nie ciolem strat i stwierdzalem ze trzymam az sie odbije i nie raz mialem zamrozone pieniadze na kilka miesiecy ale no koniec i tak bylo na + z jednym wyjatkiem ;] - wiec jesli ktos gra za kase ktora potrzebuje to radze ciac straty odrazu niz pozniej gdyz kase musimy miec i tniemy w dolkach a wracajac do spolki to trzeba troche przeczekac te zamieszanie na gieldach i miec nadzieje ze to korekta korekty wzrostowej pozdro
|
|
Temat:
SYGNITY
Ale poszla paczka po 19,50 - > 50tys
|
|
Temat:
VRG
Mysle ze poziom 2.50 jest do osiagniecia w max 2 tygodnie - a co dalej bedzie to trudno prognozowac - jesli nie bedzie problemow z kredytowaniem powinno isc bardzo ladnie ale jak zwykle czas zweryfikuje pozdro
|
|
Temat:
VRG
Szkoda ze spolka oddala wieksza czesc wzrostow ale przy takiej przecenie wig20 to chyba i tak dobra sesja. Moja pozycja troche sie zamieszala gdyz wywalilo mi 60% akcji przy jednorazowym spadku do 1.32 :( - a mialem nie zmieniac SL. Pod koniec odkupilem oczwiscie drozej czego nie lubie - licze ze w poniedzialek szybko odrobimy te zmarnowane dzisiejsze % pozdrawiam i zycze udanego weekendu
|
|
Temat:
VRG
Wychodzi no to ze to byla dobra decyzja biorac pod uwage nerwowosc na szerokim rynku - duzo czerwieni wszedzie i fakt ze Vistula sie trzyma i dalej rosnie pozwala mi stwierdzic ze to nie byl jednorazowy wybryk
|
|
Temat:
VRG
Ja dokupilem po 1.30 - ta mala panika z rana sie przydala - ale zobaczymy jak sie to wszystko potoczy dalej
|
|
Temat:
VRG
Widze ze dzisiaj bedzie dzien realizacji zyskow wiec mozna sie zasadzic na nizszych poziomach ale cos mi mowi ze nasza spoleczka nie bedzie na czerwono dzisiaj - chyba taniej juz sie nie kupi bynamniej w najblizszym czasie Myslicie ze ostatni lokalny szczyt na 1.69 to bedzie duza przeszkoda ?? bo chyba wiekszy bedzie dopiero przy 2.69 pozdro niech ktos dobry z at napisze cos ;] z gory dzieki
|
|
Temat:
VRG
no dokladnie wolumen najwiekszy w histori spolki - zastanawiam sie czy nie dobierac - moze jakies info wyjdzie niedlugo ktore zmieni obraz spolki - cos musi sie dziac bo za duzo sie dzieje
|
|
Temat:
VRG
Szkoda ze juz pozamykales wzrost powinien byc kontynuowany az do lokalnego szczytu czyli 1.61-1.69 - pozdrawiam i zycze pomyslnych inwestycji
|
|
Temat:
POLAQUA
9.4.Warszawa (PAP) - Konsorcjum PBG złożyło najkorzystniejszą ofertę w przetargu na budowę Stadionu Narodowego - poinformowało Narodowe Centrum Sportu. Wartość oferty złożonej przez konsorcjum opiewa na 1,53 mld zł brutto. PBG podeszło do przetargu z Hydrobudową Polską, Alpine Bau Deutschland AG, Alpine Bau GmbH i Alpine Construction Polska Sp. z o.o.
|
|
Temat:
SYGNITY
Ciekawi mnie czy podobnie zachowa sie kurs po takiej rekomendacji bo przewaznie ona dziala wrecz przeciwnia i kurs powieniez isc do gory po -2-5 dniach - moze dzisiaj byla dobra okazja zeby kupic taniej - zobaczymy pozdro
|
|
Temat:
SYGNITY
Chyba ktos cie posluchal ;] - dzisiaj mamy udana sesje wieksze obroty i duze wzrosty ktore moga dac poczatek dluzszego ruchu w gore pozdor
|
|
Temat:
SYGNITY
hmm no to powodzenia z tym 10,50 biorac pod uwage ze spolka nie zaliczyla takiego spadku gdy bylo zle i dopiero zaczynali cos robic zeby bylo lepiej to tym bardziej teraz jak w spolce jest coraz lepiej takich poziomow raczej nie bedzie a pisze raczej gdyz nie ma nigdy 100% ;]
|
|
Temat:
SYGNITY
Wlasnie ktos cos wie co tak slabo ostatnio sygnity ida ?? moze wiekszosc szuka szczescia na innych spolkach np. banki czy deweloperka ? sam nie wiem w sumie za duzo sie nie zmienilo a kurs spadl z 27 na 17 i sie kisi :( to prawie 40% nizej - Ja pakiecik trzymam i juz nie raz udalo sie cos zarobic wiec trzeba swoje poczekac pozdro
|
|
Temat:
ACE
zgadzam sie i juz niedlugo zobaczymy niezly odpal na spolce moze to byc na dniach a moze miesiac ale potencjal jest spory i moze da zarobic tyle co immo jak sie od dna odbilo pozdro
