przychody wzrosły w 1 kwartale 2017 o 35% w stosunku do analogicznego okresu roku 2016... może to jest odpowiedź na ostatnie wzrosty?! :).... ciekawe co z dywidendą.... bo wypłacali w zeszłym roku.... a teraz narazie cisza
anty_teresa masz ich papiery?
|
|
Temat:
ASSECOSLO
czy to wezwanie Asseco Poland jest przymusowe? trzeba na nie odpowiedzieć... czy można odrzucić i czekać na wyższą cenę? lub w ogóle nie sprzedawać
|
|
dzieki anty_teresa... na Ciebie zawsze można liczyć
|
|
może ktoś powiedzieć jakie oprocentowanie jest aktualnie za przeterminowane obligacje?....
|
|
czy może mi ktoś powiedzieć jaka jest aktualne oprocentowanie za opóźnienie w wypłacie kuponu? to się nazywa oprocentowanie karne? mam uboat-line z wykupem z kwietnia.... i nie wiem jakie oprocentowanie od kwietnia do 10 września...
|
|
mam pytanko... było już ogłoszenie w monitorze??? bo nie wiem czy można już zgłaszać wierzytelności do syndyka....
|
|
nie wiem dlaczego.... ale biuro maklerskie zmieniło mi wartość obligacji na nominalną... czyli 1000zł za jedną..... jakie moje zdziwienie kiedy nagle mi wartość rachunku wzrosła :).... wolałem jak miałem wartość rynkową.... dlaczego zmienili wartość? wie ktoś?
|
|
dzisiaj miałbyć kupon i wykup jednej serii.... z kronikarskiego obowiązku.... ani tego ani owego na koncie nie stwierdziłem...
|
|
doszła kasa do aliora.... obligacje wykupione.... można było nieźle zarobić... ale ryzyko też duże było.... dziekujemy za wykup
|
|
ja kupowałem po 87 :(
|
|
juz prawie 18.... to raczej mi już dzisiaj nie dojdzie :(
|
|
u mnie w Alior Banku pojawił się tylko kupon.... wykupu brak
|
|
kupon dzisiaj wypłacony. dziekujemy.
|
|
odsetki z EKA0215 wpłynęły
|
|
mobruk zamknął emisję serii B obligacji... czyli obligacje wygasające teraz w sierpniu będą wykupione :) dziekujemy!
|
|
i co teraz zrobić? skoro każdy się musi osobno dogadać z gantem... mam tylko 5 obligacji.... niby nie dużo... ale szkoda tych pieniędzy... wczasy w dobrych hotelu 5 gwiazdkowym... pogodzić się ze stratą???? przykre... pewnie takich drobnych jak ja jest mnóstwo... jakie koszty bym musiał teraz ponieść? jak z tym komornikiem to się załatwia?
|
|
MER0614 wykupione w terminie... dziekujemy.... kupon oczywiście też jest...
|
|
obligacje ostro zdrożały i nie zdążyłem dokupić :( załapał się ktoś?
|
|
UBT0914 - kupon na koncie... dziekujemy
|
|
kupon wypłacony... dziekujemy
|
|
KWS0914 - wykupione dzisiaj przed terminem
|
|
jedna z moich lepszych inwestycji... kupowane poniżej nominału... dawno temu.. odsetki były płacone w terminie... wysoki kupon a do tego wykupione w terminie... wielkie dzieki...
|
|
kiedy będzie dostępna ta lista dłużników? jakoś teraz w marcu miało być...
|
|
obligacje MRK0214 wykupione! dziekujemy!
|
|
Best wykupił dzisiaj przed terminem obligacje BST0514 :(
|
|
jest jakaś premia za przedterminowy wykup?
|
|
4 września wypłacają kupon
|
|
potwierdzam... odsetki nie wpłynęły!... chociaż przez chwile się pojawiły... a potem nastąpiło anulowanie... alior bank
|
|
jutro jest wypłata odsetek
|
|
co jest z Marką dzisiaj? wie ktoś coś? spadek o 26%.... do poziomu 50.... :(((
|
|
mówią na TVNCNBC że Gant nie wyplacił tego wczorajszego kuponu...
|
|
może Gant przelał kupon o godzinie 17:00 i nie zdążono zaksięgować to na rachunkach.... obym miał racje... ale pewnie to moje pobożne życzenia...