|
|
Temat:
PKOBP
Bardzo ciekawi mnie czemu az tak przeceniaja ten bank ?? jesli ktos wiec to poprosze o napisanie bo mi jedynie przychodzi do glowy ukraina ale zeby az taki wplyw mial tamten bank to chyba przesada
|
|
Temat:
SYGNITY
No ja tez sie nie spodziewalem takiej szybkiej jazdy w dol ale mialem automat na ponad 16 ustawiony i cos wpadlo wiec troche sie usrednilo - sprzedawac nie ma sensu bo jestesmy naprawde nisko i oczywiscie moze byc nizej ale jak nie potrzebuje kasy to lepiej przeczekac niz sprzedawac prawdopodobnie na najnizszych poziomach - teraz jest zle na cale gieldzie ale juz nie raz tak bylo a tu nagle ktos w US powie cos pod publike i wszystko nagle wali do gory dziwnie jest ale tak jest i trzeba jakos to przetrwac pozdro
|
|
Temat:
SYGNITY
No i tu sie pojawia pytanie - dlaczego sprzedaje?? czy poprostu potrzebje gotowki czy zmienia pozycje ?? czy moze wyniki nie beda za dobre ?? Z drugiej strony moze wkoncu nikt nie bedzie chamowal kursu jak wkoncu bedzie chcial isc do gory
|
|
Temat:
SYGNITY
Cos slabo ostatnio z obrotami i nie ma nikogo wyciagajacego do gory ale pozytywna strona jest taka ze siedzimy miedzi 19-21 - moze po wynikach bedzie jakis mocniejszy sygnal i pojedziemy na polnoc pozdro
|
|
Temat:
POLICE
No i dzisiajsza sesja chyba zapowiada cos dobrego-bo w pewnym momencie sesji by kurs na poziomie 5.1x wiec ktos kupuje bo i sa tez duzo lepsze obroty. Troche mnie martwia stany bo moge wychamowac wzrosty jak beda dalej tak spadac no ale zobaczymy jak to bedzie w praniu pozdro
|
|
Temat:
PKOBP
Z tego co sie dzieje mozna powoli wnioskowac ze to byla dobra decyzja - jesli wszystko sie ladnie zakonczy i stany tez to nowy tydzien moze cos da zarobic pozdro
|
|
Temat:
PKOBP
no dokladnie tylko wiesz jak banki beda odrabiac straty to wszystko bedzie mialo szanse isc do gory - nie tajemnica jest ze u nas banki sam sa w stanie pociagnac wig 20 a nawet i cala gielde. Wiec im szybciej bedzie odbicie tym lepie dla nas bo to sie odbije na wszystkich spolkach odnosnie dzisiejszego zakonczenia udalo sie utrzyman na + wiec jest ok bo 2 dzien przy ogromnych obrotach i kontynuacja odbicia - licze na wiecej bo stany wystraszyly troche na poczatku ale juz ida do gory zieleni dla wszystkich
|
|
Temat:
SYGNITY
dalej male obroty ale cos drgnelo i byle tak dalej - mysle ze 26 jeszcze w lutym zobaczymy pozdro i zieleni dla wszystkich;]
|
|
Temat:
POLICE
no jak bedzie dobrze szlo to maly przystanek na 4.8x i pozniej na 5.3x -> korekta sie nalezy i to bardzo
|
|
Temat:
PKOBP
Cos Artur chyba sprzedales w dolku tak mi sie wydaje kurs obronil sie wczoraj i dzisiaj wyglada ze bedzie raczej odrabiac straty- ale jak to na naszej gieldzie nigdy nic nie wiadomo - Ja mam pakiecik i raczej bede trzymal go dluzej - mysle ze czasy z 3x.xx jeszcze bedziemy widziec pozdrowienia
|
|
Temat:
POLICE
oj slabo idze - myslicie ze jeszcze moze spadac dalej ?? czy raczej konsolidacja 4-5zl i moze niedlugo jakies wybicie bo wkoncu sezon sie zaczyna na nawozy i chyba juz rynek zdyskontowal wszystkie zle informacje i obecna sytuacje spolki ?
|
|
Temat:
PKOBP
Witam jestem nowy ale juz troche sledze zachowania rynku i kilku spolek na naszej gieldzie od poczatku bessy, PKO BP byl jedna z bardziej odpornych spolek na wig 20 az do mementu gdy spadl w pazdzierniku tamtego roku na poziomy 22.75 ale min zamkniecia mial sporo ponad 24 zl. Wiec pytanie do was czy sadzicie ze moze spasc nizej ?? Czy az tak zle sie dzieje z tym bankiem czy to tylko zagranica ucieka z Polskie gieldy ?? Jesli dzisiaj przebije ostatni dolek to gdzie bedzie jakies wsparcie skoro to sa minima historyczne tej spolki ? czy 20 zl to bedzie tak zwana bariera psychologiczna ??czy zadziala czy moze juz dzisaij bedzie sie mocno bronil ? pozdro
|
|