|
|
spokojnie... kto wie o której godzinie ten komunikat był... może rano... więc kto ma te papiery i niech sprawdzi teraz czy kasa wpłynęła.... i już będziemy wiedzieć..
|
|
już po 91 chce ktoś sprzedać... coś się dzieje? wie ktoś?
|
|
NAV0213 wykupione... dziękujemy
|
|
potwierdzam.... kupon wpłynął (alior bank).... dziekujemy...
|
|
guzik... ja z aliora dostałem 11....
|
|
GND0513 wypłacił dzisiaj kupon... dziękujemy....
|
|
przypuśćmy że chciałbym kupić obligacje ff które zostały na rynku.... ale jak mam im teraz zaufać po takiej wpadce? czy można takiej firmie ufać? o to jest pytanie....
|
|
firma udzielała szybkie kredyty komukolwiek... bez sprawdzania zdolności kredytowej... w końcu poszli po rozum do głowy... i teraz zaczęli prześwietlać kredytobiorców... ale na poprawę będzie trzeba poczekać.... oby poprawa przyszła... bo mam jak na mój portfel tego sporo....
|
|
mam pytanko... czy fast finance wykupił dzisiaj obligacje?
|
|
taaaa.... teraz żałuje że nie dokupowywałem po 97-98 jak chodziły :(
|
|
mam pytanie natury formalnej.... pcz0514 31 grudnia wypłaca kupon.... i tu pytanie?... czy będzie on 31 grudnia? czy dopiero po nowym roku?... bo np giełda sylwestra nie pracuje... biura maklerskie pewnie też.... więc nie wiem...
|
|
zastanawiające to jest.... może jakiś fundusz pozbywa się mvp z portfela... albo ktoś wie coś więcej?.... wygasa "rodzina na swoim"... może przez to?! kto wie...
|
|
ładnie... jeszcze kilka dni temu można było kupić za 70... a dzisiaj można sprzedać po 98(po tyle oferta kupna).... obligacje lepsze od akcji! :) dla tego 75% kapitału mam na catalyst!
|
|
|
|
NAV1213 wypłacił dzisiaj kupon... dziękujemy...
|
|
już widzę poprawione :).... kw/kw +34%.. dziękuję... bo już zacząłem się bać :)
|
|
przychody wzrosły licząc pierwsze 3 kwartały z tego roku porównaniu z 2011r. .... ale spadły kwartał do kwartału (źródło stockwatch)... chyba że w tej branży 3 kwartał jest zawsze słabszy...
|
|
wie ktoś co jest przyczyną spadku przychodów kw/kw o 84%? natomiast zysk wzrósł....
|
|
o rzeczywiście! mój błąd... nie zablokowali kolumny A... i mnie zmyliło :).... wniosek z tego niestety taki że nie wypłacili :(.... ma ktoś jeszcze te papiery?
sorry za zamieszanie! kasa wpłynęła! dzięki! moja pomyłka się wzięła z tego że kupon nie zdąrzył wpłynąć na konto podstawowe z konta maklerskiego bo dokonałem transakcji kupna i na to poszedł ten kupon...
|
|
nie wiem skąd macie te tabele odsetkowe... ale właśnie ściągnąłem teraz je z gpw i 13 to ostatni dzień okresu odsetkowego... 14 jest nowy okres!....
|
|
Mindek poważnie dostałeś kupon dzisiaj z EKA0513?! to gdzieś jest błąd! jak dostałeś to pewnie na stronie GPW... może ktoś ze stockwatch się wypowie...
|
|
jest jeszcze taka możliwość że jest błąd w prospekcie... bo w tabelach odsetkowych ten okres kończy się 13 listopada.. trzeba będzie poczekać ten jeden dzień...
|
|
a teraz z innej beczki.... EKA0513 powinien dzisiaj wypłacić kupon! ja go nie mam! macie na koncie???
|
|
przecież ja nie napisałem że nie wykupią! z kronikarskiego obowiązku napisałem że wykupili i tyle... sam posiadam jeszcze inne serie... może jeszcze dokupię!
z resztą sam napisałem już w lipcu że wykupią... możecie sprawdzić na pierwszej stronie....
|
|
EKA1112 - wykupione! kasa na koncie (Alior Bank)... dziękujemy...
|
|
widzieliście po ile to chodzi?! odniesienie 103,80!... oferty sprzedaży 104,50! a można było kupić zaraz po debiucie trochę powyżej nominału...
|
|
EKA1112 - wypłaciła dzisiaj ostatni kupon... powinien być wykup... byłem zdziwiony że z kuponem nie pojawiła się kasa za obligację.... ale sprawdziłem w prospekcie że wykup 10 listopada... czyli dostaniemy kasę dopiero w poniedziałek... piszę to dla tych których też zdziwił brak wykupu... oby kasa była w poniedziałek...
|
|
wywiad ciekawy.... już w pierwszej odpowiedzi wynika że seria A miała iść do wcześniejszego wykupu... puki co do niej nie dochodzi... i oby tak do końca :)
|
|
u mnie też... dziękujemy
|
|
dzisiaj spółka wypłaca kupon... mam nadzieję że obejdzie się bez niespodzianek...
|
|
Oshee wykupiło swoje obligacje! to znaczy że Ci co kupowali po 50 zrobili interes życia! gratuluję im zysku i stalowych nerwów...
|
|
nie wiem czy się nie pokuszę o jakiś mały pakiecik mvp0613.... pierwsze do wykupu i ta premia...
|
|
coś ceny obligacjie besta pospadały... ale to pewnie wina zbliżającego się kuponu...
|
|
bez kitu? powinny być dzisiaj... co jest? nowa afera...?
|
|
PCZ0514 - kolejny kupon na koncie... dziękujemy...
|
|
odpukać... ale jakby Gant nie wykupił swoich obligacji... to byłby koniec Catalyst... moim zdaniem... więc dmuchać wszyscy na tę firmę...
|
|
NAV0912 - wykupione! dziękujemy!
|
|
zawsze sobie wszystko wyliczam... i zawsze mi się zgadza.... pierwszy raz mnie zaskoczyli.... myślałem że ten zysk sobie odbiję na stratach na innych papierach (akcjach).... i nie zapłacę podatku.... a tu zonk... jak mi ten podatek uciekł?! :)
|
|
yayurek napisał(a):SLAVO, jeżeli brutto wyszedł Ci zakup poniżej 100, a wykupili po 100, to jasne, że zapłaciłeś podatek no rozumiem... tylko czemu to działa w jedną stronę? na akcjach jak na jednych straciłem a na drugich zyskałem... to mi się rekompensuje... a tu jakbym kupił po 105 to moja strata :)
|
|
ja też mam w Aliorze i już mam... znalazłem na temat tego podatku od wykupu obligacji... trochę to nie fair... dlatego wcześniej go nie płaciłem bo nie kupowałem poniżej nominału...
|
|
obligacje wykupione... ale mam pytanie... odliczyli mi jakiś podatek od wykupu obligacji?! to nie moje pierwsze wykupione papiery... ale albo tego nie zauważyłem wcześniej... albo pierwszy raz mi to zrobili :) (nie mylić z podatkiem od odsetek)
|
|
dzisiaj rubicon (rbc0912) powinien wykupić obligacje... mam nadzieję że obejdzie się bez problemów...
|
|
dentysta1 ile zarobiłeś na tych obligacjach oshee? z tego co pamiętam kupowałeś w granicach 50... dużo tego kupiłeś?
|
|
dzisiaj Gant na giełdzie -10,20% ! nieźle :( ja trzymam obligacje i nie zamierzam się pozbywać...
|
|
niby co piszą? bo czytam i żadnych konkretów... poziom forum bankiera jest na poziomie przedszkola.... wyzywanie się i spekulacja...
|
|
sprzedałem dzisiaj 2 obligacje osh1012 które miałem :)... zarobiłem na nich 530zł w 21 dni... aj trzeba było trzymać dalej :(
|
|
MY na forum gadu... gadu... a kurs obligacji wrócił prawie do nominału... ahhh nie miałem za co kupić jak chodziły poniżej 95....
|
|
yayurek możesz zapodać linka do tego artykułu... z góry dzięki...
|
|
już po 90.... się zastanawiam czy nie kupić?! :) poczekamy jeszcze trochę...
|
|
jasne że oddałem... próbowałem już miesiąc temu... ale za wysoko chciałem... to teraz sprzedałem jeszcze niżej... :(
|
|
po takich wynikach to nie promocja.... tylko ucieczka...
|
|
ja zawsze wcześniej sobie wyliczam ile dostanę... i rzeczywiście dostałem trochę mniej... coś koło 2zł... ale pewnie jakiś błąd mają.... za to może w tym ostatnim okresie będzie więcej...
|
|
EKA1112 - kupon wypłacony! dziękujemy.
|
|
odsetki gnd0513 już dawno na koncie... coś widzę że xtb lubią obracać cudzymi pieniędzmi! i to nie pierwszy raz!
ps: co do tej publicznej emisji to 11% trochę mało... nie pisze się na to...jak mogę mieć gnd0513 czy gnt0313 z dużo wyższym kuponem...
|
|
może ktoś coś wie... czego My nie wiemy... i sypie... po cenach nie normalnych dla Nas... ale dla niego ta cena jest super dobra...
|
|
to może Twoja... moja wypłata dopiero 10 i do tego kiepska :(
|
|
promocja trwa... można kupić po 97,60! a tu gotówy brak :(
|
|
jak zacznie się sypać polski PKB... to fundusze obligacji skarbowych będą lecieć... nie ma teraz pewnych aktywów... w tej chwili wydają się ok.... ale co będzie za rok?
|
|
zysk netto: -196tys. zł; przepływy pieniężne z dz. operacyjnej: -701tys. zł;
"Na wynik finansowy osiągnięty w I kwartale 2012 roku główny wpływ miały koszty finansowe rozliczane w czasie związane z obsługą emisji obligacji serii C oraz D oraz inne koszty z tym związane, jak opłaty giełdowe, KDPW, wynagrodzenie animatora. Zwiększeniu w stosunku do poprzednich okresów uległ również poziom operacyjnych kosztów bieżących, głównie z powodu konieczności zatrudnienia osób nadzorujących poszczególne realizacje."
spółka będzie mieć problemy ze spłatą odsetek... chyba że wypuszczą film który będzie hitem kinowym(kasowy)... bo niby z czego będą płacić?!...
no chyba że się mylę ?!
|
|
haha.. widzę że ładnie podsumowaliście spółkę... nawet nie którym się dostało :)... widzę że na catalyst ostatnio pojawia się wiele spółek... o wątpliwej jakości... gdzie jest jakiś nadzór???? chcą nas wszystkich wykiwać.... akcjonariuszy również... dzisiejsza notka z emitenta to potwierdza... cerabud... takich spółek jest mnóstwo... bioton... ile miał emisji???... inwestorzy to dojna krowa... teraz trzeba uważać na wszystko... http://rafalhirsch.blogspot.com/ (o cerabudzie)
|
|
ja przejrzałem raport za 1 kwartał 2012r. .... i to mi wygląda na zmianę ratingu z AAA na D !!!! czekam co Stockwatch na to...
|
|
do wykupu są obligacje za 6mln zł?!!! nie wiem czy to udźwigną...
|
|
Temat:
ZYWIEC
2012 na pewno będzie lepszy niż 2011 (euro2012)... ale podejrzewam że 2013 może być ciężki... dlatego spadki na gpw...
|
|
dentysta1... ryzykant z Ciebie :).... ale premia za ryzyko wysoka :) sam się zastanawiam....
|
|
dzisiaj znów do kupienia po 65... oferty kupna po 55... czyżby nikt nie wierzył w słowa prezesa że robi wszystko by wykupić obligacje?!
|
|
ponoć zmieniają profil działalności... i cena akcji ostro poleciała na NC ostatnio... ryzykowny papier...
|
|
spółka mi się podobała... ale pojawiło się kilka znaków zapytania: - umowy o faktoring ze spółkami z sektora budowlanego??? - pożyczka dla spółki matki??? - przychody wzrost o 70%.... a zysk na zbliżonym poziomie??? (spadek rentowności???) - drenowanie spółki przez spółkę matkę??? (skup akcji, wysoka dywidenda, pożyczka)
spółka z ratingiem AAA... sam posiadam trochę akcji... wziąłem niezłą dywidendę... ale te wątpliwości siedzą mi w głowie... może je ktoś rozwieje...
|
|
ten link co podałeś jest z ich strony :)... muszę się osobiście do nich przejść i sam stwierdzić..
|
|